Cumali Serkan DÖNER 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 eski aracımdan biliyorum 2011 model 50. yıl glx 90 ps. şehir içi ve kısa mesafe kullanıyorsanız felaket yakar.tecrübeyle sabittir.ama uzun yol yaparsanız o kadar yakmaz ama emsallerinden biraz fazla yakar Yorum bağlantısı
İbrahim Can 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 normali de o zaten ş içi fazla yakıyor. 38 krş yakmış. aynen öle ama benim düşüncem değiyor ilk ay çok geldi ama sonra düşününce araba çok güzel yakıtı da görmicez artık Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 şehir içi 30-35 krş fazla değil de bnm ölçümüm yanlış olmuş sanırım. Bugün bi şahin bile okadar yakıyor şehir içi 1.5 tonluk 1.8 motora sahip bir araç için 30-35 krş çok çok iyi . ben 1.6 motorlu bora da dahi bu rakamları görüyodum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Caner bey , Forum kurallarımız gereği, avatar olarak sadece yüzünüzün belli olduğu bir fotoğrafınızı kullanabilirsiniz. Avatar kullanımı kulüp üyelerin haricinde zorunlu değildir. Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.fordclubt...eklemeduzenleme linkinde bulunmaktadır. Lütfen bu konudan yararlanarak avatar fotoğrafınızı kurallara uyacak şekilde düzenleyiniz. Kural dışı avatarlar silinecek ve tekrarı halinde cezai yaptırım uygulanacaktır. Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. - Ford Club Türkiye Yönetimi Yorum bağlantısı
Semih Candan 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 1 nisan da opetten 100 tl aldım oure dizel 298 km gittim çoğu da dur kalkta harcadım çok yakmış 110 bg arabam o kadar yakmadı bugune kadar Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Kurumumuza tahsis edilmiş şirket aracı 90 lık connect 17 000 km de tamamı şehir içerisinde ve şehir merkezinde kullanılıyor. Araç 4. vitesi görmüyor ve Sürekli kırmızı ışığa denk geliyoruz Gerektiğinde klima da çalışıyor 1,5 sene kullandık. Aldığımız yakıtı ve yaptığımız km yi sisteme girmek durumundayız. Bu süre boyunca en az 10 en fazla 14 litre yaktı dizel yaktı. Yakıtı PO dan alıyoruz. Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Connect'ler depoda yaklaşık 12 lt mazot kalınca ışığı yakıyor.. Çoğu kez denedim 11-12 lt arasında çıktı değerler.. Yorum bağlantısı
Muhammet Karakaya 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 ben sakin kullanımda 100/km 7 litre yaktı herşey sağ ayakta bitiyor kardeşler birgün fulleyip yolda araç kalana kadar devam etsek eski dizeller gibi hava yapma olayı olur mu bizim araçlarda? tecrübe eden var mı acaba? benzinli araç gibi kaldığı yerde mazotu katıp gider mi acaba araç Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Otomatik pompa var diye biliyorum yani koyuyorsunuz uzun marştan sonra kendi kendine pompalıyor elle pompa yok diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Ş. Gökhan Doğan 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 aynen connect buna mecbur bırakıyo... En çokta bu huyunu seviyorum.. Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 şimdi ışık yanınca 12 litre kalıyor denmiş. ozaman şöyle hesaplama yapmalı. ben ışık yandığında 150 km'deydim. demek ki kalan yakıtla bi 100 km daha gidilebilirdi . ozaman 100 tl lik yakıt ile 250 km yol yapmış oluyorum bu da 40 krş. yapıyor. yine çok yine çok. ben ışık yanınca biraz daha binip dün mazot aldım yine shell'den . 100 tl aldım. bgün aşağı yukarı 70-80 km yol yaptım göstergede mazotun yarısı gitti bu işte bi gariplik var. Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 peki daha az yakması için yapmamız gereken şeyler nelerdir ? mesela bnm ilk dizel aracım ve tamircim abi sen daha ilk defa dizel kullanıyosan bu alışana kadar fazla yakar dedi. vites değiştirme aralıklarımız nedir sanırım ben benzinliye alışkınlığımdan gaza biraz fazla basıyorum o yüzden böyle yakıyor. Son olarak sormak istediğim de yakıtı nerden alalım ? ben en son shell'den aldım gls diye bir ürün varmış motoru temizliyormuş falan ama nedir ne değildir hangisi daha uzun menzil gitmemizi sağlar ? Şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
İbrahim Can 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 ben opetten alıyorum 2 seferdir ama petrol ofisini deniyeceğim opet biraz çabuk bitiyor gibi geldi bana 520 km de ışık yandı dibinde kadar kullandım 560 km yol yaptım bide petrol ofisini denicem bakalım sonuçlarını paylaşacağım.3000 deviri görmeyin derim ben yolun durumuna göre ayarlayın 2500 devir vites değişimi için uygundur benim görüşüm bunlar 1 Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 ben opetten alıyorum 2 seferdir ama petrol ofisini deniyeceğim opet biraz çabuk bitiyor gibi geldi bana 520 km de ışık yandı dibinde kadar kullandım 560 km yol yaptım bide petrol ofisini denicem bakalım sonuçlarını paylaşacağım.3000 deviri görmeyin derim ben yolun durumuna göre ayarlayın 2500 devir vites değişimi için uygundur benim görüşüm bunlar bir depo ile mi 560 km yaptınız. öyleyse veriler güzel. 200 liraya dolsa depo 35-36 krş yapıyor. şehir içi verileriyse çok çok iyi bence. ben aracı yeni aldım aldıgımdan bu yana daha 2 sefer 100er liralık mazot aldım ikisini de shell 'den aldım fakat beklediğimden de fazla yaktı ben de sizin gibi 2500 devirde vites değiştiriyorum tabi yolun durumuna göre değişiyor. Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim keyifli sürüşler dilerim... Yorum bağlantısı
İbrahim Can 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 dayım ışık yanan kadar 580-590 yapıyormuş petrol ofisinden alıyormuş.Ben aracı ondan aldım.Bİdahaki depoyu petrol ofisinden deniyeceğim.Bbenim 560 km ışık yanana kadar değil depo tamamen bitene kadar olan ölçüm. Yorum bağlantısı
Mert Keçeci 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Ben kendi connect'ime çok yakıyor diyordum ama iyi gidiyormuşum eğer sakin kullanırsam full depo ile 680-720km şehir içi yakıyorum. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Ben kendi connect'ime çok yakıyor diyordum ama iyi gidiyormuşum eğer sakin kullanırsam full depo ile 680-720km şehir içi yakıyorum. Gayet iyi degerler bence hangi mazotu kullaniyorsunuz Yorum bağlantısı
İbrahim Can 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 bende onu denicem bidaha ki depoda farkedşceğini düşünüyorum Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 izmir ödemiş'te yaşıyorum ben burda petrol ofisi yok var da bayaa uzak. o yüzden üç tercihim var. shell bp opet Mert Bey sizin değerleriniz çok çok iyiymiş keşke bende o değerleri yakalayabilsem. Yorum bağlantısı
Muhammet Karakaya 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 az yaksın diyorsanız opet ecosu po'nun yeni prodizeli ni shell'in fullsavesini alın daha fazla km gidecekseniz. ben hep öyle alıyorum mazotu neticede fazla hız yapmıyoruz performans yakıtlarına gerek yok. Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 shell de fuelsave istedim abi bu arabalara onlar olmaz v power verelim dediler. kamyon mu bu fuel save kullancaksın diye de ekledi pompacı çocuk Yorum bağlantısı
Recommended Posts