İçeriğe Yönlendir

Otomotiv Bölümü Dikey Geçiş Sınavı HakkındaYardım


Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek

Otomotiv elektromekanik bölümü mezunuyum bu sene lysde mf den istediğim puanı alamadım eşit ağırlıktan kamu yönetimi yazdım ama aklım hala otomotivde. Ben 2 yıllık önlisans otomotiv yazsıp mezun olunca DGS sınavına girip 4 yıllığa tamamlamak istiyorum ama ailem illa 4 yıllık istiyor dgs çok zor tutturamazsın diyor. Dershaneye git bir sonraki sene halledersin sen diyorlar ama ben sene kaybetmek istemiyorum bu zaten 2. yılım.  Bu DGS nasıldır çokmu zor kontenjan sayısı çok az diye biliyorum geçen sene toplam 96 kişi alınmış hersene 100 kişi alıyorlar galiba ortalama. Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Once hakkinda hayirlisi olsun.butun meslek lisesi mezunlarinin aklinda dgs ile 4 yillaga tamamlamak var ama kabul etmek lazim sadece turkce ve matematik olmasina ragmen dgs (meslek lisesi mezunu icin ) cok da kolay bi sinav degil .suan istemedigin bolume git diyecek de degilim ama bu is kilitlenme iyi bir hazirlanma gerekiyor ,suan 2 yillga gittiginde de sonrasinda iyi bir hazirlik sureci gerekiyor,bir yil kalip 4 yillik istedigin bolumu yakalamak icin de ciddi bir hazirlik gerekiyor..temelinde eksik olan bir ogrenci icin gayet sabirli olunmasi ve emek harcanmasi gerekiyor..

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Dgs ile geldiğinde bazı bölümler birçok dersi saymayıp 1. Sınıftan bile başlatabiliyorlar. Eğer isteğin varsa bana kalırsa tekrar hazırlanmak çok daha uygun olacaktır. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Ertan hocam,

Bende sıfırdan tekrar hazırlanıp kazanmıştım, daha kolay oldu. DGS zor ve şans düşük oluyor. ÖSSden geldiğimde de birçok dersten muaf olmuştum. Yıl olarak avantaj elde etmedim ama ders yükünın az olması rahatlattı. Birde üstten ders alabilsek ve kısa sürede bitirebilsek süper olurdu :rolleyes:

Arkadaşlar, Ertan hocam diyorum cünki üniversitedeki orjinal  öğretmenim :biggrin:

tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

DGS her 2 yıllığa kayıt olan öğrencinin kesin kazanırım gözüyle baktığı ve 2 yılın sonunda çok zor olduğu anlaşılan bir sınavdır.. iyi düşünmek gerekir

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Bal

Dgs de istediğin bölümün sıralaması kaçtan alıyor? Ben 2010 yılında DGS ile Ankara yı kazandım. Çok zor değil kolay değil. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...