Okyay Pay 25 Mart 2008 Yazar Paylaş 25 Mart 2008 sebebini servise sorduğumda , "bu araç ekonomi aracıyla üretildi , ve bu jantlar aerodinami açısından az yakmasını sağlıyor " gibi abuk bir açıklamada bulunmuşlardı Bence abuk değil. Düz tasarımlı jant kapaklarının aracın aerodinamiğine katkıda bulunarak yakıt tüketimini düşürdükleri bilinen bir gerçek. Aynı durum spoiler marşpiyel kaplamaları ve dümdüz tasarımlı jant kapakları kullanımı şekli ile Opel Corsa Eco larda da var.. Jantın üstündeki havalandırma sayesinde görüntü ve disklerin soğutulması iyileşirken hem lastik gürültüsü hemde sürtünmesi artıyor. Sorun benim muhalif olmam değil senin doğruları kabul etmemen güzelim. yahu tamam düz olmasının sebebi o dur bişey demiyom da tutki 5 kollu oldu jant yada başka şekil , ne kadar farkedebilirki tüketim allahaşkına + Formula1 de Ferrari takımının kullandığı cant kapaklarına bakınız... vah vaaah , ferrari bi alaşım jant takamamış , kapak jantlamı dolaşıyor yazıııık ! Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Mart 2008 Paylaş 25 Mart 2008 yahu tamam düz olmasının sebebi o dur bişey demiyom da tutki 5 kollu oldu jant yada başka şekil , ne kadar farkedebilirki tüketim allahaşkına Bu işler eko66'nın dediği kadar kolay değil... Adamlar sineğin kanadındaki yağı alıyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 25 Mart 2008 Paylaş 25 Mart 2008 Fiat servisleri kesinlikle bireysel kullanıcıların araçlarında son derece ilgili davranıyorlar. Ford servisleri o konuda son derece umarsız, ukala ve beceriksiz. +birmilyon.. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 26 Mart 2008 Yazar Paylaş 26 Mart 2008 doğruysa (yani opelin dediği üzerine alınma hemen) ciddi rakam tabiki bizde marşpiyel , spoiler takımı uygulasak , dahamı az yakarız acaba??? Yorum bağlantısı
Can Toktürk 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Spoylerle az yakmasının imkanı yok diye düşünüyorum.Sonuçta aracın arkasını (arka spoyleri kastedilmiş diye farzettim) yere basan ve araç hızlandıkça aerodinamic olarak rüzgar vurdukça 150 belkide 200 kilo yere basacak aracı..Buda yakıt ekonomisi sağlamaz ki..Marşpiyel mantıkı gözüküyor fakat jant kesinlikle doğru.Ben jant değiştirdikçe hissetdiyorum etkilediğini.. bence bi pasta cila...olay tamam.. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Ayrodinami çok etkiler yakıt tüketimini. Uyduruk tasarım bi tampon takınca bile son sürattaki 15-20km lik değişim bunun direk kanıtıdır. Özel tasarım spoylerle de olur bu iş. M5 lerin ön tampon altı karbon spo'sunu 1000€ ya boşuna satmıyor adamlar. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Yahu Emre misal diyorum. Rüzgara daha az direnç gösteren araç daha iyi yol da tutar,daha az dirençle karşılaştığı için az yakıt da yakar demek istedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Rüzgara az direnç gösteren araba uçar Yorum bağlantısı
Can Toktürk 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 alt basınç la üst basınç birbirinden farklı olursa uçma eylemi gerçekleşmez mi ya:) Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 alt basınç la üst basınç birbirinden farklı olursa uçma eylemi gerçekleşmez mi ya:) Alt az üst çok olduğu sürece ve yerçekimi olduğu sürece ı ıh. Yorum bağlantısı
Can Toktürk 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 Alt az üst çok olduğu sürece ve yerçekimi olduğu sürece ı ıh. ya tersi olursa... Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 28 Mart 2008 Paylaş 28 Mart 2008 ya tersi olursa.. Şahin sendromu dediğimiz,uzun yolda yüksek süratlerde(130 civarı )rüzgarlı bir havada kapalı kasa tırlara ters yönde yakın şekilde geçildiğinde Apollo 11 konumunun alınıp,direksiyona sahip çıkılması gereken durum oluşur. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 29 Mart 2008 Yazar Paylaş 29 Mart 2008 o tıra gerek yokki , bmc kamyonette aynı işi görür bence Yorum bağlantısı
Can Toktürk 29 Mart 2008 Paylaş 29 Mart 2008 o tıra gerek yokki , bmc kamyonette aynı işi görür bence bence de bmc.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ocak 2009 Paylaş 8 Ocak 2009 Arabaya bişey yapmamıştır bu Bugün aradım motorla geziyordu.. Okyaay.. Gördün mü sen dama çıkan ingiliz kadını.. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 8 Ocak 2009 Yazar Paylaş 8 Ocak 2009 abi çalışmış da çıkamamış ortada kalmış bugün bayaa olaylıydı be dama çıkanlar , düz myolda devrilen kamyon , çarpışan motor ve araba millet delirdimi ne Yorum bağlantısı
Utku Çay 8 Ocak 2009 Paylaş 8 Ocak 2009 Bodrumda hava be güzelmiş ya gündüzleri çok güzel vallahi Yorum bağlantısı
Okyay Pay 17 Şubat 2009 Yazar Paylaş 17 Şubat 2009 dün tekrar sonax koruma yaptırdım , alet oldu cillop şu ilk aldığımdaki foto. ları hala geçerli Yorum bağlantısı
Okyay Pay 17 Şubat 2009 Yazar Paylaş 17 Şubat 2009 (düzenlendi) Güle güle kullan Okyay abi:) teşekkür ederim VTECCCCCCCCCCC....... çayda dem arabada vtec olmadiiiiii etekmiyidi neydi yavvvv 17 Şubat 2009 tarihinde Okyay Pay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts