İçeriğe Yönlendir

Tatil Rotam..


Emre Şimşek

Recommended Posts

Emre Şimşek
(düzenlendi)

Aslında yola çıkarken konu açma gibi bir düşüncem yoktu. Fakat eve döndükten sonra çok güzel gezdiğimi fark ettim. Birazdan çizeceğim rota başkaları için biraz spesifik kaçabilir ama farklı zamanlarda mutlaka gitmek isteyeceğiniz yerler olacağından eminim. O nedenle fotoğraflar eksik de olsa bu konuyu açıyorum, Bismillah...

Aşağıda yaklaşık 2000 km görünüyor. Fakat Evden çıkarken ve eve yaklaştığımda çektiğim 2 resimden 3000 km civarı yol yaptığımı görüyorum.

rota_zpswbxzozc9.png

IMG_20170621_085713_zpsdqdwogrn.jpg

 

 

Yolculuğun ilk kısımlarıyla ilgili pek fotoğraf yok, sonlara doğru fotoğraflar sıklaşıyor. Ayrıca Antalya-Fethiye arası herkesin merak ettiği sahil rotasına ait araç kamerası görüntülerini aşağıya ekliyorum. Umarım oraya ilk kez gideceklere rehber olur.

 

İlk olarak Kırşehir'e kadar arabam boştu, o nedenle BlaBlaCar uygulamasından 2 tane yol arkadaşı edindim. Birini Konya Merkez'e diğerini de Kırşehir Kaman'a bıraktım.. Bu yolculukla ilgili Konya'da bamya çorbası ve Hirfanlı barajı güzeldi, ikisini de mutlaka tavsiye ederim.

 

Kırşehir'de bu kez gezmedim, ama gezmek isteyenlere güzel camiler medreseler var. Şehrin şu an tek sıkıntısı şehir içi yolların berbat olması. Ben evlendim evleneli (2013) bu sorun var..

 

Önce ufak bir Kapadokya turu yaptık. Kapadokya hem tarihi hem doğal bir güzellik. Arabayla her yer birbirine yakın, adım başı bir şeyle karşılaşıyorsunuz ama hemen herkesin gittiği standart bir rota var biz de onu izledik, sadece Ürgüp'e gitmedik. Nevşehir'e ilk defa Emmi için gittim, emmi maşallah benden genç :)

Gezerken en çok etkilendiğim yer, yer altı şehriydi. Tabi klostrofobisi, kalbi, astımı olanlara tavsiye etmem.. Bölgeyi gezecekseniz akşama doğru gezin, harika pozlar yakalarsınız..

IMG-20170622-WA0024_zpsj5o3c6lb.jpg

 

IMG_9974_zps3eheyy3z.jpg

 

IMG_9985_zps57fgexr8.jpg

 

 

 

Sonra asıl memleketim Yahyalı'ya geçtik. Yahyalı iki dağın arasında kalmış ufak bir ilçemiz. Elma ve dokuma halısıyla ünlü(ydü) halı dokuyan pek kalmadı. İlçeye bağlı 2 tane şelale var. Birincisi 18 km uzaklıktakı Derebağ Şelalesi. Güzel, şirin bir şelaledir. İlçede küçük şelale diye bilinir. Buraya dair fotoğrafım yok çünkü bu sene gitmedim. İkincisi ise Yahyalı'ya 90 km uzaklıktaki Dünya'nın sekizinci harikası Kapuzbaşı Şelaleleri.

Yolu gidiş geliş ama pek de yoğun olmayan bir yoldur. Yol manzarası da mükemmeldir. Giderken kendinizi dağların arasında küçücük hissedersiniz.

 

 

Burada 3 araba gözüküyoruz, geride de 2 arabamız var, şelaleye kalabalık gittik. 8 kilo et anca yetti :)

IMG_1357_zpsruiluapc.jpg

 

IMG_1364_zpslbk0pxgi.jpg

 

IMG_1403_zpsuscckhoo.jpg

 

IMG_9986_zpsnl3azlta.jpg

 

IMG_1518_zpsoekytf03.jpg

 

IMG_0163_zps2hlzwpm7.jpg

 

Erciyes Dağı'na Tekir Yaylasına çıkıp bir su içtik. Yolu çok fena bozuktu, toprak ve taşlı yolda epey gittik.. Ama normalde Tekir yolu asfalttır. Bir iki ayda tamamlanacağını umuyorum.

 

 

IMG_1534_zpsfeqeqopl.jpg

 

Abimle arabalarımız, grinin 2 tonu, maşallah.

IMG_1552_zpsoloswzaz.jpg

 

IMG_20170627_185929_zps9uoiiflj.jpg

 

 

 

 

Memlekette bir kaç günden sonra dönüş vakti geldi çattı. 1,5 yaşında bebekle 850 km'yi tek seferde yapmak pek işime gelmedi açıkçası. Ben de rotayı biraz değiştirdim. Önce Şehidimiz Ömer Halisdemir'i ziyaret ettik. Kemal abim affetsin unutup yanından geçtik. Sonra Konya'da bir etli ekmek molasından sonra güneye indik. Seydişehir- Manavgat arası biraz dikkatli gidilmesi gereken bir yol var. Virajlardan dolayı sık sık konvoylar oluşsa da sabırlı olun, mutlaka sizi rahatlatacak düzlükler ve 3 şeritli yollar geliyor. Fakat bayram trafiğinde 3 şeritli yola kontrolsüzce dalmayın zira hakkı olmadığı halde orta şeride atlayan sürücüler var..

 

 

IMG_20170629_134316_zpsygezmnea.jpg

 

Side antik kentinde küçük bir apartta kaldık. Aradığımız şey sadece 1 yatak olduğu için biz konfor aramadık ama böyle sıcak bir yerde kalacaksanız mutlaka klima var mı teyit edin :) Ayrıca kentin içine araba almıyorlar, merkeze yakın bir otopark var orası da günlük 10 lira olmasına rağmen doluyor. Bu durumda biraz daha uzakta belediyenin ücretsiz bir otoparkı var. Biz oraya bıraktık, otelin sahibi gelip bizi 93 model 200E tankıyla aldı. Tabi aklımız gece boyu hep arabada kaldı.

Side'den sabah erken Manavgat Şelalesine gittik. Kişi başı 5 lira çok değil ama her yer kaldırım taşı olmuş, bizi pek cezbetmedi açıkçası. Fakat Manavgat civarında güzel kahvaltı mekanları var, tavsiye ederim..

 

 

Gelelim Antalya Fethiye arasındaki sahil yoluna..

Bu yolu düşünenler için öncelikle şunu söyleyeyim eğer acele gidecekseniz bu yola girmeyin, alternatifini kullanın. Biz yavaş gittik bir o kadar da zevk aldık. Eğer hızlı kullansaydım mide bulantısından başka bir şey hissetmeyecektik.

 

Kemer'e kadar duble yol var. Ama araç popülasyonu da yüksek. Özellikle tur araçlarına dikkat etmek gerekiyor.

Tünellerde hız sınırı 70 ama çoğu basıp gidiyor. Sadece girişte yavaşlayanı gördüm, ben baştan sona hız sınırına uydum zaten..

 

Antalya%20-%20Kemer%20tuumlneller_zps1e2

 

Kemerden sonra yolun geneli tek gidiş tek geliş, küçük bir kısmı 3 şeritli ve meskun mahallerde duble yol. Hiç sorun değil, biz yoldan çok manzaraya bakıyoruz :p

IMG-20170701-WA0006_zpshjz6rkza.jpg

 

Kemer%20-%20Kumluca%20-%20Tekirova%20son

 

Kemer Kumluca yolunda Tekirova'dan sonra biraz yokuş iniyorsunuz. Çoğu 3 şeritli veya geniş yolun. Ama o kadar sabırsız sürücüler var ki alttaki Clio neredeyse önüme atlayacaktı beni son anda gördü. Yani zaten tırı solladılar, yavaşladım, bir de arazözü sollayacaktı geri girdi :)

 

Kemer%20-%20Kumluca%20-%20Tekirova%20son

 

Kumluca görünmeye başladı. Çok belli olmuyor ama yerleşimden çok sera var mübarek.

Kumluca%20goumlrduumlnduuml-%20Adrasanda

 

Kumluca'da Ahmet Ali Ağa bulvarından geçerken üstünüze eğilen ağaçlarla kısa süreli bir serinleme yaşıyorsunuz. Yayalara yol vermeyi ihmal etmeyin.

Kumluca%20Ahmet%20Ali%20Aa%20bulvar_zpsp

 

 

Kumluca sahil yolunda trafik kazası yazan bir tabela gördüm. Radar yazmıyor diye önemsemedim bir ara hızım 90 civarıydı ki onu fark ettim. Kalbim güp güp çarpmaya başladı. Sonra birden gözden kayboldu, önümdeki bir araç bizi perdeliyordu. Asıldım frene 70'e düştüm. Ve çok şükür sorunsuz geçtim. Bu tip yerlerde önünüze bir tane yerel plakalı araç almakta fayda var. Onlar trikleri iyi biliyor.

 

kumluca%20trafik1_zpsgmucvic3.jpg

 

kumluca%20trafik3_zps4krmpuep.jpg

 

Kumluca'da gittiğimi sanarken birden şu yazıyı görüyorum.

kumluca-finike_zpsujehnqh5.jpg

 

 

Finike çıkışında yol hemen teke düşüyor. Ama ileride insanlar bakir koyların tadını çıkarmak istiyor. Yol kenarında parklamalar yer yer mevcut. Bu bölgelerde yavaşlamakta fayda var.. Araç trafiği de az değil, çok da değil. Bunaltmıyor. Trafiğin çoğaldığı yerde kafanızı sola çevirip denizden bol bol oksijen çekiyorsunuz.

 

finike%20-ka%201_zpsewhlkb0v.jpg

 

finike%20-ka%203%20parklamalar_zpsqhx39y

 

Mesela bu vatandaş kapıyı öyle bir açtı ve indi ki kucağımıza alabilirdik. Bir üstteki resimde sağa park ederken görünüyor.

 

finike%20-ka%203%20parklamalar%202_zpsts

 

Demre'ye geliyorsunuz. Çıkışında Kekova turları olan bir liman var. Vaktiniz varsa değerlendirilebilir. Devam edince biraz tırmanıp güzel manzaralı bir yer gördük durduk.

demre%20ccedilk%20-%20oumlnemli%20sapak_

 

demre%20-%20kekova%20manzara_zpstx3fvi4z

 

Az devam edince Demre'yi bu kez sağda görüyorsunuz. Denizi solda görmeye alışmıştık halbuki :)

demre%20-bu%20kez%20sada_zps92zorrnb.jpg

 

Dağa tırmandıktan sonra bir Kekova yolu daha var. Oranın resmini almayı unutmuşum. Alttaki resim ise o yolun Kaş tarafındaki girişi.

 

demre%20-ka%20oumlnemli%20sapak%202_zpsb

 

Kaş girişi 10-12 km kadar erimiş asfaltla karşılaşıyorsunuz. Ortadaki az erimiş şerit tüm sürücüler için çok kıymetli. :)

ka%20yollar%20erimi_zpsep8vasod.jpg

 

Hemen manzaralı bir yer daha bulup duruyoruz.

ka%20manzaras_zpswxlweqma.jpg

 

Bu fotoğrafı hanım çekti. Araba ilk defa gözüne güzel görünmüş. :nazar:

IMG_0359_zps0p6axyj8.jpg

 

 

Devam ediyoruz. Kaş'ın içine girmedik. Ama daha önce adını duyduğum bir uygulama otelini ziyaret ettik.

Otel Kaş'ın Fethiye tarafından çıkışında yoldan 800 metre içeride biraz yüksekte. Hemen yanında malumunuz okullar var. Otel 15 Eylül'e kadar açık. Otelin aşağı yol ayrımı fotoğraftaki gibi. Hemen orada belediyenin plajı var şezlong ve şemsiye otel sakinlerine ücretsiz. 2 kişilk oda normal sezonda memurlara %10 indirimle 162, indirimsiz 180 tl. Konsept oda+kahvaltı.  Bu sene Eylül'e doğru 2 gün kalıp çevreyi gezmeyi planlıyoruz biz.

 

Otelin yolu (sağa ayrılıyor), solda ise ücretsiz plaj var. Havuz da varmış ama kaydırak ekstraya giriyormuş.

Ka%20otel_zpszrvzixlf.jpg

 

Bu da otelin girişi. Okul girişini andırıyor, standart devlet binası ama engelli vatandaşlar için asansör düşünülmüş olması beni sevindirdi.

Ka%20otel2_zpsghblyl0u.jpg

 

 

Kaş'tan hemen 10-15 km sonra meşhur Kaputaş Plajı muhabbeti başlıyor. Kaputaş için aşağıya örnek bir fotoğraf attım. Benim ilgilendiğim yol ve parklamalarla alakalı. Kaputaş tabelasını görür görmez hemen yaşadığım memleketin bir arabasının yolun ortasında "babamın çiftliği" tabirine uygun park edildiğini gördüm. Rahatlık buralarda da devam etmiş..

kaputa%20-%20dalaman%20plaka_zpsywookueg

 

Geçtiğimiz saatlerde biraz nüfus azalmış olacak ki arada boşluklar var ama tabi sıkışık parklamalar devam ediyor. Yine çok dikkatli geçmenizi tavsiye ederim.

kaputa%20-%202_zpsnwgg7kbt.jpg

 

kaputa%20-%203_zps6oc2syau.jpg

 

Aşağıdaki fotoğraf tatilofisi.com adresinden alınmıştır.

Kaputaj-plaji-nasil-gidilir.jpg

 

 

Bir gün dönebilmek ümidiyle buraları da geçiyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra Patara yol ayrımı geliyor. Burası da Dünyadaki sayılı kum plajlardan. Uzunluğu yanılmıyorsam 11 km. Normalde geçip gidecektik ama 3km yazısını görünce daldık içeri.

Patara%203km_zpspyjfajul.jpg

 

Patara deyince hemen plaja gireceğiz zannettim ama bildiğiniz oteller bölgesi var içeride. Tam merkezinde yol ikiye ayrılıyor. Üstte gördüğünüz o tabelayı ben görmedim daldım sağa. Oradaki dolmuşçulara gezilecek nere var diye sordum. Onlar da yüzmeyeceğimizi öğrenince bu yolun devamındaki kum tepelerini önerdi. Bir çok çöl filmi bu kum tepelerinde çekilmiş. Ama yolu baktım bozuluyor, ve güneş hızla batmaya başladı, ortadan bir yerden geri döndük artık. Başka zaman yürüyüş yapmak üzere burayı da arkamızda bıraktık.

Patara%20iccedili_zpsbgnltyhx.jpg

 

Böyle zararsız göründüğüne bakmayın bize sorun çıkartabilecek büyüklükte sivri taşlar vardı geride..

Patara%20kum%20tepeleri_zpscp6ahopa.jpgPlaj

 

Devamında artık oyalanmamamız gerektiğini anladık ve plaja girmeden yolumuza düştük. Plajın da belli bir ücreti varmış onu ödeyince 10 gün boyunca girebiliyormuşsunuz. Dolmuşçu abi 15 lira gibi bir şey söyledi ama unuttum..

