İçeriğe Yönlendir

Bu Da 99 Model 2.5 V6 Mondeo Otomatik Vitesli


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

İkinci sahibiyim. fabrika çıkışı boş düğmesiı kalmamış bir araçtır v6 mondeolar. tam tanımayanlar için kısaca yazayım. abs-tcs-ebd-ac-srs yanında elektrikli 4 cam + sunroof + şoför koltuğu. ısıtmalı deri koltuklar- spoiler- iç korumalı uzaktan kumandalı alarm ve opsiyonel otomatik vites ile türkiyeye gelmişti. standart 205/50/16 jant lastik ile satılıyordu. şu an 16 jantlar boyada olduğu için 205/55/15 oz jant lastik ile idare ediyoruz :blink:

üstündeki bu jantları 1997 gibi satın almıştım. göbeğini argon kaynak ile ford göbek ölçüsüne getirtmiştim. şu ana kadar muhtelif arabalarımda 50000 km civarı yol yapmıştır ve hiçbir yamulma veya boya vernik soyulma yoktur.

bu aracı 2004 de 2. sahibi olarak satın aldım. ilk sahibinden de allah razı olsun bagajını ilk ben açtım diyebileceğim bir temizlikte idi. şahsını tanımıyorum ama doğan grubunda müdürmüş ve kendisi kullanmış. sol arka çamurluk değişme dışında kazasızdı hala da kazasız :blink: ses sistemi dışında hiçbir değişiklik yapmadım yapacak yer kalmamış :)

bilgi olarak sport modda sehir içi agresif kullanımda 13.8lt normal kullanımda 11.5 lt şehir dışı kullanımda 6.8 lt/100 km tüketimi vardır. 7000 devire kadar kesintisiz güzel bir çekiş sunmaktadır. vergi kademesi kasko bedeli düşük olduğundan bir alt dilime girmektedir ancak motor hacmi 2521 olarak geçtiğinden maalesef 2000-2500 aralığına girmektedir :(

007tq7.jpg

008er6.jpg

009sy6.jpg

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Yakından da görmüştük, çok tatlı araba... Heralde Türkiye'deki en temizlerden biridir...

Satarken ilanı önce foruma koyacaksın di mi Çağlar Abi?

Motor hacmi motor hacmi 2521cc olarak geçiyorsa 2500-3000 cc ye girmiyormu?

Bir alt dilime giriyor işte...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

ön çamurluk ağızları, ön panjur, farlar orjinaldir. boyalı plastik bir parçadır. son yıllarda 2001 falan 2.0 mondeo da da aynı parça vardır.

vergi diliminde 2500-3500 arsına giriyor maalesef. indirimi hali 2000-2500 arası oluyoranca yane. satarsam tabiki forum üyeleri ilk haberi alırlar ama niyetim pek yok. daha üniversite yıllarımın kahrını çekmiş toyota celica m bile otoparkta duruyor. yani araç değişim hızım pek yavaştır :nazar:

o araban da türkiyede takip edebildiğim kadarı ile 4-5 tane falan var. saol can kardeş elimizden geldiğince temiz tutuyoruz ve araç aldığımda da çok temizdi. bir mondeo fanatiği olarak 6 ay kadar aramıştım.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şems Akça

2000-2500 e giriyor yazılmışta onun için yazmıştım.ben mi yanlış biliyorum yoksa die şüpheye düştüm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilave resimler aşağıdadır. ön kapı hoparlörü 30 ytl lik çin mallarından. subwooer anfisi şu an için pioneer 4200. ses oldukça yeterli ve tatminkar :nazar:

1819ex6.jpg

1820vq6.jpg

305jk1.jpg

1816rd1.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sende celica'mı var abi..

Görelim resimlerini lütfen..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tüp takmam. zaten yıllık yapılan km az olduğu için gerekte yok

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yok eski jantlar çift gri tonlu bir boyaya sahiptir. ancak ilk sahibi önceden bir defa boyatığı için yeniden boyamak gerekiyor. maalesef ben sevmem ama mecburen yeniliyorum boyasını. orjinal çift tonlu olsa hayatta ellemezdim ben de.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Bundan biz de var mı ki yaf? :nazar:

8NEXBC290901_4.JPG

ST200LE_005.jpg

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Yohtir..

Bizdekiler 170 hp.

Yapsak? loosw8lu4.gif

Onu bilmem gerçi de ben iki tane cosworth motorlu sierra gördüm en bi 1.5 bar turbolu ya artık her şeyin "yapılable" olduğuna kanaat getirdim Türkiyemde. :nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sierra cosworth var zaten türkiyede. hatta beyaz renkli çil temiz bi tane çok yakından biliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

evet 4 kapı sedan. iki tane de koyu gri görmüştüm ama şu an kimdeler bilmiyorum. yani hepsi orjinal 4 çeker cossworth tü. hele koyu girlerden bir tanesinin sahibi öyle komik bir rakama satmıştıki arabasını duyunca saçımı başımı yoldum. ataköy tarafından bir apartmanın kapalı garajından çıkarmışlar arabayı. sadece yıkatıp akü takıp binmişlerdi.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Bu cosworth işi benim aklımı çok ciddi kurcalıyor ama şeytan yeterince dürtmedi. Yeni araca 35-40 lira yerine diyorum hani ama.. yok yok fantazi bunlar fantazi. :nazar: Kışt kışttt. :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur

selamlar.forumda mondeoma kardeş gelmiş çok sevindim. eski ford servis çalışanı olduğumdan arkadaşlar sağolsun gönül dostu olarak malzeme maliyeti ve çay sohbeti ile ödeme yapacağım bir sistemde jantları boyatıyorum.

