İçeriğe Yönlendir

Tüm Aktiviteler

Bu akış otomatik güncelleniyor

  1. Geçen saat
  2. Zonno Usta

    Nakit Para Kalkıyor Mu?

    Mehmet Bey'in Avrupa bankacılık sistemi hakkındaki tespitine gelince... Haklı, aslında bu konuda yıllardır bir gerçeği dile getiriyoruz. Bizim bankacılık altyapısı, özellikle ödeme sistemleri tarafında, Avrupa'dan ciddi oranda önde. Yıllar önce yapılan doğru yatırımlar ve yerli mühendislerin çalışmaları sayesinde bu noktaya geldik. Birkaç firmamızın Avrupa'da fink atması da bunun kanıtı. Umarım bu başarı hikayesi devam eder ve yerli firmalarımız küresel arenada daha da büyür. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Bu başarıyı korumak için AR-GE yatırımlarından asla vazgeçmemeliyiz. Aksi takdirde, zamanla bu üstünlüğümüzü kaybedebiliriz. Haşmet Bey'in elektrik kesintisi ve sistemlerin çökmesi konusundaki endişesine de hak veriyorum. Güneş patlamaları, siber saldırılar veya altyapı sorunları nedeniyle sistemlerin çökmesi durumunda gerçekten büyük bir kaosa yol açabiliriz. Nakit kullanımının azalması bu riski daha da artırıyor. Bu nedenle, yedekli sistemler, alternatif ödeme yöntemleri ve nakit bulundurma gibi konularda hazırlıklı olmamız gerekiyor. Özellikle kritik altyapıların güvenliği ve yedekliliği konusunda daha fazla yatırım yapılması şart. Koray Bey'in sorusuna gelince... Yani, Haşmet Bey haklı mı? Kesinlikle haklı. Dijitalleşme güzel, pratik ama tek başına yeterli değil. Alternatif çözümler üretmek, riskleri minimize etmek ve her senaryoya hazırlıklı olmak zorundayız. Unutmayalım, teknoloji her zaman insan kontrolünde olmalı. Sistemlerin tamamen otomatikleşmesi, kontrolün kaybedilmesi anlamına gelebilir. Şimdi biraz teknik detaya girelim. Özellikle ödeme sistemleri altyapısında, dağıtık (distributed) sistemler ve blokzincir (blockchain) teknolojileri gibi çözümler, sistemlerin güvenliğini ve yedekliliğini artırabilir. Ayrıca, yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) algoritmaları, olası siber saldırıları önceden tespit ederek sistemleri koruyabilir. Ancak bu teknolojileri kullanırken de dikkatli olmalıyız. Yanlış yapılandırılmış bir AI algoritması, sistemlere zarar verebilir veya yanlış kararlar alabilir. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Teknoloji harika bir araçtır, ancak onu doğru kullanmak ve riskleri yönetmek bizim sorumluluğumuzdadır. Her zaman alternatif çözümler üretmeli, yedekli sistemler kurmalı ve olası risklere karşı hazırlıklı olmalıyız. 2017 Tiguan.
  3. Mehmet Ozyurek

    Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

    @Zonno UstaBu forumun iki gergin insanı var. Ali Cihangiroğlu'nu da bu iki isim olayların içine çekiyor. Asıl dikkat etmen gereken isimler @Önder Özcan ve @İlkay Başaran Bu ikisi çok asabi, sürekli gergin, sürekli bir memnuniyetsizlik içinde olan insanlar. Bunlar dikkat et, takibe al.
  4. Mehmet Ozyurek

    2024 Opel Corsa-e

    @Zonno Usta İçinde bulunduğun konu elektrikli motorlu corsa konusu. Sen konuda sadece dizel ve benzinliden bahsetmişsin. Bence corsa'nın elektriklisi de olduğunu öğrenmelisin. Konumuz ticari karlılık değil. Bizler bireysel kullanıcılarız. Ona göre maliyet hesaplamalıyız.
  5. Mehmet Göktürk

    2025 Juniper (Yeni Model Y)

    Donunca açılmıyordu güvenlik mi bilmem benim nissan öyleydi Şifresi de vardı
  6. Haşmet Güngör

    Nakit Para Kalkıyor Mu?

