Ali Gök 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Bu 2018 ve daha yeni ford transit customlarda da kayış yağın içindeymiş. onların motorundadamı bu puretech gibi kayış sıkıntısı oluyor ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Şu grafiğin kıymetli evrak muamesi görmesi lazım. Keşke kendi motorumunda bu grafiğini bulabilsem. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ali Darbaz yazdı: Kayışın son hali resmi var mı. Atmosferik yağ sıcaklığı düşüktür. Turboluların yağı 145 dereceye kadar çıkabiliyor. Sıcaklıkta bir faktör telefonda olacaktı bakayım temizdi ama toros tırmanışları şehir içi vs dahil redline 5 bin devir civarı çok gezdim. 3 silindirin ses durumunu bilirsin Selçuk Bakış yazdı: telefonda olacaktı bakayım temizdi ama toros tırmanışları şehir içi vs dahil redline 5 bin devir civarı çok gezdim. 3 silindirin ses durumunu bilirsin Videosunu buldum resmi yoktur, videodanda belli olmuyor ama durumu iyiydi, zamanı yaklaşmış sayılır. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Yağ içinde çalışan kayışlı motorlarda yağ çok önemli. Arızaları patlama zamanı da garantilerin bitişine denk geliyor. Garantisi biten sanayide ucuza yağ değişimi mi yapıyor acaba? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Selçuk Bakış yazdı: 1.2 82 beygir 3 silindir Bunlarda ben de duymadım. Sorun genelde turbo olanlarda. Yüksek basınç ve daha yüksek sıcaklık, farklı yağ ve kullanılan kayışın ham madesi de olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Harun Özden 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Yağlı kayış ve direkt enjeksiyon olan motorlarda esas sıkıntı yağa yakıt karışması. Yağa karışan yakıt, yağı bozuyor ve kayışı aşındırmaya başlıyor. Yoksa kayış şu an gayet dayanıklı, karbon lifler içeriyor ve üzeri teflon kaplı. Genelde sorun teflon kaplamanın yağ içindeki yakıt ve ısınma-soğuma nedeniyle çözülmeye başlaması ve kayış dişlerinin parçalanması. Kopma durumları sık görülmüyor Ne kadar soğuk marş ve kısa mesafe kullanım o kadar fazla yakıt yağa karışıyor. Sıkışık trafik kullanımlarında motor yağı daha çabuk eskiyor ve yağa yakıt karıştırma artıyor. Garanti bitince sanayide yanlış yağ kullanımı yaygın bir durum, turbolu olduğu için yazılım yapılması ve kayışların zorlanması bir diğer neden. Kesinlikle çöp denilemez. Sorunları ve çözümü bilinen bir motor. Dikkatli ve titiz bakımla ömrü uzun olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 saat önce Paylaş 7 saat önce kayışı bozacak kadar yakıt giren yağın dolaştığı ana kol yataklar çizilmez mi? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce (düzenlendi) Selçuk Bakış yazdı: telefonda olacaktı bakayım temizdi ama toros tırmanışları şehir içi vs dahil redline 5 bin devir civarı çok gezdim. 3 silindirin ses durumunu bilirsin Videosunu buldum resmi yoktur, videodanda belli olmuyor ama durumu iyiydi, zamanı yaklaşmış sayılır. Bilirim bilirim. Ama 4 slindirde valvetronik kullanılan bir motorun gaz tepkisini görmeni çok isterim. Eşsiz bir sürüş deneyimi. Ep3c MPİ motor olmasına rağmen tepkileri direk enjeksiyonlu araba gibi. 7 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Özden 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Çağlar Bayur yazdı: kayışı bozacak kadar yakıt giren yağın dolaştığı ana kol yataklar çizilmez mi? Çok fazlalaştığında evet. Ancak o kadar fazlalaşmadan yağ değişiyor muhtemelen. Detaylar için https://www.ntn-snr.com/sites/default/files/2023-03/TECHinfo 1.2 PureTech Atmo_en_rev.pdf https://www.ntn-snr.com/sites/default/files/2023-04/TECHinfo 1.2 PureTech Turbo_EN_rev_0.pdf Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Hüseyin Sönmez yazdı: Yağ içinde çalışan kayışlı motorlarda yağ çok önemli. Arızaları patlama zamanı da garantilerin bitişine denk geliyor. Garantisi biten sanayide ucuza yağ değişimi mi yapıyor acaba? Kuzenimde c3 aircros var. ilk sahibi sileceğinden lastiğine kadar herşeyini yetkili serviste yaptırıyor. 70 binde arabası dediğine göre 13 kere servise bırakmış arabayı arızadan dolayı. 10 keresi bu trigerin sebep olduğu şeylerdenmiş. yetkili servis te belki başka yağ koyuyor Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Yeni aracımı almadan önce sıfır km Citroen C3 Aircross bakıyordum. Fiyatı da uygun bir seviyeye indirmiştim. 1.2 puretech motorların sorunu kulağıma çalındığı için satıcıya konuyu açtım. Yağlı triger olduğunu söyledi ve doğrulamak için bakım bölümünden teknik bir personelden doğrulatmak istedi. Teknik personel ile görüştüğümüzde, 2025 yılından itibaren sistemin zincirliye döndüğünü söyledi ama ellerinde olan araçlardan emin olmadığını söyledi?? Bu ikilem sonrası yağlı sistemde çalışan triger için bakım durumunu sordum. Her 15.000 km'de periyodik bakıma girersiniz, her 30.000 km'de bakım elemanının insiyatifine göre değiştirilebilir dedi. Değiştirme maliyetini de 15.000 TL olarak verdi. Ek olarak aşağıdaki bilgilendirmeyi de okuyunca almaktan vazgeçtim; bu arada dip not olarak iletiyorum, bio (belt in oil) teknolojisini geliştiren psa, ford yada volkswagen değil. bu firmalar sadece gerekli standartlara, süreçlere (bkz: iatf 16949) göre testleri yaptıktan sonra teknolojiyi kullanan firmalar. esas bu teknolojiyi geliştiren oem kayış tedarikçisi amerikan dayco firmasıdır. son olarak kayış yağ içinde çalışabilecek şekilde farklı katmanlardan (kevlar takviyesi vs) oluşuyor. standart bir triger kayışı olmadığını da unutmamak lazım.puretech 1.2 motorlar için ise aşağıdaki dokümanları ve videoyu inceleyebilirsiniz. stellantis grubundaki sorunun kök nedeni kayışın yağın içinde çalışıyor olması değil, aracın kısa mesafeli kullanımlarda motor yağına yakıt kalıntısı ve kurum karıştırması nedeniyle motor yağı içinde çalışan triger kayışını bozması ve trigerden kopan parçaların başka daha büyük sorunlara yol açması şeklinde özetlenebilir. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Cihat Küçükay yazdı: Yeni aracımı almadan önce sıfır km Citroen C3 Aircross bakıyordum. Fiyatı da uygun bir seviyeye indirmiştim. 1.2 puretech motorların sorunu kulağıma çalındığı için satıcıya konuyu açtım. Yağlı triger olduğunu söyledi ve doğrulamak için bakım bölümünden teknik bir personelden doğrulatmak istedi. Teknik personel ile görüştüğümüzde, 2025 yılından itibaren sistemin zincirliye döndüğünü söyledi ama ellerinde olan araçlardan emin olmadığını söyledi?? Bu ikilem sonrası yağlı sistemde çalışan triger için bakım durumunu sordum. Her 15.000 km'de periyodik bakıma girersiniz, her 30.000 km'de bakım elemanının insiyatifine göre değiştirilebilir dedi. Değiştirme maliyetini de 15.000 TL olarak verdi. Ek olarak aşağıdaki bilgilendirmeyi de okuyunca almaktan vazgeçtim; bu arada dip not olarak iletiyorum, bio (belt in oil) teknolojisini geliştiren psa, ford yada volkswagen değil. bu firmalar sadece gerekli standartlara, süreçlere (bkz: iatf 16949) göre testleri yaptıktan sonra teknolojiyi kullanan firmalar. esas bu teknolojiyi geliştiren oem kayış tedarikçisi amerikan dayco firmasıdır. son olarak kayış yağ içinde çalışabilecek şekilde farklı katmanlardan (kevlar takviyesi vs) oluşuyor. standart bir triger kayışı olmadığını da unutmamak lazım.puretech 1.2 motorlar için ise aşağıdaki dokümanları ve videoyu inceleyebilirsiniz. stellantis grubundaki sorunun kök nedeni kayışın yağın içinde çalışıyor olması değil, aracın kısa mesafeli kullanımlarda motor yağına yakıt kalıntısı ve kurum karıştırması nedeniyle motor yağı içinde çalışan triger kayışını bozması ve trigerden kopan parçaların başka daha büyük sorunlara yol açması şeklinde özetlenebilir. 2025 yılından itibaren zincirli sisteme geçildi denilen şey, yeni kasa 3008/5008 gibi araçlarda 1.2 PureTech 136 beygir olarak geçen motorlar. Bu araçlarda da Peugeot grubundaki sorunsuz, tam otomatik, Aisin üretimi EAT8 şanzıman değiştirilip yarı otomatik, 6 ileri çift kavrama şanzıman getirildi 😅 Ancak şu anda 2025 model 408 de alsanız yine kayışlı sistem diye biliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Mustafa Kestel yazdı: 2025 yılından itibaren zincirli sisteme geçildi denilen şey, yeni kasa 3008/5008 gibi araçlarda 1.2 PureTech 136 beygir olarak geçen motorlar. Bu araçlarda da Peugeot grubundaki sorunsuz, tam otomatik, Aisin üretimi EAT8 şanzıman değiştirilip yarı otomatik, 6 ileri çift kavrama şanzıman getirildi 😅 Ancak şu anda 2025 model 408 de alsanız yine kayışlı sistem diye biliyorum. Saate 80-90-100 km hızlarda sabit gitsekte arıza ihtimali yüksekmi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Gök yazdı: Kuzenimde c3 aircros var. ilk sahibi sileceğinden lastiğine kadar herşeyini yetkili serviste yaptırıyor. 70 binde arabası dediğine göre 13 kere servise bırakmış arabayı arızadan dolayı. 10 keresi bu trigerin sebep olduğu şeylerdenmiş. yetkili servis te belki başka yağ koyuyor Servisi değiştirmeyi düşünüyor mu hiç? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Bilmiyorum kaçınız belgeyi okudu.. tüm bu yüksek teknolojiye eksik silindir, düşük ağırlığa rağmen motor bir önceki nesil Ep6 Prince motordan sadece %17 daha ekonomik. Motorun güç bandı bakıldığında 1.6 motor daha erken tork geliyor olması dışında tüm karakter grafiği birbiri üzerine oturuyor. Tüm bu çaba epi topu yüzde 17 yani 240 Gr/kwh yakıt tüketimine ulaşmak için yapılmış. Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: Saate 80-90-100 km hızlarda sabit gitsekte arıza ihtimali yüksekmi Araştırdığım kadarıyla yağlı trigerde önemli faktörler; aracı sıkıştırmadan kullanmak ve çok kısa mesafelerde kullanmamak. Ayrıca bakımların hep yetkili serviste yapılması öneriliyor. Ben zaten bu zamana kadar kullandığım her aracımı hep yetkili servise götürdüğüm için bu kriteri pek önemsemiyorum açıkçası 😅 Diğer kriterlere uymaya çalışıyorum, şimdilik bir sorunla karşılaşmadım. Yeni kasa 3008 gibi araçlarda kullanılan EAT 6 çift kavrama şanzıman konusu için de, benim aracımdaki yağlı triger konusu için de sakin ve bilinçli kullanıldığında, bakımları aksatılmadan düzenli bir şekilde yapıldığında problem çıkacağını zannetmiyorum. Yorum bağlantısı
Ali Gök 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Hüseyin Sönmez yazdı: Servisi değiştirmeyi düşünüyor mu hiç? yok arabayı yakmayı planlıyordu o gün 3 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bilmiyorum kaçınız belgeyi okudu.. tüm bu yüksek teknolojiye eksik silindir, düşük ağırlığa rağmen motor bir önceki nesil Ep6 Prince motordan sadece %17 daha ekonomik. Motorun güç bandı bakıldığında 1.6 motor daha erken tork geliyor olması dışında tüm karakter grafiği birbiri üzerine oturuyor. Tüm bu çaba epi topu yüzde 17 yani 240 Gr/kwh yakıt tüketimine ulaşmak için yapılmış. Yüzde 17, az mı dizel benzinli farkı neredeyse. 2 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) 2021 model 100hp ve 2024 130hp 2 puretech araç kullandık. Zamanında yetkili servis bakımı yapıldı garantiliydiler zaten hiçbir problem çıkmadı. Geri çağırma yazısında 2023 öncesi motorlardan bahsediyor muhtemelen kayışta revizyona gitmişlerdir. Araçlar ucuza kapatılabiliyorsa ben 2 tane daha alabilirim gayet keyifli ve ekonomik araçlar 😄 Ayrıca mesela 2008in sıfırı da 2.elinde de satış sayıları her dönem yüksek listelerde görüyorum. Piyasanın durgun zamanında biz corsayı 10 günde sattık yani puretech pek de alınmaz satılmaz durumda değil. Şu an 2008in sıfırını kampanyalı 1850 liraya veriyorlar %0 kampanyalar var rakiplerine göre gayet iyi rakamlar. Geriye aracınızı zamanında düzgün servise sokmak ve gereken yağı kullanmak konusunda titiz olmanız kalıyor. Arada bir de kayışı kontrol ederiz kontrolü kolay zaten gerekiyorsa kayış değiştiririz bence ortada çok da büyük bir problem yok her marka modelin problemleri var yani olabilecek şeyler. 2 saat önce tarihinde Çiğdem Bilen tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: epi topu yüzde 17 %7 geliştirecek keşif yap, 1 milyon avron bende hazır 1 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Her konuda olduğu gibi bundada yağ konusu es geçilmemiş. Yağlara karşı ilginç bir sempatisi var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts