Refik Karakaya 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 elazığ ford servisii bahsedilen kiti takmak için 400 tl istiyosizce normalmi fiyat. Yorum bağlantısı
Numan Gümüş 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Yarım metre hortum bitane t boru ve esrarengiz bi termostat + işçilik = 400 Hortum=2TL T boru=1,5TL Termostat= 20TL İşçilik=376.5TL kit ten kasıt bu abicim başka bişey yok. tabikide normal değil. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Elazığ servisin en azından kitten haberi var,bunada şükür. kitten haberi olmayanlara ne demeli. fiyat biraz fazla. servis hararet konusundaki hassasiyeti kullanarak müşteriyi yolmaya çalışıyor. benim çıkarttığım sonuç bu... Yorum bağlantısı
Numan Gümüş 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 kit taktırmadım ama bende baya bi yolundum ağustostan beri şuydu buydu derken 600 Tl savurdum Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Bu kit lpg li olanlaramı takılıyor,zira benimki 200k km yi geçti en ufak bir hararet,devirdaim,müşür arızası yaşamadım Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 O hortumlarla oynanmış tüm araçlarda oluyor neredeyse. Yorum bağlantısı
Yavuz Özdoğan 9 Ocak 2010 Paylaş 9 Ocak 2010 Aslında olay şöyle başladı. Ben aracı 10 ay önce aldım. Aracın üzerindeki lpg sistemi yamuk yapmaya başlayınca(bobin, kablo yanması gibi) söktürdüm ve atiker taktırdım. 2 hafta kadar sonrada arabanın altında su görünce gittim ustaya ve termostat gövdesi değiştirildi. Ne olduysa ondan sonra oldu. 120 ve üzeri hızlarda, rampalarda hararet oluşmaya başladı. Belki bu 2 olaydan önce de vardı ama ben farkında değildim. En son antifiriz de iyice zıvanadan çıktı.Şaşmazda birisi varmış, arabayı bırakıyorsun, 1 gün sonra tüm havası alınmış şekilde geri veriyormuş. 150 tl alıyormuş ama garanti de veriyormuş. Bunu duyan var mı? selamlar!bu anlattıklarınız benim başıma da geldi.hergün altında su oluyor ve ben suyu tamamlıyorum.yalnız hararet falan yok ve ayrıca benzınlı.hava yapmış olabilir mi?veya yardımcı olacak usta tavsiye edebilir misin?teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 9 Ocak 2010 Paylaş 9 Ocak 2010 Hararet olmamasının su damlaması ile ilgisi yok. Hararet su değişimi gibi işlemlerden sonra baş gösteriyor. Bir an önce bir ustaya gidin. Suyun nereden damladığına bakın. Aklıma gelenler, termostat gövdesi, devridaim, genleşme kabı(hortumlarda bir sorun olmadığını varsayarsak). Artı olarak illa hararet sorunu olacak diye birşey yok. Genelde bu sorun soğutma sistemi ile oynanmış araçlarda oluyor(Çağlar Bey'in kulakları çınlasın. ) Devamlı gittiğiniz bir ustanız yok ise usta tavsiyesi de verebilir buradaki birçok arkadaş ve ben. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 10 Ocak 2010 Paylaş 10 Ocak 2010 sistemin havasını tam alamamış olabilirler. Focuslarda 45 dak civarında ancak alınabiliyormuş diye duymuştum Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Ankarada usta tavsiyesi isteyen arkadaşımız olur ise buradan yazabilirim rahmetlik babamın 20 yıllık ustası kesinlikle tavsiyem olur ve pişman olmazsınız.Şu anda benim ustam Hatta bir zaman ankaralı bir ralliciyede (1995 1999 yılları arasında olmalı) servis verdiğini çok çok iyi biliyorum En son 1 ay önce gittiğimde ford otosanın çalıştıramadığı (connet)bir araç yatıyordu serviste hayırdır usta bunun neyi var o da ford otosan çalıştırmayı becermemiş biz ayağa kaldıracağız diyerek konuştuk ve gülüşmüştük (arızasının ne olduğun bilemiyorum) muhtemeln ayağa kaldırmıştır. Benim adımı soyadımı vererek giderseniz daha iyi olur Ustamın yeri Erciye oto sanayi sitesinde Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Arslan 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 (düzenlendi) Değerli Focus Kullanıcıları, 2004 Focus GHİA 1.6 Aracım var Ardahanda yaşıyorum (Hava sıcaklığı -1 