Erkan Kıyak 19 Ocak 2010 Paylaş 19 Ocak 2010 Yani bu açıklamalardan yola çıkarak, ısıtıcı hortumunu çıkarıp bu hortuma da huni bağlayıp antifriz su karışımını bu huniden doldurup genleşme kabının altından su gelene kadar doldur ve genleşme kabından su gelince bu kabın suyunu tamamla mı diyor? Ben mi yanlış anladım? Eğer yanlış anlamadıysam şimdiye kadar herkes yanlış yöntem mi uyguluyormuş? Yorum bağlantısı
Tufan Yıldız 19 Ocak 2010 Paylaş 19 Ocak 2010 Hocam benim anladığım genleşme kabını normal olarak max yazan yere kadar kapağı açarak biz dolduruyoruz . Diye anlıyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 19 Ocak 2010 Paylaş 19 Ocak 2010 Bence f 1 lerdeki bu soğutma suyunu değiştirirken oluşan ve bi daha çözülemeyen hararet sorununu çözebilen bir mühendis ortaya çıkarsa,öye bi ödül varmı bilmiyorum ama yılın mühendisi ödülü verilmeli.bende yok şükür ama kimse bana soğutma suyunu komple boşalttırıp değiştirtemez.babam aynı sorunu yıllarca yaşadı.sonra biri çözdü ama termostat delindi, göstergeyi falan kurcaladı.babamda bende emin değiliz havasının doğru dürüst alınıp alınmadığından. Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 19 Ocak 2010 Paylaş 19 Ocak 2010 bende yok şükür ama kimse bana soğutma suyunu komple boşalttırıp değiştirtemez. +1903 bir ara ben de düşünmüştüm mavi antifrizli olan soğutma suyunu komple kırmızı antifrizli olanıyla değiştirmeyi fakat forumda okuduğum sorunları görünce vazgeçtim, varsın antifriz mavi olsun, kaşınmaya gerek yok Yorum bağlantısı
Cihan Yenice 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 Bence f 1 lerdeki bu soğutma suyunu değiştirirken oluşan ve bi daha çözülemeyen hararet sorununu çözebilen bir mühendis ortaya çıkarsa,öye bi ödül varmı bilmiyorum ama yılın mühendisi ödülü verilmeli.bende yok şükür ama kimse bana soğutma suyunu komple boşalttırıp değiştirtemez.babam aynı sorunu yıllarca yaşadı.sonra biri çözdü ama termostat delindi, göstergeyi falan kurcaladı.babamda bende emin değiliz havasının doğru dürüst alınıp alınmadığından. Fatih bey böyle bir mühendis var mı bilmiyorum ama izmir de ustaeller ford servisinde bi ustamız var hararet sorununuzu çözüverir biz kendisine mühendis demiyoruz ama cidden işini bilen ehil bi ustadır. Sorununuzu çözer ve de nasıl çözdüğünü de sizinle paylaşıp kafanızdaki soru işaretlerini gideriverir. Sabri ustama sevgilerle... Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 Her usta farklı birşey dener ama her arabada farklı şekilde çözülür o sorun. Yani zart şeysini zurt yapınca cümlesinde zart-zurt yerine farklı şeyler koyarak çözülüyor sorun. Ben arabanın bakımı yapılırken genleşme kabının başında nöbet tutuyorum kimse ellemesin diye. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 size katılıyorum.motoru komple indirmemiz gereken bi durum olmadığı müddetçe motor suyunu tamamen boşalttırmak istemiyorum.üzerine ekleriz olur biter. Yorum bağlantısı
Cihan Yenice 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Her usta farklı birşey dener ama her arabada farklı şekilde çözülür o sorun. Yani zart şeysini zurt yapınca cümlesinde zart-zurt yerine farklı şeyler koyarak çözülüyor sorun.Ben arabanın bakımı yapılırken genleşme kabının başında nöbet tutuyorum kimse ellemesin diye. :lol2: Siz nöbet tutmaya devam edebilirsiniz ama en ufak bir sorun da misal devir daim arızasında bütün suyun boşaltılacağını da unutmayın. Siz nöbet tutsanızda ustanız o suyu boşaltacaktır. Saygılarımla.... Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Siz nöbet tutmaya devam edebilirsiniz ama en ufak bir sorun da misal devir daim arızasında bütün suyun boşaltılacağını da unutmayın. Siz nöbet tutsanızda ustanız o suyu boşaltacaktır. Saygılarımla.... Öyle bir durumda da minimum tecavüz ile yapmasını sağlamaya çalışmak lazım. :lol2: Yorum bağlantısı
