İçeriğe Yönlendir

Fiesta Flair Hakkında Bir Kaç Soru?


Kaan Korkmaz

Recommended Posts

Kaan Korkmaz
(düzenlendi)

Arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle.Gördüğünüz üzre aranızda yeniyim.Yakın zamanda Ford sahibi olmak için ben de harekete geçmiş durumdayım.

İlk arabam olacak.Elimde ki az mikatarda ki nakit ve biraz da banka kredisi desteğiyle 2. el bir otomobil almayı kafayı koymuş ve Ford'da karar vermiş durumdayım.

Düşündüğüm otomobil 2000-2001 Model Fiesta Flair.Öncelikli tercihlerim az yakan,nispeten ufak tefek olan,kilometresi de olabildiğince az olan bir otomobil.ki fiesta da bunu az çok karşılayan bir otomobilmiş.

Şu iki araca denk geldim nette.

.....................Edit.........................

Şimdi tavsiyelerinize had safhada ihtiyaç duyuyorum. İlk etapta nasıl otomobillerdir? Yukarıda yazdığım öncelikleri gerçekten karşılarlar mı? (Yakıt tasarrufu,dayanıklılık vs. - Aracı şehir içersinde kullanacağım)

Birde sormak istediğim bu aracı almadan evvel bir Ford Yetkili servisine gösterebilir miyim? Yani satıcılar galeriler buna imkan veriyor mu? Eğer yetkili servise gidebilirsek tahminen bana kaça malolur bu kontrol işi ?Bu konularda çok tecrübesizim gördüğünüz gibi :)

Herkese şimdiden teşekkürler...

tarihinde Kaan Korkmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İyi seçim..

Güzel arabadır.. Yakıt tüketimini sürücü belirler..

Gösterebilirsin.. Servisler hem görsel hemde teknik olarak bu aracı değerlendirebilir.. Galerici buna izin vermiyorsa alma o arabayı..

Servisler bu işin senden 100 liraya kadar isteyebilir, sen pazarlık yap, ağla, garibanım de. Arabayı alınca hep size getirecem o zaman alırsınız de..

Yorum bağlantısı
Uğur Yılmaz

Ben 97 model fiesta flair kullanıyorum, sizin almayı düşünüdünüz kasa makyajlı olanı. Bence de iyi bir seçim ilk araba için. 1,25 zetec motor ve kısa oranlı tasarlanmış şanzımanıyla mükemmel uyum sağlamış. Tam bir şehiriçi otomobili denebilir. 1-2. vitesleslerde beklenmeyen bir ivmelenmesi var. 3. vites tatminkar fakat 4 ve 5. viteslerde motorun ufak olduğunu hissediyorsunuz. Şanzımanın son dişlisinin kısa oranlı tasarlanmış olduğu için motor sürekli yüksek devirde kalıyor bu durum şehiriçinde çok sakınca yaratmıyor yüksek vitese düşük hızda seyredebiliyorsunuz. Fakat yüksek hızda otoban kullanımında yüksek devirden dolayı gürültü artıyor. Yakıt konusunda ise tamamen sizin kullanmanıza bakıyor. Şaşırtıcı derecede az da yakabiliyor. 5.vites 4000 devir/dk dan sonra sizde takdir edersiniz ki yakıt tüketimi katlanarak artıyor. Bu devir de yaklaşık 130-140 km/h hıza denk geliyor. Ben şehir içi normal kullanımla 6,8-7,2 lt/100 km benzin tüketiyorum. Deneme amaçlı İst-Ank gidiş geliş 90 km sabit hızda 100 km de 5 lt benzin tükettim. Yine deneme amaçlı aynı yolda motor tam kapasite çalıştığında 9,5-10 lt/100 km benzin tüketti. Makul kullanımda şehirlerarası 4000 deviri aşmadan 6 lt/100 km benzin tüketiyor. Bence bu değerler gerçekten benzinli bir araba için fena sayılmaz. Benim kullandığım modelde süspansiyon sistemi konfora yönelik yumuşak darbe emişi başarılı şehir içinde rahat ettiriyor fakat yüksek hızlarda çok güven vermiyor. Hızlı girilen virajlarda araba yatıyor fakat buna rağmen gerçekten iyi bir yol tutuşu var. (arabanın üzerinde 165/65/13 lastik var) Şehirlerarasında ise sakin bir şekilde 120-140 arası gidebiliyorsunuz, zaten daha fazlası güvenlik açısından iyi değil. Arabanın kronik bir sorunu varmıdır bilemiyorum, benimki 95 bin km de tek sorunu direksiyon hidroliği kaçırıyor şimdilik hidrolik ekleyip devam ediyorum. Düşük km de bakarsanız uzun bir süre sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Gerçekten kullanması inanılmaz zevkli, tam bir şehiriçi arabası. Yinede siz emin olmak için mutlaka arabayı kullanmadan almayın.

Bir de fren konusunda fren dozajını çok kolay ayarlıyabiliyorsunuz fakat yüksek hızda güven vermiyor tabi bu duruma süspansiyonun etkisi de var.

Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz

Uğur yorumun mükemmel olmuş...Kafamda ki tüm soruların cevabını senin yazında buldum...

Benim baktığım taşıtlardan birisi 45000 de birisi 55000 diğeri de 68000 de...İlk etapta 45000 olanı düşünüyorum...Fiyatı da makul gibi şu an için...Hafta sonu bi oto pazarı gezmeyi düşünüyorum...Eğer alternatif olarak gözüme çarpan birşey olmazsa direkt galeriye gidip alıcam linktekilerden birini,tabi vadedildiği gibi sağlamlarsa (birde satılmamış olursa)... Almadan önce sağlam bi sanayi kontrolünden geçirecez tabii ki...Onun için servis arıyorum şimdi bakalım...

Yorum bağlantısı
Uğur Yılmaz

40-70 bin km civarındaki arabalar bence daha yeni sayılır. Eğer adam gibi kullanıldıysalar. Mutlaka almayı düşündüğün baktığın her arabayı bir kere kullan, karşılaştırma yaparken daha kesin fikirlerin olur. Aynı sınıfta aynı fiyat civarlarında başka arabalara da bak madem ilk araban olacak ne var ne yok bir kullan bak kurcala sonra karar ver. Sonuçta içine sinsin, severek kullan arabanı. Yinede ben bu sınıfta fiestayı tercih ederim, değeri bilinmemiş güzel bir arabadır. Hiç bir yolda üzmez seni.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Bugün aldığım Focus'tan evvel 6 sene Fiesta kullandım, 3 senelik bir dönem 98 Flair, 3 sene de 00 Fun olmak üzere.

Her iki araç da ekonmik, performanslı ve güvenilirdi. Ben de Harun Bey gibi Ghia ya da Fun modellerini almanızı tavsiye ederim, hem kullanım zevkinizi etkileyecek CD çalar gibi aksesuarları var hem de satılması daha kolay.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Bence de 1.4 motorlusunu alın... Hem daha çok yakmaz, hem de performansı daha iyi olur...

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Sizce temiz kullanılmış bir fiestanın zetec motoru sorunsuzca kaç km yapabilir??

250 bin km'den fazladır muhtemelen.

Ben de Harun Bey gibi Fiesta Fun kullanmış biri olarak onu tavsiye ederim, Focus almış olmama rağmen halen o arabayı unutmuş değilim. Çok severim kendisini :)

Yorum bağlantısı
Muharrem Ferhan Temizer

Ben 2000 Model Fiesta Flair Kullanmaktayım.Öncelikle Şunu Söylemek İsterim.2000 Model Fiesta Flair Klimalı Mı Yoksa 2001 Model Klimasız Fun Mı Deseler Ben Açıkçası Flair I Tercih Ederim.Çünkü Artık İkinci Elde Dahi Galericiler Bu Tip Nispeten Yüksek Modelli Arabalarda Dahi Klimasız Aracı Tercih Etmiyor.Ancak Fiesta Flair Da Yabana Atılacak Araba Değil 1,25 Olmasına Rağmen Geçen Gün Yolda 170 Km/S Gördüm Ve Açıkçasıda Giderken Tedirgin Etmedi.Temiz Bir Flair I Tercih Etmenizi Açıkça Öneririm.

Yinede Hangisini Alırsanız Alın Kazasız Belasız Kullanmanızı Allahtan Dilerim

edit: Muharrem Bey 2. defa mesajınızı küçük harfe çeviriyorum. lütfen küçük harf kullanın.. özdemir

Yorum bağlantısı
Muharrem Ferhan Temizer

öncelikle özdemir bey kusura bakmayın caps lock u açık unutuyorum.

diğer yakıt değerleri konusu ise şehiriçinde bi örnek 10 ytl lik benzin attığımda okula[üniversite yolu 10-11 km civarı) ortalama 3 kez gidip gelmekteyim.Ancak bu devirli kullanıldığında.biraz zorlama esnasında ise bu oran biraz daha düşmekte,uzun yolda ise pek hesaplamadım ancak tasarruflu olduğunu söyleyebilirim.ayrıca alır isenizde performans açısından mutlu kalacağınızıda söyleyebilirim.Yakıt Değerleri fabrika verileri internette arama motorundan aratarak bulunabilir

Yorum bağlantısı
Uğur Yılmaz

Ekteki dosyada fiesta flair mk4, fiesta fun mk4 ve mk5, KA ve fiesta sport mk5 in arabam.com adresindeki teknik bilgiler ve test verileri bulunmaktadır.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Ben ortalama 7 l/100km tüketiyordum Fiesta ile, uzun yolda 6-6,5 litreyi de görebilirsiniz. Genelde 100-110 km'yi pek geçmez ve agresif kullanmazdım tabi.

Piyasaya gelince, ilanlara baktım geçenlerde, 10-13 bin lira arasında değişiyor gibi, sizin alacağınız aracın eski yüzlü olma ihtimali olabilir belki, buna dikkat edin. 2000 model eski yüzlü Fiestalar var.

Bence düşük kilometrede olması önemli zira her araba Harun Bey'in aracı gibi bakımlı olmayabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...