ile -35 arası) Geçen gün araçt antifriz eksilmesi olduğunu fark ettim. Sonra 150 km falan yol yaptım tekrar baktım ki minumumun altına düşmüştü seviye. Bir petrol ofisi bayiine uğradım. Dedim kardaş benim araçta antifriz eksilmesi var antifriz alacam kırmızı antifriz var mı? Bana ısrarla anifrizin renginin önemli olmadığını her markanın kendine göre bir renk belirlediğini yeşil veya kırmızının fark etmiyeceğini söyledi ısrar ettim kırmızı olması gerek araçtaki kırmızı diye bana ısrarla yeşil veya kırmızı önemli değil dedi ve bende derecsine bakıp 1 lt yeşil antifriz aldım ve koydum araca. Sonra ardahana geri geldiğimde tekrar eksilme olduğunu görünce burada ford servisi olmadığından rize atılgan ford servisini aradım. Bana kesinlikle kırmızı antifrizin dışında yeşil antifriz kullanmamın yanlış olduğunu araca zarar vereceğini söyledi hatta kırmızı ve yeşilin karışmış olmasının tehlikeli olduğunu söyledi. Buyür şimdi burdan yak. Ben o bayiideki satış elemanına şimdi ne diyim... Neyse bende netten baktım kırmızı anifrizi araştırdım gerçekten son yıllarda üretilen veya ithal edilen araçlarda kırmızı antifrizin tercih edildiğini öğrendim. İnternet üzerinden alıp kendim antifrizi değiştirmek istiyorum. Atılgan servisindeki arkadaş bana sadece antifriz koymamın uygun olacağını söyledi su koymamam gerektiğini söyledi. O arkadaşa aracın ne kadar antifriz alabileceğini sormayı unuttum. Bu araçlar ortalama kaç litre antifriz alıyor ? Antifriz kullanımı değişimi konusunda bilgii olanlar yada yarralı link bilen arkadaşlar paylaşırsa sorunuma katkıda bulunmuş olacaklardır. Teşekkürler. 12 Ocak 2010 tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi yaz? boyut, karakter ve rengini de?i?tirmiyoruz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Yeşil antifirizi satmak için binbir yalan söyleyen satıcıyı dövün... Toplam soğutma sistemi kapasitesi kalorifer dahil 5,5 litre.. Yarı yarı antifirizle karştırmalısınız.. Sistemi tamamen boşaltın.. Hatta önce su ile doldurup tekrar boşaltın ve tıkansın.. Ancak. Bunu siz yapmayın, hava yaptırabilirsiniz... Turuncu olmalıdır... Bu sadece boya değildir.. Turuncu antifiriz organik antirifizdir.. 1 Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 ya antifiriz kullanmasak brsey olurmu acbaa ya ben kullanmiyorum cok fazla bi sorun yasamadim aama bide kokusunu sevmiyorum bloğun içi pas ve kireç dolar 1 sene sonra araba hararet yapar birgün bir bakmışsınız piston kolları bloktan çıkmış merhaba diyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Hımm direk soğutma sıvısı diye satılanlardan almıştım Bu antifiz kaç para Yorum bağlantısı
Yavuz Özdoğan 15 Ocak 2010 Paylaş 15 Ocak 2010 Ankarada usta tavsiyesi isteyen arkadaşımız olur ise buradan yazabilirim rahmetlik babamın 20 yıllık ustası kesinlikle tavsiyem olur ve pişman olmazsınız.Şu anda benim ustam Hatta bir zaman ankaralı bir ralliciyede (1995 1999 yılları arasında olmalı) servis verdiğini çok çok iyi biliyorum En son 1 ay önce gittiğimde ford otosanın çalıştıramadığı (connet)bir araç yatıyordu serviste hayırdır usta bunun neyi var o da ford otosan çalıştırmayı becermemiş biz ayağa kaldıracağız diyerek konuştuk ve gülüşmüştük (arızasının ne olduğun bilemiyorum) muhtemeln ayağa kaldırmıştır. Benim adımı soyadımı vererek giderseniz daha iyi olur Ustamın yeri Erciye oto sanayi sitesinde ilginize teşekkür ederim .bana telefon veya adresi yazabilir misiniz. Yorum bağlantısı
