İçeriğe Yönlendir

98 Mondeo Elektrik Problemi Aciilll


Sait Ertürk

Recommended Posts

Sait Ertürk

arkadaşlar dün 98 mondeo ghia aldım. aracı ist.dan alıp kütahyaya getirdim. Aracın servis lambası yanıyordu. Burada ön balatalarıdeğiştrdim. DAha sonra gitmek içiçn arabaya oturduğumda kontağı çevirdim 'TIK' sesi bile gelmedi aküye baktık akünün şarjı bitmiş dendi. Yeni akü aldım. 72 amper dün akşam saat 5 de taktırdım. neyse yolda bir kaç kez durdum. araba kontağı hemen aldı. Arbamı eve getirdiğimde park ettim. Yeni araba hevesi ile işe gitmek için koltuğa oturdum ve yine aynı ses 'SESSİZLİK'' KONTAKTAN SES YOK. araba bir gecede aküyü boşaltırmı? araçta galiba ciddi bir elkt. boşalması var.Ankarada bildiğiniz iyi bir elektirikçi varmı. Yetkili sevisde olabilir ama y.li servis insanın canını çok yakıyor. İlginiz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Osman Bala

ACL İkiler Oto'da Dede var iyi usta diye duydum. Yarı yetkili servis sayılır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yanan servis lambası sarı renkli anahtar şeklinde olan ise bu servis periyotları arasında ya 14.000 km ya da 8 ay gibi zaman sayan ve motor beyninden bağımsız bir lambadır. yeni akünün 1 gecede boşalması söz konusu olmaz sadece aküyü şarj eden dinamo arızalı olmalıdır. ancak bu durumda da gösterge panelindeki kırmızı şarj göstergesinin yanması gerekir? siz fren balatalarını ne sebeple değiştirmiştiniz? arıza lambası olarak tabir ettiğiniz lamba başka bir lamba olabilir mi?

ayrıca yazınızdan tam anlayamamış olabilirim ancak 1 gün önce satın alırken (mutlaka?) aracı yetkili veya ehli bir serviste kontrol ettirmiş olduğunuzu varsayarak 1 gün sonrasında size bu kadar problem çıkarmış olması büyük şansızlık.

Yorum bağlantısı
Sait Ertürk

arkadaşlar yazımda dediğim gibi aracı yeni almıştım. çalışmamasının sebebi benim alarmlı anahtarın immobileser'ının düşmüş olması (muhtemelen pil değiştirilirken düşümüş) diğer yedek anahtarla çalıştırınca sorun kalmadı. Sadece sarı anahtar lambası yanıyor onuda servis zamanı geldiğini kabul ederek servise bırakacağım. İlginiz için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...