bendeki sorun da aynı eski sahibi boyattığı için yenilenmesi gerekiyor jant boyasının. ben de fırtına gri renginde yaptırıyorum boyamı maslak sanayi de.

eğerki boyatmaya niyetiniz varsa benim jantları iş bittikten sonra size seve seve gösterebilirim. hem işçiliği görmüş olursunuz hem de sizin isteğinize uygun bir boyama yaptırıp yaptıramayacağımızı konuşabiliriz. maliyet açısından da servis arkadaşları çevrem sağolsun nazımızı çeker yani hesaplı maliyetle size yardımcı olmalarını sağlarım.

jant boyama esnasında arabanın yatmaması için geçici jant temini de mümkün olabilir o konuda da yardımım dokunur size.

bu arada 17 kasım ctesi akşamı bir halı saha futbol buluşması gündemde. duyurular bölümüne bir göz atınız.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ben de ataşehirde oturuyorum ilkay bey. jantlar 2 hafta içinde hazır olacak sanırım aslında iş 2 hafta sürmez ama hem arkadaşın elinde boya işleri var hem de çalışana bol zaman vermek gerekir, jant boyamak çok kolay ve hızlı bir işlem olmuyor maalesef. sorularınıza gelince.

bu jant göbeğindeki 3 tırnaklı ford şifreli civatalar hep problem olmuştur. ben özel anahtarını kayıp etmiştim o yüzden onları söktürüp normal alyen civata taktırdım. hem her an sökülebilir hale getirdim hemde bu 3 tırnaklı civatalar yalama olabiliyor ve münasebetsiz bir yerde sökememek can sıkıcı olabiliyor diye. şahsen birçok ford parçacı arkadaşımda da bu civata ve şifreli anahtarı bulamadım. ancak sonradan öğrendiğim kadarı ile opel ile aynı civatayı kullanıyorlar ama ben civataları değiştirdiğim için opel parçacılarında hiç aramadım. bulunması güç bir civata bence pek umut yok. göbekteki ford logolarının ebadı janta özel gibi bende araştırıyorum yenisini takmak için eğer bulursam yedekli alırım size takdim ederim ancak bu ebad logoyu henüz bulamadım eskilere zarar vermeden çıkardık en nkötü ihtimal eskileri takacağım. sizin logolardaki boya izleri özel sökücü tiner ile çıkabilir aklınızda bulunsun. eski 3 tırnaklı şifreli civataları evde bulabilrsem size veririm ancak çok ümit vermiim zira benim ıvır zıvır arasında civata bulmam biraz zor :) .

bu arada soyadınız dolayısı ile sorucam hiç koç ta çalıştınızmı?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Çağlar Bayur

2.5 Mondeo motorları v6 olup turbo yoktur. Sadece emme manifoltlarında bir klape sistemi vardır. Bu sistem emme süreci biten supabtan oluşan geri basıncı emme yapacak supaba doğru yollamek üzere tasarlanmıştır. VIS adı verilen bu sistem basit bir fizik kuralını esas alır.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Uğur Çelik

Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileği ile...Bu arada Mondeomun içerideki kapı kolu aydınlatmalarını mor ledli yaptım süper oldu.Tavsiye ederim....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben karanlık adamım, aracın içini de karanlık seviyorum :p Xenon um bilems yok :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan

Çağlar bey aracınız çok güzel, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. bende de 2004-2006 yılları arasında 97 model mondeo ghia vardı, deri koltuklu, ısıtmalı, sunrooflu, elek. koltuklu vs. çok rahat ve zevkli bir araçtı (nedense büyük araç hastalığım vardır) ama biraz sorunluydu onun için satmıştım. sanırım sizinkinde sorun yoktur, satmayı düşünmemenizi gayet iyi anlıyorum :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sorundan ziyade değişik ve az bulunan bir araç, ve de Ford.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan
(düzenlendi)
Sorundan ziyade değişik ve az bulunan bir araç, ve de Ford.

katılıyorum bu ford insanda hastalık yapıyor. scorpio'yu bana veren kişi istediği arabayı çok rahat alabilirdi ama yıllarca hep ford kullandı, hatta scorpiolardan önce taunus kullanıyormuş ki mercedesin en alasını alabilirdi rahatlıkla. ama ne yalan söyliyeyim artık eskisi gibi değil fordlar. ben nedense şimdiki araçları hiç tutmuyorum, 90'lı yılların araçları şimdikilerden çok daha kaliteli ve rahat.

tarihinde Mustafa Yazkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...