Sabahattin Görgülü 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 LPG doğru takılmışsa ve sistemde hava yoksa normal şartlarda kendi kendine hava yapmaz. LPG takılması sırasında ya da LPG sonrasında antifiriz değişimi sonucu, sisteme hava girmiş ve antifiriz yoğunluğu da fazla ise sistem içerisinde bulunan havayı atamıyor.Tabi bunlar benim gözlemlerim. Benim sistemde şuanda hava yok.Kurtuldum çok şükür. Şimdi sıra, daha önce anlatılan yöntemle, sistemin suyunu boşaltmadan antifiriz ilavesi yapmak. Bu hava alma işi nasıl olmalı nerede anlatılıyor bildirir misin bir de hava yapmayacak şekilde nasıl antifiriz koyulur bilgi verirsen teşekkürler Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 (düzenlendi) Bu hava alma işi nasıl olmalı nerede anlatılıyor bildirir misin bir de hava yapmayacak şekilde nasıl antifiriz koyulur bilgi verirsen teşekkürler Hava alma işlemini arabanın arkasını kaldırarak falan deneyenler var. Ancak; ben su tankının kapağını değiştirince, orijinali ile sistem kendisi aldı havayı(tabi antifiriz yoğunluğu da az olacak). Hava yapmayacak şekilde antifiriz konulması ise şöyle; 1.Araba çalışmıyorken su tankının kapağı açılır. 2.Sonra su tankının üzerindeki iki borudan ,arabayı karşımıza alınca sağ tarafta olanı(motordan gelen) çıkartıp yere sallıyoruz. Bu borudan sistem suyu boşalmaya başalayacaktır.Boşalan suyu bir kapta tutarsanız ne kadar su aktığını ölçebilirsiniz. 3. Su hortumdan boşalırken aynı anda su tankında hortumu çıkardığımız yere parmağımızı tıkayıp su tankına antifiriz ilavesi yapıyoruz. Buradaki amaç su boşalırken sistem hava yapmadan antifiriz ilavesi yapmak. (Su tankında su asla bitmeyecek.Yoksa hava yapar) 4. Yere sallanan hortumdan gelen suyun rengi değişinceyekadar işleme devam ediyoruz. Suyun rengi değişince işlem tamamdır.(Ya da iki litre su boşalsın ve iki litre antifiriz eklenmiş şekilde de olur. ) Son olarak çıkardığımız hortumu yerine takıyoruz. 3 Mayıs 2012 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recep Ali Bedek 12 Mayıs 2012 Paylaş 12 Mayıs 2012 iyi günler arkadaşlar bende hareret sorunu yaşyorum. 2 gün önce uzun yola gittim rampa yukarı 5 vites 120 civarında giderken birden hareret göstergesinin kırmzı ya gittiğini gördüm hemen kenara çektim arabayı stop etmedim hareret düştü.sonra tekrar devam etttim ve yine bir rampa cıktım harerette oynama olmadı rampann sonunda iniş vardı bu defa orada ibre kırmızıya doğru gitti tekrar sağa yanaştım arabayı ronaltiye aldım.hareret düştü. ustaya götürdüm suyuna baktı hortumlara baktı birde test sürüşü yaptı bişey bulamadı ve sonra bu fordlar hep böle yapıyo sebebini bulamıyoz dedi. ama herzaman yapmıyo arabam bunu daha rampa virajlı düşük viteslerde kullanyorum yapmıyo. ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olursanız sevinirim arabam tüplü 2001 ghia hb.teşekkürler Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 12 Mayıs 2012 Paylaş 12 Mayıs 2012 iyi günler arkadaşlar bende hareret sorunu yaşyorum. 2 gün önce uzun yola gittim rampa yukarı 5 vites 120 civarında giderken birden hareret göstergesinin kırmzı ya gittiğini gördüm hemen kenara çektim arabayı stop etmedim hareret düştü.sonra tekrar devam etttim ve yine bir rampa cıktım harerette oynama olmadı rampann sonunda iniş vardı bu defa orada ibre kırmızıya doğru gitti tekrar sağa yanaştım arabayı ronaltiye aldım.hareret düştü. ustaya götürdüm suyuna baktı hortumlara baktı birde test sürüşü yaptı bişey bulamadı ve sonra bu fordlar hep böle yapıyo sebebini bulamıyoz dedi. ama herzaman yapmıyo arabam bunu daha rampa virajlı düşük viteslerde kullanyorum yapmıyo. ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olursanız sevinirim arabam tüplü 2001 ghia hb.teşekkürler Sen de aramıza hoş geldin Bu formu baştan sona okumanı tavsiye ederim . Ama bana uzun gelir dersen sistemdeki havayı aldır derim. Özetle bu kadar Yorum bağlantısı
