İçeriğe Yönlendir

2008 Honda Civic Elegance Vsa Otm. 1.6 Sedan

Okyay Pay

Recommended Posts

Okyay Pay
(düzenlendi)

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

not: 2. karakızın resimleri 15. sayfada.

tarihinde Okyay Pay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Uzundumlu

Bu civiclerde hoşuma gitmeyen bişe var ama ben bulamıyorum ne olduğunu.

Kazasız belasız sürüşler

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Abi hayırlı olsun..Çok güzel araba..Devir saati ve aydınlatması süper..güle güle kullan kazasız belasız..

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Fotoğrafları gördük nihayet. :) Maşallah. :melek: Kazasız belasız sürüşler, güle güle kullan Okyay.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
(düzenlendi)

Evet arkadaşlar sonunda bende resimleri bilgisayara atabildim , yanlızşu foto. makinesini bir türlü kullanmayı beceremememden dolayı resim kalitesi biraz kötü kusura bakmayın artık .

Şu ana kadar toplam 250 km civarı yol yapmışım , bunun 150 km hep Bodrum merkez ve civarı 100 km si Bodrum - Milas arası yol

Aracın kullanımı son derece rahat , otomatik şanzıman görevini gayet iyi yapıyor , vites geçişleri son derece sarsıntısız ve çabuk , grade logic sistemi görevini iyi yapıyor , gerektiği zamanlarda yokuş inerken kendisi vites küçültebiliyor.

Aracın süspansiyonu conforu ön plana çıkararak düşünülmüş , bence iyi de yapılmış , Ülkemin mükemmel ! asfaltında yağ gibi akıcı ve sarsıntısız bir yolculuk sunuyor. Kaymak asfalt diye tabir edilen yerlerde hafif lastik sesi haricinde rahatsız edici ses almıyor içeriye, ama diğer rende asfaltta , yapacak bişey yok sanırım fakat eski focusumdan daha sessiz olduğunu söyleyebilirim .

3000-3500 devir civarı motor ses vermeye başlıyor , rahatsız edici değil .

Aracın virajlarda focusa göre salınımı daha fazla , fakat kendi eski aracımla kıyaslarsam , focus aynı virajlarda daha az yatardı fakat kontrollü şekilde yol dışına doğru bir kayma sözkonusuydu , bu arkadaş daha fazla yatmasına rağmen kolay kolay kaymıyor , lastik kalitesi ve taban genişliğine bağlıyorum. Bence viraj kabiliyeti benim sw dan iyi ama kardeşimin hb den daha iyi değil , tabii henüz devreye girdiğini görmedim fakat lazım olduğunda VSA aradaki açığı kapatacaktır.

Araç iç mekan ergonomisi olarak bana göre son derece başarılı geldi, fazla karmaşık görünmesine rağmen aslında kullanımı son derece basit ve rahat , bütün kontroller elinizin altında aracın heryerine değişik boyutlarda eşya gözleri serpiştirilmiş , konsl içerisinde ölü olarak kalabilecek her yere neredeyse bir göz koyulmuş , hele kolçak altı gözü heralde kutusuyla 100 adet cd alır (denemedim)

Ön cam uzağa yerleştirilmiş , aracın kaput olarak kullanılabilecek bir kısım burnu cam gerisinde bırakılıp iç mekana dahil edilmiş , bu aracın içerisinde ferah bir alan yaratmış , fakat A sütunlarınun ileride oluşu bir miktar görüşü ve manevra kabiliyetini kısıtlayabilir, alışkanlık gerekiyor , c-max kullanıcıları alışıktır mesela .

Kabin içi işçiliğinde eski modele nazaran ciddi bir iyileşme var, alman arabalarına benzemiş demiyorum , kesinlikle golf ve focustan daha kaliteli , kapı trimleri ve ön göğüs plastiği yumuşak plastik malzemeden yapılmış , son derece kaliteli , sert değil, alt kısımlarda kullanılan ince plastikler tabiki sert ama onları da kırılmayacak kadar esnek plastikten yapmışlar , iç döşemeler açık renkli olduğundan , daha geniç ve ferah bir hava veriyor. Trimler çok tırtırlı zeminlerde biraz ses yapıyor ama kıyas yapmak gerekirse , klima fanı yarıdan biraz az çalıştığında ses duyulmuyor, bagaj derinlemesine iyi zaten c segment (bazı markaların d segment boyutlarında) sedan dan fazlası beklenemezdi ama en çok gıcık kaptığım şeyi bu arabaya da yapmışlar, ince istepne yerine , normal ebat lastik koyup etrafını strafor benzeri bir malzeme ile doldurmuşlar , aracın bu kısmının fikri bize ait çok belli , japon bunu yapmaz

Genelde ön koltuğu kendime ayarlayıp arkaya geçip oturup geişliğe bakardım , ama bu arkadaşta biraz değişik bir test yaptım , ön koltuklar en gerideyken arkaya geçip oturdum, boyum 1.82 dizlerim ön koltuklara değmiyor, gayet rahat sığılıyor , arka zeminin düz olması 3 kişi yolculuklarını daha da rahatlatmış.

Tüketim değerlerine gelirsek , yeni bir motor için gayet başarılı buldum , en azından eski focusum kadar ekonomik diyebilirim (otomatiğe rağmen)

resimlerden de görüldüğü gibi uzun yol testimin ilk 20 km sini klimasız yaptım tüketim 5.3 geri kalan klima açık ve biraz şehir içi trafiği , birkaç kırmızı işik beklemesi 6.3 , güzergah : Bodrumu bilenler varsa ilk 20 km Bodrum - güvercinlik arası virajlı yollar geri kalanı Milasa gidiş - dönüş .

Bilmiyorum daha önce yakıt hesabı yapan arabam olmadı , değerler bana iyi gibi geldi.

Lastik seçimi gayet iyi , focusu satmasaydım alacağım lastiklerde conti. di.

Şİmdilik aklıma gelenler bunlar , sorunuz varsa yada unuttuğum detaylar sorabilirsiniz .

Teşekkürler herkese.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Sürücü kapısının altındaki beyaz şerit gibi kısım ne Okyay?

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

Beyaz bir bant, korusun diye yapıştırmışlar heralde

sökmek lazım aslında , bak iyi hatırlattın yoksa zor çıkar lekesi.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
(düzenlendi)

Hımm, pek, o zaman sürüşizlenimlerini alalım. Cruise control nasıl? Direksiyondan vites değiştirmek zevkli mi? Arabanın devirlenmesi, ataklığı nasıl? Süspansiyonlar sert mi, yol tutuşu nasıl? Ses tıkırtı vb. var mı yolda? Müzik sistemi, klima sistemi nasıl? İşçilik ne seviyede?( zorla yorum yaptıracağım sana...:melek:)

yukarıda da dediğim gibi sürüş gayet konforlu , çok fazla ses almıyor , cruise control sistemini sadece eski mercedesimle kıyaslayabilirim , eskisi sinyal kolu gibi bir çubukla kullanılıyordu , bunlar direksiyondan düğmeli, dümeli daha rahat olmuş sanki en azından bilmeyen biri de yazılara bakarak kullanabilir.

Direksiyondan vites değiştirmek keyifli ,

süspansiyon yumuşak , az daha sert olabilirdi , ama bizim harika yollarımızda ! daha az yoruyor gibi ,

evet Müzk sisteminden bahsetmemişim , , araçta gayet net ve kaliteli ses veren bir müzik sistemi var 6 adet hoparlör , bana yeterli , ama tiki tabir edilen cıstak sevenlere güçsüz kalavilir :) mp3 ün yanısıra wma çalması da ayrı bir güzel yanı , Teybin markasına servisi Sony dedi , bilmiyorum onların yalancısıyım.

otomatik klima , bildiğimiz klima işte :p

işçilik eski civic'e göre çok yol katetmiş , dediğim gibi focustan ve golfden daha iyi.

bak yaaa ben cevap yazarken , mesajı silmişsin , ters köşe yatırdın yahu :p

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Yok ya ben de o sürüş izlenimlerini yaz derken senin mesajın yoktu...Meğerse aynı anda yazılmış. ben sildim, sen cevap vermişsin. Asıl ters köşeye yatan benim. Neyse sonuçta anlaşıldı olay, kusura bakma. Tekrar güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
Levent Eksen

Hayırlı olsun Okyay Bey.. Sülaleyi Fordçu yaptım demişsin, hesap sormasınlar şimdi sana :p

Aslında bu araba işini Titan gibi yapacan :melek: Üç müşteri getirene yarı fiyat vs.. Servislerde ne gaz olur sonra ama.. :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

Bu arabaya cam filmi çok yakışıyor. Kaliteli bir film çektirmeyi düşünüyormusunuz?

düşünmüyorum

tek sebebi , cam filmi cam filmi diye bıdırdayan polislerle uğraşmak istemiyorum .

Hayırlı olsun,güle güle kullanın.. Ne zaman domine etcez? :melek:

domine etcez derken ? :)
Yorum bağlantısı
Okyay Pay

Hayırlı olsun Okyay Bey.. Sülaleyi Fordçu yaptım demişsin, hesap sormasınlar şimdi sana :)

Aslında bu araba işini Titan gibi yapacan :melek: Üç müşteri getirene yarı fiyat vs.. Servislerde ne gaz olur sonra ama.. :p

öyle bişey olsaydı emin olunuz ömür boyu ford marka arabalarıma para vermez , her senede değiştirirdim :)

abarttıkmı ne , hadi 2 senede bir olsun :p

dominaaator gibin.. :)

hakikatten bazen sıcaktan kafa basmıyo yahu :)

valla o işe benim para yetmez ama yinede sen çok daha ucuza (15-20 dk mı deseeem) dominasyonu gerçekleştirebilirsin sanırım ::p:

Yorum bağlantısı
Serkan Öz
(düzenlendi)

Gule gule kullanin Okyay bey.

1.6 dizeli olsa kosa kosa gidip alacagim bir arabadir civic..

Bu araba ne zamandir sizde?

Hafta sonu Gemibasi otoparkinin ilerisinde gordum sizinki olabilir :melek:

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Hayırlı olsun, güle güle kullan...

Çok gösterişli araba, ama içi benim için fazla fantastik...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...