Mehmet Ozyurek 28 Temmuz 2014 Paylaş 28 Temmuz 2014 Bülent bey kilitteki soruna göre maliyet değişir, genelde oksitlenme kaynaklı sorunlar yaşanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Bulent Ozkan 28 Temmuz 2014 Paylaş 28 Temmuz 2014 Bülent bey kilitteki soruna göre maliyet değişir, genelde oksitlenme kaynaklı sorunlar yaşanıyor. Sayın ÖZYÜREK, Valla ne desem ki Mehmet bey, bizi genelde çölde bilimum mahlukat bulur İnşallah oksitlenme olsun ona razıyım valla. Ankara'da böyle sorun yaşamış ve iyi bir ustada sorunu çozmüş olan varsa en azından bu işi daha önce yapmış olmasına güveneceğim, Götürdüğüm usta daha önce böyle bir kilit sökmüş mü sökmemiş mi bilmediğim için içim rahat etmez, onun için bir tanıdık olmasından yanayım Mehmet bey. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Temmuz 2014 Paylaş 28 Temmuz 2014 Sanayilerde bu tip kıl işleri yapan, kıl ama erbap ustalar vardır, mesela bizde Halliş Ahmet var O kıl ustayı bulun 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2014 Paylaş 28 Temmuz 2014 Değerli forum üyeleri, Ankara'da aracımın sol arka kapısında sorunum vardı, Dışkapı'da bir kilitciye gittim, sol arka kapı acılıp kapanmıyor dedim, Usta bana "yaparız bu kilitin yenisi 470,00 tl" dedi, iyide bu kilitler tamir oluyormış dedim, "Tamam bende tamir ederim" dedi, e kaça tamir edersiniz diye sordum, "150,00 TL'e yaparım" dedi, formu daha önce okuduğum için bu işi 50,00 tl - 60,00 tl'e yaptırmış olan değerli forum üyeleri geldi aklıma Aslında kışa girmeden kilitlerin bakımını yaptırayım diye düşünüyordum, usta bir kapı için 150,00 TL deyince baya külfetli geliyor, Ankara'da bu işi (fiyattı abartmadan) yapan, tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı? Şimdiden yardım ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle. Şaşmazda kilitçi Aydın var. Ustalığı çok iyidir. Kilit yapmışlığı var. Çözüm odaklıdır. Adresini göz kararı bilirim ama lpg için sanayiye uğradığınızda bizimkiler tarif eder yerini. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Bulent Ozkan 28 Temmuz 2014 Paylaş 28 Temmuz 2014 Sanayilerde bu tip kıl işleri yapan, kıl ama erbap ustalar vardır, mesela bizde Halliş Ahmet var O kıl ustayı bulun Sayın ÖZYÜREK, Desteğiniz içinteşekkür ederim. Şaşmazda kilitçi Aydın var. Ustalığı çok iyidir. Kilit yapmışlığı var. Çözüm odaklıdır. Adresini göz kararı bilirim ama lpg için sanayiye uğradığınızda bizimkiler tarif eder yerini. Saygılarımla. Sayın İSKENT, Tamam öyle yaparım şaşmaza LPG için gittiğimde Aydın beyin yerini öğrenirim inşallah. Desteginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. (Bu arada size bayağı borçlandım Sayın İSKENT) Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2014 Paylaş 28 Temmuz 2014 Sayın ÖZYÜREK, Desteğiniz içinteşekkür ederim. Sayın İSKENT, Tamam öyle yaparım şaşmaza LPG için gittiğimde Aydın beyin yerini öğrenirim inşallah. Desteginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. (Bu arada size bayağı borçlandım Sayın İSKENT) Borç olmaz zaten ama şu anda teorideyiz. Pratikte memnuniyetiniz önemli Bülent Bey:) Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Muhammet Öztürk 30 Temmuz 2014 Paylaş 30 Temmuz 2014 Bende 2005 collection vardı. Açarkende kapatırkende dörtlüler yanıp sönüyordu. Ama benim araba da da çift kilitleme yoktu. Şimdi 2013 focus titanium aracım var ve çift kilitleme bunda da yok:(( Bu arada Çift kilitleme özelliği süper bişey. Aracı çalarlarsa kapıları açamıycakları kesin ) Yorum bağlantısı
Cengiz Kılıç 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 arkadaşlar merhaba benim focus 2001 sedan ambiate direksiyon tarafı kapı açınca ne ışık yanıyor nede ekranda kapı açık uyarı ışıgı yanmıyor. kapı sivici nerededir bulamadım Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 arkadaşlar merhaba benim focus 2001 sedan ambiate direksiyon tarafı kapı açınca ne ışık yanıyor nede ekranda kapı açık uyarı ışıgı yanmıyor. kapı sivici nerededir bulamadım Hoşgeldiniz öncelikle Kapı siviçleri kilidin karşısına gelen yerde. Kasada yani. Oksitlenmiş olabilir. wd-40 işinizi çözer. Yorum bağlantısı
Cengiz Kılıç 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 arkadaşlar merhaba benim focus 2001 sedan ambiate direksiyon tarafı kapı açınca ne ışık yanıyor nede ekranda kapı açık uyarı ışıgı yanmıyor. kapı sivici nerededir bulamadım abi teşekkür tespit de tavsiyede 10 numara 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 6 Ağustos 2014 Paylaş 6 Ağustos 2014 Focusumun beni çileden çıkaran problemini burada paylaşmak istedim. Aracın alarmı kendi kendine devreye girmekteydi ve olur olmaz zamanlarda çalmaktaydı. Konya'daki yetkili Motorcu otomotive götürdüm ben de aracı. Muhtemel kilit sorunundan bahsedilince hiç uğraşmak istemedim ve alarmın sesini kesmelerini istedim. teknisyen arkadaş aracın orasından girdi burasından çıktı ama bulamadı yerini. Saat ilerleyince abi sen bu aracı yarın getir biz altından girip üstünden çıkıp bulalım dediler. Tabi ki böyle bir duruma razı olmadığım için ben de aracı bu sefer Otokoç'a götürdüm. gayet havalı arkadaşlar ama onlar da alarmı devreden çıkaramadıklarını ancak sesini kesebileceklerini söylediler (!). Ben de öyle yapmalarını istedim. Bir süre alarm devreye girmese de bir sene sonra tekrar devreye girmeye başladı. Siren çalmıyordu ama sabaha kadar dörtlüleri yanıyordu. Çok üzerinde durmamıştım ama akü bitirmeye başlayınca müdahale zamanı geldi diyerek özel bir servise götürdüm. Arkadaşlar bütün tesisatı elden geçirmişler ancak sorun çözülmemiş, sonuçta aracı bugün motorcu otomotive götürüp bilgisayar yazılımını yenilemişler ve kapı kilit sorununa ulaşmışlar. İki kilidin değişmesi gerekiyor ve toplam tutar 1200 tl, işçilik hariç. Şimdilik alarmı devreden çıkarmalarını söyledim. Şimdi asıl sorum şu, bu aracın kilitlerinin tamir olma şansı hiç mi yoktur? Bir ara Ankara'da bulunan bir ustadan bahsediliyordu, forumu aradım ama bulamadım. Focus kilitlerini tamir edebiliyormuş. Bu usta hakkında bilgisi olana ya da başka bir yer tavsiye edebilecek olan var mıdır? Yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 18 Ağustos 2014 Paylaş 18 Ağustos 2014 Forumdaki değerli arkadaşlar ve Sayın Fatih Öztürk Aynı sorun bende de mevcut her zaman yapmasada bu aralar benim arabada kendi kendisine alarm devreye giriyor ötmeye başlıyor işin garibi akşama kadar iş yerinin önünde çalmayan alarm ne hikmetse akşam olunca evin önünde devreye girip çalmaya başlıyor sorununuza çözüm bulursanız burada paylaşmanızı rica ediyorum Çift kiltleme yapmadığım halde bazen alarm devreye girip çalmaya başlıyor Esas dün yaşadıklarım daha ilginç Dünde pikniğe gitmiştim park halindeki arabadan çok acayip bir alarm sesi ve çok daha kısa aralıklarla sinyallerin yanmasını şeklinde ve daha önce duymadığım bir alarm sesi gelmeye başladı kumanda ile arabayı ne açabildik nede kilitleyebildik kumanda tamamamen devre dışı kaldı kapıyı manuel açtık bir müddet arabayı çalıştırdık kendi kendisine o an sorun çözüldü ama bir şekilde sıkıntı var ve ben bunu çözmek istiyorum 1 Yorum bağlantısı
Gökmen Çevirgen 22 Ağustos 2014 Paylaş 22 Ağustos 2014 Öncelikle herkese merhaba. Benim sorunum pek kilitle alakalı değil gibi ama yeni konu açmaktansa buraya yazayım dedim. Aracım 2001 focus ghia. Sağ ön kapı ilk seferde açılmıyor nasıl mı? normalde kapı kolunu tutup çektiğinizde kapı gelir değil mi ama bu sağ ön kapı sanki hiç ona bağlı değilmiş ya da kilitliymiş gibi öylece kapalı bir şekilde kalıyor. eğer hiç bir güç uygulamadan kapı kolunu çekip bırakma yaparsanız değişen bir şey olmuyor. Ancak bir kaç kez kapıyı kendinize doğru kolunu açıpta çekerek yüklenirseniz 2. veya 3.cü denemelerde kapı açılıyor. İçeriden açılmalarda hiç bir sıkıntı yok sıkıntı dışarıdan açarken oluyor bir kaç kez yağ falan denedik baştan düzeldi gibi oldu sonra gene eskiye döndü bu durum başına gelen varmı ya da çözümünü bilen yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Bektaş 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 kaportacıya götürün şöför tarafındaki kilidi söktürün ve kilidide açsı biraz zahmetli bi işkilidin içinde küçük klıps var klıpsın ucu aşınmıştır ufak bilastik kaynakla ucunu uzatıcak çünkü ona temas eden parçayla öpüşemiyor buda kapılarınızı kilitliyemiyor,ben kendi aracımı bu şekilde onardım.sorununuz bu kaportacıya götürün şöför tarafındaki kilidi söktürün ve kilidide açsı biraz zahmetli bi işkilidin içinde küçük klıps var klıpsın ucu aşınmıştır ufak bilastik kaynakla ucunu uzatıcak çünkü ona temas eden parçayla öpüşemiyor buda kapılarınızı kilitliyemiyor,ben kendi aracımı bu şekilde onardım.sorununuz bu Selamün aleyküm arkadaşım bu Kilidin içindeki parçayı resimleyebilir misin [emoji4] Yorum bağlantısı
Uğur Köker 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 arkadaşlar selamlar,benim araçta şoför tarafından kitleme yaptığımda tüm kapılar kitleniyor ama açmaya çalıştığımda açılmıyor içerde kilitli kalıyorum(tüm kapılardan denedim hiçbiri açılmıyor),ancak kumandadan açabiliyorum;bu bir programlama hatasımıdır yoksa kilit mi arızalıdır?servise sordum ghiaların özelliği bu içten açamazsın arıza yok dedi??? Yorum bağlantısı
Yakup Hakbilen 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 Selamın aleyküm, beyler benim aracımın merkezi kilidi ortada hiçbirşey yokken bozuldu.Nasıl oldu neden oldu bilmiyorum. Bi sigortalarıyla oynadım yaparım diye, tornavida sokunca sigortanın birisine çalıştı ama tam olarak ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum.Haliyle uzaktan kumandasıda çalışmıyor, kapıları tek tek içeriden elimle kilitlemek zorunda kalıyorum.Ustaya götürdüm 75 lira dedi . Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Selamın aleyküm, beyler benim aracımın merkezi kilidi ortada hiçbirşey yokken bozuldu.Nasıl oldu neden oldu bilmiyorum. Bi sigortalarıyla oynadım yaparım diye, tornavida sokunca sigortanın birisine çalıştı ama tam olarak ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum.Haliyle uzaktan kumandasıda çalışmıyor, kapıları tek tek içeriden elimle kilitlemek zorunda kalıyorum.Ustaya götürdüm 75 lira dedi . Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar. Kumanda çalışmıyorsa usta iyidir. 75 lira çok bi para değil. Ben Reno için 250 Tl yi gözden çıkartmıştım. Yorum bağlantısı
Yakup Hakbilen 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 Belki bi sigortayi değiştirsem düzelecek gibi sanki yani basit bi arizasi var gibi geliyo bana çünkü ortada hicbisey yokken gitti.anahtarda sadece sürücü kapisini aciyor.usta tornavida sokup calistirdi 63 no.lu sigorta yerine sigorta mi arizali ki. Calistigim için ustaya götürmeye vaktim olmuyor Yorum bağlantısı
Serhat Şen 21 Ekim 2014 Paylaş 21 Ekim 2014 arkadaşlar selamlar,benim araçta şoför tarafından kitleme yaptığımda tüm kapılar kitleniyor ama açmaya çalıştığımda açılmıyor içerde kilitli kalıyorum(tüm kapılardan denedim hiçbiri açılmıyor),ancak kumandadan açabiliyorum;bu bir programlama hatasımıdır yoksa kilit mi arızalıdır?servise sordum ghiaların özelliği bu içten açamazsın arıza yok dedi??? Aynı sıkıntı bende de var.. Arada bir yolda giderken otomatik kilitleniyor. Sonra kumandayla açmadan açılmıyor. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 10 Kasım 2014 Paylaş 10 Kasım 2014 Selamlar. Arabamı alalı 2 hafta oldu daha, 99 focus ambiante. Kapıda mıdır, kumandada mıdır bir sorun var çözemedim. Kapıları ya açmıyor, ya da kapamıyor. Çoğu zaman açarken iki seferde açıyor ama kilitlerken 5 - 10 defa denemem gerekiyor ve kilitleme işlemini de yine açma düğmesinden yapıyorum. Anahtarcıya götürdüm aracı, o da ön kapıyı iptal ettim dedi ama neyini iptal ettiğini de anlamış değilim daha. İki haftada daha çözebilmiş değilim arabayı. Açma kapama sorununu nasıl gideriririm? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 11 Kasım 2014 Paylaş 11 Kasım 2014 Selamlar. Arabamı alalı 2 hafta oldu daha, 99 focus ambiante. Kapıda mıdır, kumandada mıdır bir sorun var çözemedim. Kapıları ya açmıyor, ya da kapamıyor. Çoğu zaman açarken iki seferde açıyor ama kilitlerken 5 - 10 defa denemem gerekiyor ve kilitleme işlemini de yine açma düğmesinden yapıyorum. Anahtarcıya götürdüm aracı, o da ön kapıyı iptal ettim dedi ama neyini iptal ettiğini de anlamış değilim daha. İki haftada daha çözebilmiş değilim arabayı. Açma kapama sorununu nasıl gideriririm? Bana yardımcı olursanız sevin Kapıların sorunu tam olarak şöyle: Kumandanın açma düğmesine basınca kapı açılıyor. Açık kapıyı kapamak için açma düğmesine basılı tutmam gerekiyor. Bunun tamirinin bir çaresi var mıdır? Yorum bağlantısı
Emrah Altun 15 Kasım 2014 Paylaş 15 Kasım 2014 Arkadaşlar merhaba; Aracımda son zamanlarda garip huylar çıkmaya başladı Mesela kapıları kilitliyorum. Bir zaman sonra gelip açıyorum kumandadan. Her kapının kilisi açılıyor ama sağ ön kapı açılmıyor. İçerden manuel açmaya çalışıyorum o da olmuyor. Ama bunu her zaman yapmıyor. Bu neden olabilir acaba? Yorum bağlantısı
Recommended Posts