İçeriğe Yönlendir

Tüm Aktiviteler

Bu akış otomatik güncelleniyor

  1. Geçen saat
  2. Metin Akbal

    Yeni Renault Clio (6. Nesil)

    Sitede henüz yok. Tıklıyorum Clio 5.5 çıkıyor.
  3. Ali Darbaz

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Püretech motorun mühendislik sunumu. https://am.arts-et-metiers.asso.fr/manifestation_cr/840_compte_rendu.pdf Buda Çinli içerik üreticisinin, PSA Bmw ortaklığı üretimi olan Prince motorlar hakkında yazdığı fransız çakallığına gönderme yazısı . https://zhuanlan.zhihu.com/p/688963097 Buradaki görselde, Termal verimin haritası daha geniş olduğunu gösteriyor.
  4. Ali Darbaz

    İş Arkadaşım Fünf : 2025 Hyundai i20 1.0 T-GDI DCT

    İki gün önce yapılan toplantıda, şirketimizin en az az yakıt yakan personeli olduğum bir kez daha tescillenmiş oldu. Sunumlarda raporlarda "Ali'nin yakıt tüketimi" bir hedef olarak gösteriliyor. Diğer çalışanlardan talep ediliyor. Arabayı son 3000 kmde eko modunda kullanmaya başladım ve tüketimim epey düştü. Üstelik kış ayında olmamıza rağmen. Üzerinde kış lastiği ve yağmurlu havalarda sürüşe rağmen yakıt ekonomisi giderek düşüyor. Sıklıkla 4.4 litre tüketimi ekranda yakalıyorum. Pompada ise tüketim 5,5 litre etrafında dolanıyor. Yok, araba alçak inip binerken sürütnüp üzerim kirleniyor. Eve vardığımda azar yiyorum. Müşteri nezhindede çok ayıp oluyor.
  5. Ümit Türk

    İş Arkadaşım Fünf : 2025 Hyundai i20 1.0 T-GDI DCT

    Sahada olan arabayı yıkamak çok saçma. Zaten kirleniyor içi temiz olsun yeter ben 4 ay içinde 1 kere yıkattım 1 kere kendim opette yıkadım. Ertesi günü yağmur yağıyor. Ha takıntılıyım diyorsan o başka
  6. İlkay Başaran

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Cruseden sonra
  7. Tevfik Işık

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Mühendislik harikası motor mu😆
  8. İlkay Başaran

    Kuraklık Kapıdan Girdi Salonda Oturuyor

    Madra barajı sıfıra yakındı 1 ay önce, bu haftasonu bi bakacağım çıkıp. 5 haftadır yağış var ve kesintisiz denebilir bir gün bazen durdu sadece. Küçükköy mezarlığı ile deniz birleşik durumda, başka birşey yazmaya gerek yoktur sanırım.
  9. İlkay Başaran

    2010 W204 1.6 C180 Kompressor

    Kullanırken mi?
  10. Bugün
  11. İlkay Başaran

    Araç Satış İlanıma Gelen Meşazlar

    Bu araba bayi çıkışlı mı?
  12. İlkay Başaran

    Yeni Focus Active

    Continental asc2 de yapıyor aynısını. (80 ile girilen yaklaşık 5 6 cm su.)
  13. Ali Darbaz

    Yeni Renault Clio (6. Nesil)

    Sitede pdf broşür vardır
  14. Ali Darbaz

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Yok öyle bişi, müşterinin çoğu torku beygiri bilmez bile. Honda vtec diye bir gerçek var. 8000 devir çeviren motor maksimum torku 5000-6000 devirde çeviriyor.. Turbo iyi hoş ama bu mekanik gücü artırmanın ucuz bir yolu sadece. Ayrıza tork yüksek ve erken olunca vites oranlarıda uzuyor. Ortada çok bir avantaj kalmıyor aslında.
  15. Çağrı Alaf

    Telefonumuzdan Yakaladığımız Kareler

    Biraz zor yaparlar gibi. Almanya’nın 70’lerde parlayan sanayisi 2026 itibarı ile 2005’in ticari kapasitesine geriledi. Sanayisi ya enerji / materyal açığından ya da talep eksikliğinden kapasite altı çalışıyor uzun süredir. Kamu yatırımlarının AB ortalamasının gerisine düşmesi de bunu gösteriyor.
  16. Dün
  17. Emir Kemal Korkmaz

    Formula 1 - 2026 Sezonu ve Haberler

    Bahreyn'de bugün 1. testler sona ererken takımlar arasında herkes kendilerinin yavaş olup rakiplerinin hızlı olduğunu söylüyor. Mercedes tarafı Red Bull'un en iyi motor olduklarını söylüyor. Max Verstappen Mercedesin 20-30 beygir daha önde olduğunu söylüyor. Genel olarak 2026 araçlarının Formula E gibi olduğunu söyledi. Bunu duyan Formula E CEO'su da Verstappen'i hafta sonu Cidde yarışına davet etti. Öte yandan Mercedes'in motoru illegal mi değil mi hala tartışmalar sürüyor. Genel olarak Mercedes dışındaki motoru kullanan takımlar sürekli Mercedes'in çok hızlı olduğunu testlerde hızını sakladığını söylüyorlar. Testlerde yavaşlığı kesin olan ise bir üretici var Honda. Honda motoru pistteki gelen görüntülere göre de çok devir çeviremiyor medyada ise Honda motoru 11 bin deviri geçtiğine patlayabilir gibi diyorlar. Diğer takımlar 12 bin üzerine devirler çeviriyor. Motoru tam güç kullanamadıkları belli ilk gün Verstappen 336 km ile en yüksek hıza çıkan sürücü olurken 303 km hız ile Stroll sonuncuydu. Aston Martin için zorlu bir sene olucak gibi görünüyor.
  18. Hüseyin Sönmez

    Telefonumuzdan Yakaladığımız Kareler

    Churchill denedi zamanında yıkamamışsa demek ki.
  19. Metin Akbal

    Yeni Renault Clio (6. Nesil)

    Acele oldu bilgi broşürü almayı unuttum var mıydı onu da bilmiyorum.
  20. Yusuf Berke

    DCT Doğru Kullanımı ve Autohold Ayrıntısı

    1-) Hyundai/Kia grubunun tek ıslak kavramalı DCT’si 8 ileri, Santa Fe/Sorento ve N serisi araçların otomatiklerinde mevcut. Aracınız D7UF1 kodlu kuru kavramalı DCT, 340nm tork dayanımına sahip. Tucson’ların el kitapçığında hata var. Trafikte manuel modda kullanarak birinci vites hızlarında ilerliyorsanız ikiye almasını engellemeniz yapabileceğiniz en faydalı hareket, bu DCT’ler ikinci viteste kalmakta aşırı ısrarcı ve sürekli yarım kavrama yaparak aracı ikinci viteste kalkmaya zorluyor. Şanzıman yazılımını neden inatla tork konvertörlü taklidine zorlarlar anlamış değilim. Manuel modda ilerlediğiniz trafik açıldıktan sonra D konumuna geri alabilirsiniz, şahsen üçüncü vites hızlarına gelene dek manuel modda kullanıyorum. Ek olarak, mümkün olduğunca ayağı frenden çekip gazsız yürütmekten kaçının, neticede şanzımanda bir tork konvertörü yok ve yarım debriyaj yaparak aracı yürütüyor. Önünüzdeki araç en ufak hareket ettiğinde ayağı frenden çekmek yerine öndeki araç 1 boy gidince (gazla aracı kaldırdığınızda kavramanın kendisini bırakacağı kadar hızlanacağınız bir boşluktan söz ediyorum, bunu kalkışlarda devrin 7-8 kilometre hıza kadar sabit durmasından sonra minik bir itme hareketiyle devrin yükselerek hızın artmasından hissedebilirsiniz) gazla aracı kaldırmanız çok daha faydalı olur ve şanzıman ısınması yaşamanızı büyük oranda engeller. Tüm DCT’lerin genel sorunu “creeping” denen bu mevzu aslında. Aracınız garantiliyse yetkili servise araç ne zaman titreme ve silkeleme şikayeti başlatırsa götürüp kavrama plakalarının oranını ölçtürün, belirli bir değerin altında çıkarsa garantiden çoğunlukla değişir. 2-) Auto Hold kullanmak şanzımanı yarım debriyaj ile bekleme kararsızlığından kurtarır, bazen gereğinden hafif basınca kavrama devam etmeye çalışıyor. Ancak frene tam basmanızla hiçbir farkı yok, tam basılan frende de araç plakaları ayıracaktır (durma noktasından biraz fazla dozajda bir fren yeterli). 3-) DCT’ler için N konumuna almanın lüzmu yok, içiniz rahat ediyorsa almanızda da sakınca yok. N’de beklemek eski tork konvertörlülerde önemliydi, şimdi çoğu tork konvertörlü bile tam frenle duraklamada aracı boşa alıyor. Ek olarak, rampanız dikse ve çok yavaş hızlarda rampaya girecekseniz ikiden birinci vitese düşerken biraz üşengeçlik yapabilir, yokuştan önce elle manuel modda vites düşürebilirsiniz, olağan bir huyudur. Ayrıca ben 10-9km altı hızlara düşecek kadar yavaşladığımda direksiyondaki vites kulakçıkları vasıtasıyla birinci vitese çekiyorum, otomatik devir yükseltip hemen kavramayı bırakıyor. Yapmazsam D konumunda birinci vitese düşmediği için yine ikinci viteste yarım kavrama yapa yapa hızlanmaya uğraşıyor, yokuşta can sıkabiliyor bazen. Bu hareket sürekli 2-1 yapılacak trafikte veya yavaş girilen yokuşlarda kavrama stresini ve ikide tekrar kalkma uğraşını engelliyor. Deneyerek alışkanlık edinebilirsiniz, şahsen kullanırken bunu yaparak daha içim rahat sürüyorum.
  21. Evren Erakçora

