İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Bitmeyen Ses Sorunları


Alpay Ünal

Recommended Posts

Alpay Ünal

Tüm arkadaşlara merhabalar,

 

Sorunum birden fazla ve yaşadığım yerdeki sanayi eşrafı bildiğin kasap olduğu için tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz altın değerinde benim için;

 

1. sorun = Sağa dönüşlerde sağ ön tekerden geldiğini tahmin ettiğim uğultu sesi. 40-60 km aralığında giderken daha belirgin. Yüksek hızlarda ve ısınınca kaybolan yada alışılan bir uğultu. Şöyle ki dönüşü yaparken direksiyonu sola hafif kırdığımda ses azalıyor. Körüklerden biri patlak onu farkettim fakat yırtık körükle tempra gibi narin ön takımlı bir araçta neredeyse 1 yıl gezdim böyle birşey yoktu.

 

2.sorun = Hareket halindeyken sol taraftan gelen cik cik sesi. Bildiğiniz kuş sesi gibi :) Gaza bas = cik, gazdan ayağını çek = cik, frene dokun = cik. Çok aradım ama araçta yaşayan bir kuş olmadığından eminim.

 

3. sorun = Camı araladığımda camdan gelen tıkırtı,şangırtı vs.

 

4. sorun = Motor sesi. Tempradan sonra daha sessiz bir motor bekliyordum fakat neredeyse dizel kadar sesli bu araç. Triger vs değişim yapıldı. Bakımlarını alır almaz yaptım. Alt tarafta motor muhafazası gibi bir plastik var sanırım benzinli araçlarda bu muhafaza olmuyormuş. Benden önceki sahibi taktırmış ama dediğim gibi daha sessiz bir araç bekliyordum.

 

Araç Lpgli ve arıza ışığı yanıyor. (p0420) Katalitik sökülüp işlem yapılmış,muhtemelen içini boşaltmışlar. Muhtemelen diyorum çünkü anlayan egzostçu bile yok doğru dürüst. Bursa küçük sanayiye gidince net olarak baktıracağım.

 

Dediğim gibi tavsiye ve tecrübeleriniz çok değerli benim için. Sanayiye gidip boş beleş işlere para harcamak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hoşgeldiniz.

 

1- Teker bilyası kontrol edilecek.

2- Rotlar, akslar, motor ve şanzıman takozu kontrol.

3- Bu kronik. Tüm mekanizma sökülüp camı tutan plasti krikoların yenilenmesi gerekebiliyor.

4- Triger değişiminden önce de var mıydı bu ses?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1 saat önce, Alpay Ünal yazdı:

 

Araç Lpgli ve arıza ışığı yanıyor. (p0420) Katalitik sökülüp işlem yapılmış,muhtemelen içini boşaltmışlar. Muhtemelen diyorum çünkü anlayan egzostçu bile yok doğru dürüst. Bursa küçük sanayiye gidince net olarak baktıracağım.

 

 

Katalitik boşaltılması iyi değildir.. 

Düşük devirlerde basınç oluşmadığı için araç performansı düşer.. 

 

 

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Her zaman dediğim gibi müziğin sesini iki kademe daha yükseltiyorum. Ses mes kalmıyor, vuruyorum kırbacı :D

Yorum bağlantısı
Alpay Ünal

Öncelikle teşekkürler adminlerim,

 

Bu teker bilyası sadece absnin bağlı olduğu aksama yeniden takılabiliyormu? Zira baktım da orjinal parça fiyatları oldukça pahalı :( Hani bilya değişimiyle kurtarabilir miyiz?

Sol aks başı yeni değişmiş aracın muhtemelen kasabın birine denk gelmiş ki kuş sesinden durulmuyor. Camı açınca cam şangırtısıyla cik cik sesi deli etti beni.

Katalitik konvertör sanırım boşaltılmış çünkü egzost muayene test sonuçlarına baktım, araç kataliksiz olarak olarak testten geçirilmiş. Benzin ve gazdaki değerler ilk sırada yazan CO oranı 0,64 gibi birşey.

Katalitik olsa 0,20 çıkması gerek. Aracın alt devirler benzinde neredeyse bitik . Gaza basınca sonradan ivmelenmeye çalışıyor,kerkinme yapıyor vs. Gazda çok sorunlu değil bastımı gidiyor fakat bu motor sesinin fazlalığı katalitiğin boş olmasından kaynaklanır mı? Çünkü 3000 devir üstübildiğin böğürüyor motor. Bildiğin ses neredeyse 2 katına çıkıyor :( 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Söz konusu ses egzoz sesi mi. ? Yoksa motordan gelen bir gürültü mü ?

 

Yorum bağlantısı
Alpay Ünal

Egzost sesi bence. Çünkü ısınınca falan dışarıdan çok sesli değil. Çok sessizde değil ama yolda giderken gaza basınca vuuuuuuuuuu diye yükselen bir ses.

Egzostun son 2 susturucusunu değiştirdim 20 gün önce. Geriye katalitik kalıyor. Ara sıra çiğ benzin kokusuda alıyorum yolda.

 

Yorum bağlantısı
Alpay Ünal

Sizinde kafa karıştı adminim kusura bakmayın :)

 

Şöyle ki ben bu araçları daha sessiz olur diye tahmin ediyordum fakat o kadar da sessiz değiller.

Fakat katalizör boşaltıldığında motor sesinde artma olur mu?

Egzost CO muayene değerleri dediğim gibi 0,65 görünüyor.

Yolda 90-100 arası sakin sakin giderken arıza lambası yanıveriyor. Söndürüyorum, şehir içinde dolaşırken yanmıyor. Çıkan hata P0420 kodlu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu katalitik konvertore bağlı bir ışık.. Oksijen sensörünü aldatmak gerekirdi.. 

Dedim ya dengeler alt üst diye. 

Motor sağlıklı çalışmıyor şu an.. Olay sadece egzoz sistemi değil.. 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...