Özgür Aybey 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Termostatı deldirmek hararet sorununu bir çözümdür ama aracında yeteri sıcaklıkta çalışmamasına sebep olur. Düşük devirlerde ve hızlarda ısının 80'in altına düşmesine sebep olabilir. Ayrıca kalöriferiniz de yeterince ısıtmaz. benim amacımda hararet sorunu çözülecekmi diye deldim çözüldü şimdi 1 tane daha termostat alıp takacağım bahara kadar sağlam termostat kullanacağım benim arabanın motoru zaten kış ayındageç ısınıyor servise sordum bütün 1,8 motorların havanın soğuk olmasından dolayı geç ısındığını söyledi ben de anlayamadım ama neyse zazten kalorifer peteğimde kısmen tıkalı Ford'un çözümü: ama benim aracın motoru bu değil ki !!! Yorum bağlantısı
Refik Karakaya 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 Az önce arabayı gauge manude test ettim uzun mesafe olmasa da biraz zorladım. şehir içindeyken 98-102 arası şehir dışında rampa çıkarken ise 102-105 arası oynuyor. Normal midir? Yoksa çok daha fazla mı zorlamam gerekiyor ? niye zorlucanda Yorum bağlantısı
Hakan Kargı 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 antifirizinizi yeni değiştirdiyseniz ve arabam hava yapmaz diye içiniz rahatsa,, nasıl olsa kendi havayı atar diye düşünüyorsanız yapmıyor sanırım az hava olunca kendisini dengelediğini düşünüyorum yolda kalamayın sakın ! Kırmızı antifiriz aldım focus için diğerlerindende cok pahalı geldi,bayram tatili için yola cıktım hararet yaptı. İbre kırmızıya cıkıyor terar normale iniyor, sürekli aynı şekilde devam ediyor. Bede nasıl olsa kendi havayı atar düşüncesiyle devam ettim ,ama bir saat gecti araba hala hızlanmıyor ve sÜrekli ibre aynı sekilde devam ediyor ustamı aradım. Suluğun kapagını ac ,araba calısır vaziyette 15 dk bekle dedi ve antifiriz yükselip inerek sürekli hava cıkardı ,sonra kağpağı taktım yoluma devam ettim. Sizde başınıza böyle birsey gelirse riske atmayın cok basit aklınızda bulunsun eğer antifirizden kaynaklanan bir sorunsa cok güzel bir yötem. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 Vesile ile: kırmızı ile mavi (yeşil) antifirizin, yapısı tamamı ile ayrıdır, sadece renginden değil, teknik gereklilikten ötürü, birbiri yerine kullanılmaz, karıştırılmaz. Fiyat farklarını bilemem ama 20-30 TL yi geçmeyecektir, ayrıca soğutma sistemini komple boşalt-doldur gibi bir tamir yöntemi yoktur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 Organik antirifiz litresi 13 lira... Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 Fiyatı ilden ile değişiyor Antifrizin geçen hafta Mobil Kırmızı Antifrizi 10 TL ye aldım Opet olanda aynıydı ben Mobil tercih ettim. Yorum bağlantısı
Mustafa Öztemiz 30 Kasım 2009 Paylaş 30 Kasım 2009 Diğer araçlarda antifiriz koyduğumuz kapta küçük bir delik var tahliye için, bizim araçlarda bu var mı? Eğer yoksa ve içine hava alıyorsa o havayı hiç bir yerden atamıyor demektir. Kutunun en üst taraflarına küçük bir delik açılırsa faydası olur mu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Kasım 2009 Paylaş 30 Kasım 2009 Olmaz, kapalı devredir orası... Delik açamazsınız.. kapağın lastiği bozulsa hava alır... Yorum bağlantısı
Duran Sevinç 30 Kasım 2009 Paylaş 30 Kasım 2009 bu problemin kaynagı silindir kapagının aşirı ısınmasıdır.dolayısı ile motor ısı sensörü motor suyu ısısını degilde silindir kapak ısısını ölçüyor.cözüm için termostatla beraber radyatör hortumlarını kısa devre eden bir kit takılıyor. focuslarda hararet yükselince motor zarar görmemesi için kendisini stop ederek korumaya alıyor. ustam merhaba .bende 2001 ford var.iki defa başıma geldi.hararet kırmızıya geldi dediğiniz gibi motor stop etme noktasına geldi termostat değiştim yaklaşık 100 km gittim gene aynı şey oldu.motor soğudu ustaya gittim bir şey yok denildi arabayı şıkıştırdım ama yapmadı şimdi gözüm hararet göstergesinde kaldıbir fodr kullancsı yedek su deposunu boşalttı antifiriz aldı sadece su koydu kendisininde başına böyle bir şey gelmiş bu denemeyi yapmış sorun çözülmüş.dogrumudur bilmiyorum.birde kendisi 15-40 yağ koyduğunu söyluyor .ne yapmalıyım yardım cı olursanız seviniri saygılarımla Yorum bağlantısı
Özay Uçar 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 Diğer araçlarda antifiriz koyduğumuz kapta küçük bir delik var tahliye için, bizim araçlarda bu var mı? Eğer yoksa ve içine hava alıyorsa o havayı hiç bir yerden atamıyor demektir. Kutunun en üst taraflarına küçük bir delik açılırsa faydası olur mu ? bu benimde aklıma geliyor. kapağı gevşek bıraktığım zaman sorun yapmadı. ama forumda sistemin kapalı devre olduğu ve suyun buharlaşarak eksilebileceği söylendi ki haklılar. tokat ve aydında ford yetkili servisine gittim. soğutma sistemine yapılacak ilave bağlantı ile sorunun çözülebileceğini söyledim ve konu ile ilgili yayınlanan TSB den bahsettim. bana öyle bir şey olmadığını, sorunun devirdaim, termostat veya müşirden kaynaklanabileceğini söylediler. hatta tokattaki servis lpg yi sökmemi önerdi. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 aracınızdaki antifriz derecesi kaç?eğer antifriz fazlaysa hararet yapmış gözüküyor araba.geçen sene benimde başıma geldi oradan biliyorum devir daim pompası delindiği için değiştirirken saf antifriz katmıştım.araba hararet problemi veriyordu 3 gün uğraştım sonunda antifrizi seyrelttim sorun çözüldü.f1 lerde 30 u geçmeyecekmiş antifiriz derecesi.bilgilerinize ben geçen antifirizi ölçtürdüm -45 e dayandı aletin göstergesi. -45 göstergenin sonu idi. yani olsa daha da gidecek gibiydi. benim sorunun sebebi bu mu acaba? yarın genleşme kabından biraz sıvı çekip yerine su ekleyeyim. belki düzelir. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 2 Aralık 2009 Paylaş 2 Aralık 2009 bu benimde aklıma geliyor. kapağı gevşek bıraktığım zaman sorun yapmadı. ama forumda sistemin kapalı devre olduğu ve suyun buharlaşarak eksilebileceği söylendi ki haklılar. tokat ve aydında ford yetkili servisine gittim. soğutma sistemine yapılacak ilave bağlantı ile sorunun çözülebileceğini söyledim ve konu ile ilgili yayınlanan TSB den bahsettim. bana öyle bir şey olmadığını, sorunun devirdaim, termostat veya müşirden kaynaklanabileceğini söylediler. hatta tokattaki servis lpg yi sökmemi önerdi. Çok biliyorlar ya. Sorun olduğu zaman bütün parçaları sırayla değiştir sonra da sorun çözülmeyince pişkin pişkin "abi bir de şunu değiştirelim", "lpgyi sökelim" gibi cümlelerle b.k'u size atıyorlar ki cebinizden çıkan 3 sıfırlı rakamları aklınıza getiremeyesiniz o sırada. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Aralık 2009 Paylaş 2 Aralık 2009 Arkadaşlar benim anlamadığım nokta şu eğer tüm focuslarda böyle bir durum olsaydı bende de olurdu.Ama yok.Geçen yıl motor suyunu komple yeniledik.3 Litrede kırmızı antifriz koyduk nazar değmesin şimdiye kadar bir sorun yok.Ancak koyan usta bunun havasını güzelce almazsak daha sonra hararet ibresi sapıtır demişti.Yani diyeceğim şu ki herhangi ilave bişey yaptırmadan sadece havası alınarak bu iş çözülebiliyor.Öncelikle ustayı bulmak lazım tabii Konuyla ilgili yayınlanan TSB sanırım olayın bir daha tekrarlanmaması için.Yoksa diğer türlü her motor suyu değişimi gerektiği durumlarda hava yapacaktır havası alınması gerekecektir.Benim anladığım bu. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 2 Aralık 2009 Paylaş 2 Aralık 2009 Ayhan bey, sorun da orada zaten. Hava alma işlemi çok kolay değil. Ben defalarca hava aldırdım düzelmedi. Müşir değişti, düzelir gibi oldu ama hala bir miktar sorun var gibi. Termostat her zaman düzgün açmıyor. Bayram tatilinde otoyolda biraz hız yaptım. Sonra durup baktım borular soğuk termostat açmamış. Kapağı açıp suyun dönmesini sağladım, termostat açtı ve düzeldi. Ama 30 dakika sonra yine aynısı oldu. Termostat yine kapandı ve açmadı. Benim hala teorim şu: bu sistem bir yerden hava alıyor, muhtemelen genleşme kabının kapağından. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 3 Aralık 2009 Paylaş 3 Aralık 2009 (düzenlendi) muhtemelen genleşme kabının kapağından. veya lpg regülatörüne giren veya çıkan su hortumlarından...veya bir yerlerde fazla kıvrımlı veya gereğinden uzun su hortumundan 3 Aralık 2009 tarihinde Murat Akalo?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Gürgen 21 Aralık 2009 Paylaş 21 Aralık 2009 soğutma suyu neden sürekli azalır arkadaşlar.lpg takıldığından beri bu oluyor lpg öncesi problem yoktu. 4 ayda 1.5-2 lt. azaltıyor bende anti-freeze ekleyip duruyorum işte. çözüm ne olabilir. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 21 Aralık 2009 Paylaş 21 Aralık 2009 tüpün beynine su aldıkları yerden kaçırıyor Yorum bağlantısı
Ömer Gürgen 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 (düzenlendi) tüpün beynine su aldıkları yerden kaçırıyor cevap için teşekkürler yaşar bey çözümü var değilmi. lpgnin beynine gitmesi için ilk ayırdığı yermi yoksa beyinle buluştuğu ilk noktamı bakıtıyım bakalım. 22 Aralık 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 t boru takılan yer. demir olanını bulup takacaksın Yorum bağlantısı
Gürel Tutsoy 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 (düzenlendi) Yaşar ustam ben o dediğinizi yaptım.Daha önce aracıma bir serviste bakım yaptırmıştım o bakımda antifiriz değişikliği yapılınca ani hararet problemi denilen araç zorlanınca harareti yükselip rahatlatınca 3-5 saniye içinde düşen bir problemden dolayı adana gizerler ford servisinin ustası bana sizin dediğinizi önerdi.dediği gibi yaptım ve geçti ancak şimdi tekrar antifiriz değişimi yaptım ve aynı problemi yaşıyorum.. bence bunun başka bir çözümü vardır.. bana ne önerirsiniz? bu arada aracım lpg li ve su eksiltmiyor ama hala o ani hararet problemi var.ben ne oluyorsa antifiriz değişikliğinde oluyor diyorum çünkü 2 kez değiştim ve 2 kez aynı problemi yaşıyorum aracımda.. rampalarda ısı göstergem kırmızıya vuruyor ama hemen düşüyor,düz yolda ise tahmini 5 km gidince fan açıyor.bu da yakıtı etkiliyor gibi çünkü ölçümlerime göre aracım fazla yakmaya başladı. Bu sorunun çözümünü şöyle tek başlıkta yanıtlayabilecek bi arkadaş varsa çok memnun olacağım.çünkü çok canım sıkkın.. 27 Temmuz 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 29 sayfada hep bundan bahsedilmiş. okudunuzmu? Yorum bağlantısı
Engin Özarı 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 Ha gayret bu başlık 500 mesajı geçti. İnşallah 1000 olunca sorunu kökten çözmüş olacağız, ya da o zamana focus I diye birşey kalmayacak. Türkiye şartlarında hala doğan , şahin , brodway alınıp satıldığına göre F1 yolların kralı olmaya devam eder. Benim aracıma 2015 de satmazsam , almaya söz veren arkadaşlar var. Yorum bağlantısı
Gürel Tutsoy 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 29 sayfada hep bundan bahsedilmiş. okudunuzmu? okudum tabiiki ustam,ben antifirize bahane buluyorum ama emin değilim demiştim,sen ne dersin?? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 arıza kaynaklarından biride antifiriz yogunlugu fazla oluncada aynı problem olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 Bu başlık altına yazacak çok uzun cümlelerim, tecrübelerim var ama yeminle içimden gelmiyor. Birisini ford dan soğutmak iştiyorsanız hareret sorunlu bir araba verin kendisine 2 ay sonra bir daha ford bayisinin önünden bile geçmemeye yemin eder heralde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts