İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Yol Bilgisayarı Modifiyesi


Ahmet Ertugay

Recommended Posts

Ahmet Ertugay

cd mp3, kolçak, koltuk kılıfı işlerini yaptıktan sonra sıradaki modifiyeyi düşünmeye başladım.

aracımda yol bilgisayarı yok. bunu sonradan takmak mümkün mü? mümkünse maliyeti nedir? yardımlarınızı bekliyorum. (Bir de egsoz modifiyesi düşünüyorum ama elektronik vanalı egsoz diye bişey geçmişti forumda, ne olduğunu çok merak ediyorum)

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

hangi modelde oldugunu hatırlamıyorum ama orjinal yol bilgisayarının bulundugu yerde tesisatın hazır oldugunu görmüştüm.

bence ilk önce bu tesisatın olup olmadıgını kontrol edin

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dış ısı göstergesi işini aksesuarcılardan halledebilirsiniz. Bence faydalı bir mod olur.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

hakketten yav şu yol bilgisayarının eksikliğini hiç hissetmedim hatta kullananları görüyorum adamlarda devamlı yakıt tüketimi hesabı yapmak mecburiyetindelermiş gibi bir olay var , anlamadım !!! :)

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Ben o boşluğa kapak yapıp termometre ve Mp3 çaların ekranını ve kumandalarını yerleştimeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

Elektronik vanalı egzoz da abi arabanın altında kı egzoz da son susturucudan önce bi yere ek bi boru uzatıyolar . borunun araya bi tane 12 volt luk geçişi sağlıcak ufak bi motor koyuyolar araba bagırmasın diyosan tesisat aynı kelebek kapalı oluyor. ama bagırsın diyosan kelebek açılıyor ve son susturucu iptal olup yandakı ek boruya veriyor havayı. son susturucun iptal oldugu içinde araban deli gibi bağırıyor. vanalı egzozun elektiriklisi. yaklaşık maliyeti 500 tl falandı 3 sene önce şimdi nedir bilemem.

açıklamanız için teşekkürler Erdem Bey

aslında egsoz modifiyesinde istediğim deli gibi ses çıkması değil, ancak normalden daha yüksek ve tok bir ses elde etmek. Bu nedenle eski aracımda yaptığım gibi son susturucuyu komple değiştirmek daha mantıklı galiba. gerçi egsoz muayenesine giderken orjinal egsozu taktırıp, muayene sonrası tekrar sesli egsozu taktırmak gerekiyor. Renault ya taktığım spor susturucuyuda sökmüştüm satarken ama focusa uymuyor tabiiki. uysaydı sıfır maliyetle egsoz olayınıda çözümleyecektim ama kader işte.

hakketten yav şu yol bilgisayarının eksikliğini hiç hissetmedim hatta kullananları görüyorum adamlarda devamlı yakıt tüketimi hesabı yapmak mecburiyetindelermiş gibi bir olay var , anlamadım !!! :)

haklısınız Okyay Bey,

arada arkadaşımın 2006 model hyundai accent admire ını kullanıyorum. kullanım süresince yakıt tüketimi hesaplamasına girmiyorum, ancak anlık yakıt tüketimi modunda devirli kullanasım gelmiyor ve gözüm sürekli tüketim rakamlarında oluyor.

Yorum bağlantısı
Levent Eksen

Biz bu yol bilgisayarının panelini kullansak sadece, bir de sıcaklık sensörümüz olsa. Hani, yol bilgisayarı bence çok gerekli bir şey değil ama, insan dışarda sıcaklık kaç derece bazen merak ediyor.

+1

bende tam aynı şeyi düşünüyordum.. yol bilgisayarı panelini oturtsak oraya, aynen orjinal yol bilgisayarı varmış gibi, ama sadece dış sıcaklık gösterecek şekilde nasıl yapabilirizki? aksesuarcılardaki termometreler çok çeşitli ama çoğuda ucuz çan çin çon malı, kaliteli olanlarda tatmin etmiyo beni bence orjinal görüntüsü hepsinden çok güzel, hem ışıklı, iç dizaynda bir yabancılıkta olmayacak..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Pekiiii hangisini tercih ederdiniz ikisinden birini seçmek zorunda olsaydınız?

İç ısıyı görmek mi, dış ısıyı mı?

Kesinlikle dış ısıyı tercih ederdim ben, önce güvenlik.
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

buzlanma işareti nem bilgisiyle sıcaklık bilgisinin beraber okunup değerlendirilmesiyle çıkıyor dimi yol bilgisayarlarında. benim bir kere -2 de buzlanma işareti çıkmamıştı :kutlama:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Focuslar sadece sıcaklığa bakıyor, 4 dereceye düşer düşmez lamba yanıyor, Hiş değiştiğini yada saptığını görmedim.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Bu parçaların çıkması olmaz mı kardeş..?

bakmak lazım. çıkmasını bulmak zaman alır. birde uygun fiyat olacakmı?
Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

Yaşar ustanın dediği gibi, bu iş için herşeyden önce tesisatı kontrol etmek gerekiyormuş. Gösterge panelini söküp, 26 pinli bir kablo bağlantısı bulunabiliyorsa tesisat vardır, yoksa yoktur. Yoksa bu iş biraz zordur ...

İddiaya göre çoğu focusda bu tesisat var. Tesisat var ise, yakıt bilgisi bölümü için yapılacak bir şey yok. Ancak, termometre sensörü montajı ve silecek suyu modu için biraz işcilik gerek. Tekerleklerden biri sökülecek, rezervuar değiştirilecek ve kablolar için ufak bir delik açılacak ...

Ve son olarak yukarıdaki malzemelerin fiyatlarını parsor'dan sorguladım. 964 ytl tutuyor. KDV ve zamlarla 1500'e yaklaşır herhalde. Daha işcilik var. Orjinal parçalarla bu iş yaş... O nedenle ben vazgeçtim...

gerçekten bu fiyat oldukça yüksek. arabayı satıp yol bilgisayarlı bir focus almak daha karlı sanki...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

arabayı satıp yol bilgisayarlı bir focus almak daha karlı sanki...

Ama önemli olan onu yapmak.. :kutlama:
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...