İçeriğe Yönlendir

Tüm Aktiviteler

Bu akış otomatik güncelleniyor

  1. Geçen saat
  2. Mertol Kip

    Elektrikliye Geçiş Citroën ë-C4

    Şimdi bunun Türkçesini de yazar mısın?
  3. İnan Çınar

    Geleneksel Körfez Toplantısı- 2026

    Benim çıkarken deri pantolonum yırtıldı. Civarda deri tamir eden var mı?
  4. Mertol Kip

    Dizelden Elektrikliye +1

    Bu bataryadan dolayı öyle. Bataryanın %80 doluluktayken sağlayabildiği akım ile %20 şarj kaldığındaki akım aynı değil. Korelasyonu doğru hesaplayamıyorlar. O nedenle de genelde son 100 km deki kullanım tarzına bakıp ortalama hesaplamaya çalışıyor makine. + buffer kapasite de var. Araba yeniyken brüt kadar bataryanız var aslında ama hesap netten yapılıyor. Şöyle düşlünün, 100 kw bataryanız var. Üretici bu ileride cortlar portlar diye bunun 90kw ını kullanıyor. Tüm hesaplar 90 üzerinden yapılıyor. Kalan 10 sizin menzil 0 olduktan sonra gidebildiğiniz mesafenin nedeni. Bunu neden yapıyorlar? Malum yıllar içerisinde bataryanın kapasitesi düşmeye başlıyor. Her bakımda o atıl kapasiteden biraz biraz normal kapasitenize eklenecek. Dolayısı ile yılda %2 bile olsa (abartılı bir rakam) 5 senede basit hesapla %10 düştüğünde bile hala ilk günkü performansı alabileceksiniz. Bataryada dengesizlik ya da bir arızalı hücre falan olmadığı sürece 8 sene garanti süresi boyunca %70 ve altına inme ihtimali yok. Size taahhüt ettiği 90 x %70= 63 kW kapasite. Heryıl 2 kw bile düşse o batarya 8 senenin sonunda 100 den 84 e düşecek. Rakamları afaki salladım.
  5. Mertol Kip

    Dizelden Elektrikliye +1

    Doğru hesaplamış. Stellantis araçlarında geri kazanım tüketim ortalamasından düşülmüyor. Araç kendi tüketimini gösteriyor. Grandland te bunu açıkca gösteriyordu mesela. Şu kadar motor aldı bu kadar kliman aldı bu da diğer araba zımbırtıları (12V ile çalışan diğer her şey teyp vs vs ). Bu yolculukta şu kadar da geri kazanımdan kazandın diye yazar. Tüketim ile farkın nedeni o. Citroen de de aynı. WLTP değerleri tutmuyor diye bıdırdananların yanıldıkları şey de o. WLTP döngüsü hesaplanırken tüketime %15 ile %20 arasında geri dönüşüm katkısı eklenir. Bu nedenle menziller uzun gözüküyor. Ama siz o oranda geri dönüşüm yapamazsanız menzil belirlenen değerin altına düşüyor. Örneğin otoyol kullanımları gibi. Sabit hızla gittiğinizde tüketim düşüyor ama geri dönüşüm neredeyse hiç yok. Onun için farklı disiplinlerde (110 ile %10 geri dönüşüm, 90 ile %15, 60 ile %25 falan filan gibi) hesaplanıyor zaten. Eğer benzer oranda geri dönüşüm yapamazsanız menzil tutmuyor. Genende de yapılamıyor zaten
  6. Metin Akbal

    Biraz Kızıl Biraz Mavi, Clio Naz.

    Evet ne var ki gayet kolaydı.
  7. Servet Aydın

    Elektrikliye Geçiş Citroën ë-C4

    Tansu gıyabında şu yıllık bakıma takılanlara kızıyorum. La senede bir kere 1 saat. Nesi külfet be? Bakımı ucuz çok değil, yakıtı yüksek evet. Kullanımı bilekis aslında daha kolay yüksek ve çok iyi manevra kabiliyeti var
  8. Mertol Kip

    Elektrikliye Geçiş Citroën ë-C4

    Neden c4 değil? daha mı pahalı?
  9. Servet Aydın

    Geleneksel Körfez Toplantısı- 2026

    Umarım fakirler gelemez https://maps.app.goo.gl/EttukwaKYSeBWvAa9?g_st=ic
  10. Zeki Ağaçgözgü

    İlk çadır kampı deneyimi

    Merhabalar. Bu kez çadır kampı deneyimi yaşayalım dedik.Bekar Oğlumuzun çadırını ve şişme yatağını aldık.Erzak çantamızı doldurarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Küçük Çaltıcak Kamp alanına vardık.Tesisi gezerek plajın hemen arkasındaki ağaçlık içinde tahta platformlarla belirlenmiş çadır alanımızı seçtik.Otoparka 100 TL,çadır yerine 350 TL ödedik.Jimny'mizdeki çadırımızı ve diğer eşyalarımızı kamp alanımıza taşıdık.15 dakikada çadırımız hazırdı.Sıra yatağı şişirmeye geldi.Körük hortumunun ağızlığı çantadan çıkmadı. Çadır komşumuz yardımcı oldu ama kat yerinde patlak oluştuğu için yatağı şişiremedik.Normal kamp yataklarımızı yerleştirdik.Masa ve sandalyelerimizi açarak dinlendik. Şemsiyemizi alarak 50 mt ilerdeki deniz kenarına gittik.Duş wc ve kabinler yakınımızdaydı.Sahil biraz büyük taşlıydı.Deniz ayakkabılarımızı yanımıza almayı düşünememişiz.Denize girip çıkmak zor oldu.Deniz çok temizdi.Sahilde yürüyüş yaptık.Restoranda akşam yemeğimizi yedik.Fiyatlar halk tipi idi.Çadır alanımıza geldik.Güneş yavaş yavaş ağaçların ve dağların arkasına doğru çekilirken kulakları sağır eden cırcır sesleri de yavaşlamıştı.Denizden hafif bir akşam esintisi geliyordu.Alandaki tepe aydınlatmaları yandı.Akşam olmuştu.Gecenin ilk saatlerinde gündüz sıcaktan ısınan çadıra giremedik.Yatakları dışarıya çadırın önüne çıkardık.Uyuyakalırız inşallah dedik ama sivrisinek dostlarımız rahat vermedi.Tekrar çadırın içine taşındık.Sinek kovucularımızla önlem alarak yattık.Sabahın ilk ışıkları ve cırcır orkestrasının konserleri ile uyandık. Güneş doğarken deniz kenarına gittik.Sabah yüzmemizi yaptık.Çadır çevresinde öğlene kadar yaptığımız kahvaltıdan sonra çadır dışında birkaç saat istirahate çekilmişiz.Öğleden sonra bir kez daha denize banyomuzu yaparak çadır önünde meyvamızı yedik.Bize 1 gecelik çadır yaşantısı yeter diyerek hava kararmadan evimize dönme kararı aldık.Tası tarağı (çadırı ve diğer eşyaları) toplayarak Jimny'mize yerleştirip yola çıktık.Yan taraftaki balıkçı barınağını dolaştıktan sonra yoğun trafiğe katılarak evimize döndük.Sivrisinek dostlarımızdan pek de iyi misafirperverlik göremedik ama tesisten ve 1 gecelik çadır kampı deneyimimizden de epey memnun kalmıştık. Hepimize iyi seyirler iyi tatiller.
  11. Ü.Emre Kartal

    Geleneksel Körfez Toplantısı- 2026

    Ben geldim, arabayı şarj ediyorum, sanırım 5-10 dk mesafedeyim sahile. Konum paylaşabilecek olursa iyi olur
  12. Servet Aydın

    RXH Çok Çeker Aslan

    Dönüş olmadı Gel al götür yap getir bi işe yara🔪
  13. Bugün
  14. Metin Mankal

    Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

    Sığacık ta çok güzel. Gidip görmeni tavsiye ederim. Çok ta uzak değil. Şirince ye en yakın Seferihisar. Pansiyon filan boldur. Beğenmezsen Özdere ye geç. Denizi çok güzeldir.. Kalacak yer bolca bulursun.
  15. Ü.Emre Kartal

    Dizelden Elektrikliye +1

    Aracın yolbilgisayarı hesaplaması çok farklı şekilde fazla gösteriyor. Muhtemelen yazılımsal bir güncelleme yapılacak. 400 km menzil var diyelim, %40 kalınca 100 km diyor ama sonuçta yine 100 den daha fazlasını yapıyor
  16. Zeki Ağaçgözgü

    Günübirlik plaj turu

    Merhabalar Jimny'mizle Antalya'daki evimizden fazla uzaklaşmadan günübirlik plaj turları yapalım dedik.Temmuzun 7 sinde Yanımıza su termoslarımızı alarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Lara Halk Plajına gittik.Jimny'mizin tavan sepetinde her zaman kullanıma hazır olan sandalye masa şemsiye ve kamp yataklarımızla Lara plajının ayak yakan kumsalına yerleştik.Meşhur Lara plajı ve denizinin çok güzel olduğunu dünya bilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Lara Halk Plajında otopark,duş,wc,kabinler,restoran vs.her şey var.Fiyatlarıda gayet normal.Ayrıca piknik,çadır ve karavan alanları mevcut.Hafta içi olduğu için aşırı kalabalık değildi.Tam bir halk plajı.Sıcaktan rahatsız olmayanların rahatlıkla kullanabileceği şahane bir yer. Hepimize iyi seyirler,iyi tatiller.
  17. Mustafa Arıkan

    Dizelden Elektrikliye +1

    Bu kadar fazla hesaplaması da ilginç.
  18. Mustafa Arıkan

    Volkswagen ID. 4 / İlk Elektriklimiz 🧿

    Megane grubunda da aynı muhabbet döndü de akü değişimi zorunlu değil. Bir çok bayi değiştirmiyor bazıları şart koşuyormuş. Ve 60.000’de olsa o kadad tutmuyor. Yakın tarihte bende gideceğim bakıma. Şahsen o kadar para verme taraftarı değilim.
  19. Alpay Sumer

    Sadece TiGuolf+ ?

    Arac soran es dost varsa haber verebilirsiniz.. forumdan gelene de ikram vardır 😊
  20. Ali Darbaz

    Citroen C3 Hararet Problemi

    benim radyatör 3 defa patladı. Ben sonunda gerçek malzeme ile sorunu çözdüm. 10000 km oldu.
  21. Servet Aydın

    Geleneksel Körfez Toplantısı- 2026

    İlkay halleder 🍆
  22. Tansu Kalafatoğlu

    Citroen C3 Hararet Problemi

    Ben de onu diyecektim. Çoğu araba düşük su sıcaklığına göre. Ama bunlar yüksek. O yüzden standart piyasa hortumu erken patlayabilir
  23. Ali Darbaz

    40'ından Sonra Spora Başlamak

    Kızım tüm yolculuk boyunca arkamda idi. Arada mola verdik. Ortalama hızımız düştü.
  24. Ali Darbaz

    Biraz Kızıl Biraz Mavi, Clio Naz.

    Üşenmedin camımı söktün abi.
  25. Ali Darbaz

    Citroen C3 Hararet Problemi

    Basınç fazla ise kapaktan tahliye olur. Ama kapaktan tahliye raddesine ulaşmadan hortum patlıyorsa hortum dandiktir.
  26. MEHMET BEHLÜL ERAT

    Citroen C3 Hararet Problemi

    Peki hortum sertleşme ve rolanti de iken bir hortumu patlatma olayını ne yapacağım Tamam dediğini yapacağım hortum sertleşip herhangi bir su hortumu yarılırsa ne olacak ?
  27. Ali Darbaz

    Citroen C3 Hararet Problemi

    Antifrizi su 120 dereceye kadar kaynamaz üstüne üstlük basınç altında bu oran daha da artar. Bu şekilde kapağı sürekli açar içindeki suyun boşalmasına sebep olursanız su pompası kavitasyon yapar. Kabarcıklanmaya sebep olur siz de araba kapı kaynatıyor gibi hissedersiniz. Bence hiçbir şey yapmayın olduğu gibi bırakın. Yarı yarıya su antifiriz karıştırıp bir daha kapağı açmamak üzere ellemeyin. Üç buçuk litre su üç buçuk litre antifriz mix yapacaksınız
  1. Daha fazla aktivite göster
×
×
  • Yeni Oluştur...