Bekir Cebe 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Bekir bey bana ulaştı Sani. Dün müsait değildim bugün yardımcı olmaya çalışacağım. Bekir bey tam olarak problem nedir ? Yakın zamanda devridaim değişimi yapıldı mı veya radyotör sıvısı komple boşaltılmak şartıyla yenilendi mi, araçta lpg var mı, aracın hararetini gaugge menüsünden dijital olarak takip ettiniz mi ? Merhaba tahir abi devirdaim, termostat 8 ay önce değişti yaklaşık 3 ay öncede antifiriz koyuldu, araçta lpg var , bir hafta önce normal seyir halinde iken aracın hararet ibresi birden sona dayandı sonra hemen normale döndü korktum hemen suyuna baktım esme dahi yoktu , fan çalışıyordu, ancak sadece ibre sona dayanıyor tekrar normale dönüyor dün ıspartaya gittim iki elektirikçiye muhtemel olarak ya müşür de sıkıntı var yada şase yapıyordur dediler pazartesi bakabileceklerini söylediler sıkıntımız bu abi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Sistemde ki havayı düzgün alamamışlar bence ve yalancı hararet dediğimiz sıkıntıyı yaşıyorsun.Gauge menüyü nasıl kullanacağını biliyor musun ? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/159514-gaugegage-testi/ 1 Yorum bağlantısı
Bekir Cebe 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 http://www.yedekparcaford.com/?urun-5046-focus-hararet-musuru--isi-musuru-2002-2005-ford - - - - Burada gösterilen müşür sizce orjinal mi birde lpg li araçlara garanti yoktur diyor https://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com.tr/focus-hararet-musuru-16-19982005-pid-12502.html Buradada aynı ürün var normal fiyat 100 TL diyor indirimli 60 TL diyor anlayan arkadaşlar bakarsa sevinirim Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Site sağlam orijinal diyorsa orijinaldir büyük ihtimalle Bekir ama önce problemi net olarak belirle Diğer linkte bulunan siteyi pek kullanma Yorum bağlantısı
Bekir Cebe 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Site sağlam orijinal diyorsa orijinaldir büyük ihtimalle Bekir ama önce problemi net olarak belirle Diğer linkte bulunan siteyi pek kullanma ilki mi güvenilir abi birde pazartesi değiştirmem gerekirse boşuna o kadar para vermeyeyim diyorum Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 ilki mi güvenilir abi birde pazartesi değiştirmem gerekirse boşuna o kadar para vermeyeyim diyorum İlk siteden forum içinde alış veriş yapanlar olmuş ve olumsuz bir dönüş yok.Ayrıca online yardım seçeneği var o kısımdan sorularını sorabilirsin site sahiplerine. Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 ilki mi güvenilir abi birde pazartesi değiştirmem gerekirse boşuna o kadar para vermeyeyim diyorum ikiside orjinal gözüküyor ama tabi nette olunca güven meselesi foto orjinal gelince yan sanayi gözüküyor 50 tl bulamasın imkansız ben yakın zamanda taktırdım ve çok araştırdım 150 tl diyende vardı orjinal diyip 35 tl diyende vardır en sonunda oorjinal ford parçası satan yere sordum sadece fordla ilgileniyor parçacı 100 tl dedi arkadaşımın tavsiyesi üzerine özel ford servisine gitti 150 tl takarım dedi + garanti verdi pazarlıkla 100 tl müşür 20 tl işçile taktırdım ve şu anda sıkıntı kalmadı orjinal ford parçalarının üzerinde ford damgası olur en basit yolla buradan anlarsın sakın yan sanayi çin malı ingiliz malı taktırma ucuz diye ben o hatayı yaptım 120 tl sıkıntı 350 tl patladı birde yoldaki o rezillik zaten başa bela 1 Yorum bağlantısı