Fikret Peker 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Bence f 1 lerdeki bu soğutma suyunu değiştirirken oluşan ve bi daha çözülemeyen hararet sorununu çözebilen bir mühendis ortaya çıkarsa,öye bi ödül varmı bilmiyorum ama yılın mühendisi ödülü verilmeli.bende yok şükür ama kimse bana soğutma suyunu komple boşalttırıp değiştirtemez.babam aynı sorunu yıllarca yaşadı.sonra biri çözdü ama termostat delindi, göstergeyi falan kurcaladı.babamda bende emin değiliz havasının doğru dürüst alınıp alınmadığından. Ekimde suyu değiştirince hararet göstergesinde ani değişiklikler başladı. Fakat sadece lpgde yapıyordu. Sonunda çözümü bulduk. Kırıkkale Sevinç Oto'da problem çözüldü çok şükür.Her ne kadar önemli bi sorun olmasa da hararet göstergesinin zırt pırt hareket etmesi mide bulandırıyordu. Yarın tatile gidiyorum. En az bi 2000 km yapacağım. İnşaallah bi problem çıkmaz. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Ekimde suyu değiştirince hararet göstergesinde ani değişiklikler başladı. Fakat sadece lpgde yapıyordu. Sonunda çözümü bulduk. Kırıkkale Sevinç Oto'da problem çözüldü çok şükür.Her ne kadar önemli bi sorun olmasa da hararet göstergesinin zırt pırt hareket etmesi mide bulandırıyordu. Yarın tatile gidiyorum. En az bi 2000 km yapacağım. İnşaallah bi problem çıkmaz. çözümün ne olduğunu da yazsaydınız keşke.... Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 çözümün ne olduğunu da yazsaydınız keşke.... Google 'a Sevinç Oto Kırıkkale yazdınızmı. Telefon nosu geliyor. Bence bir arayıp sorun. Yorum bağlantısı
Numan Gümüş 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 çözümün ne olduğunu da yazsaydınız keşke.... olurmu hiç çözüm yazılmaz..İş çözüme geldimi herkes arazii Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 olurmu hiç çözüm yazılmaz..İş çözüme geldimi herkes arazii Nasıl arazi?, yaptırdığım herşeyi yazdım şu ana kadar. Yorum bağlantısı
Numan Gümüş 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Nasıl arazi?, yaptırdığım herşeyi yazdım şu ana kadar. objektif bakalım hararet yaşayan kişilerin kaçı çözüm yollarını paylaşmış Kişisel olarak değil genel olarak bi eleştiri varsayalım bunu Yorum bağlantısı
Kemal Murat İnce 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Mühendislik hesaplamaları her zaman mükemmel olamıyor malesef, öncelikle sorunun neden kaynaklandığını görebilmek lazım. Ford mühenisleri bu motoru arabaya yerleştirirken demişlerki biz bu motoru belli bir açıda yatıralım, yatıralım ki piston yukarı çıkarken yerçekiminden biraz daha az etkilensin ve efektif torku arttıralım biraz daha az yaktıralım. Motor önden arkaya bakarsanız geriye doğru yatıktır, taşma kabı arabanın size göre solunda ve motor seviyesinin üstündedir, blokdan taşma kabına gelen dönüş hortumu ise arabanın termostatının hemen üzerinden gelir, yani motorun orta bölümünden ateşleme bobininin biraz altından ve gerisinden. Bu yapı nedeniyle lpg montajından tutunda soğutma suyunuzu boşaltmanızı gerektirecek her türlü uygulamada tekrar su koyduğunuzda üst kapağın önünde kalan havayı almak ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu hava alınamadığında hararet sorunu yaşamanızda kaçınılmaz oluyor. Çözüm için her nekadar herkes arabanın burnunu kaldırın desede bu motoru daha da geri yatıran bir uygulama. Arabayı arkadan krikoya alıp motoru yere 90 dereceye yakın bir konuma getirin bu sayede motorun önünde toplanan hava ortasına doğru kayacak ve dönüşden daha çabuk çıkacaktır. Blokdan taşma kabına gelen hortumu söküp bloğun yukarısına kaldırın ve motoru yüksek devirede tutarak (4000-4500) iç basıncınında etkisiyle dönüş hortumundan su ve havayı atmasını sağlayın, bu arada taşma kabından eksilen suyu eklemeyi unutmayın. Bu arada suyu boşaltılmış bir focusa su taşma kabından konulmaz, karolifer hortumu söklerek bloğun üzerine kaldırılır ve diğer karolifer hortumudan su gelene kadar motora su konur, daha sonra tamamlamak için taşma kabı kullanılır. Yorum bağlantısı
Tufan Yıldız 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Mühendislik hesaplamaları her zaman mükemmel olamıyor malesef, öncelikle sorunun neden kaynaklandığını görebilmek lazım. Ford mühenisleri bu motoru arabaya yerleştirirken demişlerki biz bu motoru belli bir açıda yatıralım, yatıralım ki piston yukarı çıkarken yerçekiminden biraz daha az etkilensin ve efektif torku arttıralım biraz daha az yaktıralım. Motor önden arkaya bakarsanız geriye doğru yatıktır, taşma kabı arabanın size göre solunda ve motor seviyesinin üstündedir, blokdan taşma kabına gelen dönüş hortumu ise arabanın termostatının hemen üzerinden gelir, yani motorun orta bölümünden ateşleme bobininin biraz altından ve gerisinden. Bu yapı nedeniyle lpg montajından tutunda soğutma suyunuzu boşaltmanızı gerektirecek her türlü uygulamada tekrar su koyduğunuzda üst kapağın önünde kalan havayı almak ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu hava alınamadığında hararet sorunu yaşamanızda kaçınılmaz oluyor. Çözüm için her nekadar herkes arabanın burnunu kaldırın desede bu motoru daha da geri yatıran bir uygulama. Arabayı arkadan krikoya alıp motoru yere 90 dereceye yakın bir konuma getirin bu sayede motorun önünde toplanan hava ortasına doğru kayacak ve dönüşden daha çabuk çıkacaktır. Blokdan taşma kabına gelen hortumu söküp bloğun yukarısına kaldırın ve motoru yüksek devirede tutarak (4000-4500) iç basıncınında etkisiyle dönüş hortumundan su ve havayı atmasını sağlayın, bu arada taşma kabından eksilen suyu eklemeyi unutmayın. Bu arada suyu boşaltılmış bir focusa su taşma kabından konulmaz, karolifer hortumu söklerek bloğun üzerine kaldırılır ve diğer karolifer hortumudan su gelene kadar motora su konur, daha sonra tamamlamak için taşma kabı kullanılır. Motor duruş açısıyla ilgili bişey söyleyemem ama son bölümde yazdıklarınız ( suyun tekrar doldurlmasıyla ilgili bölüm ) geçen sayfada çevirisini yapmaya çalıştığım TSB ile aynı doğrultuda. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Mühendislik hesaplamaları her zaman mükemmel olamıyor malesef, öncelikle sorunun neden kaynaklandığını görebilmek lazım. Ford mühenisleri bu motoru arabaya yerleştirirken demişlerki biz bu motoru belli bir açıda yatıralım, yatıralım ki piston yukarı çıkarken yerçekiminden biraz daha az etkilensin ve efektif torku arttıralım biraz daha az yaktıralım. Motor önden arkaya bakarsanız geriye doğru yatıktır, taşma kabı arabanın size göre solunda ve motor seviyesinin üstündedir, blokdan taşma kabına gelen dönüş hortumu ise arabanın termostatının hemen üzerinden gelir, yani motorun orta bölümünden ateşleme bobininin biraz altından ve gerisinden. Bu yapı nedeniyle lpg montajından tutunda soğutma suyunuzu boşaltmanızı gerektirecek her türlü uygulamada tekrar su koyduğunuzda üst kapağın önünde kalan havayı almak ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu hava alınamadığında hararet sorunu yaşamanızda kaçınılmaz oluyor. Çözüm için her nekadar herkes arabanın burnunu kaldırın desede bu motoru daha da geri yatıran bir uygulama. Arabayı arkadan krikoya alıp motoru yere 90 dereceye yakın bir konuma getirin bu sayede motorun önünde toplanan hava ortasına doğru kayacak ve dönüşden daha çabuk çıkacaktır. Blokdan taşma kabına gelen hortumu söküp bloğun yukarısına kaldırın ve motoru yüksek devirede tutarak (4000-4500) iç basıncınında etkisiyle dönüş hortumundan su ve havayı atmasını sağlayın, bu arada taşma kabından eksilen suyu eklemeyi unutmayın. Bu arada suyu boşaltılmış bir focusa su taşma kabından konulmaz, karolifer hortumu söklerek bloğun üzerine kaldırılır ve diğer karolifer hortumudan su gelene kadar motora su konur, daha sonra tamamlamak için taşma kabı kullanılır. Ne diyeyim valla yazdıklarınızın tamamı mantıklı geldi. Daha önce dediğim gibi herkes farklı birşey deneyerek belli bir süreçten sonra çözdürüyor sorunu, ama yine sanki o süreç sonunda hava tamamen sistemden çıkmış oluyor. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 (düzenlendi) aracaımı yeni aldığımda yedek su yerinin kapağını açıp kapatmıştım daha sonra hararet yapmıştı o zaman su falan koymuştuk hararet için zannedersem yanlış bi uygulama idi. daha sonra hararet sorunu bidaha olmadı tamirci hava yapmıştır dedi. şimdi malum havalarda soğudu 3-4 ay oldu arabayı alalı, turuncu renkli su min. seviyesinin altına inmiş antifiriz veya su koymak aklıma geldi ama kapağı açınca tekrar hava yapar diye korkuyorum zannedersem kronik bir arıza var hararet ile ilgili aracım lpg li ,5 aylık. sorunsuz başıma sorun çıkarmak istemiyorum ama araştırdığım kadarı ile antifiriz yaz kış önemli! İZMİR deyim kime götüreyim yada kendimmi yapayım ne kadar koymalıyım nasıl koymalıyım yardımcı olursanız sevinirim. araç 2004 focus collection otomatik. 25 Ocak 2010 tarihinde Tolga Erdem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Eksilmişse tamamlayın tabiki. Motor kaputunun altında sarı kapaklı olarak gördüğünüz her şeyi kontrol etmeniz gerekiyor. Eksik varsa tamamlanmalı. Bu soğuk günlerde turuncu antifiriz koymak daha mantıklı.Aynı işlemi daha 2 gün önce benim aracıma yaptık. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 dostum senin araçta lpg li mi benim korktuğum hava falan yaparsa hararet sorunu varmış focuslarda o yüzden cekiniyorum. minumumun altına inmiş aciliyeti var mı diye korktum.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Konunun lpg ile pek alakası yok... 1 litre turuncu (organik) antifiriz alın, motor soğukken, araç düz bir zemindeyken bir litre antifirizi genleşme kabına doldurun.. Kendiniz yapın.. Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Focus hararaetle ilgili en az sıkıntısı olan arabalardan biridir.İbre çakılı diye bilinir kullanıcıları tarafından.Arabada bir arıza yoksa hararet yapmıyacaktır,yapıyorsa gider bir ustaya hallettirirsiniz.Ama öncelikle ustaya ölçüm yaptırıp antifreeze'i koydurun derim,çünkü bildiğim kadarıyla aşırı yoğun antifreeze de hararet yaptırtır.İhmal etmeyin bence,motorum dondu isimli bir başlıkta görmek istemeyiz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Focus hararaetle ilgili en az sıkıntısı olan arabalardan biridir.İbre çakılı diye bilinir kullanıcıları tarafından.Arabada bir arıza yoksa hararet yapmıyacaktır,yapıyorsa gider bir ustaya hallettirirsiniz.Ama öncelikle ustaya ölçüm yaptırıp antifreeze'i koydurun derim,çünkü bildiğim kadarıyla aşırı yoğun antifreeze de hararet yaptırtır.İhmal etmeyin bence,motorum dondu isimli bir başlıkta görmek istemeyiz. Daha önce su eklemiş... Onun için direk antifiriz ekle dedim... Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Arslan 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 Günaydın değerli klüp üyeleri Aracımda antifriz eksilmesi olduğunu fark ediyordum ancak görünürde bir sızma farketmediğimden geçiştiriyordum. Son olarak eksilme artınca aracı kalas koyarak yükseğe kaldırdım alttan bir bakayım dedim. Motor devir dayım'ın orada ıslaklık tespit ettim elimi sürdüm kokladım baktım antifriz. Ford servisi ardahanda yok malüm. sıradan bir tamirciye gösterdim bana devir dayımdan kaçırıyor değişmesi lazım dedi.. Bu sızmanın başka bir yerden yada başka bir nednle olabilme ihtimali var mıdır? Böyle bir durumla karşılaştınız mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts