İçeriğe Yönlendir

Skor Tablosu

  1. Servet Aydın

    Servet Aydın

    Bölüm Sorumlusu


    • Puan

      32

    • Mesaj

      49.276


  2. Çağlar Bayur

    Çağlar Bayur

    Gold Üye


    • Puan

      25

    • Mesaj

      108.647


  3. Cem Işık

    Cem Işık

    İçerik Yöneticisi


    • Puan

      20

    • Mesaj

      9.508


  4. Mehmet Göktürk

    Mehmet Göktürk

    Yönetici


    • Puan

      19

    • Mesaj

      33.679


Popüler İçerik

21-09-2024 'den beri en çok beğeni alan içerik

  1. Skoda’yı aldığım dönem belki alırım bir bakayım diye ranger’a bakmak için bayiye gittim. Girişte bir görevli buyrun nasıl yardımcı olalım dedi. Ranger inceleyeceğim gerekirse yardım isterim dedim. geçtim arabanın başına, şekli şemali güzel, gayet kaslı heybetli. Sürücü koltuğuna oturdum hoşuma gitti, arkaya bakayım arkama kimse oturabilir mi diye arkaya geçtim kapıyı kapattım.. diz mesafesi fena değildi, ineyim kasaya bakayım dedim ki, o ne .. kapı açılmıyor, çocuk kilidi aktif demek deyip sağ kapıya hamle yaptım, sağ kapı da açılmıyor.. arabaya bindiğimden beri 10 dk geçmiştir, uzanıp kornaya basayım diyorum, korna çalışmıyor.. anahtar takılı olmadığından belki bilemedim. Camı tıklatıyorum kimse yok yakınlarda . Bildiğin kapalı kaldım arabada. Telefonu aldım elime arıyorum bayiyi, çıkarın beni diyeceğim, santral cevap vermiyor.. ne yapsam ne yapsam düşün düşün, derken arkadan sürücü koltuğuna uzandım, sürücü koltuğunu öne çektim zor bela, sırtlığı yatırdım ki arkadan öne geçip ön kapıdan çıkayım.. zor bela kan ter içinde arkadan öne süzülerek ön kapıdan atarken kendimi dışarı; Caaarrtt diye bir ses.. ceket söküldü ben bu hareketlerle şekilden şekile girerken. Bir insan evladı yok mu yahu dedim girişteki görevliye, arabada kapalı kaldım bi baksaydınız.. müşteri temsilcilerimiz yemekte, çay söyleyeyim 10 dakikaya ilgili arkadaş gelir dediler. Varsa terzi gönderin dedim.. kadın anlamadı tabi. Teşekkür edip çıktım, skodayı aldım
    13 Puan
  2. ben sağa sola dönerken dedim yani yanlış anlama olmasın
    9 Puan
  3. Viraj aydınlatmalarının ikisi de patlaktı, acaba varlığını mı bilmiyorlardı diye de düşünmedim değil.
    6 Puan
  4. yazılı döküman olması açısından; start stop ve mild hibrit araçlar avrupalı markaların günü kurtarmak adına emisyon tatavasına karşı ürettiği karmaşık sistemlerdir. standart araba üstüne, gelişmiş marş motoru, gelişmiş turbo sistemi, gelişmiş şanzıman kavrama kitleri, gelişmiş klima sistemi, gelişmiş elektronik sistem, gelişmiş akü kapasiteleri, gelişmiş alternatör ve vb sistemler oluşturulmuştur. birbiri üstüne kurulan bu sistemler şu an oldukça karmaşık mimariye sahiptir. arıza ihtimali fazladır. start stop ve mild hibrit esasen yakıt tüketimi konusunda ölçümde kayda alınmayacak derecede tasarruf yaparlar. elektrik motoru dedikleri alternatördür. etkisi yok denecek kadar azdır. bir üst kademe 48 volt ve üstünde, şanzımana entegre elektrik motorlu sistemler ise ölçülebilir derecede az yakıt tasarrufu sunarlar. sistem basittir ve küçük bir bataryaları vardır. benzinli motor - kavrama - elektrik motoru - kavrama - şanzıman - tekerlekler şeklinde gider. kimisinde elektrik motoru motor şanzıman arasında dışarıdadır, kimisinde şanzımanın içindedir. ama hepsi benzerdir. bu tür arabalarda ayrı bir elektrik motoru olmadığı için klima, direksiyon, araç elektriği, devirdaim vb şeyler benzinli motordan çalışır. hyundai, mercedes, volvo, renault, peugeot, citroen, fiat, bmw gibi markaların sistemi bu şekildedir. ben bunlara eksenel sistem diyorum. diğerleri ise japon grubu. toyota, honda, byd ve nissan. amerikada ford ve chevy'nin toyota ile lisans karşılığı ürettiği birkaç araba da vardır. bu araçlarda şanzıman yoktur. baştan beri tasarımları standart arabaların üstüne koya koya karmaşık hale getirmeden, en baştan mühendislik çalışmasıyla üretilmişlerdir. benzinli motor yanında transaks vardır ve ardından tekerlekler gelir. transaks içinde 2 elektrik motoru vardır. benzinli motoru çalışmasa dahi aracın tüm sistemi elektrikli olduğu için devamlılık esastır. genelde turbo motor kullanmazlar. daha verimli ve düşük devirde tam yüke bindirebilecekleri, start stoptan etkilenmeyecek basit motor koyarlar. çoğunda kavrama yoktur. ama bazen basit kavramalar kullanabilirler. araç dururken benzinli motor çalışırken veya farklı hızlanma yavaşlanma kombinasyonlarında kavramayı elektrik motorlarının dönüş sayılarıyla yaparlar. kiminde gezegen dişli seti vardır kiminde seri hibrit düzeneği vardır. eksenel sistem hibritlere göre daha basit yapıdadırlar. şarj edilebilir phev araçlarla alakalı çok hatalı bilgiler dolaşıyor. bu araçlar hibrit arabalarla aynı olup, batarya, inverter, elektrik motorlarının büyütülmüş halini içerirler. uzun yolda, düşük batarya seviyesinde veya yüksek güç gereksinimi olan yerlerde, hibrit gibi çalışırlar. düşük güç gereksinimi olan yerlerde elektrikli araba gibi giderler.
    5 Puan
  5. ve kurs dönüşü canon broşür pdf i paylaşımı izle
    4 Puan
  6. 1977 model reno 12 de olan yani, diferansiyel vites dişlillerinin yanında idi onu yerine transaks mı var ? yazılı döküman olması açısında şeetim
    4 Puan
  7. görevli anlatıyor: geldi yine bir müşteri ben bakarım sen çekil dedi, kanka bizim ayarladığımız çosuk kilidi var ya devrede... geçtim köşeye 10 dak izleyip yemeğe gittimm.... dermişşşş
    4 Puan
  8. Türkiye modellerinde olmayan kaput keçesinide montajladım tabi kaputta yeri de yok o yüzden klips yerlerini uygun matkap ucuyla deldim, klipsler elimde olanları kullandığımdan birbirinden farklı oldu müsait zamanda değiştiririm
    4 Puan
  9. Daha önceden iPhone başlığında bahsetmiştim. 1 yıl sonra sorunu çözdüm bilindiği gibi iphone’de obd2 adaptörlerine ya wifi ile ya da bluetooth 4.0 ile bağlanabiliyor. Eski cihazlar wifi. En sorunsuz bağlantı bluetooth 4.0 sorunumuz wifi ile bağlantıda. Cihaza bağlanıyoruz ama telefonda internet kesiliyor. Sorun ip kaynaklı. öncelikle cihazı telefonumuza otomatik şekilde bağlıyoruz. Ayar yapmaya gerek yok. Wifiyi açınca zaten görülüyor ve bağlanıyor. sonra carscanner açıp bağlanıyoruz. sonra tekrar obd2 wifi ayarlarına girip ipv4 ayarını sırasıyla 192.168.0.2-192.0.0.0-192.168.0.10 yapıyoruz. carscannera girip bağlanıyoruz. Bu noktada kısmi olarak internet çalıştı ama bazı uygulamalarda internet hala yok. Mesela banka mesela maps gibi tekrar obd2 wifi ayarına girip yine ipv4 ayarını 192.168.0.11 ve 255.255.255.0 yapıp yönetici kısımını boş bırakıyoruz. şimdi hem obd2’ye bağlıyız hem internete. ayrıca carscanner uygulaması carplay’de var ve istediğimiz göstergeleri aracın kendi ekranında görebiliyoruz.
    3 Puan
  10. Anlaşıldı bana acil yolu göründü. Kedide normalda kuduz belirtisi yok ama köy yeri fare falan avlar yer. Arabayı çalıştırıp merkeze geçeyim. Teşekkürlerler herkese.
    3 Puan
  11. 24 saat geçmeden gitmelisin. Hemen git. Acile git. Kayıt yapacaklar, takip açacaklar Bölge değiştireceksen nereye gideceğini bildir. 4 doz aşı olacaksın. Aşılarını gittiğin yerde yaptırmalısın. Yaptırmazsan polis gelir götürür.
    3 Puan
  12. Bi tanıdık çocuklarına öğretecekmiş. Dedim veririm arabaMı ama saatlik 1400öğro alırım? Kaskonu yakarım dedi yedek anektarı aldı
    3 Puan
  13. Ne kaçması dua kitabı satıyorum ben
    3 Puan
  14. Soruya cevap vermemişsin. Kaçma.
    3 Puan
  15. Niye bu cümleyi’ alıyor eskiyince boşuyor okudum? Mertol hayırlı olsun. Eksik çeker mi çok çeker mi bu zalım
    3 Puan
  16. Az önce soldan tatanoz sağ koldan kuduz vurdular. İhmale gelmez imiş
    2 Puan
  17. Pastörü aradım şimdi. Ben ilgileneceğim dedi
    2 Puan
  18. Kesinlikle gidin. 5 dakika önce kuduz bir fare ile de tanışmış olabilir kedi
    2 Puan
  19. Geçmiş olsun. 1- Kuduz aşısı belirli hastanelerde var. İnternette sağlık bakanlığı yayınlamış olmalı bu bilgileri. 2- Çok ama çok iyi şekilde ve uzun süre sabunlu suyla yaralı bölgeyi yıkayın. 3- Kedilerde kuduz imkansız değil ama çok zor. Kediniz hiç dışarı çıkmıyor, hep sizinleyse kuduzdan değil de, tetanozdan korkmakta fayda var. 4- Enfeksiyon bölümü de işin içine girer. 5- Korkunuz varsa pazartesiye bırakmayın, ne kadar erken o kadar iyidir zira.
    2 Puan
  20. 28 eylülde direksiyon sınavları var.. Servet amcam ne zaman gelecek diyip duruyorlar
    2 Puan
  21. 1.ağızdan öğrendiğim habere göre Toprak Avusturya Redbull sağlık merkezinde tedavisini sürdürüyormuş. Kısmet olursa Aragon da yarışacak. Bu haberi duyunca sevindim
    2 Puan
  22. Pantalonu çıkardım lem, ceketi çıkarmasam da olur demiştim?
    2 Puan
  23. en azından civatayı sökemeyince ilave ücret istemezler garantideki araca
    2 Puan
  24. 2 Puan
  25. Önemli olan yaratıcılık, sanatsal bakış açısı vs bence. Araba kullanmayı bilmedikten sonra porşe olsa ne olacak altında.
    2 Puan
  26. Lens fiyatlarına baktım. Dipsiz bir kuyuya ip sallamış ve kenarda bekliyor gibi hissetmeye başladım. ?
    2 Puan
  27. Omuzlar değil mi eminiz bundan
    2 Puan
  28. Torosun arka koltuğu hangi araçta var ki ?
    2 Puan
  29. Düz dizel Defendera biniyorum huzur içinde vites değiştire değiştire yedire yedire yol alıyorum. Hiç acele yok. Tahran'a kadar sürerim.
    2 Puan
  30. Doğan s koltuğu üzerine tanımam.
    2 Puan
  31. işte ondan dır maslakta 2998 tükkanda beni sevmezler, toplamda 3000 tükkan var
    2 Puan
  32. Accord hiçbir zaman ucuz ötv ile gelmedi. Geldiğinde de araç yoktu. 2009 sıfır accord almaya gittim mutluhana ilgilenmediler bile. Gittim passat aldım.
    1 Puan
  33. geçmiş olsun %0.001 risk te olsa risktir
    1 Puan
  34. Ne kaşınması abi seni düşündüğüm için söyledim Diz çok önemli debriyaj zorlar
    1 Puan
  35. hb ve sw versiyonları avrupa pazarına gönderiliyor. Sanmam kemer kopması falan. Bagajı ve iç mekanı iyi. Söylediğiniz donanımlar güzel. Ancak airbag sayısı sebebi ile güvenliği önceliklendirip corolla bakardım muhtemelen o fiyata. 750 bine corollanın bir üst kasasına bakılabilir advance paket falan. Araştırın derim. Uyarmam gerek, fd6 için okudum ama görmedim, e150 kasa corolla için bizzat gördüm, boya soyulması problemi var. Özellikle beyaz renklerde. Bu arada o bütçe ile focus 3 bakılabilir 2013 model titanium falan. Manuel kullanılacaksa kenarda dursun. Hepsinden daha güvenli Abi overrated konumda bahsettiğim sorun bu işte, e150 fd6lar falan bir çok ülkede prese gitti, bizde değişensiz kayıtsız olanlarına bu paraları istiyorlar.
    1 Puan
  36. Teveccuhunuz. Cok mersi.
    1 Puan
  37. Hayırlı olsun kazasız günlerde binin inşallah...
    1 Puan
  38. canlı canlı gözle izlemek ayrı bir zevk , anlatılmaz herşey de yazılmaz gelsene sen şöyle kenara
    1 Puan
  39. 1 Puan
  40. Bence mahrusu olur çünkü kullanım boyunca garantili olmayacak. Bazı şeyler bazı şeylere işarettir yani hayırlı olsun.
    1 Puan
  41. Deniz kenarı fakir kokmuş hep
    1 Puan
  42. Aslında bir çok insanın en çok istediği ama cesaret edemediği bir durum var bence. Hevesi olan hiç bir arabayı alamıyor bu ülkede insanlar. Daha önce kendi aracımın yakıtından dert yandığımda @Mustafa Erkan ağabeyimiz '' Ya sevdiğini alacaksın, ya da aldığını seveceksin'' demişti. Yalan yok bugüne kadar hiç istediğim kasa ya da model yılı olmadı bende. Ama bunu da kesinlikle dert etmedim hiç bir zaman. Araç fiyatı, İkinci el , yedek parça, bakım maliyeti, sorunsuzluk falan derken, bu ülkede değerinden fazla eden marka modeller oluştu maalesef. Bu ülkede araç yürütme maliyeti bu kadar yüksek iken, kim ne marka / model araç alıyorsa kendince doğruları vardır. Çünkü biz isteğimize göre değil, fayda / maliyet analizine göre araç alıyoruz.
    1 Puan
  43. Şimdiye kadar kaç arabam oldu sayamıyorum ama hiç satarken nasıl satacağım diye düşünerek almadım ama aile tarafından kullanılacak araçları Ford tercih ettim çünkü sağlamlığından şüphem yok.
    1 Puan
  44. Sıfır olduğunda fabrikada öğretip öyle bayiye gönderiyorlar sanırım arabaları..
    1 Puan
  45. 1 Puan
  46. sürüş tekniği olarak yanına bile yaklaşamazdı zaten, şimdi kilyocular gelmeden konudan sıvışayım
    1 Puan
This leaderboard is set to İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...