Bekir Cebe 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 ikiside orjinal gözüküyor ama tabi nette olunca güven meselesi foto orjinal gelince yan sanayi gözüküyor 50 tl bulamasın imkansız ben yakın zamanda taktırdım ve çok araştırdım 150 tl diyende vardı orjinal diyip 35 tl diyende vardır en sonunda oorjinal ford parçası satan yere sordum sadece fordla ilgileniyor parçacı 100 tl dedi arkadaşımın tavsiyesi üzerine özel ford servisine gitti 150 tl takarım dedi + garanti verdi pazarlıkla 100 tl müşür 20 tl işçile taktırdım ve şu anda sıkıntı kalmadı orjinal ford parçalarının üzerinde ford damgası olur en basit yolla buradan anlarsın sakın yan sanayi çin malı ingiliz malı taktırma ucuz diye ben o hatayı yaptım 120 tl sıkıntı 350 tl patladı birde yoldaki o rezillik zaten başa bela Sizdede yalancı hararet sıkıntısı mı vardı , sıkıntı da bu yolla çözüldü mü Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Sizdede yalancı hararet sıkıntısı mı vardı , sıkıntı da bu yolla çözüldü müevet aynen devir dayımı degiştirdim usta hava almayı unutmuş arza 2 hafta sonra birden araca yüklendim araç yalancı haralet yaptı ve büyük ugaraşlar sonrası havası alındı orjinal müşür takıldı sorun kalmadı 1 Yorum bağlantısı
Bekir Cebe 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 evet aynen devir dayımı degiştirdim usta hava almayı unutmuş arza 2 hafta sonra birden araca yüklendim araç yalancı haralet yaptı ve büyük ugaraşlar sonrası havası alındı orjinal müşür takıldı sorun kalmadı Hava aldırma işlemini nasıl yaptırdınız ? Tarif edermisiniz bende yaptırdım hava aldırma işlemini ancak hala devam ediyor benim devir daim sekiz ay önce değiştirilmişti, termostatla birlikte şimdide müşürü değiştircem sanayide orjinal 130, serviste 170 diyorlar Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Hava aldırma işlemini nasıl yaptırdınız ? Tarif edermisiniz bende yaptırdım hava aldırma işlemini ancak hala devam ediyor benim devir daim sekiz ay önce değiştirilmişti, termostatla birlikte şimdide müşürü değiştircem sanayide orjinal 130, serviste 170 diyorlarhava alma işlemi su bidonu max sevyede usta doldurdu ve motordan gelen geri dönüş hortumunu söktü biraz üfledi motor sıcaktı sonra aracı calıştırım 104 dereceye kadar bekledi termostat için zaten termostat açtıktan sonra hava belirgin bir şekilde çıkıyor su kesik kesik geliyor ve hortumdan su sabit akmaya başlayınca yerine taktı eksilen suyu tamamladı. Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Hava aldırma işlemini nasıl yaptırdınız ? Tarif edermisiniz bende yaptırdım hava aldırma işlemini ancak hala devam ediyor benim devir daim sekiz ay önce değiştirilmişti, termostatla birlikte şimdide müşürü değiştircem sanayide orjinal 130, serviste 170 diyorlar devam etmesi normaldir bende önce havasını aldırdım önceden 90 km/h yapıyordu hava alınınca 170 km/h yapmaya başladı çinmalı müşür taktılar 35 tl 1 ay yapmadı bayram günü haralet ipresi tamamen gitti götürdüm ingiliz malı taktılar 50 tl ve termostat degişti toplamda 150tl bayıldım 3 n sonra yine yaptı en son sinirlendim 120 tl orjinal taktırdım orjinal müşür takılırken havası alınmadı çünkü bir önceki usta saglam aldı havayı başındaydım ve 35 km boyuNca arabayı 200km/h max sevyede zorladım haralet yerinden bile oynamadı hava alma işlemi su bidonu max sevyede usta doldurdu ve motordan gelen geri dönüş hortumunu söktü biraz üfledi motor sıcaktı sonra aracı calıştırım 104 dereceye kadar bekledi termostat için zaten termostat açtıktan sonra hava belirgin bir şekilde çıkıyor su kesik kesik geliyor ve hortumdan su sabit akmaya başlayınca yerine taktı eksilen suyu tamamladı.bana sorarsan servise git pazarlık yap 130 dışarı verecene servise 150 tl ver garanti al ve müşür degiştikten sonra deme sürüşü iste oto yol veya iyi bir ranpada haralet müşürünün takma şekli degişik servis biliyor ve ölçüsü var tam sıkıyor bir buçuk tur gevşetiyor ince bir nokta sanayideki üstalar tam sıkmamıştı bunun ayarı bu diye servis tam sıktı ve az gevşetti. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Cebe 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Bugün servise gidip konuyu anlattım baktılar hararet müşürünün değişmesi gerektiğini söylediler toplamda 180 TL ye değiştirdiler sorunun kaynağının çözüldüğünü söylediler, ıspartadan saat:18;30 gibi gideceğim yere hareket ettim ve gene ibre kaç defa sona dayandı tekrar normale döndü anlayacağınız sorun gene çözülmedi Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Bugün servise gidip konuyu anlattım baktılar hararet müşürünün değişmesi gerektiğini söylediler toplamda 180 TL ye değiştirdiler sorunun kaynağının çözüldüğünü söylediler, ıspartadan saat:18;30 gibi gideceğim yere hareket ettim ve gene ibre kaç defa sona dayandı tekrar normale döndü anlayacağınız sorun gene çözülmedigaranti almışmıydın? Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 (düzenlendi) Konuyu baştan sona okursanız çözüm mevcut.Yakın olsak 1 saatlik işi var.Masraf 0-30 tl arası.Telefondan yardımcı olabilirim. 6 Mayıs 2014 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Bekir Cebe 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 garanti almışmıydın? Baştan söyledim değiştirdikten sonra gene aynı şeyi yaparsa getiririm dedim yarın arayacağım bakalım ne diyecekler Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 7 Mayıs 2014 Paylaş 7 Mayıs 2014 Baştan söyledim değiştirdikten sonra gene aynı şeyi yaparsa getiririm dedim yarın arayacağım bakalım ne diyeceklerneden degiştiginde deneme sürüşü istemedin. 1 Yorum bağlantısı
Zeki Özcan 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 merhaba, 2003 focus um var. 180 000 km de. araba 2 ay önce su konulan yerden suyu eksiltmeye başladı, su kabının çatlak olduğu tesbit edildi ve değiştirdim. birlikte triger setini de değiştirdim. daha sonra araba suyu başka yerlerden atmaya başladı. termostatdan atıyor dedi götürdüğüm usta ama yaptırmaya vaktim olmadı. hafta sonu şehirler arası yola çıktım hiç dur kalk yapmadan 100km den fazla gittim. durdum arabaya baktım motor ve soğutma sistemi ısınmamıştı ama durunca yine de suyu attı. şehir içindeki dur kalklardan çok fazla ısınıyor ve suyu atıyor. bu arada fan sağlam ve hararet çıkmıyor. ankarada nereye götürebilirim (otokoç dışında:) ve sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 10 Haziran 2014 Paylaş 10 Haziran 2014 merhaba, 2003 focus um var. 180 000 km de. araba 2 ay önce su konulan yerden suyu eksiltmeye başladı, su kabının çatlak olduğu tesbit edildi ve değiştirdim. birlikte triger setini de değiştirdim. daha sonra araba suyu başka yerlerden atmaya başladı. termostatdan atıyor dedi götürdüğüm usta ama yaptırmaya vaktim olmadı. hafta sonu şehirler arası yola çıktım hiç dur kalk yapmadan 100km den fazla gittim. durdum arabaya baktım motor ve soğutma sistemi ısınmamıştı ama durunca yine de suyu attı. şehir içindeki dur kalklardan çok fazla ısınıyor ve suyu atıyor. bu arada fan sağlam ve hararet çıkmıyor. ankarada nereye götürebilirim (otokoç dışında:) ve sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? öncelikle geçmiş olsun rayatörden çıkan üst ve alt hortum ısınıyormu yani araç Termostat açıyormu başka yerlerden su atma proplemi genelde su olupta antifiriz koyulan araçlarda sık karşılaşılır daha önce su vardır kireç tutmuştur antifirz kireçi parçalar ve zayıf yerlerden atar. Ankarada ustayı ankaralı arkadaşlar yazacaklardır.iyi günler. Yorum bağlantısı
