Mehmet Ozyurek 16 saat önce Yazar Paylaş 16 saat önce Mal alacakken nakitte kalmak çok geriyor insanı.. Ülkemizde akşamdan sabah her şey değişebiliyor. Hal böyle iken, 3 yıl nakitte kal. araba kirala vs. çok güvensiz. Zaten 3 yıl sonra o ana para ile 2000 model focus ancak alınır. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Ali Darbaz yazdı: Devlet petrol bağımlılığını azaltmak istiyorsa teşvik indirimi yapmalı... En ucuz elektrikli için 1570 milyon istediler. O parayı faize koy her ay gelen 50 bin tl faizin 20 bin tl si ile Avisden 1.3 Multijet 3 yıl kirala. Ne paran azalır ne arabasız kalırsın. Kasko lastik vergi vs hep avise ait zaten. Arabanın bakım ve mazot masraflarınıda masraf olarak gider gösterirsin. En az yakan elektrikli araba kadar masrafı olur. Senin ekonomi 101 e ihtiyacın var. Ali Gök yazdı: yakıttan kar ettim demek için satın alma maliyetinde rakam uygun olmalı bence bu bir fikirdir beğenmeyebilirsiniz Yakıttan kar etmek için araba değiştirenin psikologa gözükmesi lazım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 saat önce Paylaş 16 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Olsun, psikolojisi çok iyi. Yolculuk sonunda, benzinle gitseydim 900 lira yakacaktım. bununla 280 lira yaktım demek insanı mutlu ediyor. Mertol aynı cümleyi, 900 lira yakacakken 100 lira yaktım olarak kuruyor. Bu kapitalist sisteme bir başkaldırıdır Sadece yakıt değil tabi, Yağı eksildi mi acaba dur yola çıkmadan bakayım, şu rampada çok zorlamayım hararet yükselmesin. Ulen aldığımız yakıt kötü galiba araba az çekmeye başladı, Şu istasyon kötü burdan almayım, bu istasyonun yakıtında su varmış, geçen haberlerde gördüm. Haydaa durup dururken bu neden tekledi şimdi.. Dur bi ara gaz vereyim düzelecek mi. Allah allah motoru kapattım bu fan neden durmuyor. Ne zaman duracak. Bobini bujisi, oksijen sensörleri. Yok mafı temizle, egr'yi iptal ettir. Biraz kilometre yapılmışsa, enjektörleri revizyon yaptır. Vs vs vs.. Yok bunlar ya sen deme bari, 50 yaşında arabamı kullanıyorsun arkadaş , avuntu bunlar geç sen bunları... hiçbir aracımda yaşamadım bunları, babamın hiçbir aracındada yaşamadım hatta, bu sıkıntılar hep sizemi denk geliyor arkadaş... bence senin corsada kaçak var, bir yerden çarpıyor yada manyetik alan var dokunuyor farkında değilsin Mehmet Ozyurek yazdı: Mal alacakken nakitte kalmak çok geriyor insanı.. Ülkemizde akşamdan sabah her şey değişebiliyor. Hal böyle iken, 3 yıl nakitte kal. araba kirala vs. çok güvensiz. Zaten 3 yıl sonra o ana para ile 2000 model focus ancak alınır. sizin hesap 32 günlük vadeliden ibaret sanırım 3 senede ne focusu, tesla lr bile kesmez 16 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 saat önce Paylaş 16 saat önce (düzenlendi) Vallahi ben son 1,5 yılı hesaplıyorum 400 bin liraya yakın zarar ettim kasko sigorta onları saymıyorum. Ben niye ah vah yapıyorum eşimi istediği gibi iş buldum araba sayesinde çok daha fazlasını kazandı. Araba almak yerine mevduata tutsaydım şimdi bir milyonum vardı ona da çok güzel daha iyi bir arabalar en azından bankalara borcum olmazdı 15 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Ali Darbaz yazdı: Vallahi ben son 1,5 yılı hesaplıyorum 400 bin liraya yakın zarar ettim kasko sigorta onları saymıyorum. Ben niye ah vah yapıyorum eşimi istediği gibi iş buldum araba sayesinde çok daha fazlasını kazandı. Araba almak yerine mevduata tutsaydım şimdi bir milyonum vardı ona da çok güzel daha iyi bir arabalar en azından bankalara borcum olmazdı araba aldıysan en az 10 sene değiştirmeyeceksin, 10 sene sonrada baktın sorun yok işini görüyor devam edeceksin, gittiği yere kadar.... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Ali Darbaz yazdı: Vallahi ben son 1,5 yılı hesaplıyorum 400 bin liraya yakın zarar ettim kasko sigorta onları saymıyorum. Ben niye ah vah yapıyorum eşimi istediği gibi iş buldum araba sayesinde çok daha fazlasını kazandı. Araba almak yerine mevduata tutsaydım şimdi bir milyonum vardı ona da çok güzel daha iyi bir arabalar en azından bankalara borcum olmazdı ihtiyacın yoksa araba neden aldın? Araba yatırım aracı değil Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: sizin hesap 32 günlük vadeliden ibaret sanırım 3 senede ne focusu, tesla lr bile kesmez 3 yıllık arabayı neyle kiralıyoruz? Planda bu da vardı yanılmıyorsam. Ali Darbaz yazdı: Araba almak yerine mevduata tutsaydım şimdi bir milyonum vardı ona da çok güzel daha iyi bir arabalar en azından bankalara borcum olmazdı 3 yıllık arabayı neyle kiralıyordun. Aylık 30 bin liradan 3 yıl 1 milyon tutar. Yorum bağlantısı
Ali Gök 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Olsun, psikolojisi çok iyi. Yolculuk sonunda, benzinle gitseydim 900 lira yakacaktım. bununla 280 lira yaktım demek insanı mutlu ediyor. Mertol aynı cümleyi, 900 lira yakacakken 100 lira yaktım olarak kuruyor. Bu kapitalist sisteme bir başkaldırıdır Sadece yakıt değil tabi, Yağı eksildi mi acaba dur yola çıkmadan bakayım, şu rampada çok zorlamayım hararet yükselmesin. Ulen aldığımız yakıt kötü galiba araba az çekmeye başladı, Şu istasyon kötü burdan almayım, bu istasyonun yakıtında su varmış, geçen haberlerde gördüm. Haydaa durup dururken bu neden tekledi şimdi.. Dur bi ara gaz vereyim düzelecek mi. Allah allah motoru kapattım bu fan neden durmuyor. Ne zaman duracak. Bobini bujisi, oksijen sensörleri. Yok mafı temizle, egr'yi iptal ettir. Biraz kilometre yapılmışsa, enjektörleri revizyon yaptır. Vs vs vs.. Yok bunlar tamam ama 10 sene içinde belli olur durumları . çoğu 1-2 yaşında daha elektrikli arabaların bu arada hakakten öğle sıcağında pozantı rampalarını vurunca arabayı hiçmi kulağı duymuyor elektirikli olunca ? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Bu elektrikli fobisi patolojik hal almaya başladı. Arkadaşlar madem ötesini anlayamadınız, bunu bir yakıt gibi düşünün. Nasıl ki benzinli araba var dizel araba var, LPG lisi var, bu da elektrikli. Benzinli arabanızı daha az yaksın diye dizelle değiştirmiyorsanız elektrikli ile de değiştirmezsiniz. Bunun tartışılır bir tarafı yok. Araba değiştirme zamanınız gelmeden size araba değiştirmenizi dikte eden yok ki? Araba değiştirme zamanı herkes için farklıdır. Kimi her sene değiştirir kimisi 10 yılda bir. Parayı ben vermiyorsam kimin ne zaman değiştireceğine de tercihlerine de karışmam. Tansu erken davranmış. Araba bir yatırım aracı değildir. Günlük hayatınızda kullandığınız her şey ama her şey sarf malzemesidir. Yatırım araçları bellidir. Arabaya yatırım aracı olarak bakarsanız yürümeye başlayın. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: ihtiyacın yoksa araba neden aldın? Araba yatırım aracı değil Araba benim değil ki eşimin eşim istedi onu aldım Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: 3 yıllık arabayı neyle kiralıyoruz? Planda bu da vardı yanılmıyorsam. 3 yıllık arabayı neyle kiralıyordun. Aylık 30 bin liradan 3 yıl 1 milyon tutar. Bundan bir yıl önce kullandığım arabanın aylık kirası 3000 TL idi arabalar 2019’da kiralanmıştı o zamanki meblağ olarak aylık 3000 TL uygun görülmüş. İade ettiğimizde hala kiraları aylık 3000 Tl idi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Ali Darbaz yazdı: Araba benim değil ki eşimin eşim istedi onu aldım Kedidir kedi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Bir sene dokuz ay önce kiralanmış şu anki aracın kirası 18.000 TL. Üç yıllığına kiralanmıştı halen 18.000 TL olması lazım. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bundan bir yıl önce kullandığım arabanın aylık kirası 3000 TL idi arabalar 2019’da kiralanmıştı o zamanki meblağ olarak aylık 3000 TL uygun görülmüş. İade ettiğimizde hala kiraları aylık 3000 Tl idi 3bin liraya kiralık araba varsa hemen alayım. İstedikleri kadar süre ile kiralamaya taahhüt veririrm. 500cc üstü motosiklet de olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: ya sen deme bari, 50 yaşında arabamı kullanıyorsun arkadaş , avuntu bunlar geç 2008 sattım. Bütçem ile dumanlı olanların 2016-2018 lerine ancak bakabiliyordum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Geçen sene kara kuvvetleri nde destek verdim komutanım altınlarını bozup Renault jip aldı. Altınlarını bozmuştu 2 milyon değerinde. Sattığı altınların şu anki değeri yaklaşık 5 milyon denk geliyor ama araba 2 milyon etmiyor gibi gibi örnekler var Mertol Kip yazdı: 3bin liraya kiralık araba varsa hemen alayım. İstedikleri kadar süre ile kiralamaya taahhüt veririrm. 500cc üstü motosiklet de olur. Şu an kirası 30.000 liradır kiralarsın üç sene fiyat fix olur. Üç sene sonra asgari ücret 60.000 TL olunacağının garantisi yok Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Ali Gök yazdı: tamam ama 10 sene içinde belli olur durumları . çoğu 1-2 yaşında daha elektrikli arabaların Hiç bir aracımla 10 yıllık plan yapmadım. Satılık Qashqai. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Hiç bir aracımla 10 yıllık plan yapmadım. Satılık Qashqai. Açıkçası sembol hariç onu kenarda tutuyorum hiçbir arabamı satmak istemedim. İlk arabam ev için gitti ikinci arabam ev için gitti üçüncü arabamı kimse beğenmedi dördüncü arabam eşimin arabası. Mümkün olursa bir sonraki arabamı da bunu satmadan almak isterim ama şartlar pek kurtarmayacak gibiyim Yorum bağlantısı
Mertol Kip 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Ali Darbaz yazdı: Geçen sene kara kuvvetleri nde destek verdim komutanım altınlarını bozup Renault jip aldı. Altınlarını bozmuştu 2 milyon değerinde. Sattığı altınların şu anki değeri yaklaşık 5 milyon denk geliyor ama araba 2 milyon etmiyor gibi gibi örnekler var Şu an kirası 30.000 liradır kiralarsın üç sene fiyat fix olur. Üç sene sonra asgari ücret 60.000 TL olunacağının garantisi yok Arabaya daha çok ihtiyacı varmış, almış binmiş. Altın bir senede %150 mi verdi? ZİYAAAAA Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bir sene dokuz ay önce kiralanmış şu anki aracın kirası 18.000 TL. Üç yıllığına kiralanmıştı halen 18.000 TL olması lazım. Kiralayan kendi. Kiraya veren kendi Ali Hesabın iç yüzünü bilemezsin. Ve kaç tane kiralamış. Ödemeyi ne zaman yapmış. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Mertol Kip yazdı: Arabaya daha çok ihtiyacı varmış, almış binmiş. Altın bir senede %150 mi verdi? ZİYAAAAA Kaçtan aldın kaçtan sattı bilmiyorum kendisinin söylemesidir 2023 yılında haziran ayında sanırım satın aldı İkinci elde 1.03 Multijet kaç para alın kullanın elektrikli aratmaz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Ali Darbaz yazdı: Geçen sene kara kuvvetleri nde destek verdim komutanım altınlarını bozup Renault jip aldı. Altınlarını bozmuştu 2 milyon değerinde. Sattığı altınların şu anki değeri yaklaşık 5 milyon denk geliyor ama araba 2 milyon etmiyor gibi gibi örnekler var Şu an kirası 30.000 liradır kiralarsın üç sene fiyat fix olur. Üç sene sonra asgari ücret 60.000 TL olunacağının garantisi yok 3 cümlede 3 hata Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Çağlar Bayur yazdı: 3 cümlede 3 hata Evet haklısın hesaplama yanlışmış 5 milyon değil 6 milyon değerindeymiş şu anki hesapta 2023 Haziran ayında altının gram fiyatı 1500 lirayken 2025 Haziran ayında altının gram fiyatı 4200 TL civarında Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Ali Darbaz yazdı: Evet haklısın hesaplama yanlışmış 5 milyon değil 6 milyon değerindeymiş şu anki hesapta cevap ta hatalı Ali Darbaz yazdı: komutanım a komutana selam et, matematik ile savaşılmaz yenilgi garantidir 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Çağlar Bayur yazdı: cevap ta hatalı komutana selam et, matematik ile savaşılmaz yenilgi garantidir Araç sahibi şu an NATO görevinde Norveç’te. Ayrıca aldığı arabada bu https://shbd.io/s/UI2TGnuD Yorum bağlantısı
Recommended Posts