İçeriğe Yönlendir

Tüm Aktiviteler

Bu akış otomatik güncelleniyor

  1. Geçen saat
  2. Osman Ünal

    Uzun Yol Kullanımı ve Elektrikli Araçlar

    Uzun yol gün geçtikçe kolaylaşıyor, dün karadeniz den yeni döndüm İstanbul a. Yola çıkmadan evvel nerelerde şarj edeceğini planlarsan çok kolay oluyor, hatta şarj planı haricinde çay kahve içmek için durduğumuzda hanımın bile dikkatini çekmeye başladı, "aaaa geçen sefer durduğumuzda burada şarj istasyonu yoktu şarja takacakmısın diye sormalara başladı" Her gün bir yenisi kuruluyor, neti 51 KW batarya ile ben zorluk yaşamıyorsam kimse yaşamaz. Konudan bağımsız; artık arabada sıcak su, kahve ve çay olmalı, 2 çay 120 tl, 1 kahve 130 tl, yolda sıcak içeceğe verilen para şarj ücretinden fazla oluyor. Dönüş tüketimi de şöyle olmuş; 4 kez şarj almışım yaklaşık 900 km de, 92% ile evden çıktım ist a 36% ile geldim. Trugo 19,7 kw 30 dk. Trugo 21,1 kw 16 dk. Enyakıt 22 kw 43 dk. (burada kahvaltı için durmuştuk o sırada 99% a kadar şarj uzun sürdü) Astor 20,6 kw 18 dk. toplam: 83,4 kw - 80 dk. yolda şarj almışım. Maliyeti 1.229.74 TL olmuş. Evden de yaklaşık 100-110 TL civarı kullanmışım. Bütün süreç boyunca 2.754 km yapmışım 12.2 kw ortalama ile. Araba da 10.053 olmuş.
  3. Remzi Karaca

    Ticari Araç Seçimi

    Ekseriyetle şoför kullanır, nadiren şehir dışında kendimiz kullanırız.
  4. Ahmet Ekici

    Ticari Araç Seçimi

    Ford ve VW ortak üretim ve logolar hariç her şey Ford'a ait. Triger mevzusuna gelecek olursak, bakımsız araçlarda 30 binde bile sıyıran var. Ustaların çoğu, 160 binde değiştirilen yağlı triger kayışını ortalama 90 binde değiştirilmesini öneriyor.
  5. Metin Akbal

    Biraz Kızıl Biraz Mavi, Clio Naz.

    Emin olmadan yapmam ki. Cam tırnaklı imiş tek tek kurtuldu cam ayrıldı. Daha önce Astra yı da Bora yı da söktüm.
  6. Murat Sahın

    Öndeki Aracı Taciz Etmek ve Sonrası

    Basit bir örnek vereyim; Suça sürüklenen çocuk. Gasptan sabıkalı, darptan sabıkalı, uyuşturucudan sabıkalı, basit yaralamadan sabıkalı, yaralamadan sabıkalı, ama suçlu değil suça sürüklenen çocuk... Suç var ceza yok ise alışkanlık haline geliyor. Topluma kazandıracakmışız. Adam her seferinde bir üst level suça karışmış, bir noktada birinin ölümünden sorumlu olacak, neyini kazanacak toplum...
  7. Sinan Akgöl

    Şanzıman Yağı Değişimi

    Geç marş alma ve kodla baglantili olarak ilk supheli Akü bi olcum yapilirsa belli olur.
  8. Mehmet Göktürk

    Uzun Yol Kullanımı ve Elektrikli Araçlar

    Alicim elektrik her daim ucuz olacaktır. Öyle yani. Ama ne elektrik ne benzin "fiyatı" elektrikli aracın kullanımını sevdiren ve tercih ettiren birşey değil. Birine ayda 10 bin lira veriyorsun diğerine sözün gelimi 4 bin lira. Ayda 6 bin lira fark için bir araç alınmaz. Ama elektrikli araç başka bir kategori. o kategoriyi istersen alırsın. istemezsen almazsın. hepsi bu.
  9. Tamer Topaç

    FPV Drone

    Hayırlı olsun.
  10. Bugün
  11. Mehmet Ozyurek

    Ticari Araç Seçimi

    Fiyasada çok olanı işaretledim..
  12. Murat Sahın

    Öndeki Aracı Taciz Etmek ve Sonrası

    Normalde kimseye uymam kolay kolay, hele arabada çocuk varsa, lakin bazen gerçekten çoooook zorluyorlar. Bazen de bizim gergin anımıza denk geliyor.
  13. Ali Darbaz

    Biraz Kızıl Biraz Mavi, Clio Naz.

    ya kırılsaydı sökerken.
  14. Murat Sahın

    Kara

    Bunu da sattım
  15. Alpaslan Göktaş

    Araç Buzdolabı Tavsiyeleri

    iceco'nun 42 litre tek bölmeli modelini almıştım 2023 te. kampa giderken götürüyorum, geri kalan zamanlarda bağda çalışıyor adaptörü ile. kampta kullanırken iyi ki almışım dediğim bir hacet. akünüz düşük olursa araba çalışmazken çalışmıyor kendileri. evde yerleştirip, soğutup genelde öyle koyuyorum bagaja. kuga da kullanıyorum, dik olarak menfezi açık olacak şekilde yerleştiriyorum. alan kaplıyor, port bagajınız varsa bir önemi kalmıyor.
  16. Mehmet Ozyurek

    Uzun Yol Kullanımı ve Elektrikli Araçlar

    20-25 dakika.. Büyük mola tesislerinde sorun olmuyor. Zaten lavabo vb uzakta oluyor. elini yıkayıp gelene kadar dolmuş oluyor. Siz benzinli ile park yeri araya durun, bizim park yeri boş ve hazır oluyor. Bunu da atlıyorsunuz.
  17. Metin Akbal

    Biraz Kızıl Biraz Mavi, Clio Naz.

    Sökmek dağıtmak parlatmak takmak yarım saatimi almamış. Obd analizi yapay zeka sentezi, sanziman senkronizasyonu, kelebek adaptasyonu, Darbaz tezi, forum hipotezinden daha kısa sürmüş
  18. Arif Şayakdokuyan

    Şanzıman Yağı Değişimi

    Abi akü kolay başka bir şey olmasında
  19. Harun Özden

    Ticari Araç Seçimi

    Ford 2.0 dizel motorları ıslak kayışlı trigere sahip. Dikkatli bakım ister. Kendim kullanmayacaksam uzak dururdum
  20. Coşku Mert

    Ben 1 Laguna 2

    aks kafasının segmanı var orada. aks kafasını rahat geçirmek için cırt kelepçeden yardım aldım
  21. Oğuzkan Işık

    Ben 1 Laguna 2

    3. Fotoğraftaki cırt kelepçenin bir fonksiyonu var mı? Bişeyi sökünce orada mı kaldı
  22. Ali Darbaz

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Yola çıkış saatimi körfezin yol ışıklarının yanıp sönen sarı olacak zamana göre ayarladım. En son izmire 10 yıl önce Sabuncubeli Tüneli yok iken gitmiştim Hyundai i10 lpg ile o rampayı tırmanmıştım. Bu sefer Tunelden C3 ile çıkıcaz inşallah.
  23. Ali Darbaz

    Dizelden Elektrikliye +1

    Abi 2 milyona ev almaktan kastım, eski ev + 2 milyon = sitede ev. Mevcut evimi satıp iki milyon ekleyip Sarı Evlerden bir daire alma konusunda aile çalışması yürütüyoruz. Yakın gelecekte mümkün görünmüyor. Babam Sivastaki evden en yakın Alışveriş yerine 20 km, et ve tarım kurumundan kavurma almak isterse 55 km yol yapmak zorunda. Hafta bir defa Sivas, iki defa Hafik yapması lazım. Aynı işi bende yapıyorum. Evin ceyranı ile dolacak ucuz bir elektrikli araba olsaydı 7 senedir Chevrole Cruze kullanmazdı. Sermayesi ona yetiyor.
  24. Sinan Akgöl

    Şanzıman Yağı Değişimi

    U ile baslayan kod akünüz gitti gidiyor eğer yeni degilse.
  25. Mehmet Yeter

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Sadece körfez ışıklarına ve rampalarına takılmamak için feribot parası verilebilir üç aşağı aynı yere gelir.
  26. Dün
  27. Mertol Kip

    Ticari Araç Seçimi

    Arabayla ne yapacağınıza bağlı. Kendiniz kullanacaksanız 2.2 motor daha uzun ömürlü diye biliyorum. Yok şoförün altına verecekseniz ford alın.
  28. Mertol Kip

    Uzun Yol Kullanımı ve Elektrikli Araçlar

    Sen bunu diyipdururken ben üçüncü elektrikliyi aldım asjhdgkjahsg
  1. Daha fazla aktivite göster
×
×
  • Yeni Oluştur...