Recep Ali Bedek 12 Mayıs 2012 Paylaş 12 Mayıs 2012 ben suyla ilgili bişey yapmadım değişim veya su ekleme falan ama gecen ay klima gazını tamamlatmıştım.teşekkürler Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 12 Mayıs 2012 Paylaş 12 Mayıs 2012 ben suyla ilgili bişey yapmadım değişim veya su ekleme falan ama gecen ay klima gazını tamamlatmıştım.teşekkürler tüp yeni mi taklıdı Yorum bağlantısı
Recep Ali Bedek 12 Mayıs 2012 Paylaş 12 Mayıs 2012 hayır 1 yl oldu bu zamana kadar başıma böyle bişey gelmedi. bu arada fan 106 derecede açıyo. su zaten 100 derecede kaynamıyomu.bana biraz fazla geldi. Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 12 Mayıs 2012 Paylaş 12 Mayıs 2012 hayır 1 yl oldu bu zamana kadar başıma böyle bişey gelmedi. bu arada fan 106 derecede açıyo. su zaten 100 derecede kaynamıyomu.bana biraz fazla geldi. Normal su 100 derecede kaynar,%50 su ve antifriz karışımlı soğutma sıvısı daha yüksek derecelerde kaynar Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 26 Haziran 2012 Paylaş 26 Haziran 2012 (düzenlendi) bi sorum olucaktı aracım 2004 focus comfort modelı 47 .000 km de gecen gun arabayı garaja park ettıkten 2 saat sonra araca binip bir yere gıdecektım aracın altı komple su olmuş .kaputu actım genleşme tankından taşmış tankta hıc su kalmamış su ekledım tekrar aracı calıstırdım havasını aldım gauge menuyu actım aracı bıraz sıkıştırdım 104 c ye kadar fan açmadı hararet göstergesi tam ortada duruyordu su kaynamaya başladı yıne tasıcak gıbı oldu bende klimayı calıştırdım fan acıldı motor sogudu formdan okudugum kadarıyla ısı sensorunu sipariş ettim aldım deiştirdım olmadı yıne fanı acmadı klımayı hıc durdurmadan gezıyorum bu aralar acaba bu sorun neden olabilir ? 26 Haziran 2012 tarihinde Sezgin Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 27 Haziran 2012 Paylaş 27 Haziran 2012 hayır 1 yl oldu bu zamana kadar başıma böyle bişey gelmedi. bu arada fan 106 derecede açıyo. su zaten 100 derecede kaynamıyomu.bana biraz fazla geldi. Kapalı sistem (basınç etkisi) ve antifiriz karışımı dolayısıyla kaynama noktası bir hayli yüksek. Tahminim 120 derece üzeri. Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 27 Haziran 2012 Paylaş 27 Haziran 2012 Ford focus'ta fan çalışırken arabanın kontağını kapatırsan fan çalışmaya devam etmesi gerekir mi? Aracımda fan çalışırken kontağı kapatıyorum. Fan da kendini kapatıyor. Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 27 Haziran 2012 Paylaş 27 Haziran 2012 Ford focus'ta fan çalışırken arabanın kontağını kapatırsan fan çalışmaya devam etmesi gerekir mi? Aracımda fan çalışırken kontağı kapatıyorum. Fan da kendini kapatıyor. Bilgisi olan yazarsa sevinirim. hepsi böyle sanırım Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz 4 Temmuz 2012 Paylaş 4 Temmuz 2012 Değerli arkadaşlarım yaklaşık 1 senedir focus'ların sahte hararet konusunda yapılanları önerileri okuyorum.Benim aracımda da aynı sorun vardı.Motor bloğunun arka tarafında bir parça değiştirdiler antalya otokoç'ta.(Şu anda unuttum ismini) ve o günden beri aracımda devamlı olarak sahte hararet meydana geldi. Önerileri okudum uyguladım ancak (tali hotum, termostat delinmesi ve müşir altına pul konulması hariç) bir sonuç alamadım.Arabanın ne zaman hararet yapacağı belli olmamaya başladı düz yolda giderken bile hararet yükseliyor vites küçültüp motor bağırmaya başladığı zaman hararet düşüyordu. Su kabının kapağını değiştirdim.Yine olmadı.Artık uzun yola çıkarken su kabının kapağını gevşek bırakıyor, sahte harareti kısmen önlüyordum.Tehlikelide olsa yaptım.Başka seçeneğim yoktu. Ankarada vatandaşın birisi (otokoçta çalışan daha sonra kendi dükkanını açan birisi) bu işe çözüm bulmuş.Sistemi komple kontrol edip yinede hava varsa özel bir alet yaptırmış ona bağlayıp sistemdeki havayı alaıyormuş.Fiyatıda 300 tl civarındaymış. Yaptırmadım.Böyle saçma bir şey olamazdı.Kaz parasıydı alınacak olan. Sonuçta antalya otokoça geldim ve servis müdürü Halil beye sorunu çözün dedim.Yarım saat süren bir kontrol sonucu sistemimdeki hararet YOK OLDU. Nasıl oldu biliyormusunuz arkadaşlar..... Araca yazılım yeniden yüklendi. Sadece bu kadar. Bu saniyeden itibaren hararet diye bir sorun kalmadı. 1 ay sonra ankaraya gittim..LPG hortumu T'den patladı.Oto rentam arkadaşlarımız olaya hemen müdahale ettiler plastik T yi demir olanla değiştirdim.2 adet var.Sonra malum boşalan antifiriz yerine tekrar antifriz konuldu.Su kabının sağ tarafındaki hortum aşağıya sarkıtılarak antifiriz gelinceye kadar beklendi.Daha sonra sistem tekrar bağlandı. Değerli arkadaşlarım yazılanlar içerisinde bir sır gibi beni arayın söyleyeyim.Yok şuna gidin buna gidin diye öneriler var.Burası forum ve yardımlaşma esastır.Ticari amaç olmamalıdır. Bu konuda sıkıntısı olan arkadaşlar lütfen ford servisine gidin yazılımı yeniden yükletin.Boşuna araçta gereksiz tadilatlar yaptırmayın. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Değerli arkadaşlarım yaklaşık 1 senedir focus'ların sahte hararet konusunda yapılanları önerileri okuyorum.Benim aracımda da aynı sorun vardı.Motor bloğunun arka tarafında bir parça değiştirdiler antalya otokoç'ta.(Şu anda unuttum ismini) ve o günden beri aracımda devamlı olarak sahte hararet meydana geldi. Önerileri okudum uyguladım ancak (tali hotum, termostat delinmesi ve müşir altına pul konulması hariç) bir sonuç alamadım.Arabanın ne zaman hararet yapacağı belli olmamaya başladı düz yolda giderken bile hararet yükseliyor vites küçültüp motor bağırmaya başladığı zaman hararet düşüyordu. Su kabının kapağını değiştirdim.Yine olmadı.Artık uzun yola çıkarken su kabının kapağını gevşek bırakıyor, sahte harareti kısmen önlüyordum.Tehlikelide olsa yaptım.Başka seçeneğim yoktu. Ankarada vatandaşın birisi (otokoçta çalışan daha sonra kendi dükkanını açan birisi) bu işe çözüm bulmuş.Sistemi komple kontrol edip yinede hava varsa özel bir alet yaptırmış ona bağlayıp sistemdeki havayı alaıyormuş.Fiyatıda 300 tl civarındaymış. Yaptırmadım.Böyle saçma bir şey olamazdı.Kaz parasıydı alınacak olan. Sonuçta antalya otokoça geldim ve servis müdürü Halil beye sorunu çözün dedim.Yarım saat süren bir kontrol sonucu sistemimdeki hararet YOK OLDU. Nasıl oldu biliyormusunuz arkadaşlar..... Araca yazılım yeniden yüklendi. Sadece bu kadar. Bu saniyeden itibaren hararet diye bir sorun kalmadı. 1 ay sonra ankaraya gittim..LPG hortumu T'den patladı.Oto rentam arkadaşlarımız olaya hemen müdahale ettiler plastik T yi demir olanla değiştirdim.2 adet var.Sonra malum boşalan antifiriz yerine tekrar antifriz konuldu.Su kabının sağ tarafındaki hortum aşağıya sarkıtılarak antifiriz gelinceye kadar beklendi.Daha sonra sistem tekrar bağlandı. Değerli arkadaşlarım yazılanlar içerisinde bir sır gibi beni arayın söyleyeyim.Yok şuna gidin buna gidin diye öneriler var.Burası forum ve yardımlaşma esastır.Ticari amaç olmamalıdır. Bu konuda sıkıntısı olan arkadaşlar lütfen ford servisine gidin yazılımı yeniden yükletin.Boşuna araçta gereksiz tadilatlar yaptırmayın. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. İfade ettiğiniz bu hararet dediğiniz gibi ne zaman yapacağı belli olmuyor. Yaklaşık olarak 1 senedir İstanbul'da kullanıyorum. Şehir içinde bir sıkıntı yoktu. Ancak kışın Isparta'ya gelirken dönüşte hep yaptı. Bugün itibari de İstanbul'dan Kütahya'ya geldim yine yaptı. Kütahya'da 2 gün kaldım sonra Isparta'ya geldim bu sefer hiç yapmadı. Sandıklı'dan sonra arabayı zorladım 175 hız yaptım. Tık demedi hiç bir sorun olmadı. Şaştım kaldım. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. İnşallah dediğiniz gibidir. Isparta'dan Antalya'ya sırf bu iş için gidebilirim. Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 bende başlangıçta acaba mı diye şüpheli bakmıştım olaya.Bir yazılım bu işi hallediyormuş meğerse.Antalya-ankara-istanbul-antalya güzergahında hararet diye bir şey görmedim.Yazılımla düzeldiğine göre ısparta ford(otokoç) ta yazılım olmalı.oradada kontrol ettirebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ali Toprak 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 Bende hararet yüzünden yazılım yükllettim ama olmadı.TSB deki sistemi yaptım 1,5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 6 Temmuz 2012 Paylaş 6 Temmuz 2012 Bende hararet yüzünden yazılım yükllettim ama olmadı.TSB deki sistemi yaptım 1,5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. TSB derken neyi kastetmiştiniz. Açar mısınız? Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 17 Temmuz 2012 Paylaş 17 Temmuz 2012 Bugün itibariyle Isparta Ford servisine gittim. Araçtaki hararet sıkıntısını ifade ettim. Adamlar hemen sıkıntıyı tanıdı. Aracın 2-3 gün kalması gerektiğini ifade ettiler. Zannederim bağlantıları kontrol edecekler. Maliyet olarak da minimum 150 maksimum 450 tl. tutabileceğini ifade ettiler. Gönlüm aracın serviste yatmasından razı değil. Her tarafını açıp sonra da tüp için ayrıca bir uğraş gerektirecek durumlar meydana getirebilir. Bir türlü karar veremiyorum, kalıp kalmaması hususunda yazılım için hiçbir şey demediler. Kararsızım ne yapacağıma dair. Yorum bağlantısı
Hasan Ali Demirörs 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 slm aynı sorunla bende çok uğraştım siteden okumadığım sayfa kalmamıştır. önceki sayfalarda haydar isminde bir arkadaş var kendisi Aksaray da memur. sorunu Konya da hallettirdiğini yazmış bende özelden görüştüm velhasıl sorunum halloldu kendilerine teşekkür ederim. şimdi anladığım kadarıyla yazayım. bendeki tüp bağlantısı kaloriferden direk alınmıştı ve Lpg regülatörü ve filtresi motorun ön kısmına monteliydi, bu parçalar motorun arka kısmına alındı ve regülatör kalorifer hortumuna paralel olarak ''T'' ile bağlandı, üst kapaktaki sıcaklık müşürü denendi sağlam çıkınca yerine takıldı, asıl önemli olansa, motordan çıkan kalorifer hortumu ve yedek su deposuna dönen, motordan taraftaki ince hortumun içinde devir dayimi yavaşlatıcı parçalar var. bunların hortumun içinden çıkarılması gerekiyor. sorduğumda bu parçaların fabrikadan takıldığı ve Lpg takıldıktan sonra devir daimin rahatlaması için çıkarıldığını öğrendim. tabii bende bu parça yerinde duruyordu. son olarak motoru fan açana kadar ısıtıp stop etti ve stop halinde yedek su depo kapağını ara ara gevşeterekten havasını aldı bu esnada bahsettiğim ince dönüş hortumundan muazzam gaz çıkışı gördüm. dönüş yolunda arabada 5 kişi 160-170 banamısın demedi Maşallah, Allah sıkıntılarınıza ferahlık versin 1 Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 slm aynı sorunla bende çok uğraştım siteden okumadığım sayfa kalmamıştır. önceki sayfalarda haydar isminde bir arkadaş var kendisi Aksaray da memur. sorunu Konya da hallettirdiğini yazmış bende özelden görüştüm velhasıl sorunum halloldu kendilerine teşekkür ederim. şimdi anladığım kadarıyla yazayım. bendeki tüp bağlantısı kaloriferden direk alınmıştı ve Lpg regülatörü ve filtresi motorun ön kısmına monteliydi, bu parçalar motorun arka kısmına alındı ve regülatör kalorifer hortumuna paralel olarak ''T'' ile bağlandı, üst kapaktaki sıcaklık müşürü denendi sağlam çıkınca yerine takıldı, asıl önemli olansa, motordan çıkan kalorifer hortumu ve yedek su deposuna dönen, motordan taraftaki ince hortumun içinde devir dayimi yavaşlatıcı parçalar var. bunların hortumun içinden çıkarılması gerekiyor. sorduğumda bu parçaların fabrikadan takıldığı ve Lpg takıldıktan sonra devir daimin rahatlaması için çıkarıldığını öğrendim. tabii bende bu parça yerinde duruyordu. son olarak motoru fan açana kadar ısıtıp stop etti ve stop halinde yedek su depo kapağını ara ara gevşeterekten havasını aldı bu esnada bahsettiğim ince dönüş hortumundan muazzam gaz çıkışı gördüm. dönüş yolunda arabada 5 kişi 160-170 banamısın demedi Maşallah, Allah sıkıntılarınıza ferahlık versin sorununuzun hallolmasına sevindim 1 Yorum bağlantısı
Ali Toprak 24 Temmuz 2012 Paylaş 24 Temmuz 2012 TSB derken neyi kastetmiştiniz. Açar mısınız? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/199141-yokusta-hararet/page__hl__%2Byoku%C5%9Fta+%2Bhararet__fromsearch__1 bu konuyu okumanızı tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Hasan Ali Demirörs 26 Temmuz 2012 Paylaş 26 Temmuz 2012 sorununuzun hallolmasına sevindim Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Haydar bey Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 Arkadaşlar merhaba benim sorunum devam ediyor hatta fazlası eklendi normal seyirde problem yok 95c-104c arasında geziniyo sıcaklık fakat biraz yüklenince özelikle de rampa varsa 108c çikiyor ondan sonra birden 114c ondan sonra 120c ayağımı gazdan çektim mi aynı kademe şeklinde geriye geliyor unuttum artık kaç kez havasını aldığımızı ne yapacamı şaşırdım önceden de bu dereceleri görmüştum fakat hararet göstergesi hep sabit ortada duruyordu şimdiyse füze gibi sola vuruyor ilk kez sarı uyarı lambası da yandı çok can sıkıcı bir durum.Önceden kapağı değiştirmeden önce sıcaklık 100c-104c arası su kaynıyordu şimdi o problem yok ısı 120c fakat basınçtan dolayı kaynamıyor şimdiye kadar yaptığım işlemler 1 ısı mişürü değişti 2 yedek su deposu ve kapak değişti 3 termostat değişti denenip takıldı eskisiyle aynı 82c-97c arasında açiyor 4 şu meşhur bay pas bağlantı da yapıldı yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Osman Küçükbeyazit 28 Ağustos 2012 Paylaş 28 Ağustos 2012 sezgin bey yaklaşık olarak 3 yıl bende aynı sorunla karşılıştım ama sakarya ford servisinde halil usta diye biri var istanbuldan oraya gittim giderken her rampada hararet yükseldi serviste 2 saatlik bir şey yaptılar test sürüşünde bende inanamadım hararet ortada olması gerektiği yerde çakıldı 2 senedir de allah a şükür bir sıkıntı yok daha yeni istanbul-hatay yaptım yaklaşık 1250 km sıkıntı yok tavsiye ederim ARAT FORD YETKİLİ SERVİS Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Devirdaim deiğişti ve tüm sıkıntılar çözüldü Yorum bağlantısı
Recommended Posts