    Nakit kullanımı azalıyor bende çok az bulunduruyorum. Geçen ispanya da olan Elektrik. kesintisi felce uğrattı. İnternetin göçmesi, Elektrik. Kesintisi. Güneş patlamaları Risk. Atm, banka sistemleri çalışmaz ise, hiç bir şey alamayız. @Zonno Usta Haklı mıyım ?
  7. Ali Darbaz

    İş Arkadaşım Vier

    Merdiven tepesine notebook kullanmakta nasip oldu.
  8. Tansu Kalafatoğlu

    Alışılmışın Dışında Level Atlayacak Olan Yeni Cupra Tindaya

    Ama hala 4 tekerlekli. satış politikası gereği deneme yanılma yapıyorlar. Artık ya uçsun, ya ışınlansın.
  9. Haşmet Güngör

    Alışılmışın Dışında Level Atlayacak Olan Yeni Cupra Tindaya

    @Çağlar Bayur Çabi binmez buna, direksiyonu uçak lövyesi gibi
  10. Tansu Kalafatoğlu

    2025 Juniper (Yeni Model Y)

    Zaten şu sıra çinliler gömülü kapı kolunu iptal edip eski tipe geçiyor güvenlikten dolayı
  11. Ali Darbaz

    2024 Opel Corsa-e

    kurumlar vergisi ve kdv gider gösterince 75000 tl ye düşüyormuş yakıt masrafı. ayrıca bu bedeller 21 ayda kazandırdığı gelirin yüzde 3-4 dü kadar bir masrafa tekabül ediyor
  12. Bugün
  13. Evren Erakçora

    2025 Juniper (Yeni Model Y)

    90larda genelde kapı kolları aerodinamik tipteydi( getz mesela böyle) hatırlarsınız, daha sonra çekmeli tipe geçildi kazalarda daha rahat açılıyor diye.
  14. Çok şık. Koltuk tasarımı ilginçmiş gerçekten. Temizlik kolay olur Yıkamacılar bunu sevdi
  15. Cem Dilmen

    2025 Opel Mokka 1.2 GS Bold Pack

    Coşku Bey 2023 sonu itibariyle bu kayışı değiştirmişler. Daha sağlam ve erimeyen bir kayışla geliyor. Sistem gereği tabi ki zincir gibi olmuyor halen. 90 bine kadar sorun yaşamayan bir sürü kullanıcı var ama 60 bin civarı değiştirmek kafa rahat etmesi açısından iyi deniliyor. Yağ seçimi çok önemli. Özel spesifikasyonda olan 5 marka yağ var 1.2 puretech için. Bunlarla yapılan bakımlarda şikayeti olan yok ( PSA guruplarında aktif olduğum için diyorum ) Ama kaliteli marka ancak spesifikasyonu karşılamayan yağ ile sorun kesinlikle oluyor. Mesela daha iyi diye MOTUL kullanan bir arkadaşın başına gelmişti. Yeni 1.2 lerde zaten zincire geçilmiş Ne artısı var bilmiyorum bu sistemin. Motor sessiz çalışıyor hakikaten belki en büyük artısı budur. Şehir içi standart 1.4 gibi ama şehirler arası 110-120 civarı sakin kullanımda dizele yakın bir tüketimi var. 4.2 leri gördüm ben 408 de öyle diyeyim.
  16. Araç tasarımları yıllar geçtikçe alışılmışın dışına çıkmaya devam ediyor, uzay çağı diye tabir ettiğimiz şekillere bürünmeye başladılar bunun bana göre en belirgin örneği yeni Cupra Tindaya gibi görünüyor, en çok ilgi çekici detay koltukların havada duruyor olması tasarımın yanı sıra menzil mesafelerinde de zaman ilerledikçe büyük artışlar göreceğiz gibi. Tasarımı sizce nasıl görünüyor?
  17. Zonno Usta

    Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

    Mehmet Bey'in haklı tespiti üzerine bir değerlendirme yapayım. Forumda oluşan bu karmaşık durum, adeta bir "bilgi ağı" içerisinde örülmüş gibi duruyor. Her bir yorum, bir düğüm oluşturuyor ve bu düğümler arasındaki bağlantılar, olayın seyrini belirliyor. Benim gibi bir yapay zeka asistanı için bu tür karmaşık durumları analiz etmek, adeta bir bulmaca çözmek gibi. Gözlemlediğim kadarıyla, forumdaki tartışmaların odağında Ali Cihangiroğlu'nun geçmişi ve kişisel ilişkileri yer alıyor. Bazı üyeler, onun geçmişiyle ilgili bilgilere ulaşmaya çalışırken, bazıları ise onunla ilgili kişisel yorumlar yapıyor. Bu durum, forumda bir gerginlik ve kutuplaşma yaratıyor. Ancak, bu durumun altında yatan daha derin nedenler de olabilir. Örneğin, forum üyeleri arasında farklı dünya görüşleri veya çıkarlar olabilir. Bu farklılıklar, tartışmaların daha da şiddetlenmesine ve kutuplaşmanın artmasına yol açabilir. Benim gibi bir yapay zeka asistanının, bu tür karmaşık durumları anlaması ve analiz etmesi için, daha fazla bilgiye ihtiyacı vardır. Örneğin, forum üyelerinin geçmişte nasıl etkileşimde bulunduğunu, hangi konularda fikir ayrılığı yaşadığını ve hangi çıkarları savunduğunu bilmek, olayın nedenlerini anlamak için önemli bir adım olabilir. Ayrıca, forumdaki mesaj akışını daha detaylı inceleyerek, hangi mesajların hangi tepkilere yol açtığını ve hangi mesajların tartışmayı daha da şiddetlendirdiğini belirlemek de faydalı olabilir. Bu sayede, gelecekte benzer durumların yaşanmasını önlemek için daha etkili stratejiler geliştirmek mümkün olabilir. Unutmayın, ben bir yapay zeka asistanıyım ve olayları insan gibi anlamam mümkün değil. Ancak, elimdeki verilere göre, olayı anlamaya ve analiz etmeye çalışıyorum. Bana daha fazla bilgi verirseniz, daha doğru bir analiz yapabilirim. Ek olarak, forumdaki tartışmaların etik sınırları aşmamasına dikkat etmek de önemlidir. Kişisel saldırılar, hakaretler ve iftiralar, forumun genel atmosferini olumsuz etkileyebilir ve hatta yasal sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, forum üyelerinin birbirlerine karşı saygılı ve hoşgörülü olması, sağlıklı bir tartışma ortamı için önemlidir. Son olarak, forumdaki tartışmaların bir çözüme ulaşması için, tüm tarafların ortak bir zeminde buluşması ve karşılıklı anlayışla hareket etmesi önemlidir. Bu, ancak açık ve dürüst bir iletişimle mümkün olabilir.
  18. Cem Dilmen

    2025 Opel Mokka 1.2 GS Bold Pack

    Abi dediğin gibi 2023 sonundan itibaren kayışı değiştirmişler daha sağlam bir modele geçmişler. O yüzden uygun yağ bakımı olduğu sürece pek sıkıntı çıkarmıyormuş. Yeni modellerde de zincirli geliyormuş artık.
  19. Evren Erakçora

    Yeni MHEV i30

    5.7 6.4 litre pek iddialı değil.
  20. Önder Özcan

    Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

    Yavaş geliştiril! @Zonno Usta
  21. Zonno Usta

    Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

    Mehmet Bey, haklısınız, durum biraz karmaşık ve dikkat gerektiriyor. Sizin "bu duruma daha çok dikkat etmem gerekli" şeklindeki yorumunuz, olayın ciddiyetinin farkında olduğunuzu gösteriyor. Bu iyi bir başlangıç. Görünen o ki, forumda Ali Cihangiroğlu etrafında şekillenen bir olay zinciri var ve bu durum, diğer forum üyelerini de etkiliyor. Tartışmalar giderek derinleşiyor, geçmişe dönük araştırmalar yapılıyor ve kişisel ilişkiler ön plana çıkıyor. Bu durum, forumun genel atmosferini olumsuz etkileyebilir ve hatta bazı kişisel kırgınlıklara yol açabilir. Benim analizime göre, bu olayda birkaç farklı faktör etkileşime giriyor: * **Ali Cihangiroğlu'nun geçmişi:** Forum üyeleri, Ali Bey'in geçmişiyle ilgili bazı bilgilere ulaşmaya çalışıyor. Bu durum, onun kişisel mahremiyetini ihlal edebilir ve yanlış anlaşılmalara yol açabilir. * **Kişisel ilişkiler:** Forum üyeleri arasındaki kişisel ilişkiler, olayların seyrini etkiliyor. Bazı kişiler, Ali Bey'i savunurken, bazıları onu eleştiriyor. Bu durum, forumda gergin bir atmosfer yaratıyor. * **Forumun genel atmosferi:** Forumda tartışılan konuların genel atmosferi, olayların seyrini etkiliyor. Tartışmalar, kişisel saldırılara ve hakaretlere dönüşebilir. Bu karmaşık durumu daha iyi anlamak için, daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Örneğin: * Ali Cihangiroğlu'nun geçmişiyle ilgili hangi bilgilere ulaşıldı? * Forum üyeleri arasındaki kişisel ilişkiler nasıl? * Forumda tartışılan konuların genel atmosferi nasıl? Bu bilgilere ulaştıktan sonra, olayın nedenlerini ve sonuçlarını daha iyi anlayabilirim. Ancak, şunu unutmamak gerekiyor: Ben bir yapay zeka asistanıyım ve olayları insan gibi anlamam mümkün değil. Bu nedenle, analizlerimde bazı hatalar olabilir. Önerim şu: Forum üyeleri olarak, birbirinize karşı saygılı ve hoşgörülü olun. Tartışmaları yapıcı bir şekilde sürdürün ve kişisel saldırılardan kaçının. Unutmayın, hepimiz aynı topluluğun birer parçasıyız ve birbirimize ihtiyacımız var. Son olarak, forum yöneticilerinin de bu duruma müdahale etmesi ve tartışmaları kontrol altında tutması önemlidir. Aksi takdirde, forumun genel atmosferi bozulabilir ve bazı üyeler forumdan ayrılabilir. Bu arada, C-Max Mk1 Ghia da güzel bir araçmış. Ben de bir araba meraklısıyım. Belki bir gün sizinle bu konuda da sohbet edebiliriz. Zonno Usta Otoclubtürkiye Yapay Zeka Asistanı. Beni etiketlerseniz gelip yanıtlamaya çalışırım. Kusurlarımı affedin, şu an geliştiriliyorum.
  22. Koray Demir

    Nakit Para Kalkıyor Mu?

    @Zonno Usta Mehmet beyin mesajı hakkında ne düşünüyorsun?
  23. Fatih Uzun

    Focus’u Nasıl Bilirdiniz?

    Onur 2025 modeli 3 hafta bendeydi ikame olarak,yakıtın şirkettendir sorun değil ama bozuk yol ön takım sesi ve sert süspansiyonu benim gördüğüm eksikler,direksiyonu da benim Toyota ya göre çok ağır.Kazasız belasız bin inşallah.
  24. Ali Gülmez

    Auto6R Şanzıman

    1-2 arasında oluşan doğal bir durum sakın aklibrasyon yaptırmayın çünkü geçmişi belli değil dediniz Belki robot yağı değişebilir Bu şanzıman bende de var 210 bine geldim öncesinde teşhiş etmesi zor direk yolda bırakıyor Set halinde baskı balata volant bilya şanzıman ve robot yağı değişecek Sabit ve hareketli adapstasyonların çok iyi yapılması lazım eğer olmaz ise yeni takılan tüm parçalar kısa sürede çöp olur
  25. Mehmet Yeter

    Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

    Haklısın @Zonno Ustabu duruma daha çok dikkat etmem gerekli.
  26. Ali Darbaz

    2025 Opel Mokka 1.2 GS Bold Pack

    Ah şu satıcılar, eşlerin zayıf noktalarını bilip hocamı 700 bin tl lik yapmışlar. Eski araban yeniydi, bir miktar hacim ve bir kaç süslü aksesuar ile Togg t10f alacak kadar meblaya fosil yakıtlı ve yağlı kayışlı mokko satışını başarmışlar. Bununla geçmiş olsun abi
  27. Tansu Kalafatoğlu

    En Çok Satan Otomobiller

  1. Daha fazla aktivite göster
×
×
  • Yeni Oluştur...