İçeriğe Yönlendir

Fiesta Tampon Sarkması

Gökhan Çelenk

Recommended Posts

Gökhan Çelenk

Arkadaşlar Merhaba

Benim araçta ön taraftan baktığımda farlar ile tampon arasında bir açıklık mevcut

elimle tamponu yukarı kaldırdığımda ise bu boşluk kapanıyor ben sanki daha önce forumda bununla

ilgili bir çözüm görmüştüm tampona alttan plastik boru ile destek yapılıyordu fakat iki gündür forumda bunu

arıyorum bulamıyorum bir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

İyi Sürüşler

Yorum bağlantısı
Aykut Akan

Gökhan Bey enson Ayhan Şentürk'ün bir çalışması vardı hatta resimlerinide çekip eklemişti.

Forumda bulamazsanız kendisine sorun.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
uygıladım arkadaşlar. şuan daha iyi oldu. tamponun altındaki siyah şeridin radyatörde bağlandığı kısım ile tamponun ek noktası olan plakanın ordaki tırnakların yanındaki köşe arasına boruyu yerleştirdim.20.5 cm biraz gerdiriyor.ben 21 cm yaptım tam oturdu. far ile tampon arasında hic boşluk kalmadı.

pict0102ov1.jpg

pict0107zy3.jpg

Servislerde vida falan diyorlar ama iyi olmaz çarpma anında tamponun düşmesini engelleyerek zarara sebeb oluyor, ben şöyle yaptım binalarda elektrik tesisatını geçirdikleri plastik borular vardır bunların 2.5 3 cm. çapında kalın olanlarından 60-70 cm kadar bulun aracı kanala çekin, radyatörün alt kısmına bakın orada tamponun alt plastik bağlantılarının geçtiği yerde tam radyatörün yan kısımlarında uygun bir çıkıntı var, buraya uygun boyda kestiğiniz (yaklaşık 20 cm kadar) bu boruyu dik olarak sokucaksınız uç kısmı tamponun iç tarafındaki birleştirme tırnakları var (Ayhan bey sizin arabada tamponun gri kısmıyla boyalı kısmı birleştiren tırnaklardan bahsediyorum) oraya gelecek, taktığınızda tamponu yukarı doğru iticek şekilde takıcaksınız, tamponu elinizle alttan kaldırıp ara mesafeyi ölçüp ona göre boru kesip yerleşticeksiniz, (dikkat tamponu yukarı iticek şekilde karşıya doğru değil) farla aradaki boşluk kapanmış olacak kolay kolayda hiç bişey olmaz artık, önden darbelerde tampon rahatça geriye doğru esnemede yapabilir orjinalinden daha sağlam oluyor.

Ben ayrıca bu uygulamalara ek olarak far altına yaklaşık 0.5 cm kalınlığında bir malzeme bulup kendi yapışma özelliği sayesinde yapıştırdım.

Yapılışı ise şöyle; Bu malzeme 0.5 cm kalınlığında ve 2 cm genişliğinde olup aynı zamanda istenilen yönde kıvrılabiliyor.Bildiğimiz farın tampona oturduğu düz bir zemin var.İşte ben o zemini kapladım ve farlar bu malzemenin üzerine oturuyor. Güzel bir görüntüde oldu, cünki geniş başlayıp dışa doğru daralarak bitiyor.Estetik açısından bitiş kesimlerini özenle yaptım,orginal bir görüntü oldu.

pict0225em6.jpg

10jb3.jpg

33zy5.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Silikon güzel bir cözüm,darbe anında esnekliği ile zarara yol acmaz ama fiestalarda silikonlanacak uygun yer yok gibi.Tek yer var oda tamponla farları yapıştırmak :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ayhan senin sislerin iç kısmında parlayan bir bölüm var camla kapak arasına nikelajlı bişeymi taktın acep?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
Ayhan senin sislerin iç kısmında parlayan bir bölüm var camla kapak arasına nikelajlı bişeymi taktın acep?

Yarım yuvarlak şeklinde,düz olan kısımda ince sünger yapışkan var.Uygun boyda kesip iç kısma yapıştırdım.

Sağlam aşınmayacak esnek kaplamalı bir plastik.

444zf2.jpg

Ek yerinin belli olmaması başlangıc ve bitiş yeri üst kısım.Dahada önemlisi cıkmaması ve kendi kendini sağlamlaştırması için 3mm kadar uzun kestim, hem yapıştırarak hemde iterek bu fazlalığı giderdim ve şuan kendi kendini itiyor ve dışa doğru capını genişletmek istiyor, dolayısıyla daha sağlam oluyor.

Zaten sis kapağının o zeminide düz,yapıştırdığım malzemenin zeminide düz ve cift taraflı ince kendi bantı var.Çok kolay ve iyi oldu.

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İyi düşünmüşsün, bu süslemede tampon kenarlarına çamurluklara falan yapıştırılan uzun makarada olupta istediğin kadar kestirip aldığın malzemeden bir tarafı yapışkanlı olandan değilmi?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Evet onlardan.Bunların 10 larca çeşidi var.dar,geniş,ince,kalın,az parlak,cok parlak,mat, desenli vs vs

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Emrah Barış

İyi düşünmüşsün, bu süslemede tampon kenarlarına çamurluklara falan yapıştırılan uzun makarada olupta istediğin kadar kestirip aldığın malzemeden bir tarafı yapışkanlı olandan değilmi?

nerden temin edebilirim ???

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Yusuf Atalan

Aynı sorun bendede var resimleri goremiyor um tampon aşağı düştü farların arası açık  2007 Ford Fiesta.  Bu tampon nasıl yapılır. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...