Ali Darbaz 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Merhaba. Researchgate üzerinde araştırma yaparken rastladım güzel bir kaynak. Bu motorların detaylı analizleri pdf dökümanı olarak yayınlanmış. Bmep, BSFC, Tork güç bandları. bir çok mühendislik verisi var. https://www.researchgate.net/publication/300357766_Combustion_system_design_of_the_new_PSA_Peugeot_Citroen_EB_TURBO_PURE_TECH_engine 2 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 12 saat önce Paylaş 12 saat önce (düzenlendi) Ne analizi? Ne mühendisliği? Ne bandı? Ne verisi? Yağın içinde çalışan kayış olduğu sürece benim nezdimde ÇÖP bir motor. 12 saat önce tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 12 saat önce Paylaş 12 saat önce 1.2 puretech'i eski sevgilim gibi hissediyorum. İsterse çok zengin, dünya güzeli olsun o kayış muhabbetinden sonra yüzüne bakasım gelmiyor. Ha bmw almışsın arıza ışığı yakacak mı diye beklemişsin ha puretech almışsın kayış koparacak mı diye beklemeşsin aynı şey 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce (düzenlendi) Aslında iyi fikir piyasası düşsede alsak. Benim gibi titiz dikkatli ölçen biçen adam için nimet araba. 1.2 püretech 130 luk ucuza kapatmak lazım. Fiyatlar 1.3 milyondan aşağı yok. Bende piyasası düşmüştürde alırız diye sevindiydim. 11 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Mustafa Şahin2 yazdı: 1.2 puretech'i eski sevgilim gibi hissediyorum. İsterse çok zengin, dünya güzeli olsun o kayış muhabbetinden sonra yüzüne bakasım gelmiyor. Ha bmw almışsın arıza ışığı yakacak mı diye beklemişsin ha puretech almışsın kayış koparacak mı diye beklemeşsin aynı şey kayış kopmuyor, kayış yağ süzgecini tıkıyor. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ali Darbaz yazdı: kayış kopmuyor, kayış yağ süzgecini tıkıyor. Daha kötü Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Tamer Topaç yazdı: Daha kötü Abi epi topu 75 kli motor . Komple sök at yenisini tak epi topu 200 bin TL gıcır gıcır motorun oluyor. Sıfırlanmış araba. Bu gör korkutan bi durum değil. Bir Yaz tatile gitmezsin olur biter. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Zincirliye çevirme kitleri satılıyor, Hali hazırda bu araçları kullananlar için çözüm olur, şahsen ben bu motora sahip bir aracı almam da tavsiye de etmem. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ali Darbaz yazdı: Abi epi topu 75 kli motor . Komple sök at yenisini tak epi topu 200 bin TL gıcır gıcır motorun oluyor. Sıfırlanmış araba. Bu gör korkutan bi durum değil. Bir Yaz tatile gitmezsin olur biter. 200 bin tl ye mi gidiyorsun tatile? 3 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Zincirliye çevirme kitleri satılıyor, Hali hazırda bu araçları kullananlar için çözüm olur, şahsen ben bu motora sahip bir aracı almam da tavsiye de etmem. Üretici mi, yan sanayi mi? Üst kapak değişiyor mu? Ali Darbaz yazdı: Abi epi topu 75 kli motor . Komple sök at yenisini tak epi topu 200 bin TL gıcır gıcır motorun oluyor. Sıfırlanmış araba. Bu gör korkutan bi durum değil. Bir Yaz tatile gitmezsin olur biter. Risk bitiyor mu? O 200 bin farkı verecek alternatif çok. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Tamer Topaç yazdı: Üretici mi, yan sanayi mi? Üst kapak değişiyor mu? Risk bitiyor mu? O 200 bin farkı verecek alternatif çok. bu en kötü senaryo. Arabayı alırken ölü fiyata alırız diye düşündüm ama gel görki yağlı kayış kimsenin fiyat kırdığı bir durum değil. şöyle c5 aircross 1 milyon altı alınırsa ilk yapılacak iş kayışı değiştirmek. en az 40 bin kmde bir değişsen zaten 8 senede okadar yapıyoruz. 8 seneye kim öle kim kala. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ali Darbaz yazdı: bu en kötü senaryo. Arabayı alırken ölü fiyata alırız diye düşündüm ama gel görki yağlı kayış kimsenin fiyat kırdığı bir durum değil. şöyle c5 aircross 1 milyon altı alınırsa ilk yapılacak iş kayışı değiştirmek. en az 40 bin kmde bir değişsen zaten 8 senede okadar yapıyoruz. 8 seneye kim öle kim kala. Satmayacak mısın? Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tamer Topaç yazdı: Üretici mi, yan sanayi mi? Üst kapak değişiyor mu? Risk bitiyor mu? O 200 bin farkı verecek alternatif çok. Yan sanayi bildiğim kadarıyla, Üst kapak değişmeden sadece görsellerdeki ürünler ile kayış yerine zincir takılıyor işte. Kayış parçalarının yağ süzgecini tıkama sorununu giderir ama yağ yakma sorunu da var sanırım bu motorların. En güzeli hiç bulaşmamak. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Tamer Topaç yazdı: Satmayacak mısın? Her hangi bir sorun çıkmazsa aldığımız her arabaya En az 6 sene biniyoruz. Symbol tam bir fiyasko idi. Eşimin ve babamın zoruyla satıldı. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Yan sanayi bildiğim kadarıyla, Üst kapak değişmeden sadece görsellerdeki ürünler ile kayış yerine zincir takılıyor işte. Kayış parçalarının yağ süzgecini tıkama sorununu giderir ama yağ yakma sorunu da var sanırım bu motorların. En güzeli hiç bulaşmamak. @Çağlar Bayur Ali Darbaz yazdı: Her hangi bir sorun çıkmazsa aldığımız her arabaya En az 6 sene biniyoruz. Symbol tam bir fiyasko idi. Eşimin ve babamın zoruyla satıldı. Kimse almak istemiyor sorun bu. Symbol ayrı dünya. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Ali Darbaz yazdı: bu en kötü senaryo. Arabayı alırken ölü fiyata alırız diye düşündüm ama gel görki yağlı kayış kimsenin fiyat kırdığı bir durum değil. şöyle c5 aircross 1 milyon altı alınırsa ilk yapılacak iş kayışı değiştirmek. en az 40 bin kmde bir değişsen zaten 8 senede okadar yapıyoruz. 8 seneye kim öle kim kala. 8 sene dayanmıyor işte sorun orda. Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Konuyu görünce ben de yorum yapmak istedim. Aralık 2024’te 2015 model 1.6 TDI manuel passat aracımı satıp sıfır 408 GT 1.2 PureTech aldım. 11 bin kilometreye yaklaştı, genel olarak memnunum, sakin kullanımda yakıt tüketimi makul, MTV’si uygun. 18 bin kilometrede motor indirmek zorunda kalan da duydum, 75-80 bin kilometre kullanıp hiç sorun yaşamayan ve çok memnun olan da duydum. Alırken yağlı triger olayını biliyordum, bilerek aldım, açıkçası bu konunun fazla abartıldığını düşünüyorum. Aracımdan şu an gayet memnunum, ekstrem bir problemle karşılaşmazsam 50 bin kilometrede bir trigeri değiştirip yoluma devam etmeyi planlıyorum. 1 ay önce babamın aracını değiştirdik; sıfır Golf aldık, Life paket, 1.5 eTSI, 116hp. Life paket olmasına rağmen o da gayet dolu ve tok hissettiren bi araç, gayet beğendim. Burada da vag grubunun eTSI motorlarında 48V arızası ve alternatör arızaları oluşabileceği, bu arıza oluşursa serviste 130 bin lira masraf çıktığı vs söyleniyor. eTSI motor Audi dahil tüm vag grubunda kullanılıyor (Skoda, Seat, Cupra, vw, audi) En sorunsuz markalardan biri olarak bilinen Toyota; corolla’da önceki 1.6 motorlarda kronik bir sorun olmadığı ancak güncel satılan 1.5 motorlarında yatak sarma riski olduğu söyleniyor. Hadi bu benzinli motorlarda o ya da bu şekilde sorunlar var, gidelim elektrikli araba alalım dedik. Mesela Tesla desek; juniper kasalarda fren pedalı titremesi, fren tutmaması gibi sorunlar yaşanmakta, Tesla bu konuda ciddi bir geri çağırma planlamaktaymış ve internetten satış envanterlerini de minimum seviyeye düşürdü farkındaysanız. Uzun lafın kısası, sorunsuz araba yok arkadaşlar. Bu sorunları çok fazla düşünürsek inanın piyasada alınabilecek araç kalmıyor. Naçizane tavsiyem; Bütçeye uygun beğendiğiniz aracı alın, temiz kullanın (ki bu forumda bizler genel olarak araçlarını temiz kullanan ve araçlarına iyi bakan kişileriz zaten😅), gerisi nasip kısmet 🙂 Saygılarımla. 6 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Evren Erakçora yazdı: 8 sene dayanmıyor işte sorun orda. 40 bin km yolu 6 senede zar zor yaparım. Beni tanırsın, her hafta bir arabaya elleşmesem olmaz. Bana en kötü durumdaki arabayı ver 1 sene sonra bam başka bir otomobille karşılaşırsın. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 saat önce Paylaş 10 saat önce 1.2 82 beygir 3 silindir, trigeri yağın içinde çalışan motorlu aracım var, söylenildiği gibi ne çöp nede öyle ölsünde ucuza sahip olalım diyeceğiniz bir motor. 4 yıl 35k dir kullanıyorum, sırf tereddüt ettiğim için triger ve tüm seti 72k de ilk defa değiştim, sıfır problem sıfır hata. Her arabada olduğu gibi doğru yağ kullanılmazsa, yan sanayi dandik malzeme kullanılırsa sorun verir. Kimse 1.2 diye arabasını ölü fiyata satmaz, daha çok beklersiniz. 4 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Ali Darbaz yazdı: 40 bin km yolu 6 senede zar zor yaparım. Beni tanırsın, her hafta bir arabaya elleşmesem olmaz. Bana en kötü durumdaki arabayı ver 1 sene sonra bam başka bir otomobille karşılaşırsın. Kayışlar kmden çok yıla bağlı eskiyor ama 4 senede mecbur değiştirmek lazım. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Evren Erakçora yazdı: Kayışlar kmden çok yıla bağlı eskiyor ama 4 senede mecbur değiştirmek lazım. 11 sene yeterli mi Hocam ben 11.senesinde ilk defa değiştim. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Selçuk Bakış yazdı: 11 sene yeterli mi Hocam ben 11.senesinde ilk defa değiştim. Çok iyi dayanmış,genelde 4 senede bir değişiktir diyorlar. Yağ ve bakım ile ilgili herhalde. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Tüh ya ... Benden al satıcı, ölücü olmuyor. Hep karavana atıyoz 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Evren Erakçora yazdı: Çok iyi dayanmış,genelde 4 senede bir değişiktir diyorlar. Yağ ve bakım ile ilgili herhalde. Bende zaten değişmiştir diye bekletmiştim ama açınca ilk değişim olduğunu farkettik, yoksa bende beklemezdim Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Selçuk Bakış yazdı: Bende zaten değişmiştir diye bekletmiştim ama açınca ilk değişim olduğunu farkettik, yoksa bende beklemezdim Kayışın son hali resmi var mı. Atmosferik yağ sıcaklığı düşüktür. Turboluların yağı 145 dereceye kadar çıkabiliyor. Sıcaklıkta bir faktör 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts