İçeriğe Yönlendir

Sıralı Lpg De Kış Kullanımı


Aydın Bengü

Recommended Posts

Aydın Bengü

sıralı lpg de kışın özellikle dikkat edilmesi gereken bi husus var mı?

çünkü çoğumuzun ilk kışı olacak sıralı ile.

tecrübelerimizi paylaşalım istedim .

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dikkat etmeniz gereken hiç bir şey yok.. Araç zaten motor suyunun belli bir ısıya ulaşması neticesinde gaza geçiyor.. Bu durumda yaz veya kış bir fark göstermez..

Ben bir kış geçirdim.. Çoğu bir kaç kış geçirdi.. Bir sorununuz olmayacak merak etmeyin..

Yorum bağlantısı
Aydın Bengü

abicim tekrar içimi rahatlattın sağol.

iyi bayramlar diliyorum forum üyelerine şimdiden.

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

mehmet abi benzin tüketimi kışın biraz artıyormu?

ve nekadar kilometrede ne kadar benzin yakıyor?

ben lpg taktırdığımda 50 ytl benzin aldım,yarıma yakındı ibre,şimdi çeyrek depo kaldı.yaklaşık 1400 km yol yaptım lpg ile

(lpg olunca amma gezmişim be :) .1 ay bile olmadı)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İster istemez artıyor.. Yaz günlerinde motor suyu sıcaklığı araç çalışmazken 25-30 derecelerde olurken, Kış aylarında bu sıcaklık -20'lere kadar düşebiliyor..

Motorda hep aynı sıcaklıkta 35 veya 40 derece sıcaklıkta lpg'ye geçtiği için özellikle yolu kısa olanlar kış aylarında pek tasarruf sağlayamazlar, çünkü motor ısınıpta lpg'ye geçmeden varacakları yere varmış oluyorlar..

Benim araç yaz aylarında 150-200 metrede lpg'ye geçerken kışın bu mesafenin 1,5-2 kilometreye çıktığını hatırlıyorum..

Yakılan benzinde aynı şekilde mesafeye ve aracın gün içerisinde kaç kez soğuyup tekrar çalıştırıldığına göre değişiyor..

Ben hiç test etmedim.. Ortağım bir ara benzini de fulleyip test ediyordu ama elde ettiği sonuçlar tamamen kişisel kullanıma bağlı olacağından genel bir örnek teşkil etmez kanımca..

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Bu benim 3. kışım olacak.Soğuk nedeniyle aracınız daha geç gaza geçeceği için benzin daha fazla kullanılacak.Ama bence yazın klimadan dolayı ek sarfiyat bunu karşılıyor.Yani bana göre tasarruf oranı yaz kış farketmiyor.Ne yapabilirsiniz sorusuna ise şöyle cevap vereyim:Ben extra hiçbir şey yapmıyorum.Ama gaza geçiş ısısını programda düşürenler var.Ben bunu pek sağlıklı bulmuyorum ve tavsiye de etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ama gaza geçiş ısısını programda düşürenler var.Ben bunu pek sağlıklı bulmuyorum ve tavsiye de etmiyorum.

+ Ben,

en az 40 derece..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hilmi Cavlı
+ Ben,

en az 40 derece..

Bencede kesinlikle yapılmaması gereken bişey,

ama benim kışın LPG'de yaşadığım bir sorun dış rtam sıcaklığını düşmesine bağlı olarak lpg basıncının düşmesi ve aracın yüksek devirlerde benzine atması. Filtre girişindeki vanadan basıncı ayarlayarak hallediliyor LPGcide.

Byle bir sorun yaşarsan gidip basıncı ölçtür derim ...

Yorum bağlantısı
Hilmi Cavlı
Anlamadım. Depoya 11 bar ile basılıyor bu alet. Vaporizerden sonra ise 900 mbar civarına düşüyor zaten. Havanın soğumasından dolayı ne kadar düşerse düşsün rail basıncın düşmezki..

LPG 30 küsurlu derecelerden sonra gaza dönüşüyor. Dolayısı ile 40 derece ve üstünde zaten gaza dönüşmüş olacağından Mehmet'in söylediği uygulama doğru olan.

Tam olarak neredeki basıncı ölçüyor açıkçası dikkat etmedim ama LPG programında okuduğu değeri kendim gördüm. dediğiniz gibi vana ile ayar yapıldıktan sonra 900mbar gibi bir değere çıktı diye hatırlıyorum ama yanış hatırlıyorda olabilirim. Bir daha yolum düşerse dikkatli bakar yazarım tam olarak neredeki basınç olduğunu ve değerini. Sonuçta tankın içerisinde denge basıncında durguguna göre LPG ve bu basınçta sıcaklığa bağlı olduğuna göre denge basıncının düsmesi hattaki kayıbı arttırıp debini düşmesine sebeb olabilir diye düşünüyorum. Tabi sakin kafa ile düşünmek lazım bu saate kafa yormak zor geliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...