İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Ferit Tanrıyar

12/12/2013 tarihinde 110'luk 2009 model connectimin deposunu fulledim ve yol bilgisayarı kalan yakıtla gidilebilecek miktarı 475 km. olarak gösterdi, 100 km. kullanıp tekrar doldurarak denemeyi düşünüyorum ancak yol bilgisayarı verileri ne kadar doğru olur. Aracı yeni aldım ve ilk kez deposunu fulledim. Aracın şu an şehir içi kullanım miktarı yol bilgisayarına göre 11-13 lt. arasında geziyor, vites değişimlerini de 2000-2500 devir arasında yapıyorum, yani fazla performanslı kullanmıyorum ama yakıt tüketimi fazla gibi geldi bana, düşürmek için tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Yakit tuketimi gercekten fazla benim 8.5 lt. oda en fazla ortalamam kis ayinda.

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

O tüketimi bulsam bayram ederim. Yanlış yaptığım nedir merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

O tüketimi bulsam bayram ederim. Yanlış yaptığım nedir merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

aracın bakaımları yapıldımı bende de 2013 110 luk var bende aynı şekilde 10-10,9 lt görüyodum 9000 km de hava filtresini değiştirdim suan 10500 km oldu  hava filtresini değiştirtdikten sonra  hava soğumadan önce 7,5-7,8 arasında oynuyordu şimdi kış ankara bu aralar -5   -10 arasında değişiyor şuan bu akşam baktım 8,3 gösteriyordu 

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Ozel servise götürdüm. Onlar da yol bilgisayarına bakma doğru göstermez, depoyu doldurup dene dediler. Herkes farklı farklı şey söylüyor. Ama bu işi çözmem lazım.

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Evet sıfırladım. Araç geçen gün Ankara'ya gitti ve şu an ortalama yakıt tüketimi 8.1 e sabitledi. Bakalım bundan sonra ne olacak.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Sehir icinde gene artacaktir.Uzun yolda yada otobanda sifirlayip cok hafif gazla 90 -100 gibi hizlarla gittiginizde dha dusuk degerlere sabitler ve s.icinde yukselmesi daha gec oluyor.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Aracın yazılımının güncellenmesinin herhangi bir faydası oluyor mu?

bence en mantıklısı depoyu fulledikten sonra 100 km yapın ve aynı istasyon aynı pompadan tekrar fulleyin öyle hesaplayın derim çünkü yol bilgisayarı net sonuçlar vermiyor dün akşam yol bilgisayarını sıfırladım 15 litreden kapı açtı eve gelinceye kadar 10,1 litrede sabitledi tabi eve gelinceye kadar yoğun bir trafikten geçtim   güncelleme konusunuda isterseniz servise bir danışın onlar size daha net bilgi vereceklerdir

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Servis, aracın bakımları sırasında güncelleme yapıyoruz dedi. Yani bakım yapıp para alacak. Ben bakımları özel serviste yaptırıyorum o yüzden servise bakım ücreti ödemek istemiyorum. O yüzden sormuştum.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Servis, aracın bakımları sırasında güncelleme yapıyoruz dedi. Yani bakım yapıp para alacak. Ben bakımları özel serviste yaptırıyorum o yüzden servise bakım ücreti ödemek istemiyorum. O yüzden sormuştum.

size özel mesajdan  bir abimin numarasını vereyim isterseniz onunla bir konuşun

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Yardımcı olabilecek birisiyse tabiki de olur. Kendisi ne iş yapar?

özel mesaj göndermiştim size mesaj kutuuza bakarsanız  orda hepsini yazdım

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
(düzenlendi)

arkadaşlar benim connect 90 ps 2005 model 201700 de ama şu sıralar mübarek ford kamyon gibi yakıyor 100 km 9 litre 1 ay önce 7 litre idi...Bir arıza olabilirmi?Arabamdan şikayetçi değilim ama merak ettim birde araba 200000 binde yani...

tarihinde Murat Kırçal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

arkadaşlar benim connect 90 ps 2005 model 201700 de ama şu sıralar mübarek ford kamyon gibi yakıyor 100 km 9 litre 1 ay önce 7 litre idi...Bir arıza olabilirmi?Arabamdan şikayetçi değilim ama merak ettim birde araba 200000 binde yani...

1 ay önce ile şuan arasında sıcaklık farkı ne kadar ve kullanım tarzınızda bir değişiklik oldumu

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ferit Tanrıyar

Bilginiz olsun diye söylemek istediğim birşey var. Geçen gün mazot lambası yandı ve yol bilgisayarı kalan yakıtla 80 km gidebilecegim uyarısını verdi, yaklaşık 40/50 km daha yol yaptım ve depoyu doldurdum. Depo tam 45 lt mazot aldı yani aracın deposunda daha 15 lt mazot varmış. Bilgilerinize...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Bilginiz olsun diye söylemek istediğim birşey var. Geçen gün mazot lambası yandı ve yol bilgisayarı kalan yakıtla 80 km gidebilecegim uyarısını verdi, yaklaşık 40/50 km daha yol yaptım ve depoyu doldurdum. Depo tam 45 lt mazot aldı yani aracın deposunda daha 15 lt mazot varmış. Bilgilerinize...

Yol bilgisayarı yanıltıyor 

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Yanıltmayı bırak insanın psikolojisini bozacak:) Yok mu bu mereti düzgün çalışır hale getirmenin bir yolu?

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Yanıltmayı bırak insanın psikolojisini bozacak:) Yok mu bu mereti düzgün çalışır hale getirmenin bir yolu?

yok malesef onun için ekranı baz alıp kendinize takıntı yapmayın ben alıştım şahsen :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...