İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2- Direksiyon Derisi Yenilemesi.


Misafir

Recommended Posts

Aracı alır almaz minibüsçü maun kaplamalarını sökünce direksiyon derisinde 10 cm kadar bir delik bana süpriz yapmıştı. Ha bugün ha yarın derken sonunda bu işe giriştim ve başarılı oldum galiba :) Bu aşamada deriyi bana bulan gönderen Erol Eser abime çok teşekkür ederim. Hakiki dana derisinin bıraktığı his çok güzel. 

 

 

Öncelikle airbagi söküyoruz. 2 adet vida tutuyor airbagi. Bunlar da hız sabitleyici tuşların hemen arkasında kalıyor. Tornavidayla rahat çalışmak için çeyrek tur direksiyonu çeviriyoruz ve airbagi 25 numaralı torx ucu ile gevşetiyoruz. 

Daha sonra kontak kapalı iken airbagin sarı kablosunun altına düz bir tornavida ile hafif kanırtarak bu kabloyu söküyoruz. 

 

RHGDJqA.jpg

 

Daha sonra eski feriyi falçatayla yüzeysel olarak dikişleri keserek ayırıyoruz. Tabi bally tarzı yapıştırıcısı olduğu için biraz zahmetli oluyor. 

 

0wDLVXb.jpg

 

Daha sonra hız sabitleyicisinin soketini tırnağını kaldırarak dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz.

 

24loKqr.jpg

 

Sonra 15 lokma ile direksiyonun ortasındaki vidayı sökerek direksiyonu dışarı alıyoruz. 

 

U8WI5g7.jpg

 

Eve gelip çıkan deriden kalıbı alıyoruz. Öncelikle kalıbı sıfıra sıfır almayın. Mutlaka 1 cm genişten kesin deriyi. Kısa kesmenin telafisi yok. 

rYLEJYd.jpg

 

Daha sonra etraf ve birleştirme dikişleri için ayakkabıcıya gittim. O kadar söylememe rağmen kaliteli ya da kalın ip kullanmadı ve sonuç olarak çevre dikiş iplerinden dikeceğime teker teker deriyi baştan dikmek zorunda kaldım. Çünkü ilk çektirdiğimde çorap söküğü gibi çevre dikiş sökülmeye başladı. Ben de zaten zar zor tarif ederek diktirdiğim için başka da seçeneğim olmadığı için küçük yer olduğundan mecbur deriden giriştim. Daha önce 15 liralık suni deri uylamıştım Corsaya. Onda kullandığım dikiş modelini kullandım. Ayakkabı bağcık modeli. Yani bir ipin iki başına iki iğne geçiriyoruz ve karşlıklı dıştan çaprazlama dikiyoruz. 

 

PwfFlGH.jpg

JlfVSWL.jpg

 

tsEtKpn.jpg

 

Yapıştırıcı olarak ayakkabıcıdan aldığım bally kullandım. 

 

Ve SONUÇ

 

BkQhMsn.jpg

 

QsZYpVw.jpg

 

43EYIfG.jpg

 

3mPsuuz.jpg

Yorum bağlantısı
Bekir Mızrak

Tebrik ederim güzel olmuş bunu ilk ben yapmıştım, aynen bu şekilde kendi aracıma uygulamıştım.

Yorum bağlantısı

Beğendim:) Disardan alinanlarin genelde kol bolumu acikta kaliyor. Bu sekilde eskisinden kalip alinarak yapilanlar orjinalinden pek farkli olmuyor ki-tabi işcilik bu sekilde- guzel olunca.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

:bravo:

Çok güzel olmuş. Airbag'i de silip bi şekil parlatma yolu var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı

:bravo:

Çok güzel olmuş. Airbag'i de silip bi şekil parlatma yolu var mıdır acaba?

Varsa iyi olabilir. Gerçi flaşla çektiğim için bu şekilde gözüküyor, aslında göze batmıyor. Ama daha da güzel olur o ayrı tabi :) 

Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Ellerinize sağlık hocam.Çok güzel olmuş.

Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Bu kadar olur yahu. Bugün kılıf dikmeye başladım ama işe biraz geç başlayınca yarın yapmaya karar verdim. Bu çalışma güzel örnek oldu. İyi denk geldi. Yalnız ben 20 liralık suni deri kullanacağım şimdilik. Orjinali sökemeye kıyamıyorum. Hayırlısı bakalım yarın ola hayrola...

Yorum bağlantısı

Sen Bunu Dik Sana Usta Diyecem Demiştim Ya ,,,  Ahanda

Ustaaaa:)

 

Gerçi Sende Olduğu Kadar deride de Maharet Var,,, 

O danayı Hindistandan Apardık Biliyorsun;:) Uçaklarla Geldi Burda Törenlerle kesildi Derisinin Yarısı Arap Emirliklerine Yarısı da Sana gönderildi,,,Maharet deride deride :):):)

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Maşallah. Bu konuda bize de yol göstermiş oldunuz. Benim de böyle bir niyetin var ama hava yastığını sökerken patlatirim diye korkuyorum. Var mıdır bir puf noktası? Teknik detayını pek bilmediğim için soruyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...