Tüm Aktiviteler
Bu akış otomatik güncelleniyor
- Geçen saat
-
Monokülerlik ve Motosiklet Ehliyeti
Mehmet Zincirkıran, İsa Acar'in konusunu cevapladı - Yaşam Sohbet
Hocam burda yönetmelikle bir çelişki bulunmuyo, yönetmelikte açık olmayan bir hususta görüş sorulmuş ve bakanlık olumsuz yönde görüş bildirmiş. Mahkemeden farklı birşey çıkar mı bilmiyorum ama çok düşük ihtimal gibi. -
Ticari Hat için Araç Tavsiyesi
Sinan Akgöl, Ebrar Tüfek'in konusunu cevapladı - Araç Danışma ve Karşılaştırma
2.0larmis baktim simdi sirada bekliyolar. 1.6 diye demedim Renaultlar geliyor hor kullanima - Bugün
-
2. el araç kronikleri ve motor sorunları
Tansu Kalafatoğlu, Ahmet çiftçi'in konusunu cevapladı - Araç Danışma ve Karşılaştırma
Benim araç için yağ yakıyor demiş. Acaba c3 mü sandı -
Ticari Hat için Araç Tavsiyesi
Ebrar Tüfek, Ebrar Tüfek'in konusunu cevapladı - Araç Danışma ve Karşılaştırma
abi 1.6 dolmuşa gelmiyor, bizim kooperatifte bile 180 araba var bitane reno var sadece -
T25 Kasa AAvensis. Toyota'nın avrupalı müşteriye hitaben yaptığı , o dönemin en Lexus'e yakın modeli idi. 2 ltr olanlara LPG Uyumlu değildi ve Türk ustaları mixerli lpg uydurmaya çalışıt. zaman içinde hepsi ele ayağa düştü. Tasarımı halen daha güzel bence.
-
Evden Düşük Bütçeli Araç Şarjı
Tansu Kalafatoğlu, Ü.Emre Kartal'in konusunu cevapladı - Teknik Sohbet
Bugün de Maltepe'de dükkanın önündeki elektrikli araç yandı -
TOGG İçin Kaşıntı Tuttu.
Serdar Göktaş, Ayhan Asil'in konusunu cevapladı - Araç Danışma ve Karşılaştırma
Bir kaşıntı da bizi tuttu. Arabamın satışını bugün verdim. Cumartesi akşam da siparişi oluşturdum ama ne arayan var ne soran? Emre bey aşama aşama anlatmış ne yapılacağını ama biz ilk aşama da takılı kaldık. Bir kaç gün daha beklemek mi lazım? -
evet Çorum dan almıştım bi tane daha gönderiyorum en sevdiğim 2. toyota m dı
- 53 cevap
-
- 1
-
-
RAV4 Harika araba. çok severim bu kasasını abi. sanırım 2018 de plaka değişikliği ile alınmış.
-
oooo senelerin toyota kullanıcısı var burada
- 53 cevap
-
- 2
-
-
Hayırlısı olsun. Yerine bi tane KA alın da, gözümüz gönlümüz açılsın.
-
Ticari Hat için Araç Tavsiyesi
Sinan Akgöl, Ebrar Tüfek'in konusunu cevapladı - Araç Danışma ve Karşılaştırma
Traficlerin motorlarini bilmiyorum bakacagim aksam bekledikleri yerde -
Hayırlısı olsun, daha güzel gelsin yerine inşallah.
-
Kazasız belasız sürüşler olsun efem...
-
Ticari Hat için Araç Tavsiyesi
Fatih Keskin, Ebrar Tüfek'in konusunu cevapladı - Araç Danışma ve Karşılaştırma
İki arkadaşım da trafic vardı 1.6 ikisi de memnun değildi biri 2.0 a geçti diğeri başka markaya -
Geleneksel Körfez Toplantısı- 1 Ağustos 2026
H.Cenk Bayrakçı, H.Cenk Bayrakçı'in konusunu cevapladı - 2026
Fakat iyi dönmüşler ya da ne güzel dönmüşler... @Mehmet Ozyurek abi ne dersin? -
Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS
Sinan Akgöl, Ali Darbaz'in konusunu cevapladı - Arabam
Cuba libreee -
Hocam ben yorumları okudum ama tam anlayamadım. Bu BYD sahibi arabasını kombinasyon kutusu kurup gerekli sigortaları vs. taktırıp mı şarj ediyordu yoksa anam babam usulü prize takıp mı şarj ediyordu ? Eğer kombinasyon kutusu ile şarj ediyorsa o sigortalar hem yangın koruma hemde kaçak korumalı anında atıp elektriği keser, ki şarj aletlerinin kendisinde de (en azından piyasada satılanların çoğunda gerekli kaçak koruma yangın korumaları var..)
-
Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS
Ali Darbaz, Ali Darbaz'in konusunu cevapladı - Arabam
3 günde 8 kez kontrol ettim zaten. Yağ seviyesi düşmüyor bu da beni korkutuyor problem var sanırım -
Biliyorum, gördüm bu haberi.
-
Monokülerlik ve Motosiklet Ehliyeti
Harun Kocaçalışkan, İsa Acar'in konusunu cevapladı - Yaşam Sohbet
Belki işine yarar şöyle bir haber var; https://www.trthaber.com/haber/turkiye/kdkden-ehliyeti-iptal-edilen-monokuler-kisi-icin-tavsiye-karari-938566.html- 3 cevap
-
- 1
-
-
Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS
İlkay Başaran, Ali Darbaz'in konusunu cevapladı - Arabam
Hemen arabanın yağ seviyesini kontrol et -
Merhabalar, Başlığa istinaden kısaca bilgi vereyim, yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim. “Monoküler” tek gözü görmeyen kişilere verilen addır. Bu kişiler ehliyet alabilirler. Monoküler ehliyet sahiplerinin kısıtlamaları vardır, bunlardan bazıları: -Yılda bir sağlık kontrolü (her yıl, ilk defa ehliyet alıyor gibi aile hekimine başvuruyoruz ve sonrasında göz doktoruna giderek “sürücü olur” raporu alıyoruz. Bu rapor sisteme otomatik olarak işleniyor, farklı bir işlem yapmıyoruz.) - Yerleşim yeri içinde en fazla 50 km/s, yerleşim yeri dışında ise normal hız sınırlarının 10 km/s altında araç sürmemiz gerekmektedir. -Ticari ve resmi araç ile ambulans kullanamıyoruz. -Araç içerisinde kör noktayı gösteren ilave (sağ-sol ve iç dikiz aynası haricinde) bir ayna sistemi olmalıdır. -Kör nokta uyarı sistemi de istiyorlar. Yukarıdaki kısıtlamalar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Sürücü/Sürücü Adayı Ve Araçlara İlişkin Kod Tablosu” nda yer almaktadır ve söz konusu tablonun “Tabipler tarafından kullanılacak kodlar” kısmında, 47 kodu ile “İki tekerlekli araç kullanamaz” kıstı bulunmaktadır. Kendimle ilgili kısa bilgi: 1990 yılında geçirmiş olduğum bir iş kazası sonrasında sağ gözümü kaybettim. 2008 yılında monoküler (tek gözle görme) ehliyet aldım ve herhangi bir kazaya karışmadım. Sorunum şu: Yukarıda da belirttiğim gibi her yıl sağlık raporu alıyorum. Aldığım bu raporların hiçbirinde 47 kodlu kısıt (İki tekerlekli araç kullanamaz) verilmedi. Ehliyet sürem dolduğu için 27 Temmuz 2026 tarihli son raporumda da bu kısıt bulunmuyor. A1 motosiklet ehliyeti için ilçemizdeki bir sürücü kursuna başvurdum. Milli Eğitim Bakanlığından alınan aşağıda görselini paylaştığım 2024 tarihli yazıya istinaden motosiklet ehliyeti başvurumu kabul edemeyeceklerini bildirdiler. Araştırabildiğim kadarıyla, kanun/yönetmelikte belirtilmemesine ve sağlık raporumda böyle bir kısıt verilmemesine rağmen, kurumlar arası yazışma ile ehliyet almamın önüne geçilmiştir. Yazışmanın detayına bakılacak olursa, hiçbir bilimsel veriye dayanmadan “kaskın görüşü engelleyebileceği” görüşü sebebiyle ehliyet alınamayacağı belirtilmektedir. Normlar hiyerarşisine göre, resmi yazışmalar kanun ya da yönetmeliklerden yukarıda değildir. Ayrıca mevcut ehliyetim ile 50 cc. ye kadar motosiklet sürebiliyorum. Bu motosikleti sürerken de kask takıyorum. Kullandığım kask çeneden açılır tam kask ve benim görüş açımı değiştirmiyor. Ayrıca yarım kask diye bir şey de var. Biraz karışık, anlatabildim mi bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Sizlerin görüşleri nedir? Dava açmak istiyorum ama kaybedersem maliyeti bana ne olur onun hakkında da bir fikrim yok. Şimdiden teşekkürler.
-
Nerden esti öyle?
-
Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS
Ali Darbaz, Ali Darbaz'in konusunu cevapladı - Arabam
Çarptı beni hanımla kızı bırakıp odama çıktım. Çarpım tablosu gibi oldu kafam. Bu şekilde güneş altında kalamam. Epi topu 3 tane alköllü bişiler içtim. Kafam yerinde sıkıntı çarpıntı tansiyon ve terleme yaptı.
