Cihan Yetişken2 23 Mayıs 2007 Paylaş 23 Mayıs 2007 Arkadaşlar focusta ani gaza basmalarda özellikle düşük devirlerde gaz yemesinde gecikme oluyor.(Örneğin birinci viteste devir yüksekken ikiye attığımda ani bir yığılma oluyor yeterince gaz vermeme ragmen).Bu da özellikle yokuş yukarı kalkışlarda baya bir zorluk çıkarıyor.Sürekli el freniyle kalkıyorum yokuşlarda gerçi iyi bir şey el freniyle kalkmak ama yine de bu durumu merak ediyorum.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 23 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2007 Hayır Can klima açıkken değil sürekli var bu durum ama klima açıkken daha beter tabi.En son tam garantisi bitecekken 2005 yılının Mart ayında işletim sistemi yükletmiştim.O zaman test sürüşü de yapılmıştı normaldir herhalde diyodum ben de. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 23 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2007 Belkide benimki sadece bir kuruntudur yani bütün focuslarda vardır bu durum.Başka bir F1 kullanmam lazım karşılaştırabilmem için.Mesela üst devirlerde de tam bir canavar.Tüm filtreler 2005 de değişti Can. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 23 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2007 Evet bi yaz bakımı lazım.Bakalım bu arada lpg ye geçersem o zaman zaten gaz filtresi falan derken benzin filtresini de değiştiririm.Hava filtresi mecburen kutu içi olacak zaten.bu arada unutmuşum yağ filtresi geçen sene değişmişti.İnşallah bir buluştuğumuzda test ederiz araçları karşılaştırma fırsatımız olur. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 23 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2007 Normal eğimlerde el frenine gerek olmuyor da biraz dikse eğim mutlaka el freni istiyor.Gerçi ben debriyaj balatasına fazla yüklenmemek için her eğimde el freni kullanıyorum.Eskiden şahinle el frensiz çıkabildiğim yerleri focusla el freni ile çıkıyorum.Bu arada evet 3500 den sonra hiçbir sorun yok gayet canlı. Yorum bağlantısı
Cenk Karacan 23 Mayıs 2007 Paylaş 23 Mayıs 2007 aynı seyı bende yasıyorum,acıkcası her focusta aynı seyı yapıyodur dıyede buraya yazmıyordum..demekkı haklıymısım:)) alalı ıkı ay oldu,hala.... 1--debrıyajın yukarda kavramasına 2--cıhan beyın de dedıgı gıbı 2.den 1.vıtese ve 1den 2ye gecerkenkı o hafıf yıgılmaya alısamadım... Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt 23 Mayıs 2007 Paylaş 23 Mayıs 2007 (düzenlendi) Benim arabada da vites yükseltirken ayağımı debriyajdan hafifçe çektiğimde şanzumandan 'vıyyykk' (kayış sesi gibi) sesi geliyor servis bir çare bulamadı buna... 23 Mayıs 2007 tarihinde F?rat Bozkurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Karakaya 23 Mayıs 2007 Paylaş 23 Mayıs 2007 Aynı sorun bendede var.Son günlerde stopta etmeye başladı arabadan soğuyacağım bu gidişle bugün oksijen sensörünü,rolanti valfini temizledim yine aynı başka önerisi olan varsa onuda denemek isterim... Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 23 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2007 Benim arabada da vites yükseltirken ayağımı debriyajdan hafifçe çektiğimde şanzumandan 'vıyyykk' (kayış sesi gibi) sesi geliyor servis bir çare bulamadı buna... Debriyaj balatası sıyırıyor olmasın? Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt 23 Mayıs 2007 Paylaş 23 Mayıs 2007 Eğer öyle bir şeyse ne yapmam gerekiyor? Sadece baskı balatayı değiştirmem yeterli mi? Debriyaj balatasının sıyırması araca ne gibi zararlar verir ve ne kadar dayanır? Çünkü şu an KKTC deyim ve Temmuz da Türkiye ye gelecem. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 23 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2007 Eğer problem debriyaj balatasındaysa değiştirmen gerekir.Debriyaj balatası bitmeye yaklaştığı zamanlar kavrama noktası çok üstlerde olur,araç giderken gaza yüklendiğinde devir artar fakat hız artmaz,dururken de el freni çekip ikinci viteste kalkış yapmaya çalıştığında motor bir türlü stop etmez.Bunları bir dene istersen. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 24 Mayıs 2007 Paylaş 24 Mayıs 2007 Benim arabada da vites yükseltirken ayağımı debriyajdan hafifçe çektiğimde şanzumandan 'vıyyykk' (kayış sesi gibi) sesi geliyor servis bir çare bulamadı buna... baskı balatayı degiştir düzelir Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt 24 Mayıs 2007 Paylaş 24 Mayıs 2007 Gelen ses dışında aracın hiçbir anormalliği yok 2. viteste ayağımı yavaşça çekiyorum ve stop ediyor devir ile hızda hala orantılı olarak artıyor. İşin garip yanı bu sesin arabayı aldığımız bir günden beri olması ve her geçen yıl orantılı bir biçimde artıyormuş gibi gelmesi.Ayrıca merak ettiğim araba henüz 45k da ve genellikle düz yolda(Çukurovayı bilen bilir) ve sakin kullanılıyor bu kadar çabuk biter mi bu debriyaj balatası? Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 24 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2007 Normal kullanımda o kadar çabuk bitmez ama belki bir kaç kere aşırı zorlanma olmuştur ani kalkış vs.ya da kullanım alışkanlığınızdan kaynaklanıyor olabilir.Mesela arac hareket ettikten hemen sonra ayagınızı debriyajdan çekin.Fazlası zarar ve mümkün oldugu kadar hareket halindeyken vites geçişleri haricinde debriya basmayın ve ayağınızı debriyaj üstünde tutmayın. Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Benim arabada da vites yükseltirken ayağımı debriyajdan hafifçe çektiğimde şanzumandan 'vıyyykk' (kayış sesi gibi) sesi geliyor servis bir çare bulamadı buna... benim araçtada böyle bir sıkıntı var sizin sorun düzeldimi düzeldiyse neyden kaynaklanıyormuş bilgi verebilirmisiniz Yorum bağlantısı
Semih İzgi 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 benim araçtada böyle bir sıkıntı var sizin sorun düzeldimi düzeldiyse neyden kaynaklanıyormuş bilgi verebilirmisiniz Kronik olduğu kanısındayım. İnce cılız bir ses. Başka focuslarda da duymuşluğum var.. Kavramada ve gidişinizde sorun yoksa hiç kafanızı takmayın Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Gaz kelebeğini temizletmeyi deneyin önce faydası oluyor. Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Kronik olduğu kanısındayım. İnce cılız bir ses. Başka focuslarda da duymuşluğum var.. Kavramada ve gidişinizde sorun yoksa hiç kafanızı takmayın kronikmi bilmem usta ama 1. vitesten 2. vitese taktığımda debriyajdan ayağımı sert çekince vıııggşş diye bir ses oluyor 2 ayrı fokusda deneim böyle bir şey yok ) Yorum bağlantısı
Veli Coşkun Demir 14 Mayıs 2013 Paylaş 14 Mayıs 2013 Aynı sesi son bir aydır bende duymaya başladım debriyaj olduğunu düşünüyorum ama aracımda son zamanlarda çok garip şeyler oluyor.Hareket halindeyken hız göstergesi bir anda 0 lanıyor arabanın gidesi gelmiyor resmen sonra kendi kendine düzeliyor eski performansını yakalıyor acaba bunun o sesle bir ilgisi olabilir mi?Bazende 2000 model arabaya start stop koymuşlar imajı veriyor stop ediyormuş gibi oluyor ve tekrar start alıyor bu esnada da tık diye bir ses duyuyorum arabayı çok mu dinliyorum acaba? Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 Benim aracımdada 1. viteste kalkarken dık yokuslarda gaz vermeme ragmen ilk basta yıgılıyor stop edecek gibi sonra düzeliyor arac 2-3 kişi varkende yapıyor gaz kelebegini temizlettim mesela 2 den 3 e gecerken gaza ani yüklenirsem arac yıgılıyo yavas yavas gaz verdiginde düzeliyo benim eski tıpoda vardı gaz yememe anı yuklenildiginde gaza araba stop edıyodu fordda da aynı şeyi yasıyorum yada kronık sorunu baskı balatayı gösterdim iyi durumda dik yokulşlarda el freni çekmeden kalkmıyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 maf ı kontrol ettirin, ardından da hego yu Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 maf ı kontrol ettirin, ardından da hego yu maf ,ego biraz açarmısınız anlamadım? Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 6 Haziran 2013 Paylaş 6 Haziran 2013 Aynı sesi son bir aydır bende duymaya başladım debriyaj olduğunu düşünüyorum ama aracımda son zamanlarda çok garip şeyler oluyor.Hareket halindeyken hız göstergesi bir anda 0 lanıyor arabanın gidesi gelmiyor resmen sonra kendi kendine düzeliyor eski performansını yakalıyor acaba bunun o sesle bir ilgisi olabilir mi?Bazende 2000 model arabaya start stop koymuşlar imajı veriyor stop ediyormuş gibi oluyor ve tekrar start alıyor bu esnada da tık diye bir ses duyuyorum arabayı çok mu dinliyorum acaba? kilometrenenin 0 a birden düşmesi hız sensöründen oluyor değiştirirsen düzelir Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 6 Haziran 2013 Paylaş 6 Haziran 2013 Aynı sesi son bir aydır bende duymaya başladım debriyaj olduğunu düşünüyorum ama aracımda son zamanlarda çok garip şeyler oluyor.Hareket halindeyken hız göstergesi bir anda 0 lanıyor arabanın gidesi gelmiyor resmen sonra kendi kendine düzeliyor eski performansını yakalıyor acaba bunun o sesle bir ilgisi olabilir mi?Bazende 2000 model arabaya start stop koymuşlar imajı veriyor stop ediyormuş gibi oluyor ve tekrar start alıyor bu esnada da tık diye bir ses duyuyorum arabayı çok mu dinliyorum acaba? arabanın stop eder gibi olup düzelmeside muhtemelen rölanti sensöründen kaynaklanıyordur el beceriniz varsa temizleyebilirsiniz probleminiz ortadan kalkacaktır. not ilk temizlemeden sonra aracın rölantisi biraz yüksek olabilir telaş yapmayın 150-200 km kullanımdan sonra düzelir. Yorum bağlantısı
Sadi Orkut 31 Temmuz 2013 Paylaş 31 Temmuz 2013 Her focus ta ta yok böyle bir olay.Benim focus 2000 model 2.0 ghia.En dik rampalarda bile araçta 4 kişi olsak 1.vitesten 2. vitese 2500 devirde geçiş yapsam dahi çekmemezlik ve yığılma yapmıyor.İşte bu yüzden seviyorum arabamı ve gücüm olmasına rağmen satıp başka bir araba almıyorum.Bahsettiğim yokuşu görseniz hayrete düşersiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts