İçeriğe Yönlendir

Tüm Aktiviteler

Bu akış otomatik güncelleniyor

  1. Geçen saat
  2. Serhan Gürbüzol

    Yeni Düldül: Volvo S40 1.6D

    Önceki araçlarda yaşadığınız sıkıntılara rağmen eski model olmasına rağmen Volvo yüzünüzü güldürecektir diye düşünüyorum, kazasız belasız kullanmanız dileği ile...
  3. İsa Acar

    Yeni Düldül: Volvo S40 1.6D

    Hiç binmedim, kullanmadım ama almayı istediğim ve çok hoşuma giden bir araç. Güzel günlerde kullanılsın
  4. Metin Mankal

    İnternet Wifi de Var , Ethernette Yok.

    Aynen bu şekilde benimki de.
  5. Levent GÖKER

    Pick-Up Araçlarda Deneyimli Kişilerden Bilgi İpuçları

    Tabii elbette, bahsettiğim gibi bu aracı tutup 150-160km/s'lere çıkartıp öyle kullanmaya kalkarsam, illâ ki bir yerde patlarım. Ama ben böyle süren bir adam değilim. Sağ şeritten, tıngır mıngır tabiriyle sürüyorum. Şehit polise gelince, aracımı öyle anormal bir hıza asla çıkartmayacağım için, öyle bir kazık fren yapmama da ihtiyacım olmayacaktır bana göre. Bilemiyorum, ben bu aracın 4 aydır sahibiyim, en ufak bir aksilik görmedim-yaşamadım bahsettiğiniz konularda. Yani normal bir otomobil nasılsa, bu da öyle benim için. Söylendiği kadar problemli araçlar olsalar, piyasada bolca görüyorum bu dönüşümlü pick-up'lardan, kimsenin kullanmaması, uzak durması lâzım o zaman. Yine bilemiyorum, belki de sizler haklısınızdır, dört ay henüz az bir süre, zaman belki sizleri haklı çıkarabilir.
  6. Serhan Gürbüzol

    Ve Mustafa İlk S Kasasını Alır.....

    Güzel araba güzel dostluk, kazasız belasız kullan Mustafa...
  7. Çağlar Bayur

    Biraz Kızıl Biraz Mavi, Clio Naz.

    tatlısını yesek .. unutabilirim
  8. Levent GÖKER

    Pick-Up Araçlarda Deneyimli Kişilerden Bilgi İpuçları

    Dediğiniz gibi videonun 2:20'sine bakıyorum, arka bariyer var zaten yanlış görmüyorsam, ama dandik bir şey, onu demek istiyorsunuz belki de. Ben de yukarıda belirttiğim gibi "muayene demiri" diye piyasada tabir edilen şeyi yaptırıp arkaya taktırdım. Hem de internette satılan ucuz, ince ve dandik bir malzeme değil, bayağı bayağı sağlam bir demir. Yani kolay kolay yerden kaldıramaz bir insan tek başına. Dediğim gibi ön için bunu istemiyorlar, ama ben yine de yaptıracağım, notlarımın arasında. Artık daha başka da bir şey yapamam bu araca. Yani yasak bir şey olsa, devlet izin vermese, o F150 kitleri ithal edip yurt içine sokamazlar. Böyle bir tadilat yasak olsa muayeneden geçmez, polis gördüğü yerde bağlar. Eh tüm bunlara rağmen tutup yukarıda paylaştığım şehit olan polis gibi birisi yine de benim altıma giriyorsa, kusura bakmayın, onun da canını ben düşünemem artık - kendisi düşünmeli, insan gibi araç sürmeli. Çünkü o hızla altıma girecek biri, ben pick-up değil de, motosiklet ya da ATV kullanıyor olsaydım, direk beni mezara gönderirdi, o yüzden işte.
  9. Çağlar Bayur

    Ve Mustafa İlk S Kasasını Alır.....

    bak kesin ip var bi dak yaaa AAAaa askıM orda mı kalmış....
  10. Mustafa Erkan

    Otomatik Suv Şehiriçi Kullanım Tavsiyesi

    Erhan bey yeni aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kazasız belasız kullanın. Stonic ilanda görünmüyor hızlı satıldı galiba.
  11. Servet Aydın

    Dedeye Sahip Çıkalım (Honda NC 750 X DCT)

    Levent ne kusuru. Tabi ki 4 tekere göre risk çok fazla. Barkın için o anda oluşacak ölüm 4 teker ile de olacaktı kaçarı yok. Şahsı görecek direksiyonu kıracak köprüden uçacaktı vs. Bu eceldir kaçınılmazın zühurudur
  12. Cem Bilgiç

    Pick-Up Araçlarda Deneyimli Kişilerden Bilgi İpuçları

    Merhabalar, konuyu inceledim, bende Bursa'da oturuyorum ve gerçekten trafik kültürünün ne kadar kötüleştiğini deneyimliyorum. Bence burada tezatlık oluşturan şu durum var, günümüz insanların %70-80'ının Pick-up alma amacı büyük yüksek olmaktır, ancak burada bu araçların ne kadar güvenlikli olduğunun kanısı kime göre doğru kime göre yanlış? Pick-up aldığınız araç özellikle dönüşüm yapıldıktan sonra, o dönüşüm sırasında çoğu zaman araçtaki aerodinamik, yere basma, çekiş gibi çoğu faktör tamamen değişiyor. O lastiklerle sadece düz yolda açık havada 60-80 arası giderken iyisiniz, gerisinde? Yüksek araç almak güvenlik isteğinizi tamamiyle karşılamayacaktır. 1- Bu araçlar yükseltilirken zaten önü arkası sağı solu kesiliyor, orada bir araca zarar vermek var. 2- Farınız araç yükseltmesinden dolayı ışık hüzmesi yüksekte kesiliyor, dikkat ederseniz akşamları diğer araçlar sizin farınızdan rahatsız olacaktır. 3- Viraj dönüşlerinde aracın arkasının gelmesi sürekli yaşayacağınız bir problem, ki aracınız 4x2, dahada riskli 4- Aracınız yüksek, rüzgar sesi vs gibi şikayetlerle kendinizi boğacaksınız. 5- O lastiklerle beraber araçta yere basma ve frenlerle alaklı problem yaşayacaksınız, ani frende o lastik tutmayacak, viraj dönerken lastik yere tutmayacak. Güvenlik açısınıdan endişenizi anlıyorum, ancak burada yüksek araba = yüksek güvenlik denklemi, hiç gerçekçi olmayacaktır. O zaman Ranger yerine F150 alın, o daha büyük, o daha güvenlikli gibi bir sonuç çıkacaktır. Yıllardır 4 çeker araç kullanırım, bunlara L200-Navara-Amarok-Ranger'ları sayabilirsiniz, gerek manuel gerek otomatiği, bu araçların yük taşımak gibi bir amacınız yoksa çokta bir size faydası olmayacaktır. Burada benim size önerim, premium (high-end) sayılabilecek lüks markalara yönelmeniz. O markaların eski bile olsa modelli araçları, günümüz araçlarından malzeme kalitesi güvenlik sistemleri vs gibi konularda daha yüksek kalacaktır. Aracınız için arkada koruma demiri olması, birşey ifade etmeyecektir. Yakın arkadaşım eşi benzinlikte başka aracın üzerine çıkarttı aracı, bu araçta vardı demir. Ayrıca siz kendi aracınızla başka bir kamyon-tır'a demiri olmadıgı haliyle vursanız yine aynı kaza seviyesine geleceksiniz, ki belki şehit polisimiz frene bastı, siz frene bassanızda o frenle 2çeker haliyle o yükseklikle duramayacaksınız.
  13. Servet Aydın

    Ve Mustafa İlk S Kasasını Alır.....

    Serdar'ın ıslak imzalı tablosu yerinde. Atam'ın tablosu da yerinde. Bi dakkaa! laaağğğğyyyyy
  14. İlkay Başaran

    Pick-Up Araçlarda Deneyimli Kişilerden Bilgi İpuçları

    Bakın 2.20 de ki arka bariyer olsaydı o araç a sütununa kadar girmezdi. Yani kamyonların yasaklanmasına lüzum yok. Standarda uygun olsalar yeterli. Tüm araçlar gibi.
  15. Selçuk Keleş

    FlatLight (Hella)

    Bir sürü ışık kaynağı ve bölmesi kullanılıyor şu anda. Bu konsept ile ortak kullanımın önü açılıyor. Şu anda fantezi gibi görünüyor ama gelecekte standartlaşacak. Bundan 20 sene önce de led için aynı şeyi düşünüyorduk belki ama şimdi standart hale geldi.
  16. Çağlar Bayur

    Ve Mustafa İlk S Kasasını Alır.....

    duvarda bi eksiklik sezmedin umarım
  17. Çağlar Bayur

    FlatLight (Hella)

    işte böyle bçyle zengin oluyorlar
  18. Mehmet Ozyurek

    İnternet Wifi de Var , Ethernette Yok.

    Bende de bugün tersi oldu. Kabloda internet vardı ama wifi da yoktu.. Restart ile düzeldi.
  19. Levent GÖKER

    Pick-Up Araçlarda Deneyimli Kişilerden Bilgi İpuçları

    "Yola yağ döküldü ve siz keyfi yükseltilmiş aracınızla alçak bir arabanın üzerine çıkma ihtimaliniz olmaz mı? " Bir belediye otobüsü için de aynı şey, bir kamyon için de aynı şey. Yeri gelir iyice kalıplı bir SUV için de aynı şey. O zaman motosikletten başka bir araç sürülmemeli. Yükseltmeden dolayı altıma girebilecek araçlar için, arka tamponun "muayene demiri" denen bir şeyle 45-50 cm.e düşürülmesi gerek bu araçların muayeneden geçebilmesi için. Ben muayene öncesi bunu takdırdım. İlginç olarak ön taraf için bunu istemiyorlar ama bu da notlarım arasında, bunu da yaptıracağım. Park halindeki TIR'ın altına girip şehit olan polis memurunun fotoğrafını da daha önce bu forumda sizlere gösterdim, aşağıda tekrar paylaşıyorum. Pick'up'larda istenen bu muayene demiri (45-50cm. yükseklik mevzusu) herhalde TIR'lar için de geçerlidir diye düşünüyorum, yani herhalde onlar da yerden 50cm'den fazla yüksek olamazlar. Ama bu kazada görüldüğü gibi, "anormal şekilde araç kullanıldığında (rahmetli polisin yaptığı gibi)" bu da pek bir işe yaramıyor.
  20. Doğan Arşiray

    Yeni Düldül: Volvo S40 1.6D

    hayırlı olsun. ben bunun zamanında v50 sini alacaktım ancak tekerlek sesi müthiş fazla idi. adeta ikinci jenerasyon plastik iç mekanlı focus gibi olunca vazgeçmiştim.
  21. Selçuk Bakış

    İnternet Wifi de Var , Ethernette Yok.

    Yazılanlara ek olarak lan kartının üzerinde ki ışıklar sürekli sabit yanıyorsa genelde yanmış oluyor, normal çalışanlarda 2 ışık oluyor biri sabit yanıyor diğeri veriye göre yanıp sönüyor. Yandı ise harici lan kartı veya wifi kartı ile çözüm üretilebilir.
  22. Bugün
  23. İlkay Başaran

    Dedeye Sahip Çıkalım (Honda NC 750 X DCT)

    Vardı, suç denmese de ihmal denebilir. Gece motosiklet kullanmamak en iyisidir.
  24. Doğan Arşiray

    FlatLight (Hella)

    ben 6 ledle aynı şeyi yapıyorsam, diğerinin yaptığı sadece ego tatminidir. led> filaman bu doğru. ama oled yok fiberoptic vs bunlar gereksiz hareketler. 5 metre geriden bir şey fark etmeyecektir.
  25. Levent GÖKER

    Dedeye Sahip Çıkalım (Honda NC 750 X DCT)

    Hocam kusura bakma, n'aparsan yap motosiklet kullanılmaz - hele hele bu ülkede. Motorlarla ilgileniyorsunuz anladığım kadarıyla, o zaman Altın Elbiseli Adam'ı da mutlaka biliyorsunuz, hayatını kaybettiği kazayı da. AEA'nın herhangi bir suçu var mıydı o kazada? Bana göre asla. Altındaki otomobil olsa şu an halen hayatta olabilirdi, ama artık aramızda değil - bir daha geri dönüşü yok, "Play Again" gibi bir seçenek yok. Benim şahsi fikrim tabii bu, kimseyi zorlamaya kalkmıyorum, fikrimi beyan ediyorum.
  26. İlkay Başaran

    Pick-Up Araçlarda Deneyimli Kişilerden Bilgi İpuçları

    Ağır araçların tampon ve şase yükseklikleri zaten normal binek araçların altına giremeyeceği seviyede. Doğdukları anda diyeyim zira doğduğundan sizin araç da öyleydi. Siz kurallara uygun gidiyor olabilirsiniz ama asıl çiğnediğiniz kuraldan bahsediyorum ben. Yola yağ döküldü ve siz keyfi yükseltilmiş aracınızla alçak bir arabanın üzerine çıkma ihtimaliniz olmaz mı?
  27. Levent GÖKER

    Pick-Up Araçlarda Deneyimli Kişilerden Bilgi İpuçları

    Hocam o zaman belediye otobüsleri de kaldırılmalı, şehirler arası otobüsler de, ne bileyim iş makinaları da, TIR'lar da, kamyonlar da, çekiciler de. Hatta benim de 1,5 - 2 sene kadar zevkle kullandığım ATV'ler de yasaklanmalı, onların da orjinal yapıları gereği dört tekerleri de dışarda, bahsettiğiniz gibi yayayı kapabilir. Şimdi tutup da bendeki bu Ford Ranger'ı 150-160 km/s'e çıkartıp öyle kullanmaya kalkarsan dediğiniz doğru, patlarsın mutlaka bir yerde. Ama benim gibi 50-60 bilemedin çok müsait yolda 70'le kullanırsan başıma pek bir şey geleceğini düşünmüyorum, dört aydır da gelmedi zaten en ufak bir terslik yaşamadım.
  1. Daha fazla aktivite göster
×
×
  • Yeni Oluştur...