İçeriğe Yönlendir

Devir Saati Ve Hız

Zafer Ofli

Recommended Posts

Guest Ak?n Atakan
(düzenlendi)

Benim focusum düz yolda 5. vites 2500 devirde 100 km yi gösteriyor normal midir?

tarihinde Ak?n Atakan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

c-max 5. vites 3000 devirde 100km yi gösteriyor.daha önce kullandıgım 1990 kadett 3000 devirde 120 yi gosteriyodu..sanırım yeni nesil aracların cogunda boyle..bugun bindigim 2002 golf de aynı sakılde 3000 devirde 100 km yi gosteriyordu

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Benim focusum düz yolda 5. vites 2500 devirde 100 km yi gösteriyor normal midir?

Normal...

Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay

Mehmet Abi ye katılıyorum. Benim focus la 90km/h la giderken devir saati, 2500 d/dak. gösteriyor. Oysa şirketimizin 2003 model megane si 90 km/h da 2750 deviri gösteriyor. Megane nin vites aralıkları çok yakın, focus un ki uzun.

Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan

Focuslarda devir kesici var mıdır?Varsa hangi devirde? Bugun arabamla 3. vites 150 km hız yaptım devir 6800 deydi..Daha da gidiyordu ibre yavaşlamak zorunda kaldım..Bir de ibreyi sonuna kadar bulmak ehlikeli midir?

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Devir kesici 6850 dd devreye giriyor,kısa sürelerde çok zararı yok fakat 6000 dd geçmemek daha sağlıklı.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Sait Volkan Çubuk

Benim arabam 2006 sedan focus ghia tdci ve 5. vitese atıp 3000 devire çıktığınızda araba 155 km/h in üzerine çıkıyor. zaten 5. vitese atıp yol almaya çalıştığınızda araç makul devirler içinde 120-130 km/h ye çıkıyor ve bu sebeble sürekli 90 km/h le 4. vitesle gidiyorum.

1. Bunun araca bir zararı olurmu ( sabit hızda 4. vitesle yol almak trafikteki hız sınırı sebebiyle ).

2. Yakıt tüketimi (2200 devirde 4. viteste) bundan nasıl etkilenir.

3. Dizel Focusta ideal seyir devri hangi aralıkta olmalıdır.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

4 de 90 la gitmektense 5 te giderseniz daha az tüketim olur.

tdci için trubonun sağlıklı çalıştığı aracın zorlanmadı en alt devirde kullanmak iyi olur. 5 vites 90 la gidin zuun yol için . Şehir içinde de 2200 devirde vites değiştirin zaten üst vitese geçince bile zorlnamadan gidiyor o devirde.

Yorum bağlantısı
Sait Volkan Çubuk

Teşekkürler. Ama 5. viteste 90 km/h de devir 1800 lerde oluyor.

1. Peki bu dizelde mazotun çiğ atılmasına ve eksozdan tütmeye sebep olmaz mı?

2. Yakıt sarfiyatını arttırmaz mı?

3. Motor içersinde daha fazla kurum oluşturup bunu temizleyen yağın daha çabuk kirlenmesine - eskimesine sebep olmaz mı?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dip pedal yapıp hızlanmak istemedikçe sağlıklı motor duman atmaz. Aşırı hızlanma gereği olduğunda vites düşürmek daha iyidr. Eğer yeterli çekiş varsa kurumlanmada az olur. Yanmayan yakıt kurum yapar yada duman yapar.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Recep Yaylacı

iyi günler aracım 2005 focus2 benzinli.dün uzun yoldan gelirken gözüme takıldı aracım 105 te 3000 deviri görüyo hız arttıkça doğal olarak devirde artıyor.Sormak istediğim düz yolda 5.vitesle 105 le giderken aracın 3000 devire cıkması normalmi? biz otomanda arabayı hep 4000 devirdemi kullanacaz.yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Recep Yaylacı

iyi günler aracım 2005 focus2 benzinli.dün uzun yoldan gelirken gözüme takıldı aracım 105 te 3000 deviri görüyo hız arttıkça doğal olarak devirde artıyor.Sormak istediğim düz yolda 5.vitesle 105 le giderken aracın 3000 devire cıkması normalmi? biz otomanda arabayı hep 4000 devirdemi kullanacaz.yardımcı olursanız sevinirim

bugün 150 km hızda araç 5000 deviri gördü.benzinli manuel vites.arkadaşlar normal mi?yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...