Zeki Özcan 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 öncelikle geçmiş olsun rayatörden çıkan üst ve alt hortum ısınıyormu yani araç Termostat açıyormu başka yerlerden su atma proplemi genelde su olupta antifiriz koyulan araçlarda sık karşılaşılır daha önce su vardır kireç tutmuştur antifirz kireçi parçalar ve zayıf yerlerden atar. Ankarada ustayı ankaralı arkadaşlar yazacaklardır.iyi günler. teşekkürler. dün tanoto da termostat contasını değiştirdiler suyu boşaltıp tekrar doldurdular, bugün sorun yok ama ısınma hep var (hararet kalkmasa sa) sanırım fordların ortak özelliği ısınma. ama dediğiniz gibi su varken antifiriz koymuştum bir ara sorun ondan sonra başlamıştı. Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 teşekkürler. dün tanoto da termostat contasını değiştirdiler suyu boşaltıp tekrar doldurdular, bugün sorun yok ama ısınma hep var (hararet kalkmasa sa) sanırım fordların ortak özelliği ısınma. ama dediğiniz gibi su varken antifiriz koymuştum bir ara sorun ondan sonra başlamıştı. ısınma mutlaka olacak zaten ısınma yoksa sıkıntı var demektir Yorum bağlantısı
Alev Bülent Ay 22 Haziran 2014 Paylaş 22 Haziran 2014 Bende hararet yüzünden yazılım yükllettim ama olmadı.TSB deki sistemi yaptım 1,5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. ali bey, Bende benzer bir sorun Yaşıyorum. Siz hangi servise gittiniz acaba. Ben İstanbul'dayım. Birde kit ne kadara mal oldu. Teşekkürker... Yorum bağlantısı
Çınar GÜNGÖR 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Arkadaşlar merhaba Bursa'da bu konuyu bilen iyi bir servis veya usta tavsiyeniz var mıdır ? radyatör termostat hararet müşürü hepsi orjinaliyle değişti, havası alındı fakat sorun devam ediyor. Aracı yeni almama rağmen soğuttu beni kendinden satmayı düşünüyorum artık. yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Arkadaşlar merhaba Bursa'da bu konuyu bilen iyi bir servis veya usta tavsiyeniz var mıdır ? radyatör termostat hararet müşürü hepsi orjinaliyle değişti, havası alındı fakat sorun devam ediyor. Aracı yeni almama rağmen soğuttu beni kendinden satmayı düşünüyorum artık. yardımlarınızı bekliyorum.Hararet müşürü orjinal derken kontorol etinizmi üzerinde fort damgası varmıydı orjinal diye ingiliz malı müşürde satıyorlar ve haralet müşürünü takılırken başındamıydınız önce tam sıkılır sonra bir buçuk tur gevşetilir. Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Ben bu macerayı 3 ay yaşadım iyide tertübe sahibi oldum 3 tane haralet müşürü degiştirdim. Geçenlerde araç trıger için bakıma gitti diger konularda var ve araç suyu haliyle boşaltıldı götürdügüm usta güvenilir bir arkadaşım para söz konusu degil aramızda neyse trigel degişti dedik anti firiz koyalım ve direk söyledim abi havasını güzel al neyse havası alındı arabanın tamamen işi bitti denedik geldik hava alırken bir kaç sefer sona dayadı haraleti sonra kesti 2 gün sonra uzun yola çıktım hem oto yolda hemde rampada kökledim gazı haralet yerinden kımıldamıyor tmm oldu bu iş dedik 5 gün sonra sabah evden çıktım benim evden 2 km sonra trafik ışıkları var neyse kırmızıda durdum bir haralet gitti geldi dedim eyvah macara yine başlıyor neyse işimi bitirdim eve geldim ama araç 88 derecede hemen kaputu açtım su bidonunun kapanı açarken bir fısıltı geldi dedim tmm havası tam çıkıyor kapatım kaputu çıktım otobana yine tam gaz birşey yok 2 gün sonra yine aynı ışıkta aybı yerde yaptı bu sefer çwktşm saga aynı işlemi tekrarladım yine hava çıktı 3 gğn sonra sanayiye işim düştü ugradım durumu anlattım kendide aynısını yaptı iyi yapmışsın dogrudur dedi o gün bugundür şeytanın kula kurşun iyi geçiniyoz arabayla birşeyyok. Denemekte fayda var derim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts