İçeriğe Yönlendir

Sorun Lastikte mi Yoksa Arabada mı?

Alpay Köse

Recommended Posts

Alpay Köse

İyi akşamlar arkadaşlar..8 ay önce lastikleri Michelin primacy 4 ile değiştirdim.fotograf attığım yokuşta sıkışık trafikte çıkarken durursam araç çok zor kalkıyor.baska araçlarda aynı yerde bazen sorun yaşıyorlar.gaz verip  kalkmayı deniyorum araç devirsiz baygın bazen stop ediyor.yarim debriyaj yapıp kalmayı deniyorum.eğer devirlenirse patinaj yapmaya başlıyor.zorla çıkıyorum.konvoyla çıktığım zaman öndeki araçlar durursa çok sıkıntı oluyor.ilk kalkışta patinaj cekmezse araç bayılıyor.o yüzden hep uarım debriyaj yapıp bayilirsa tekrar yarım debriyaj çıkıyorum.benzin ve gazda aynı.baski balata yeni sayılır Nedeni ne olabilir.ilk kalkışta gaz yemiyor desem daha doğru olur.daha önce dizel focusum vardı aynı yolda hiç sorun yaşamadım.rot balans ihtiyaci yok.

IMG_20250912_080213.jpg

IMG_20250903_170553.jpg

IMG_20250903_170528.jpg

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

2. C max ım. İlkini sıfır almıştım. Bahsettiğiniz durum kronik maalesef. Araç ağır ve dik yokuşlarda bayılıyor maalesef. Zorlayınca da debriyaj balatasından berbat bir yanık kokusu geliyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Yokuş kalkış desteği yok mu bu araçta, kapalı mı yoksa, sorunsuz çıkması lazım bence.

Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mustafa Yanar yazdı:

Yokuş kalkış desteği yok mu bu araçta, kapalı mı yoksa, sorunsuz çıkması lazım bence.

Var. ama yokuşta kalkışta  bayılıyor.eğer yokuşta durmaz isem sorunsuz çıkıyor.

İnan Çınar yazdı:

2. C max ım. İlkini sıfır almıştım. Bahsettiğiniz durum kronik maalesef. Araç ağır ve dik yokuşlarda bayılıyor maalesef. Zorlayınca da debriyaj balatasından berbat bir yanık kokusu geliyor.

Evet dediğiniz gibi maalesef.yanik kokusu almadım.ama ömrünü kisalttığı kesin

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lastik havalarının doğru olduğundan emin misin. 
Ekitte yazan neyse onu yapmalısın. 
Patinaja bu sebep olabilir.  

Çekiş düşüklüğüne bir şey diyemedim. 
Focus ile vites oranları farklı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Nihat Palolu
  • Yeni Oluştur...