Çağlar Bayur 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 Carbon clean hakkında birçok doğru-yanlış bilgilendirme ve piyasadan duyulmuş farklı söylemler gözlemliyorum ki bu uygulama aslında bakım kadar önemli. Birinci ağız olarak distribütörüne giderek bu işi detaylı olarak öğrenmek isteyenler varsa bir toplantı ayarlayabilirim. Firmanın yeri Kadosan Sanayi Sitesinde (Ümraniye). Firma sahibi yakinim olup, henüz ona danışmadan sizi bilgilendiriyorum ama, bana hayır demez . Ayrıca birçoğunuzun ilk defa göreceği hatta duyacağı araç bakım makinaları da mevcut (Şanzıman-Motor temizleyici gibi). Talep varsa, katılımcı ve tarih konusunu şekillendirebiliriz. İstanbul dışı üyelerimizin merak ettiği sorular var ise, buraya yazarlar, not alıp sorarız, cevaplarını alırız. 14-Kasım-2008 tarihli ilave bilgi: Detaylar 2. sayfa 22 no lu iletide 30 Kasım Pazar günü saat 11:00 de Kadosan Sanayi Sitesinde gerçekleşecek. Firma sahibi Fatih Dizdar bey bize sunum-anlatım yapacak. Bizim için hazırladığı Poerpoint sunumunu almak isteyenler yanında flash disk getirebilir. İstanbul dışından konu hakkında sorusu olanlar buraya yazarsa, onları da sorabiliriz. 1. Enjektör 2. Subap 3. Kalatilik konvektör 4. Maf 5. Hego 7. Egr Hakkında çok güzel bilgi sahibi olunacak. Bunların arızaları ve arızaya sebebiyet veren faktörleri gözünüz ile görebileceksiniz. Yer tarifi ve resimli haritayı siteye koyacağım. Genel bir katılımcı sayısını görmek amacı ile gelmeyi düşünenler yazarsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 İstanbul'a 500 km uzakta oturuyor olmasaydım, katılmak isterdim. En iyisi toplantıya gidenler, gidemeyenlere anlatsın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2008 Yazar Paylaş 2 Kasım 2008 İstanbul dışı üyelerin sorularını kağıda yazar sorarız, siz merak ettiklerinizi yazın yeterli. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 Ben hemen "yüksek KM'li araçlarda önerilmemesi" konusunu sormak istiyorum.Yani aslı var mıdır? Yoksa sallamasyon mu? Evet zaten işlemin gerekliliği konusunda itiraz yok sanırım. mesele kaç km de yaptırılacağı ve kaç km den sonra yaptırılamayacağı Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 (düzenlendi) Evet kaç km de yaptırılacağı sorusu güzel, ayrıca bunun yanında yağ ve filtre değişimlerinden önce mi sonra mı yaptırılmalı? http://www.carboncleanturkiye.com diye bir site var orda yazanların hepsini okudum, uygulama merkezleri İstanbul dışında başka yerlerde var mı? carbon clean yapan herhangi bir yere yaptırmak istersek nelere dikkat etmeliyiz? Bi de fiyat alırsanız daha ne isteriz... Ha bi de unutmadan LPG'li sitemler için ne söylüyorlar, yaptırılır mı yaptırılmaz mı? LPG'li sistemler için özel bi işlem var mı? 2 Kasım 2008 tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 Bursa da uygulamayı yapabilecek ( gerçek anlamda) bir yer tavsiyedide fena olmaz.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2008 Yazar Paylaş 2 Kasım 2008 Karbon Teknik zaten bu firmanın ismi. Carbon clean ürünü dışında maf temizleyiciler gibi duymadığınız ama gerekli ürünler de var. Yani kapsamlı bir bilgi alışverişi olacaktır. Bu tip ürünlerin duyulmama sebeplerinin başında yetkili servislerin konuya eğilmemesi yatmakt ki anlatmaya başlarsak arapsaçına döneriz Yorum bağlantısı
Kenan Yargıcı 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 bir arkadaşım o işlemi yaptırdıktan sonra katalatik konvertör tıkanmış deyip değiştirdiler.böyle bir risk varmı.bu konuyu danışırmısınız. Yorum bağlantısı
Bilal Çolak 2 Kasım 2008 Paylaş 2 Kasım 2008 benim aracım da lpg li sanırım lpg li araçlarada yapıyorlar ama neden dizelle tavsiye ediyorlar özellikle daha çok kurum oluşacağı için mi ki? Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 3 Kasım 2008 Paylaş 3 Kasım 2008 Çağlar Bey; Merak ettiğim şeyler: - Hep avantajlarından bahsediliyor Carbon Clean'ın.Uygulama hatalarının doğurabileceği sonuçlar nelerdir? - Bunu sanayide her afiş asan yerde yaptırmamız doğrumu? - Enjeksiyonlu araçlarda ilk uygulama sonrasında yakıt tüketim değerlerinde bir artışa neden oluyormu ? - Ankarada tavsiye edebilecekleri bir yer varmı? Şimdiden Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Kasım 2008 Paylaş 4 Kasım 2008 Bosch servisler güvenlimidir ve sorun çıkarmı acaba? Çağlar bey bilgi bekliyoruz sizden... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2008 Yazar Paylaş 4 Kasım 2008 soruları toparlayıp sorarız ama İstanbul dan tahmini istekliler henüz yazmadı? Yorum bağlantısı
Aydın Bengü 4 Kasım 2008 Paylaş 4 Kasım 2008 inşaallah bu hafta sonu olurda benim bakıma aklımdaki sorular cevap bulmuş olur. Yorum bağlantısı
Halil İbrahim Koray 4 Kasım 2008 Paylaş 4 Kasım 2008 Bu sıralar bende yaptırmayı düşünüyordum. Teşekkürler Çağlar bey .Ben katılmak isterim Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 6 Kasım 2008 Paylaş 6 Kasım 2008 (düzenlendi) soruları toparlayıp sorarız ama İstanbul dan tahmini istekliler henüz yazmadı? Çağlar abi ne oldu carbon clear işi? Gidebildin mi? Eğer henüz gitmediysen bir iki soru daha ekleyecektim, sorularım şunlar: carbon clear yaptırmak katalitik konvertörün tıkanmasına neden oluyormuş gibi söylentiler var, bu söylentilerin aslı astarı nedir? Diğer sorum ise, aracımda bazen hafif bir sübap şakırtısı duyuyorum, bazı yerlerde carbon clear yaptırılarak bu sübap şakırtısı sorununun çözüldüğünü okudum, carbon clearın sübap şakırtısı problemini çözmesi olası mı yoksa çözümü başka bir şekilde mi?Bir de carbon clearın km olarak üst sınırı nedir? Aracım 87000'de ve yaptırıp yaptırmama hususunda kararsız kaldım. 6 Kasım 2008 tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Şafak Uçar 6 Kasım 2008 Paylaş 6 Kasım 2008 Çağlar abi Bu carbon clean ve diğer uygulamaların fiyatları hakkında da bilgi alırsan sevinirim.Bu uygulamanın süresi nedir?Club üyelerine indirim yaparlar mı? Yorum bağlantısı
İlkay Alpertonga 6 Kasım 2008 Paylaş 6 Kasım 2008 Çağlar bey, Böyle bir toplantı organize ederseniz ben katılmak istiyorum,çok faydalı olacağına eminim.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. İlkay Alpertonga Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2008 Yazar Paylaş 6 Kasım 2008 Firma sahibi ile telefonda görüştük, hafta içi kahve eşliğinde olayı netleştireceğiz. Bu ve diğer ürünlerin ne kadar ilgi çekici ve yararlı olduğunu, önce-sonra testlerini, rakamsal dökümlerini bize gösterecek. Gelecek olan arkadaşlar, birçok servis çalışanından fazla bilgiye sahip olacaklar, bunu oradan çıktıktan sonra hissedeceksiniz. Çok zevkli ve yararlı olacağını da söyliyeyim. Burada yazılı soruları da not alıyorum, bunların cevaplarını da yazacağız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Kasım 2008 Yazar Paylaş 14 Kasım 2008 30 Kasım Pazar günü saat 11:00 de Kadosan Sanayi Sitesinde gerçekleşecek. Firma sahibi Fatih Dizdar bey bize sunum-anlatım yapacak. Bizim için hazırladığı Powerpoint sunumunu almak isteyenler yanında flash disk getirebilir. İstanbul dışından konu hakkında sorusu olanlar buraya yazarsa, onları da sorabiliriz. 1. Enjektör 2. Subap 3. Kalatilik konvektör 4. Maf 5. Hego 7. Egr 8. Chip Tuning 9. Turbo 10. Motor yağı ve otomatik şanzıman yağ kanalları temizleme 11. Motor-otm. şanzıman-fren yağı görsel test imkanı bilgisi Hakkında çok güzel bilgi sahibi olunacak. Bunların arızaları ve arızaya sebebiyet veren faktörleri gözünüz ile görebileceksiniz. Yer tarifi ve resimli haritayı siteye koyacağım. Genel bir katılımcı sayısını görmek amacı ile gelmeyi düşünenler yazarsa sevinirim. Kadosan Des Sanayi sitesi, İmes sanayi sitesinin yakınındadır, Dudullu-Ümraniye cenapları. Tem den sanki İzmite gitmek ister gibi gidilir, İzmit gişelerine gelmeden 1 km önce son çıkış olan Dudullu çıkışından çıkılır ve Tem in altından dönülür dönülmez, 50 metre sonra OTO SANAYİ yazan yerden sağa girilir. Hiçbir yere Sapmadan yol takip edilir, 500 metre sonra yol çift şerit olur, çift şerit olmasından 500 metre sonra trafik ışıklarından sağa dönülür (tabelada Kadosan Des Sanayi sitesi yazar). Dümdüz 700 metre gidilir, Kadosan B Giriş kapısına gelinmiş olur. Site içinde Dümdüz 100 metre devam edilir, soldan 2. sokak I Bloğa girilir, firma sağda kalıyor, bloğun orta konumunda 22 numara, OYS Test sistemleri tabelası var. Zaten Pazar günü fazla açık yer olmadığından arabalarımız için park yeri de bol bol mevcut. Diyelim ki bir şekilde yolda karışıklık oldu, Kadosan ı kime sorsanız size tarif ederler. Yorum bağlantısı
Mustafa Yalçın 14 Kasım 2008 Paylaş 14 Kasım 2008 Yeni nesil dizeller hakkında doğru bilgiler alabileceğimizi umuyorum. Toplantıya son anda bir aksilik çıkmazsa geleceğim. Paylaşım için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 14 Kasım 2008 Paylaş 14 Kasım 2008 Faydalı bir toplantı olacak. Katılımcıların tecrübelerini bizlerle paylaşmasını merakla bekliyorum. Benimde aklıma takılan bir soru var. Genelde uygulamanın faydalarından bahsediliyor. Carbon Clean uygulamasının uygulama kusuru veya herhangi bir sebep nedeniyle zararı olabilir mi? Yorum bağlantısı
Şems Akça 14 Kasım 2008 Paylaş 14 Kasım 2008 Ben geliyorum Çağlar bey. Geldiğimizde carbon clean yaptırma şansımızda olucak mı acaba sunumlar dışında? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Kasım 2008 Yazar Paylaş 14 Kasım 2008 Firma sahibi bunu bile gündeme almayı teklif ancak, ben sıcak bakmadım: 1. İşlem yaklaşık 1 saat gibi sürüyor, onun yerine bu kadar zamanda alınacak bilgiler ve sohbet daha değerli ve faydalı olacak 2. Kaç araç oluruz bilemem, kobayı seçmesi zor 3. Söz konusu firma distribütör alt yapısına sahip yani içeriye araç girebilecek fiziksel imkan yok İlave bilgi: hava durumuna göre kazak vs. giyilmesi iyi olur, ofise sığmayacağımız kesin. Firma sahibi hakkında kısa bilgi: Fatih Dizdar, Bosch-Lucasta yöneticilik yapmış birisi, bizim yaşlarımızda yani Genç , zamanında muhtelif otomotiv dergilerinde köşe yazarlığı yapmış, şu andaki Bosch Car Servislerin alt yapısını kurmuş birisidir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts