İçeriğe Yönlendir

RDS 5000'in sonu


Osman Bala

Recommended Posts

Osman Bala
(düzenlendi)

Olm sen nerelerdesin diyenlere selam olsun. Buradayım şükürler olsun. İşler yoluna girdi bundan sonra ihmal etmem buraları inşallah.

Malum benim 5000'i Amerikanyadan gelen 6006 ile değiştirmiştik. Haftada bir cd takılması sorunu yaşadığımdan, artık söküp takmaktan sıkıldığımdan, en son söktüğümde de içinden birtakım yayların zıplayıp aramızdan ayrılmasından dolayı, maalesef 6006 rafa kalktı. En azından radyo dinleriz diye emektar 5000'i takayım dedim ve taktım.

Söylemesi ayıp haftasonu deniz görelim diye Manavgat'a kaçtık. Konya üzeri 5.5 saatte varılıyor, sezon başında tatil ihtiyacımızı bir nebze köreltiyor, her sene yapmaya çalışıyoruz. Neyse yolda 5000 kabusumuz oldu kaset çalmaz radyo çekmez ben dedim bu teybi atarım. İnternette ufak bir araştırmayla USB flash bellek de çalabilen sony cdx-gt414u modelini beğendim. Linkde görebilirsiniz. http://www.hepsiburada.com/productdetails....otsonycdxgt414u

Ondan sonra biraz daha araştırıp sony cdx-gt616u modelinin motorlu ön panelinin içine toz almasını biraz daha engelleyeceğini düşünüp, ekranının daha büyük olduğunu görüp, tam olarak dinlemediğimden kesin yargıya varamadığım, ancak hoparlörlerin kulak hizasında olduğu hissi veren bir teknolojiye sahip olduğunu öğrendiğim (bir CD çalar bunu nasıl yapar bilemiyorum) bu modeli almaya karar verdim. Internette en ucuz bu sitedeydi. http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idP...pnavCategory=36

Sonra Arçelik'in sony sattığı aklıma geldi. Patronu arçelik bayisi olan bir arkadaşıma bir sor kendine alır gibi kaça yapar dedim. Henüz ben pazarlık etmemiş olmakla birlikte 375 YTL 8 taksit bir fiyatla siparişi verdim. Devamlı satılan bir ürün olmadığından sanırım sipariş geçtiler 2-3 gün içinde gelir demişler benim arkadaşa. İşte böyle öfkeyle kalktım yeni bişey aldım. İnşallah iyi yaptım. Şimdi bana bir çerçeve ve focusun hoparlörlerini değiştirip değiştirmeme fikri lazım. Sonuçta arabayı diskoya çevirmeyeceğim. Fikilerinizi bekliyorum.

tarihinde Osman Bala tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

616 modeli iyidir.ayrı ayrı sub çıkışı,front aux,back aux girişleri vardır.arçelik ve beko bayiinde satılan ürünlerde orjinal avrasya garantilidir.ses çıkışıda tahmininizden çok iyidir. şu an kredi kartına + 6 ay kampanya var fiyatınızda çok iyi.memnun kalırsınız.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Mustafa'nın dediklerine katılıyorum. benim sattığım modelin USB girişli olanı. görüntü desteği olsaydı ben kesinlikle değiştirmezdim. Hayırlı olsun Osman, iyi bir cihaz almışsın :D

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Sağol Mustafa, teşekkürler Özdemir. Peki orijinal hoparlörler optimum keyfi sağlar mı yoksa değiştireyim mi?

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

abi Astra'da memnundum ben. senin araçta nolur bilemem. ama komponentin verdiği tadı vermez hiçbiri :D

Yorum bağlantısı
Osman Bala

hayırlı olsun osman.

bu usb girişlilerin hepsine external hdd takılabiliyor mu?

Cep telefonunu, flash diski tanıdığını biliyorum ama external diski bilmiyorum gelince deneriz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
(düzenlendi)

hayırlısı olsun, ben sony gt300 kullanıyorum ve orjinal hoparlörlerle. rds 5000'den sonra aynı hoparlörden çok daha kaliteli ve yüksek ses geliyor. eğer dediğiniz gibi diskovari birşey düşünmüyorsanız sadece sony yeterli, höparlörleri değiştirmeye gerek yok bence.

tarihinde Ahmet Ertugay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Hayırlı olsun.Mevcut hoparlörlerinizin yanına iki de tweeter taktırırsanız çok iyi olur.Ben 5000rds de böyle yaptım ve memnunum.Sonyde çok daha iyi olacağı kesin.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Osman Bala

Niye bu iş bu kadar uzadı. Çünkü Arçelik bir türlü bizim teybi getirtemedi stokta yok, bugün, yarın derken 15 gün geçti hevesim de kaçtı açıkçası. Sonra forumda Ali'nin (Ali Elöver) ilanını gördüm hani şu kaskonun verdiği Kenwood. Fiyatı 200'e indirmişti biliyorsunuz, bize bir şeyler daha yap dedik sağolsun kırmadı Ali ve 180'e işi bağladık. Ali Bey'in hiç kullanmadığı teyp Eylül 2006'dan itibaren 2 yıl garantili. Kardeşimin fiestada eski bir pioneer vardı ona benim 5000'i taktım. Çerçevesini de alıp benimkine kullandım.

Kenwood'un sesi beni fazlasıyla tatmin etti. Çok temiz ve mevcut hop.ler yeterli Ali Bey tekrar teşekkür ederim. Fotolar aşağıda.

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Fotoları dün gece çektim. Malum arabayı hanım kullanınca gündüz fotoları yok malesef. Kırmızı rengi flaşör düğmesiyle uyum sağladı hoşuma gitti benim.

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Sağol Umut. Tanışmış olduk böylece.

Bu teyp çerçevelerinin 2 türü var. Bizim fiestadan çıkan çerçevenin kasası metal. Üzerine plastik montelemişler. Montajı yaptırdığım yerde gördüğümün her tarafı plastikti ve zamanla teybin ağırlığına dayanamayıp kırıldığını söyledi bunun için altına sünger veya başka destekler koyuyorlarmış. Alacakların bilgisine.

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

hayırlı olsun güle güle kullanın.sony yi ben yollayabilirdim elimde vardı ama,böylesi daha iyi olmuş herhalde.alan satan memnun.sony nin ışıkları yeşile dönebiliyor bu arada.

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Dediğiniz gibi bence de böyle daha iyi oldu benim için daha ekonomik bir çözüm oldu. Ali Bey'in teybi de değerlenmiş oldu böylece.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Osman bey ben de bir tane sony buldum ama bu çerçeve işi kafamı karıştırıyor.Szinki iyimiş nerden bulabilirim böyle bir şey?Ya da altı cepli olanlardan da olabilir.

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Servislerde satılıyor. Teyp montajı yapan yerlerde de var. Ama dediğim gibi bir çelik olanları bir de plastik olanları var. Çelik olanları tercih edin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...