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Müşteri düşük devirde yüksek tork ister ki ,neden diğerini alsın.
  22. Metin Uzunoğlu

    Yeni Renault Clio (6. Nesil)

    Yağından haber varmı fabrikalar üretmeye, servisler kullanmaya başlamışmı?
  23. Metin Akbal

    Yeni Renault Clio (6. Nesil)

    Clio her kasada kendi kasasından başlıyor 😁
  24. Ali Darbaz

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Çinli bir makalede, PSA prince motoru mühendislik harikası olarak ürettiğini, fakat üzerindeki ekipmanların ve aliminyum olmasının motor imalatını çok pahalıya sebep olması nedeniyle 2015 yılında 1.4 litre versiyonunu üretimini durduğunu yazmış. Akabinde çok daha basit 1.2 litre püretech motoru ucuza üretebildiği için tüketiciye sunduğunu belirtmiş. Puretech motorun 55 sayfa sunumunu bakıldığında her iki motorunda 240 gram kwh gram başı beygir ürettiği görülüyor. Ama püretech turbo avantajı sayesinde daha geniş alanda bu 240 gramlık tüketimi sunabiliyor. Yani 1.4 vti motoru kötü olduğu için değil pahalı bir motor olduğu gerekcesi ile piyasadan çekmiş. 1.6 atmosferik modelin bsfc haritası ile 1.2 püretech modelin bsfc haritası. Koyu mavi alan ekonomik alan. Mühendislik sunumunda püretec 6 ileri şanzıman ile, ep6 ise 5 ileri vites ile kombin edilmiş. Püretech kırmızı çizgi 6ncı vitesde koyu mavi alana girmiş. Ama 5 ileri ep6 5nci vitesde yeşil çizgisi koyu mavi alanın altında kalmış. Günümüzde ep6 hybrid motorda halen kullanılıyor ve Abd de üretiliyor.
  25. Furkan Bakırel

    Bi-Led Projektör Mercek Bağlantı

    H1 ve H7 abi
  26. Sinan Akgöl

    2025 Peugeot 2008 Allure 1.2 Puretech

    Yok sonra düzeliyor düzelicek durumu var ise yoksa olduğu mevcut üzerinden devam.
  27. Çağlar Bayur

    2025 Peugeot 2008 Allure 1.2 Puretech

    ne ala çökenin yanına kalıyor
  28. Sinan Akgöl

    2025 Peugeot 2008 Allure 1.2 Puretech

    Yok abi zamaninda parselizasyonda gecekondu ve eski yapilasmanin oldugu bölgelerde çok sık rastliyoruz. Bahce duvarini örerken Hasan emmi 2 mt ileri atinca böyle uğraşiyoruz
  1. Daha fazla aktivite göster
×
×
  • Yeni Oluştur...