İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Klima Açılınca Yanan Motor Arızası Lambası


Serdar Yılmaz2

Recommended Posts

Serdar Yılmaz2

Herkese hayırlı günler.

Sorunumla ilgili başlıklarda ana sorunumla benzer sorun bulamadım. O yüzden varsa da şimdiden kusura bakmayın.

 

Uzun uğraşlar sonucu nihayet 2011 Dizel Titanium Focus sahibi olabildim. Şahsi olarak ilk aracım, o yüzden bazı konularda yardım ederseniz sevinirim. 

 

Aracı aldığım ilk hafta içerisinde 2. kısmen uzun yolculuğum sırasında kalabalık olduğumuzdan dolayı klimayı açtım fakat yaklaşık 30 km sonrasında araç motor arızası verdi ve devirden düşerek artık 3000 deviri geçmemeye başladı. Kısa süre gittikten sonra aracı durdurup tekrar çalıştırdığımda arıza ışığı söndü ve normal olarak yolumuza devam ettik fakat klimayı kapatmak ihtiyacı hissettim. Bu arada tekrardan aynı şartlarla arabayı test etme imkanım da olmadı.

Öncelikle sorunun kaynağı ne olabilir?

Servis olası sorunlarla ilgili ne kadar masraf çıkartabilir?

Arızanın klimayla ilgisi var mıdır?

Tabi bir de aracın bu sorununu gidermez isem başıma daha büyük dert açar mıyım?

 

Bir de bazı konularda daha yardımcı olabilirseniz iyi olacak.

Aracın teybi bu.

gWA1NQ.jpg

Proj3v.jpg

Modelinin ne olduğunu bulamadım fakat gördüğüm kadarıyla bluetooth yok. Ancak araç içerisinde 2. resimdeki işaretlediğim noktaların mikrofon olduğunu biliyorum. Bu model teypte tahmin ettiğim gibi bluetooth desteği yok mudur? 

Alternatif olarak bluetooth desteği olan orjinal ford teybi bulabilir miyim? Servis bu konuda yardımcı olabilir mi? Şayet bulamazsam ise multimedia sistem olarak önerileriniz nelerdir? Bütçem diğer sorunun çıkartabileceği masrafla bağlantılı olabilir :)

 

Yeni araca yapabileceğim boya koruma, kaplama konularında bilgi verebilirseniz ayrıca sevinirim. Yardımcı olan ve olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Motor arızasının uyarisinin klimayla ilgisi olacağını sanmiyorum. Bu modellerde kızdırma buji arızası cikabiliyor. IDS cihazı olan özel bir ford servisinde sorununuzu kolayca çözeceklerini düşünüyorum.

Tavan aydınlatmasının üzerindeki boşlukların birisi otomatik klima sensoru diğeri iç denetimli alarm icin. Bluetooth özelliği malesef orijinalde bulunmuyor. Cyclone gibi markaların direksiyon kumandanıyla da uyumlu teyp navigasyon modellerine bakabilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
(düzenlendi)

Sizin de belirttiğiniz gibi MK 2.5 kasa focusların birçoğunda Bluetooth olmuyor. Anlamak için direksiyonun altında bulunan ses kontrol kolunda "Voice" tuşu olup olmadığına bakabilirsiniz. Diğer işaretlediğiniz noktalarda hareket sensörü olması gerekiyor. 

tarihinde Osman Ünal2 tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

yukarida yazilmasi gerekenleri arkadaslar yazmis. 

Orjinal bluetooth olayi biraz mesakatli. söyle ki: bluetooth teybin icinde olmuyor. ayri bir modulü var. bu modul sadece bluetooth islevi görmüyor ayni zamanda sesli komutlara da hizmet ediyor. sesli komutlarla müzik ile ilgili komutlar ve klima ayarlama komutlari gibi komutlari kullanabiliyorsunuz. eger aracinizin orjinalinde yoksa bu modülü almak yetmiyor. kablolar da gerekli ve o isaretlediginiz boslukta su anda mikrofon yok onu da almaniz gerekli. Bu modülleri bulmak pek kolay degil ve yabanci sitelerde bulacaklarinizda türkce destegi olmamasi cok büyük ihtimal (bu konuyu tam hatirlamiyorum alacaksaniz arastirmakta fayda var).

öte yandan aracinizin teybi oldukca kaliteli. benim tavsiyem teybi degistirmektense parrot (veya benzeri) bir kit baglamanizdir. böyle kitlerle telefon görüsmesi yapabilirsiniz ve/veya bluetooth ile müzik calabilirsiniz (her modelde müzik aktarimi yoktur dikkat edin)

diger bir  alternatif ise teybinizi söküp satarsiniz, yerine dediginiz gibi multimedyali  (mümkünse androidli) bir teyp alirsiniz. cok islevsel olacaktir ama ses kalitesi icin bir sey diyemem. Bu konuda tavsiye gelir belki diger arkadaslardan

 

22 saat önce, Necat Ertan yazdı:


Tavan aydınlatmasının üzerindeki boşlukların birisi otomatik klima sensoru diğeri iç denetimli alarm icin. 

mikrofon yeri orasi. klima sensörü asagida esp tusunun oradaki ortadaki kücük izgara icinde. ;)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bluetooth için teyp değiştirmeye gerek yok..

Parrot kit kullanabilirsiniz.  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...