İçeriğe Yönlendir

Kontağı kapattıktan sonra gelen ses !!!

Osman Öksüz

Recommended Posts

Serhan Küçük

Merhabalar arkadaşlar klube daha yeni üyeyim ve ilk mesajım (tanışma bölümünü bulamadım kusura bakmayın)

Bende artık Focus 2 trend sahibiyim ve ilk defa bugün mazot aldım ve pompacı mazot pompasını nasıl yerleştirdi bilemiyorum fakat yaklaşık yarım litre mazot tekerleğin altındaki bir hortumdan dökülmeye başladı ve bundan sonraki her basışında aynı yerden döküldü acaba bu depoya giden hortumun kopma ihtimali nedir? :)

Yorum bağlantısı
Hakan Satılmış
kontağı kapattıktan 5-10 saniye (bazen bu süre uzayabiliyor) sonra ön konsoldan (ama tam olarak neresinden bilmiyorum) gguuuuurrrrrrrrccccc giye bir ses geliyor. benzer problem yaşayan var mı ? neyin nesidir neden kaynaklanır acaba???

aynısı bendede var.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Alaattin Zeki

Maşallah herkes aklına gelen herşeyi yazmış. ama sorunun cevabı hala ortada yok.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
Maşallah herkes aklına gelen herşeyi yazmış. ama sorunun cevabı hala ortada yok.
Özür dileriz.

bu cevap iyiyimiş Hakan :) , yönetim nerede? Yönetim...!!!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorunun cevabı defalarca verilmiş...

Bu kadar net konuştuğunuza göre, cevap buradaki yazılanlardan birisi değil.. Peki nedir doğru cevap.. ?

Yorum bağlantısı
Türker Gönüllü
pek su sesine benzer değil bu ses daha rahatsız edici aynen şöyle çıkıyo guuuurccccc

elektronik kontrollü klimalarda araç içindeki sıcaklığı algılayan sensorden kaynaklanan bir ses,sensörün uç kısmında fan var,zamanla toz dolduğu zaman ses yapmaya başlıyor,yeni fiesta da aynı ses mevcut.

muhtemelen ses bundan kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Türker Gönüllü
elektronik kontrollü klimalarda araç içindeki sıcaklığı algılayan sensorden kaynaklanan bir ses,sensörün uç kısmında fan var,zamanla toz dolduğu zaman ses yapmaya başlıyor,yeni fiesta da aynı ses mevcut.

Asıl sorun ise bu sensor tüp şeklinde ve aracın paneline bağlanıyor,araçta sert bakalitler mevcut olduğundan rezonans yapıyor , fan motoru dönüş esnasında titreşimi ön gögüs paneline yansıtıyor,sökülüp temizlendikten sonra ses azalıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fan motorunun Mondeo'larda yeri neresi?

Torpidonun arkasındadır diye tahmin ediyorum... En uygun yer orası..

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Ford focus II si olan arkadaşlar bi iş için değilse bile arabayı seyret mek kafa dinlemek için :nargile: arabanızın içinde kontağı ve teyp i kapatın şöyle sessiz 3_5 dakika oturun daha ne sesler duyacaksınız kulaklarınıza inanamayacaksınız mübarek flarmoni orkestrası gibi bence herkes denemeli belki otomobil'inizi de dinleme zamanı gelmiştir? :moto::keyifli:

evet ben denemiştim bunu geçen arabayla sohbet ederken o da mekanik seslerle karşılık verdi bana :)

nasıl temizleyeceğiz peki?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
nasıl temizleyeceğiz peki?

Evet Türker bey, nesini temizleyince ses gidecek, sıfır otolarda bile ses var, fabrika pis mi monte ediyor?

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Evet Türker bey, nesini temizleyince ses gidecek, sıfır otolarda bile ses var, fabrika pis mi monte ediyor?

Bence pislikten falan değil bişeyler kapanıyo gibi geliyo ses..

Yorum bağlantısı
Fan motorunun Mondeo'larda yeri neresi?

Resim çok iyi açıdan çekilmemiş, harici hdd'ye yakın olmadığım için bu resmi bulabildim. İşaretlemeye çalıştım. Bu arada MK3'lerde bu ses sorunu yok sanırım. Henüz benim araçta bu sesi duymadım. :nazar:

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Güneş Gürbüz

'11 tdci collection focus'um var, geçenlerde bir arkadaşım arabama binmek için geldiğinde "motordan bir ses geliyor" diyerek beni aşağı çağırdı. Arkadaşlar sanırım sizinle aynı sesten bahsediyoruz. Araç rölantide beklerken de bu ses geliyor ara sıra ancak çoğunlukla kontağı kapatırken geliyor. kontağı kapatmadan 15+20 saniye beklesem de beklemesem de bu ses hep geliyordu tam stop etme anında. İster "cıııırrzzz" diyin ister "guuurccczz" diyin hepsi kabulümüzdür ancak genel olarak ıslık sesine benzettim bende ve dayanamayıp servise (OTOKOÇ - Söğütözü/Ankara) gidip sordum. Motorun egzoz sisteminde kalan artık gazları attığını ve bu sesin motoru kapattıktan 1 saat sonra bile gelebileceğini söylediler. Bana da biraz tatminkar geldi bu cevap çünkü gelen ses hava sıkışma sesi gibi geliyor bana, bilmiyorum benimle aynı düşüncede olanınız var mı. Bir de havaların soğuduğu şu günlerde o sesten eser kalmadı, umarım sizde de kesilmiştir ve umarım bu hepimizin aradığı cevaptır.

Herkese keyifli sürüşler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...