İçeriğe Yönlendir

2024 Opel Corsa-e Teknik Özellikleri 

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Fatih Keskin

yarına çıkması garanti olmayan faniler seneler sonrasını düşünüyoruz hiç işim olmaz alırım kullanırım sevmezsem satarım veya sıkılırsam siz de öyle yapın yırtmayın kendinizi

• Beğen 7
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Bir gün bir elektrikli 2 milyonluk arabam olursa onu en iyi savunacak kişi ben olurum muhtemelen :D Ben alamadığım arabaya mundar derim.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Darbaz yazdı:

Kaçtan aldın kaçtan sattı bilmiyorum kendisinin söylemesidir 2023 yılında haziran ayında sanırım satın aldı

İkinci elde 1.03 Multijet kaç para alın kullanın elektrikli aratmaz

Kitabını yazarım sana. İster 70 ister 95 olsun. (Ben 2007 GP otomatik 90 hp olanı tercih ederim)

Ali Darbaz yazdı:

Bir gün bir elektrikli 2 milyonluk arabam olursa onu en iyi savunacak kişi ben olurum muhtemelen :D Ben alamadığım arabaya mundar derim.

Biz ona savunmak demiyoruz ama neyse...

Ali Darbaz yazdı:

Evet haklısın hesaplama yanlışmış 5 milyon değil 6 milyon değerindeymiş şu anki hesapta

2023 Haziran ayında altının gram fiyatı 1500 lirayken 2025 Haziran ayında altının gram fiyatı 4200 TL civarında

Ali geçen sene dendiği zaman ben 1 sene anlıyorum. Sende takvimler mi başka yoksa başka sorun mu var? 

Pandemi döneminde ham petrolun galon fiyatı negatife dönmüştü. Tr deki fiyatı da 7 lira falandı. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

yakıttan kar ettim demek için satın alma maliyetinde rakam uygun olmalı bence bu bir fikirdir beğenmeyebilirsiniz :) 

Yakıttan kar için almadık ama mesela dizel araç pahalıydı dizel alıyordunuz

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Bende şunu anlamıyorum,alınmış bir mal var,o an onu ihtiyaç görülmüş alınmış.Sen almazsan alma,kime ne..

Bana da çok dediler,panda aldım araba mı o,polo aldım ufacık araba para mı verdin.Sen kendi binegine bak desem de kar etmiyordu.Sanirim sadece bizim millete has,kendi aldığı en iyisi,diğerleri hep hata

Satılık 208 yarım akıllı :biggrin:

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Geçen sene kara kuvvetleri nde destek verdim komutanım altınlarını bozup Renault jip aldı. Altınlarını bozmuştu 2 milyon değerinde. Sattığı altınların şu anki değeri yaklaşık 5 milyon

Ali bu hesap her zaman tutmaz.. 

Mesela 2011 de dolar ile altın alanlar 2023 te ancak kara geçti. 

2020 de dolarla altın alanlar 2024 te ancak kara geçti. 

Daha önce de 1980 de dolar ile altın alanlar 2007 de ancak kara geçmişti. 

Altın bu.. birileri zirve yaptırır elindekini vayaş yavaş satar alanlar bir 10 yıl daha bekler. 

Bizdeki zıplamanın sebebi, faizin sebep olduğu enflasyon için faiz düşürülünce doların 2021 Aralık'tan bu güne kadar % 400 artması ve bu arada 2024 şubattan günümüze altın ons fiyatının % 75 artması  kaynaklıdır. Bu her zaman denk gelmez.

Bizde altının gram TL fiyatını; dolar/TL kuru ve Ons altın/dolar kuru belirler. 

Çağlar 100 yıllık istatistiğe bakmıştı.. Uzun vadede 1 kilo altın iyi bir araba ediyordu. Bu oran kısa vadede sapabilir, Uzun vadede yine yerine oturması beklenir. 

Fikri Keleş yazdı:

Bende şunu anlamıyorum,alınmış bir mal var,o an onu ihtiyaç görülmüş alınmış.Sen almazsan alma,kime ne..

Bana da çok dediler,panda aldım araba mı o,polo aldım ufacık araba para mı verdin.Sen kendi binegine bak desem de kar etmiyordu.Sanirim sadece bizim millete has,kendi aldığı en iyisi,diğerleri hep hata

Araba lazımsa alınır ya.. Bana lazımdı borçlandım aldım. 

Tekrar lazım oldu, yine borçlandım aldım. 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Araba lazımsa alınır ya.. Bana lazımdı borçlandım aldım. 

Tekrar lazım oldu, yine borçlandım aldım. 

Gecen sene altin alıp kenara atsaydim suan nerdeyse 2 katı,

ama 1 senedir arabaya binip ihtiyacımı görüyorum.Bu kadar

tarihinde Fikri Keleş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mal alacakken nakitte kalmak çok geriyor insanı.

var olan nakitin %10 bir haftada eridi, var olmayandan 5 milyar buhar oldu gitti sus . sadece 1 haftada

Ali Darbaz yazdı:

Bundan bir yıl önce kullandığım arabanın aylık kirası 3000 TL idi arabalar 2019’da kiralanmıştı o zamanki meblağ olarak aylık 3000 TL uygun görülmüş. İade ettiğimizde hala kiraları aylık 3000 Tl idi

bilgi kayanağın seninle maytap geçmiş

Mehmet Ozyurek yazdı:

bu hesap her zaman tutmaz.. 

matematik içermiyor zaten o hesap 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Fikri Keleş yazdı:

Panda 4 cekermiydi?

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Mertol Kip yazdı:

Panda 4 cekermiydi?

Tek😂

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Olsun, psikolojisi çok iyi. :)

Yolculuk sonunda, benzinle gitseydim 900 lira yakacaktım. bununla 280 lira yaktım demek insanı mutlu ediyor. :)

Mertol aynı cümleyi, 900 lira yakacakken 100 lira yaktım olarak kuruyor. Bu kapitalist sisteme bir başkaldırıdır :)

Sadece yakıt değil tabi, 

Yağı eksildi mi acaba dur yola çıkmadan bakayım, şu rampada çok zorlamayım hararet yükselmesin. Ulen aldığımız yakıt kötü galiba araba az çekmeye başladı, 

Şu istasyon kötü burdan almayım, bu istasyonun yakıtında su varmış, geçen haberlerde gördüm. 

Haydaa durup dururken bu neden tekledi şimdi.. Dur bi ara gaz vereyim düzelecek mi. 

Allah allah motoru kapattım bu fan neden durmuyor. Ne zaman duracak. 

Bobini bujisi, oksijen sensörleri. Yok mafı temizle, egr'yi iptal ettir. Biraz kilometre yapılmışsa, enjektörleri revizyon yaptır. 

Vs vs vs.. Yok bunlar :)

Ne çekmişsin be abi

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Kitabını yazarım sana. İster 70 ister 95 olsun. (Ben 2007 GP otomatik 90 hp olanı tercih ederim)

Biz ona savunmak demiyoruz ama neyse...

Ali geçen sene dendiği zaman ben 1 sene anlıyorum. Sende takvimler mi başka yoksa başka sorun mu var? 

Pandemi döneminde ham petrolun galon fiyatı negatife dönmüştü. Tr deki fiyatı da 7 lira falandı. 

Anadolu Elf’leri zamanın akışını hissetmezmiş.  Kulelide çalıştığım döneme baktım, bana en fazla 1 yıl olmuş gibi geliyordu. Meğersem 2022-2023 yıllarında çalışmışım. 

IMG_20230726_102923_Original.jpeg

Fikri Keleş yazdı:

Tek😂

Miss gibi egs5 şanzıman hoşunuza gitmedimi.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Gök yazdı:

tamam ama 10 sene içinde belli olur durumları . çoğu 1-2 yaşında daha elektrikli arabaların 

bu arada hakakten öğle sıcağında pozantı rampalarını vurunca arabayı hiçmi kulağı duymuyor elektirikli olunca ?

Pilli barbilerin en iyi tarafı arıza yapacaksa hemen yapar. Zibilyon parça yok. Öyle bi kaç yıl sonra beklemez. Pozantı çıkıyorsun hava oldu mu 45. Pilli ile mümkün olduğu kadar hızlı çıkılır. Motorların karakteri düşük deviri sevmezler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Fikri Keleş yazdı:

Tek😂

Tıfılken çok istemiştim şunun 4 çeker olanında bir tane olsun diye ama nasip olmadı. 

Fiat Panda 4x4

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Servet Aydın yazdı:

Pilli barbilerin en iyi tarafı arıza yapacaksa hemen yapar. Zibilyon parça yok. Öyle bi kaç yıl sonra beklemez. Pozantı çıkıyorsun hava oldu mu 45. Pilli ile mümkün olduğu kadar hızlı çıkılır. Motorların karakteri düşük deviri sevmezler. 

Mini pilli Corolla cross u olan nasıl çıksın ? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Darbaz yazdı:

Anadolu Elf’leri zamanın akışını hissetmezmiş.  Kulelide çalıştığım döneme baktım, bana en fazla 1 yıl olmuş gibi geliyordu. Meğersem 2022-2023 yıllarında çalışmışım. 

IMG_20230726_102923_Original.jpeg

86-90 arası ben de oradaydım ama o zamanlar alt bina renovasyondaydı, biz yukarıdaki binadaydık. 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Mertol Kip yazdı:

Bu arada en sevdiğim araçlardan biri,hemde eşimin şoförlüğü öğrendiği araba oldu.Ayni temizlikte bulsaydım alacaktım ama bulunmuyor 

12022012231.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bunların 4x4 videolarını görmüştüm. 
Ama şanzımanı neydi bilmiyorum @Ali Darbaz

Bunlarda otomat yok hep manual di 4x4 modellerin

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fikri Keleş yazdı:

Senin konuyu da mundar ettik ama afola:rolleyes:

Ali bir konuda varsa.  Beklenen sonuç. 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...