 

Patara Fethiye arasında köy tarzı yerleşimler var. Yol geniş ve düz diye çok rahatlamamak lazım, traktör, motorsikletli ya da kedi köpek çıkabiliyor.

Patara%20Fethiye_zps6mkop9ep.jpg

 

Fethiye'ye 25 km kala Korkuteli-Fethiye yoluna çıkıyorsunuz. Bundan sonrası duble yol ama daha sonra videosunu ekleyeceğim bir manyak da burada çıktı, Siyah bir Megane 2 içinde gençler doluşmuş, saçma sapan arabaların dibine giriyordu sollarken..

fethiye%2025km_zpss5czjzmd.jpg

 

Artık eve 60 km kaldı. Sakin bir şekilde devam edip yolculuğumuzu tamamlıyoruz. Bu esnada yol bilgisayarına bakıyorum km 104 bin olmuş. Yolculuğa çıkmadan evvel kapının önünde baktığımda 101.318 km idi.

 

Ve Fethiye..  Biraz uzun oldu, zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim. Umarım faydalı bilgiler sunabilmişimdir.

fethiye%20giri_zpsolgpiwlc.jpg

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bu sene gitmeye- zaman geçirmeye fırsat bulamadığın yerlere de seneye gidersin inşallah :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Zahmet olmasın? Varsa soğuk bi kola alayın o zaman :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Keyifle okudum resimler çok güzel gerçekten cennet vatanımız var şükürler olsun.Güzel kareler yakalamışınız.Tebrikler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mükemmel bir konu olmuş... 

Haritaya göre henüz dönmemişin :)

 

Burası tam neresi.. Bu yolu mutlaka kullanmalıyım.. 

Kaputaj-plaji-nasil-gidilir.jpg

 

Ziyaretin beni çok sevindirdi. Daha uygun şartlarda daha uygun zamanda yeniden buluşalım inşallah.. 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
41 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Mükemmel bir konu olmuş... 

Haritaya göre henüz dönmemişin :)

 

Burası tam neresi.. Bu yolu mutlaka kullanmalıyım.. 

Kaputaj-plaji-nasil-gidilir.jpg

 

Ziyaretin beni çok sevindirdi. Daha uygun şartlarda daha uygun zamanda yeniden buluşalım inşallah.. 

 

Haritaya 1 nokta daha eklenemiyordu o nedenle yarım kaldı abi. :)

Resimdeki yer Kaş'ın Fethiye tarafından çıkışı. Ana yollara Fethiye tarafından daha yakın. Ama ben Antalya tarafından 3-4 saatte ulaştım. 

Ne zamandır sizin oralardan geçerim ama kısmet olmazdı, kısmet bu seneye imiş. İnşallah bir dahakine seni burada görürüm abi.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Mükemmel anlatım mükemmel yazı tebrikler teşekkürler iyi tatil olmuş :)

 

Peki başka sorum var bla bla car da aldığın kişilere nasıl güvendin üstad :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Tabancasinin kabzasini gülle donatmistir, yakişmiş mi diye de sormustur [emoji23]

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bla bla'da kimliğinizin resmini moderatorlere onaylatıyorsunuz. O saatlerde başınıza bir iş gelse kimlerle olduğunuz belli öncelikle. Ama ben bu kadar bile düşünmedim açıkçası. Oradan zarar verecek adam dışarıda yürürken bile denk gelebilir. Ha, gasp olayı olsaydı direnmeyecektim buyur istediğini al diyecektim tabi :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Sadece gaspla yırtsanız iyi sapığı var psikopatı var aman diyelim Allah korusun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Sadece gaspla yırtsanız iyi sapığı var psikopatı var aman diyelim Allah korusun.

Allah korusun tabi bunlar sokakta da var. Hem de ziyadesiyle..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Bi mangal resmi olsa konu tam olurdu, 9/10 verdim. :)

 

Güzel bi tatil olmuş.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
12 saat önce, Koray Demir yazdı:

Sadece gaspla yırtsanız iyi sapığı var psikopatı var aman diyelim Allah korusun.

 

Kazasız var belası var.. Ben sorumluluğunu üstlenemeyeceğim kimseyi almam aracıma.. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

iyi cesaret edilmiş. ben çamlıyayladan başka yerde tanımadığımı arabama almam

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş
19 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Mükemmel bir konu olmuş... 

Haritaya göre henüz dönmemişin :)

 

Burası tam neresi.. Bu yolu mutlaka kullanmalıyım.. 

Kaputaj-plaji-nasil-gidilir.jpg

 

Ziyaretin beni çok sevindirdi. Daha uygun şartlarda daha uygun zamanda yeniden buluşalım inşallah.. 

 

 

Kaputaş plajı diye ararsanız çıkar. Denizi mükemmeldir. O yol çok zevklidir.

 

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Devamında artık oyalanmamamız gerektiğini anladık ve plaja girmeden yolumuza düştük. Plajın da belli bir ücreti varmış onu ödeyince 10 gün boyunca girebiliyormuşsunuz. Dolmuşçu abi 15 lira gibi bir şey söyledi ama unuttum..

Keşke pataraya girebilseymişsiniz..
Bir ekleme yapmak istedim patara plajının olduğu yer çok büyük bir antik kenttir. Dünyanın ilk meclisi, likya ya başkentlik yapmış bir kenttir aynı zamanda. Plajın olduğu yer ve antik kent yanyana olduğundan giriş ücretlidir. Ama müze kartınız varsa ücretsiz girebilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

istanbul-eskişehir-kapadokya-mersin şeklinde bir rotada gezeceğim kısmet olursa burdan sorayım iç anadoluda tasiye edeceğiniz görülmesi gereken güzel yerlerden tavsiye ederseniz sevinirim. zamanım bol rotanın dışına çıkar yolu uzatırım ( trabzon vs kadar uzatamam tabiki :bravo:)   konuda çok güzel olmuş bu arada

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2 saat önce, Hakan Yavaş yazdı:

 

Kaputaş plajı diye ararsanız çıkar. Denizi mükemmeldir. O yol çok zevklidir.

 

 

Buldum.. çok teşekkürler... 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
6 saat önce, Semih Usluer yazdı:

Keşke pataraya girebilseymişsiniz..
Bir ekleme yapmak istedim patara plajının olduğu yer çok büyük bir antik kenttir. Dünyanın ilk meclisi, likya ya başkentlik yapmış bir kenttir aynı zamanda. Plajın olduğu yer ve antik kent yanyana olduğundan giriş ücretlidir. Ama müze kartınız varsa ücretsiz girebilirsiniz.

Müze kartla girildiğini bilmiyordum bilgi için teşekkür ederim. Bize 100-150 km. Bu sene tekrar gideceğiz kısmetse. Antik kenti de gezeriz tabi. Teşekkürler.

 

14 saat önce, Gökhan Albayrak yazdı:

Bi mangal resmi olsa konu tam olurdu, 9/10 verdim. :)

 

Güzel bi tatil olmuş.

Teşekkür ederim Hocam. Madem ilgilendin bir tane mangallı ama etsiz fotoğraf paylaşayım, can çektirmeyi pek sevmiyorum zira.

2 Mangal yaktık, önce 4 kilo köfte pişti sonra da 4 kilo kuzu şiş.1 tane de başkasından kalma köz vardı, orada da sebzeler pişti. Buz gibi suda soğuttuğumuz karpuz ile semaver çayı derken 16 kişi şükür doydu ama daha olsa yerdik herhalde :)

Fotoğrafta babam ve kayınbabam mangalların başında. Dumandan gözükmeyen kayınçom da yardım ediyor. Sağ tarafta bacanak kirazların kalitesini kontrol ediyor.. Güzeldi her şey..

IMG_1429_zpsth1yhf6w.jpg

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Tatil şimdi tatil gibi olmuş. Mangalsız olmazdı, Afiyet Olsun :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...