İçeriğe Yönlendir

2008 Honda Civic Elegance Vsa Otm. 1.6 Sedan

Okyay Pay

Recommended Posts

Serkan Öz
(düzenlendi)

Perşembe günü İzmir de otomatik vites Civic kiraladım, 350 km yol yaptım.. Yol bilgisayarını aracı teslim alır almaz sıfırlamıştım.. Aracı bırakırken ortalama 10.5l/100km gösteriyordu, aldığım yakıtı gittiğim yola böldüğümde de 0.375 Ykr gibi bir rakam çıktı.. Tamam belki biraz seri kullandım ama bu kadar çok yakacağını tahmin etmezdim, ya da dizele alıştığım için çok geldi.. Bu arada araç otobanda düz yolda ne kadar zorlarsanız zorlayın 199km yi geçmedi, bir iki yerde yokuş aşağı 205 km falan yaptım. Bu arabayla 220 yapan arkadaşlar kesin rüzgar arkadan eserken ya da uzun bir yokuşu inerken yapıyor bu hızları..

Bu arada iki ayrı ortalama hızı tutuyor yol bilgisayarı, diğer gösterge de 800 küsür km deki ortalamayı 9l/100 km gibi bir rakam gösteriyordu..

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Perşembe günü İzmir de otomatik vites Civic kiraladım, 350 km yol yaptım..

......

Bu arabayla 220 yapan arkadaşlar kesin rüzgar arkadan eserken ya da uzun bir yokuşu inerken yapıyor bu hızları..

Yoksa yapmıyor mu :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

aldığımdan beri sıfırlamadığım ortalama 8.1 de (5500 km civarı )

sadece 1000 km si izmir bodrum arası uzun yoldur .

avatarın altındaki ortalama ilk depoyu da ortalamaya katıyo sanırım fazla gösteriyor

not: focus1 den ekonomiğini görmedim (.)

Perşembe günü İzmir de otomatik vites Civic kiraladım, 350 km yol yaptım.. Yol bilgisayarını aracı teslim alır almaz sıfırlamıştım.. Aracı bırakırken ortalama 10.5l/100km gösteriyordu, aldığım yakıtı gittiğim yola böldüğümde de 0.375 Ykr gibi bir rakam çıktı.. Tamam belki biraz seri kullandım ama bu kadar çok yakacağını tahmin etmezdim, ya da dizele alıştığım için çok geldi.. Bu arada araç otobanda düz yolda ne kadar zorlarsanız zorlayın 199km yi geçmedi, bir iki yerde yokuş aşağı 205 km falan yaptım. Bu arabayla 220 yapan arkadaşlar kesin rüzgar arkadan eserken ya da uzun bir yokuşu inerken yapıyor bu hızları..

Bu arada iki ayrı ortalama hızı tutuyor yol bilgisayarı, diğer gösterge de 800 küsür km deki ortalamayı 9l/100 km gibi bir rakam gösteriyordu..

izmir ş.içi yoğun trafiğinde , ve hız denemelerine bakılırsa gayet iyi bir tüketim değeri bence , fabrika da 9.6 diyor zaten

son hız için yorumum ; e kiralık :)

ve rüzgarı önden almışsın :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
avatarın altındaki ortalama ilk depoyu da ortalamaya katıyo sanırım fazla gösteriyor

Hatalı senin mantığın...

Baştan beri söylüyorum sana...

İlk depoyu yazmayacaktın...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlk depoyu sil... Düzelir...

Yada 1 litre falan gir.. Çünkü ilk girdiğin kilometre sıfırdı...

Sıfır kilometrede 55 litre tüketmiş gibi girdin sen...

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
Düzelmiş...

Mertol de , onun dev kadar falan yaktığımı sandıydı , :)

mümkünmü , teknoloji var kardeşim burda teknolojiiiiii

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

tak bakalım otomatik şanzımanı seninkine 12 nin altına düşüyomu :)

ikinci söylediğine kendinde inanmadın zaten boşver :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

civic benzinsiz ve sürücüsüz geziyor

saatime gel derim , o gelir :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Benim araba ben hariç kantarda 1612 kg veriyor. LPG ve benzin depoları dolu iken.

Demek ki ben ve benim gibi 2 adam daha binse,o araba fabrikadan çıktığı güne lanet okur abi. :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
(düzenlendi)

500selamg800x600gv7.jpg

şurda dursun bazen lazım oluyor :)

dsc00420vg3qb3.jpg

buda şurda dursun

tarihinde Okyay Pay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

okyay abi 560 falanmı bu alet?

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

viraj içindeki direklere çengel atıyom , ne yapcam :)

bmovie2.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
allahın ne sevgili kuluymuşumki hemen sattımda kurtuldum ben sadece 2 ay dayanabildim.

Sen henüz Tofaş'ın iç yüzünü tanımıyorsun... :kutlama:

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Konuyu tekrar civic e getireyim bari:)

Okyay Bey tipt. şanzıman hakkında bilgi verir misiniz, özellikle manuel kullanım ve S mod?

Vsa çok elzem birşey mi ve VSA premium donanımda var mı?

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş

Okyay Bey tipt. şanzıman hakkında bilgi verir misiniz, özellikle manuel kullanım ve S mod?

premiumda yok.elegance ın premiumdan 2 farkı sunroof ve vsa. bence vsa çok önemli değil agresif kullanmıyorsanız.ama sunroof isterim denildiğinde vsa da yanında geliyor zorla :kutlama:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servis işi zor iş...

Okyay'da honda servisiyle papaz olmuş... :)

Stilo'da durum farklıydı... Onlarda kullandıkları benzinli motor sürekli arız lambası yakıyordu, Kullanıcılar da serviste usanmıştı artık...

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

Şanzıman hakkında söyleyebieceğim , kullandığım en iyi tork konvertörlü (klasik) otomatik şanzıman

bi kere akıllı , yokuş aşağı siz istemedikçe vites bütürmüyor

sizin kullanış tarzınıza göre değişkenlik gösterebiliyor

sakin kullanımda vites değişimini bile hissedemiyorsunuz

manuel kullanımda , aracı kesiciye bile sokabilirsiniz , dsg den yavaş ama vosvosun tiptronik adını verdiği şanzımandan 7 gömlek üstün bence

s mod da otomatik olarak daha spor bir kullanımda mümkün , daha üst devirlerde vites atıyor arkadaş .

vsa bir güvenlik donanımı ve esp ile tcs nin birleşimi , herşey normal giderken zaten işe yaramaz ama dediğim gibi aktif bir güvenlik donanımı , bence her türlü aktif ve pasif güvenlik donanımı elsemdir , bu araçta vsa olsamaydı 1.8 ini alırdım mesela .

çok dik mıcırlı rampalarda da tcs nin faydasını görüyorsunuz bu arada.

vsa sadece elegance donanım seviyesinde veriliyor şu anda .

Okyay bende şu cam işini merak ediyorum. Serviste düzeltildikten sonrada hala kafa göz sıkıştırmaya devam ediyormu? Yoksa onun içinde servisemi gitmen lazımmış?

daha dikkatli kullanınca kafa göz sıkışmıyor bilider :)

Servis işi zor iş...

Okyay'da honda servisiyle papaz olmuş... :s

Stilo'da durum farklıydı... Onlarda kullandıkları benzinli motor sürekli arız lambası yakıyordu, Kullanıcılar da serviste usanmıştı artık...

o buradaki servisin Yav... lığı , izmir servisi süper

gerçi buraya son gittiğimde bi kibarlar bi kibarlar , aman allahım kibarlıktan kırılacalar , altımıza sandalye sürmeden çay servisine kadar herşey düşünülmüştü !!! :)

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş
manuel kullanımda , aracı kesiciye bile sokabilirsiniz , dsg den yavaş ama vosvosun tiptronik adını verdiği şanzımandan 7 gömlek üstün bence

s mod da otomatik olarak daha spor bir kullanımda mümkün , daha üst devirlerde vites atıyor arkadaş .

Focus II 1.6 benzinlilerde kullanılan CVT den çok çok iyi o zaman civic in şanzıman.(yanılmıyorsam cvt 4 ileri civicteki 5 ileri)

Bir de manuel vites değişimi sadece direksiyondan mı yapılıyor, tokatlama olayı yok mu? :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
Focus II 1.6 benzinlilerde kullanılan CVT den çok çok iyi o zaman civic in şanzıman.(yanılmıyorsam cvt 4 ileri civicteki 5 ileri)

Bir de manuel vites değişimi sadece direksiyondan mı yapılıyor, tokatlama olayı yok mu? :)

F2 Benzinlide ki şanzıman evet 4 vites ama cvt değil , cvt bi ara dizellerde piyasaya sürüldü şimdi yok , onda da vites adedi yok , varmış gibi numara yapıyo sadece

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...