Duran Sevinç 17 Ocak 2010 Paylaş 17 Ocak 2010 Bugün başıma oldukca ilginç bişey geldi.5 dakikalık şehiriçi trafiğinde araba hararet yaptı.İşin ilginç tarafı bundan sonra başlıyor. Ön taraftan buharlar çıkmaya başlayınca önce göstergeye baktım ve herşeyin normal olduğunu gördüm."heralde sıcak motor suyla temas edince buhar çıktı" diye düşünürken buhar iyiden iyiye arttı.Arabayı kenara park edip yavaşca kaputu açtım.Su haznesinde bir damla su kalmamıştı.Marketten su alıp radyatör suyunu tamamladım.Biraz rölantide çalıştırıp motorun her tarafına baktım ama herhangibir kaçak falan göremedim.Benim tahminim fan arızalandı ve açılmadı.Ama aklıma takılan konu, göstergede niye artış olmadı?Yarın yine servisin yolu göründü. 2.0 focus 94-95 derece (hatırlıyorum) merhaba buna benzer bir sorunla bende karşılaştım.aracımın antifirizini değiştim.bir süre sonra kısa mesafede aracımın hararet göstergesi kırmızıya dayandı.bir süre bekledim.ısıtmayı açtım düzeldi ustaya götürdüm hava vardır dediler birde antifiriz yoğun olduğundan dediler yedek su deposunda ki antifirizi aldık havasının aldık su ilave ettik .bu akşama kadar bit şey olmadı.bu akşam 200 km bir yolda hararet göztergesi tekrar kırmızıya dayandı kaputu açıp baktığımda yedek su deposda birsu kalmamış olduğunu gördüm.su ilave edip biraz çalştırdıktan sonra yola devam ettim .yaklaşık 100 km daha yol yaptım eksiltme yada bir başka aksilik yaşamadım .sizce ne olabilir.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa cevap verirse sevinirim. saygılarımla Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal 17 Ocak 2010 Paylaş 17 Ocak 2010 Bugün tam arabaya binecekken arkadaşı gördüm fiesta'sının kaputunu açmış bakıyordu.Hayrola dedim,su kaçırıyor falan dedi,aklıma geldi ben de bir bakayım diye,dibinde iki parmak su kalmış Tekrar doldurdum,damlayan kaçıran yer yok görünürde,ne kadardır o şekilde onu da bilmiyorum,hiç bir sorum yaşamadım hararet falan gibi,şimdi antifriz falan da eklemem gerekecek sanırım. Cumartesi sabah Denizli'ye yola çıkacağım,takip edeceğim eğer su seviyesinde azalma olmazsa Denizli'ye kadar devam,ilk fikirleriniz ne gibi bir sıkıntı olabilir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ocak 2010 Paylaş 17 Ocak 2010 merhaba buna benzer bir sorunla bende karşılaştım.aracımın antifirizini değiştim.bir süre sonra kısa mesafede aracımın hararet göstergesi kırmızıya dayandı.bir süre bekledim.ısıtmayı açtım düzeldi ustaya götürdüm hava vardır dediler birde antifiriz yoğun olduğundan dediler yedek su deposunda ki antifirizi aldık havasının aldık su ilave ettik .bu akşama kadar bit şey olmadı.bu akşam 200 km bir yolda hararet göztergesi tekrar kırmızıya dayandı kaputu açıp baktığımda yedek su deposda birsu kalmamış olduğunu gördüm.su ilave edip biraz çalştırdıktan sonra yola devam ettim .yaklaşık 100 km daha yol yaptım eksiltme yada bir başka aksilik yaşamadım .sizce ne olabilir.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa cevap verirse sevinirim.saygılarımla Bir yerden su kaçıyor.. aracı parkettiğiniz yeri inceleyin.. Devirdaimi kontro ledin.. Lpg varsa su bağlantılarını kontrol edin.. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 17 Ocak 2010 Paylaş 17 Ocak 2010 Bugün tam arabaya binecekken arkadaşı gördüm fiesta'sının kaputunu açmış bakıyordu.Hayrola dedim,su kaçırıyor falan dedi,aklıma geldi ben de bir bakayım diye,dibinde iki parmak su kalmış Tekrar doldurdum,damlayan kaçıran yer yok görünürde,ne kadardır o şekilde onu da bilmiyorum,hiç bir sorum yaşamadım hararet falan gibi,şimdi antifriz falan da eklemem gerekecek sanırım.Cumartesi sabah Denizli'ye yola çıkacağım,takip edeceğim eğer su seviyesinde azalma olmazsa Denizli'ye kadar devam,ilk fikirleriniz ne gibi bir sıkıntı olabilir? en kötü ihtimali söyleyebilirim.aracı deneyin Denizliye gittikten sonra kontrol edin eğer yine su seviyesi oldukça düşmüşse ve herhangi bir yerinde kaçak olmadıığına eminseniz aracın motor kapağından vs bir yerinden kaçırıyor olabilir.5 ay önce aynı sorun arkadaşımın aracında oldu.yol yapınca su eksiltilor ancak durduğu yerde hiçbir eksilme yoktu.radyatör,su hortumları hepsi kontrol edildi.en son motor açıldı ve üst kapağın hafif mikronluk eğik olduğu anlaşıldı.ustalar aracın daha önce hararet gördüğü ve yüksek ısı nedeniyle motor kapağının eğildiğini söylediler.motor revizyona girdi.üst kapak taşlandı vs.şimdi hiçbir problemi yok.sizinki umarım basit bi kaçak falandır.böyle bi işle uğraşmanızı istemem. Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Arslan 18 Ocak 2010 Paylaş 18 Ocak 2010 internetten aldım ben hepsıburada'dan 1500 ml'i 13,25 TL Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 18 Ocak 2010 Paylaş 18 Ocak 2010 ford marka araclarda antifiriz kullanılmaz turuncu renkli COOLANT koyulması gerekli Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal 18 Ocak 2010 Paylaş 18 Ocak 2010 en kötü ihtimali söyleyebilirim.aracı deneyin Denizliye gittikten sonra kontrol edin eğer yine su seviyesi oldukça düşmüşse ve herhangi bir yerinde kaçak olmadıığına eminseniz aracın motor kapağından vs bir yerinden kaçırıyor olabilir.5 ay önce aynı sorun arkadaşımın aracında oldu.yol yapınca su eksiltilor ancak durduğu yerde hiçbir eksilme yoktu.radyatör,su hortumları hepsi kontrol edildi.en son motor açıldı ve üst kapağın hafif mikronluk eğik olduğu anlaşıldı.ustalar aracın daha önce hararet gördüğü ve yüksek ısı nedeniyle motor kapağının eğildiğini söylediler.motor revizyona girdi.üst kapak taşlandı vs.şimdi hiçbir problemi yok.sizinki umarım basit bi kaçak falandır.böyle bi işle uğraşmanızı istemem. Çok teşekkür ederim,dün gece kuru bir yere park ettim,altta hafif ıslaklık vardı,eğer gece karanlığında gözümden kaçmadı ise ufak bir kaçak olabilir.Büyük ihtimal öyle yani,inşallah dediğiniz ve benim tahmin ettiğim gibi küçük bir kaçaktır Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 18 Ocak 2010 Paylaş 18 Ocak 2010 sevindim adınıza,umarım dediğiniz gibidir. Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 18 Ocak 2010 Paylaş 18 Ocak 2010 şimdi farkettim radyatörün havasını almak için 80 liramı alıyorlar.ben o paraya triger,devirdaim pompası ve radyatör suyunu değiştirtirim.bonus olarakda radyatörün havasını alır ustam. Geçen hafta tesadüfen kaputu açtığımda su kalmadığını farkettim. Kaçakta yoktu. Knaımca hava soğuk olduğundan motor arıza lambasıda yakmadı. Antifiriz ekledim onunda bir sonraki gün aktığını gördüm. Akıtan parça devridaim pompası (2.0 F1) 170TL ye kavga döğüş aldık parçacıdan. Serviste 265TL + kdv + yoktu. işçilik ve 2lt daha antifizle 50TL daha. Bahsi geçen gibi ucuz bişey değil yani. Kaldıkı o fiyata triger diyorsunuz, oranın açık adresi var mı? Yorum bağlantısı
Tufan Yıldız 19 Ocak 2010 Paylaş 19 Ocak 2010 Arkadaşlar geçen sayfaları okurken hararetle ilgili TSB yi indirip inceledim. Sıvının doldurulması ile ilgili bölümde kafama takılan 1-2 şeyi sizinle paylaşayım. İşlem Basamakları ; 22. Disconnect the heater supply hose from the engine. ( Isıtıcı hortumunu motordan ayırın ) 23. Using a funnel, fill the cooling system with a 50/50 coolant/water solution through the supply hose until fluid starts to come from the engine. ( Yarı yarıya sulandırdığınız soğutma sıvısını -HUNİ KULLANARAK ???- sıvı motordan gelinceye kadar doldurun. Önemli not : Bu garip tercüme için şimdiden özür dilerim. Ama sanırım anlaşılıyor. 24. Reconnect the heater supply hose. ( Hortumu yerine takın ) Note: Make sure that the air conditioning (if equipped) is switched OFF. ( Klimanın kapalı olduğuna emin olun ) 25. Make sure that the heater temperature control switch is in the HOT position and the heater blower switch is in the OFF position. ( Isıtıcı SICAK konumda olsun ama ÜFLEYİCİ kapalı olsun Sonrası bildiğimiz gibi su haznesini max a kadar doldurun vs. Arkadaşlar bu şekilde bir prosedürü izleyen oldu mu ??? Yani huniyle ısıtıcı hortumu dolduran vs. karşılaştınızmı. Yoksa ben deliriyorumda o huni bana mı lazım Aracın içindeki su sesinide düşünürsem bu işlem sırası bana mantıklı geliyor. Siz ne dersiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts