İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Kutusu?


Rıdvan Ergün

Recommended Posts

Fatih Öztürk2

Maalesef tamir olmuyor. Daha doğrusu tamir yaptırdım ama daha kötü oldu. Yani yeni almak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2

İnternet üzerinden bir çok firmanın telefon numaralarını bir word dosyasına aktarıp tek tek arayıp direksiyon kutusu fiyatı alıyorum. Şu ana kadar aldığım en yüksek fiyat 4.250 TL, En düşük fiyat ise 1.400 TL Bazı firma ise 1.500 TL ile 1.600 TL arasında fiyatlar verdi. Şimdi sizlere bir firmanın sıfır olarak 1.400 TL ye verebileceğini söylediği direksiyon kutusunun resimlerini gönderiyorum. Firmadan ürünün resimlerini bendeki kutu ile karşılaştırmak için istemiştin. Yorumlarınızı bekliyorum.

 

 

 

 

IMG-20140421-WA0000.jpg
IMG-20140421-WA0001.jpg
IMG-20140421-WA0002.jpg
 
 
IMG-20140421-WA0003.jpg
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2

Bende aynı fikirdeyim. Zaten gelip almana gerek yok. Ben kargo ile gönderirim dediğinde şüphelenmiştim. 

Yorum bağlantısı

Bende aynı fikirdeyim. Zaten gelip almana gerek yok. Ben kargo ile gönderirim dediğinde şüphelenmiştim. 

Ben bile daha güzel gazla yıkar, kurular, parlasın diye slikon sprey filan sıkardım ve öyle sıfır diye sıkardım  :D

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Tansu Demirci

bugün sanayiye gidip direksiyon kutusu tamiri yapan bir yere sordum. kutu tamir olamıyor aluminyumdan olduğu için dediler. çıkma araştıracağım dedi usta. 300-400 civarıdır dedi. 

istanbulda revizyon yaptırıp memnun olan kimse yok mu? 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan Beyhatun

Topkapıda Yıldız sanayi sitesinde çok iyi bir usta vardı. Yerini artık tostcu çaycıya sormak lazım hatırlamıyorum. Ancak vites kutusu ve direksiyon kutusu tamiratı yapıyordu. Ölüyü dirilten tipte bir usta.

Yorum bağlantısı
Tansu Demirci

Tesekkurler. 3 hafta once maslak ataturk sanayide yaptirdim. 250tl ye. Icini titanyumla kaplayip eski haline getiriyor. Su an cok iyi oldu. Takmasi da 200tl tuttu.

Yorum bağlantısı
Celal Açıkgöz

Öncelikle aranıza yeni katıldım herkese iyi günler dilerim paylaşılan konu benimde başıma geldi ustam tanıdık dağılsın çok ilgilendi lifte kaldırdıktan sonra önce direksiyon kutusu dedi fakat daha sonra liftten indirince direksiyonun altına eğilip direksiyon kolunun alt tarafına yağlama yaptı ve hiç bir sıkıntı kalmadı

Yorum bağlantısı
Celal Açıkgöz

Öncelikle aranıza yeni katıldım herkese iyi günler dilerim paylaşılan konu benimde başıma geldi ustam tanıdık sağolsun çok ilgilendi lifte kaldırdıktan sonra önce direksiyon kutusu dedi fakat daha sonra liftten indirince direksiyonun altına eğilip direksiyon kolunun alt tarafına (mafsala) yağlama yaptı ve hiç bir sıkıntı kalmadı

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ozan Coşkunserçe

Mondeo mk3 direksiyon kutusu, çok yaygın olarak arıza veren bir parça. Benim araçta da tam orta konumda konumda takılma yapıyordu. Araç 150 K km'de iken 2 yıl önce revizyona gitti. O sırada direksiyon kutusu için 2000 TL ve üstü rakamlar istendiği için bu yolu tercih ettik. Bir süre sorunsuz kullandım ama son zamanlar artık iyice sertleşmişti. Hatta bazen park manevralarında tamamen kitlenip çevrilmez hale geliyordu. Şansıma bir firma direksiyon kutusunu daha uygun fiyata ithal olarak getirmiş. Sanırım orjinal değil ama iş görür.

http://www.yedekparcaford.com/Mondeo-komple-direksiyon-kutusu-dizel-2001-2006-ORJiNAL_19257.html

850 TL'ye siparişi verdim ve değişim yapıldı. Şu an direksiyonum pamuk gibi oldu. Direksiyon kutusu ile ilgili sorun yaşanlara revizyon yerine değişimi öneririm. Bu konuda sorun yaşayanlara yol gösterici olur umarım.

Yorum bağlantısı
Koray Erol
On 02.07.2010 at 13:07, Rıdvan Ergün yazdı:

Aracımı özellikle sabah ilk çalıştırdığımda direksiyon sağa doğru çevrilirken takılır gibi yapıyor ve tak tuk sesleri ile çevirebiliyorum. Kısmen diğer tarafa çevirirken de yapıyor. Veya araç durduğu yerde direksiyonu sağa sola çevirirseniz kütür kütür ses geliyor. Araç ısındığında takılma kalmıyor. Ses azalıyor. Soğukken çok fazla belli oluyor.

Geçen yıl sağ tekeri tümseğe vurmuştum ve direksiyon (araç düz giderken) sağa dönük duruyordu. amortisörün eğillmiş olabileceği söylenmişti.

Amortisör değişti, direksiyon düzleştirildi. Fakat sanıyorum direksiyon kutusu da zarar görmüş. Sanayi çarşısındaki ustalar direksiyon kutusu olarak teşhisi koydular.

Servislerde çok yüksek maliyeti olduğu ve tamir ettirilebileceği söyyleniyor.

Yüksek maliyete rağmen serviste değiştirteyim mi?

Yoksa dışarıda daha uygun fiyata değiştirtebilir miyim?

Veya Ankara'da onarım için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

İlgilenip cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.

Ridvan bey sorunu cozdunuzmu?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
7 saat önce, Koray Erol yazdı:

Ridvan bey sorunu cozdunuzmu?

Evet. Aradan ço zaman geçtiği içim nerede yaptırdığımı hatırlayamıyorum ama sorun şasenin uç kısmındaki eğikliktenmiş. Ankara'da bilgisayarla ölçerek ayarlayan bir yerde çektirerek düzeltildi. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...