İçeriğe Yönlendir

Skor Tablosu

Popüler İçerik

29-03-2026 'den beri en çok beğeni alan içerik

  1. 2016'da böyle mesaj yaz, 2025'te git Tr'deki tek hibriti al koy kapına. 🍆
    5 Puan
  2. Kamera kirlenince inip temizler oldum ben.
    4 Puan
  3. Kadranı zımpara ile mi siliyorsun abi 😄
    3 Puan
  4. Beleş oto yıkama Çok çamurluydu sadece bir fırça attım yağmurda durulamaya bıraktım. Aylardır beklediğimiz yağmurlar nihayet geldi.
    3 Puan
  5. Çift maliyet.
    3 Puan
  6. Merhabalar, 2 hafta önce yerli ve milli arabamız Togg T10x sahibi olduk çok şükür. Aracı alana kadar forum özelinde çok bir araştırma yapmadım ama şimdi farkındalık oluşunca bakıyorum ki araç hakkında çok fazla bir konu yok. O nedenle bu başlıkta ilk mesajı sürekli güncelleyerek araca dair kullanıcı tecrübelerimi, fark ettiğim hataları ve mümkünse çözümlerini paylaşacağım. Aracı nasıl aldığımı tekrar anlatmayacağım çünkü arabam konusunda zaten bunları uzun uzun anlattım. Mart ayı kampanyası bitmek üzere, Mart ayında tescil olan araçlara Trugo istasyonlarında geçerli 6 ay 1500kW elektrik ve 2 yıl/40.000 km’den hangisi önce gelirse ilk bakımı hediye edildi. Bu tür kampanyaları ara ara yapıyor sanırım. Araç alacaklar mutlaka takip etsin derim. Aracı 13 Mart’ta Antalya’dan teslim aldım. Siparişim 1 haftada geldi. Bu kadar hızlı olmasının bir sebebi de Antalya’daki teslimat merkezinin araç tesliminde önceliği çevre illerden alanlara vermesiydi. Daha önce hiç sıfır araç teslim almamıştım. Teslimatta erken gitseniz bile saatinizi bekliyorsunuz çünkü acayip bir yoğunluk vardı. Aracı orada yıkayıp, kayıt işlemlerinizi yapıp, aracı kabaca anlatıp teslim ediyorlar. Ben zaten biraz video izleyip gittiğim için muhtemelen oradaki çalışandan daha fazla bilgiye sahip olarak dinledim. Yine de bana öğrettiği bir iki şey oldu. Şarjını %94 dolu teslim ettiler. Hava sıcaktı klima falan açtık, yolda da hiç sakınmadan bastık. Tüm ışıklarda 0-100 denemesi yaptık, hayatımda hiç delmediğim kadar hız sınırını deldim. Aracı tabiri caizse acımadan kullanarak Fethiye’ye girdiğimde şarjımız %50 idi. Deneme amaçlı bir Trugo istasyonunda şarj ettim ve 50’den 80’e çıkardım. 4 araçlık istasyon boştu ve şarj hızının 90-100kW saat civarında olduğunu not ettim. Dalaman’a eve vardığımda ortalama tüketimim 100 km’de 21 küsur kW’da görünüyordu. Daha sonra 1 hafta kadar şehir içinde kullandım. Bayram biter bitmez de mat PPF kaplama ve cam filmi için Fethiye’de bıraktım. 5 günün sonunda yârın inşallah tekrar teslim alacağım. Togg bütün kullanıcılarına bayram boyunca geçerli olan 90kW şarj hediyesi verdi. Ve bunu sık yapıyormuş. Kullandığım bir hafta içerisinde aracı bir defa Köyceğiz’de Trugo’da şarj ettim. O istasyonda 115-120 kW saat değerlerini not ettim. Sanırım batarya boşken daha da hızlı oluyor. Bir hafta boyunca fazla gazlamamaya çalışarak arabayı şehir içinde normal kullandım. Aracı Fethiye’ye teslim ettiğimde ortalamam 19 kW’ya kadar düşmüştü. Bölgenin sıcak olduğunu da düşünürsek bir Ali kadar az yaktıramasam da bu değeri 17’nin altına almaya çalışacağım. Zaten işe git gel genellikle 17.3 yapıyorum. Bakalım 17’nin altına inecek mi..? 27.03.2026 Multimedya
    2 Puan
  7. İkisinin de uzun menzil versiyonu test ediliyor. Çok ilginç ki Tesla 100 kmde 2 kW daha az gösterse de her iki cihaz da 100 kmnin sonunda amiyane tabirle pompada aynı miktarda elektrik almış. T10F menzil konusunda epey rekabetçi olmaya başladı. Bu tür videolar izlediğimde T10F her defasında koltuklarımı kabartıyor. Umarım bu hızda gelişmeye devam eder
    2 Puan
  8. arge maaşı da alıyordur, bence daha çok düğün halayı olabilir
    2 Puan
  9. darbaz evreninde matematik farklı işliyor kuantum gibi
    2 Puan
  10. tabi. Avrupa yakasında iseniz verebilirim
    2 Puan
  11. Akşamüstü güneş vurunca yol kenarı bariyerin gölgesini çizgi sanıyor Belli saatte e5 batı yönünde sorun oluyor
    2 Puan
  12. Benim de ara sıra sorunlar oluyor kendim çözüyorum genel olarak hiç büyük bir sıkıntı çıkarmadı . Çok seri araç olduğu için yakıtı düşünmeden kullanıyorum Seneye 4 more 10X e geçerim muhtemelen...
    2 Puan
  13. aküden çıkan harici sigortayı görürse bile ses düzeneğine ceza yazıldı , hala değişmedi ise yasada video izlerken diye yazılmamıştı
    2 Puan
  14. Riskli ama tutma ihtimali yüksek bir risk abi. Aprillia'nın motorunu incelediğinde her yerinden bir kanat çıkıyor hatta F1'de 2010 Mclaren'nın yaptığı F-Duct sistemini motorlarına entegre etmişler. Aprillia buralara gelmek için çok çaba harcadı sürekli aerodinami üzerine çalıştı ve bu seneyi kazanmak için tüm odaklarını buraya kaydırdı. Seneye aerodinami azalıyor kanatların çoğu çıkıyor yeni motorlar geliyor. Toprak'ın yaşı geçiyor olsa da önümüzdeki sene Quartararo gider yerine Martin gelmezse Toprak Yamaha için en önemli adam haline gelir ve sıfırdan tasarlanan motoru Toprak'ın isteklerine göre tasarlayabilirler.
    2 Puan
  15. Bence yasaklayan da neyi ne kadar yasakladığından emin değil
    2 Puan
  16. Toprak güzel yarış çıkarıyordu startta ilk virajda yaptığı dışarıdan geçiş çok iyidi mekanik problem yaşayana kadar da zaten en iyi Yamaha'ydı. Martin ise çok uzun süredir kazanamadığı için kazanmayı unutmuş yarış sonu teker yaparken motordan düşmüş. https://x.com/MotoGP/status/2037993111826145519
    2 Puan
  17. hocam bence o atı yer
    2 Puan
  18. günde 2 saat elektrik olsa ata bile biner.
    2 Puan
  19. panelle dolar hocam. Ayrıca öyle sürekli bir zaman olursa AMI tarzı mikrolara geçer tavanına 2 metrekare panel takarız. 2 saat park edip 15 dk sürebiliriz kolaylıkla.
    2 Puan
  20. ders notlarını tüik mi hazırlamış
    2 Puan
  21. Şu lease işini bunda çözmeleri gerek Ali takipçi olsana cimere felan yaz.
    2 Puan
  22. 2 Puan
  23. Selamlar dostlar, Bugün size bir "cinnetten cennete" hikayesi anlatacağım. Malum, bizim Citroën C3 (2010-2014) araçlarda bu sonradan takılma Android ekranlar büyük rahatlık ama üzerindeki yazılım bazen insanı hayattan soğutabiliyor. Benim cihazda Px30 MT-R597H model bir ünite var. İçindeki stok Android 10, herhalde dünyanın en kötü kullanıcı arayüzüne (UI) sahip olabilir. Bir süredir optimize etmek için uğraşıyordum ama nafile... Sürekli donmalar, durup dururken atmalar, kafasına göre restart çekmeler derken bugün artık bardağı taşıran son damlayı yaşadım. Hatta o kadar sinirlendim ki, aşırı ses yaptığı ve parazitlendiği için ön kamerasını bile söktüm attım. Cihazı tam camdan aşağı fırlatacakken "son bir şans" diyerek format atmaya ve üzerine adam akıllı bir Custom ROM kurmaya karar verdim. İşte o kurtarıcı: Hal9k Mod v5. 🛠 Uygulama Süreci (Nasıl Yaptım?) Eğer sizin de elinizde PX30 işlemcili ve MTCH (veya MTCD/E/P) MCU'lu bir cihaz varsa izleyeceğiniz yol çok basit: Hazırlık: 4 GB'lık bir SD kartı FAT32 formatında biçimlendirdim. Veri: Yaklaşık 935 MB boyutundaki Hal9k Mod v5 dosyasını karta yazdım. Yükleme: Cihaz çalışır vaziyetteyken kartı yuvasına taktım. O lanet olası stok işletim sistemi saniyeler içinde imha edildi. Sonuç: Karşımda yepyeni, Hal9000 görünümlü, yağ gibi akan bir Android 10! Aslında cihazın donanımı (PX30 SoC) o kadar da kötü değilmiş; asıl problem, donanımı sömüren ve optimize edilmemiş o rezil stok yazılımmış. Şu an arayüz akıyor, takılma derdi bitti. Özellik Detay Model MT-R597H İşlemci (SoC) Rockchip PX30 (RK3326) CPU Quad-core ARM Cortex-A35 @ 1.5 GHz RAM / Depolama 2 GB / 32 GB Ekran 10.0 inç İşletim Sistemi Android 10 (Hal9k ROM sonrası) MCU Versiyonu MTCH_MX_V3.81_1 Araç Uyumu Citroen C3 2010–2014 🏆 Neden Hal9k Mod v5? Program linki : https://xdaforums.com/t/rom-px5-px6-px30-q-10-hal9k-mod-v5-for-mtcx-hctx-head-units-with-android-10-9-8-6.4314163/ Neden bu ROM'u tercih etmelisiniz derseniz, artıları saymakla bitmiyor: ✅ İnanılmaz Stabilite: Donma ve restart problemleri tarih oldu. ✅ Özel GPS Düzeltmeleri: PX30 işlemcilerde kronik olan GPS atlamaları bu modla yazılımsal olarak iyileştirilmiş. ✅ Görsel Şölen: İçinde 35'ten fazla launcher seçeneğiyle geliyor. İstediğiniz gibi kişiselleştirin. ✅ Topluluk Desteği: XDA üzerinde 70 küsur sayfalık dev bir konusu var, bir sorun yaşarsanız cevabı mutlaka orada. ✅ Güncellik: Aralık 2022'de yayınlanan 5.2.0 OTA güncellemesiyle en stabil hale getirilmiş. Özetle: Eğer PX30 işlemcili bir ekranınız varsa ve sizi kanser ediyorsa, o ekranı çöpe atmayın; Hal9k ile hayat öpücüğü verin. Sorusu olan varsa aşağıda teknik detayları konuşabiliriz. Ben anlattım gemini yazdı, yoksa nerde bende böyle imla.
    1 Puan
  24. Bakanlık sayfa açtı. Güzergahınızı yazın. Yolda nerede radar var, görün. Yarım saatte bir güncelleme geliyor radar noktalarına. https://www.icisleri.gov.tr/iller-arasi-radar-ve-kontrol-noktasi-uygulama-sayilari
    1 Puan
  25. databaseden aldım giremezsin dedi
    1 Puan
  26. Cizigin derinligine ve konumuna bagli gibi.
    1 Puan
  27. Toplam tüm gelirin 1.2 milyondan fazlaysa ( maaşla beraber) yok. Az evel yaptım 47 yi çıkarttı.
    1 Puan
  28. tarla ilaçlama dronları var deterjanlı su doldurursun olur biter.
    1 Puan
  29. Yarar tabi ki. Ben de eski General Mobile GM5 telefonumda kullanıyorum LineageOS. Yeter ki telefona doğru ROM ile doğru ön yükleme bilgilerine sahip olun.
    1 Puan
  30. hangi araçla diye sormayı unuttum
    1 Puan
  31. hız koridorunu gösteriyor, eskişehir/ inönü den Bozüyük'e gelirken tcdd alt geçidindeki kamera yok mesela.
    1 Puan
  32. Batarya yönetimi çok kötü. Gerçekten kapasiteler yetmiyor. Motorun bağırdığı yarışlar değil de, RPM'in düşerken çıkardığı sesleri duymaya başladık resmen.
    1 Puan
  33. Alfalar tasarım, yol tutuşu le ruhu olan kişilikli bir arbadır. Türkiye de Civic ve VAG grubunun (Audi hariç) çok abartıldığını düşünüyorum.
    1 Puan
  34. teknik ile piyasa şartları hiç örtüşmez, hatta bu sayede yıllarca mondeo lara rahatça ulaştık
    1 Puan
  35. İlk mesajımla çelişsem de Toprakın yaşı olmasına rağmen özel bir yetenek. Çok çabuk adepte oluyor diyebiliriz. Birçok pilottan daha iyi. Birçok pilot çok çabuk hata yapabiliyor. Aprillia için dediklerinize katılıyorum. İşte hali hazırdaki Aprilla bizim için iyi olabilirdi. Hayırlısı olsun. Hem lastik firmasının değişmesi hem de motorların yenilenmesi açısından 27 daha iyi olacaktır. Kendi özelimde bu sene daha çok mücadele edeceği için bu anı yaşamak istedim ve paket satın aldım pişman değilim. Her seferinde ufakta olsa sürprizler yapıyor.
    1 Puan
  36. Abi yine de değer kaybı yada ikinci elde enflasyona bağlı değer artışı diğer araçlardan düşük. Liste fiyatları özellikle vag grupta liste ile bayi çok oynar.
    1 Puan
  37. Bu gün aktif 40 km kullandım. Aşırı seri akıcı çalışıyor. Eski arayüzde üreticinin koyduğu açma silinmeyen yazılımlar vardı kapatamıyordun. Sadece 2 gb bellek var, onunda hepsini google mapse yetmiyordu. Sürekli kapanıp açılıyordu. 40 km yolu 35 dk da geldim yandex ve google maps açık kastırdığım halde hiç çökme olmadı. Büyük gerçekten sinir bozucu bir dertden kurtuldum .
    1 Puan
  38. Fluance çok iyiydi de beceriksizlik bitirdi https://www.instagram.com/reel/DWYZMhwiLWM/?igsh=dnhndDVkMmFyZWVx
    1 Puan
  39. günde 2 saat elektrik gelirse dedikodu zaten başka konu olur. bak bu ne güzel gelse alınır bile aktif. hindistanda üretilecekmiş fabrikası. https://www.squadmobility.com/#specs
    1 Puan
  40. bladerunner 2049 sahnesi gibi
    1 Puan
  41. geri vites sensörünü bile söktüm kafa karıştırıcı oluyor manevrada
    1 Puan
  42. Bana geldi Ulaşamadık, haberiniz olsun dediler. Yok.
    1 Puan
  43. hayatında şişli yokuşu çıkmamış arabada milyon km normal
    1 Puan
  44. Yok bu indirdiğim yazılım araca özel değil, cihaza özel yapılmış. Px30 kullanan her cihaza yüklenebilir. Klima ve tüketim ekranları eskiden olduğu ile aynı geldi.
    1 Puan
  45. Demiştim.. Evet 47000 lira istisna güzel, hiç yoktan iyidir. Bu rakamın % 25'i kadar daha az vergi ödenir. Ancak Muhasebecilik yaptığım geçmiş yıllardan aklımda kalan şuydu; Şayet kirada bir ev varsa ve kirası yüksek değil ise, istisna altında kaldığı olurdu, beyanname vermeye gerek kalmaz ve sadece dilekçe verir, şu kadar kira geliri elde ettik, şu kadar da istisna var, istisna altında kaldığı için beyanname verilmeyecektir derdik maliyeye. Şu an böyle bir bir durum söz konusu olması imkansız. Yıllık 47000 lira kira geliri olan bir daire olması imkansız. Bu sebeple kalkmış gibi olmuş demiştim.
    1 Puan
This leaderboard is set to İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...