Murat Cerit 10 Nisan 2006 Paylaş 10 Nisan 2006 (düzenlendi) Arabayı aldım alalı (aşşağıyukaru 1,5 aydır), soğuk havalarda çalıştırırdıktan sonra rölantide bi müddet çalıştıktan sonra motor sistem arızası diyip stop ediyor. En son bu sabah yaptı. Camlarda buz vardı, belli ki hava sıcaklığı eksilerdeydi gece. Serviste bağladılar, bişey çıkmadı. Dört sabah falan yaptı. Dizellerde oluyodur diye üstüne düşmemiştim. Ama bugün arkadaşlarla konuştum, Kışın o soğuklarda bile yapmamış onlarınkiler. Sizin böyle bir probleminiz var mı? Yoksa benim problemim ne olabilir? 10 Nisan 2006 tarihinde Murat Cerit tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Nisan 2006 Paylaş 11 Nisan 2006 Yakıt sorunlu olabilirmi ki.. Bence yakıtı değiştirip bi test etmek lazım.. Yorum bağlantısı
Murat Cerit 11 Nisan 2006 Yazar Paylaş 11 Nisan 2006 Bulunduğum yerde opet yok, bende mecburen po kullanıyorum. Bp bi kaç arkaşa burda motor yaptırttı. Hoş başka serviste yok, servisten arabayı bi gün bırakmalısınız diyorlar. c.tesi bırakıcam. bakalım nolcak? Büyük ihtimal yakıttan diildir, daa üçüncü depom.. bi de sadece soğuk havalarda yapıyo... Yorum bağlantısı
Ümit Basri Bülbül 24 Ocak 2008 Paylaş 24 Ocak 2008 2005 model C-Max sahibiyim. Geçen yıl da başıma gelmişti ve servise götürmüştüm. Sorun halloldu sanıyordum; ama 1 yıl sonra yine tekrarladı. Aracım açıkta duruyor. Çok soğuk olduğu zamanlarada kontağı çevirdiğimde motor çalışmadan önce sigorta kutusunda 2-3 kez klik sesi geliyor ve en az iki kez farlar yanıverip sönüyor. Servise götürmeme fırsat kalmadan çalışmamaya başladı. Göstergeler ve diğer elektrikli aksam çalışıyor; ama motor çalışmıyor ve sadece "tık" sesi geliyor. Aracımı şu anda emniyetli bir yere bıraktım. Cumartesi servise götüreceğim; çünkü ancak o zaman müsaitim. Gündüz tekrar çalıştırmayı deneyeceğim. Çalışmayacağından eminim. Buradaki konuda CKP sensöründen bahsedilmiş. Sorunun aynısı olup olmadığını bilmiyorum. Servise gitmeden önce bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 24 Ocak 2008 Paylaş 24 Ocak 2008 kızdıma buji rolesini bir kontrol edin içerisine su girmiş olabilir. Yorum bağlantısı
Ümit Basri Bülbül 25 Ocak 2008 Paylaş 25 Ocak 2008 (düzenlendi) Teşekkürler Yaşar Bey. Biraz araştırınca kızdırma bujisinin dizel araçlarda olduğunu gördüm. Benim C-max benzinli. 25 Ocak 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Basri Bülbül 25 Ocak 2008 Paylaş 25 Ocak 2008 Mesajı düzenleyemediğim için buraya yazıyorum Bu adresteki konudan yola çıkarak Gage modundaki DTC (diagnostic trouble codes) hatalarını not ettim. DTC 1 D900 DTC 2 9600 DTC 3 E200 DTC 4 9318 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 25 Ocak 2008 Paylaş 25 Ocak 2008 9318 bendede çıkmıştı " düşük akü gerilimi " imiş Yorum bağlantısı
Ümit Basri Bülbül 26 Ocak 2008 Paylaş 26 Ocak 2008 9318 bendede çıkmıştı " düşük akü gerilimi " imiş Dün Kaskonun yol yardımını aradım ve aracımı çekici ile Kayseri Metinler Ford Servisine götürdüler. Bugün de aracımı almak için servise gittim. Teknisyenin söylediğine göre kışın genelde bu tür sorunlarla karşılaşıyorlarmış. Kışın aracı mümkü nolduğunca kullanmamaya gayret ediyordum. Kullanılmadığından akü zayıflıyormuş. Aküyü dünden şarja takmışlar. Şimdi iyi bakalım. 25 YTL işçilik aldılar. Buna da şükür. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 26 Ocak 2008 Paylaş 26 Ocak 2008 geçmiş olsun. benim yakınımdaymışsınız kusura bakmayın. yoksa bende bakardım aracınıza Yorum bağlantısı
Ümit Basri Bülbül 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 geçmiş olsun. benim yakınımdaymışsınız kusura bakmayın. yoksa bende bakardım aracınıza Yine de fikir verdiniz. Teşekkür ederim. Oh iyi olmuş işte.. Yazık değilmi garibana bu karda kışta soğukta üşütüyorsunuz. Battaniye neyim bişiler örtün yazıktır.. Gecenin karanlığında Kayserinin soğuğunda kimbilir neler çekiyor zavallı.. Soğuk ayrı bir dert, park yeri ayrı bir dert. Hiç sormayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 Kayseri'dedemi park yeri sorunu var ... Alası var.. 15-20 dakka dolaştığım oluyor.. Yorum bağlantısı
Ümit Basri Bülbül 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 Kayseri'dedemi park yeri sorunu var ... Kayseri'de değilim (Develi'deyim); ama Kayseri'ye yolum düştüğünde park sorunu yaşıyorum. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 29 Ocak 2008 Paylaş 29 Ocak 2008 İstanbul sınırları içinde bulunup park sorunu yaşanmayan semti ben İstanbul'dan saymıyorum... Yorum bağlantısı
Ümit Basri Bülbül 30 Ocak 2008 Paylaş 30 Ocak 2008 Bu arada konu park muhabbetine dönmüş Maalesef park sorunu her yerde var. Aracımın sorunu giderildi ancak Gauge'de hal Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 30 Ocak 2008 Paylaş 30 Ocak 2008 Basri bey 9318 uyarısı, akü sorunu çözüldükten bir süre sonra kendiliğinden ortadan kalkıyor. Benim menüde artık dtc none yazıyor. Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt 9 Şubat 2008 Paylaş 9 Şubat 2008 aküyü mutlaka değiştirin sizi gene yolda bırakır yani çalışmamazlık eder. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Nisan 2020 Paylaş 20 Nisan 2020 Sen onu bulduysan o da seni bulmuştur 😁 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts