İçeriğe Yönlendir

Focus I Radyo Problemi

Murat Basma

Recommended Posts

Murat Basma

Merhaba,

yeni aldigim aracta sanirim 6000 modeli cd-calarli model var ama radyo'da hicbir frekans cekmiyor, yukarda anten saglam, ama problem neden oldu bilemiyorum, boyle ufak bisey icin de servise goturmek istemiyorum, acaba kendi kendime cozebilir miyim? veya sanayi'de bu ise bakacak birileri var midir?

simdiden, tesekkurler

:seytan:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pek olmaz ama teybin arkasındaki anten kablosu çıkmıştır. bence basitçe halledilir. herhangi bir teypçide baktırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Murat Basma

teybin cikarilmasi icin sanirim bi aparat gerekiyormus, onu herhangi bi teypcide bulabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Murat Basma

cok tesekkurler Erdem Bey ve Mehmet Bey,

kendim deneyeyim diyorum ama kirmayalim bi tarafini teybin :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yok yok kıracak bir yer yok.. bu kancaları teybe takıp, kancaları dışa doğru bastıracaksınız.. Bu halde iken teybi kendinize çekeceksiniz.. Çıkar gelir.. Takarken zaten bişey yapmaya gerek yok.. arka ortadaki kızak yerine oturunca teybi itersiniz, şık diye bir ses gelir yerine oturur..

Yorum bağlantısı
Murat Basma

gunduz gozuyle denemek lazim :) hirsiz sanmasinlar sonra, tekrar tesekkurler bilgiler icin :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yahu 5000 serisinde radyo çekişinde problem yaşayan var mı? hiç şikayet almamıştım bu konuda? tabii reg/ta/af ler falan kapalı olmalı. avc de +7 şart gibi :)

Yorum bağlantısı
Murat Basma

malesef, problem soketten kaynaklanmiyormus :agla: tuner'i bozulmus cihazin, otokoc'taki gorevli biz yapamayiz bi teypciye goturun dedi :)

ist'da bi oto sanayinde goturdum teypciye, o da yaklasik 200-250 tutar dedi :kafa: ne yapacagimi bilemiyorum, ne onerirsiniz acaba

simdiden tesekkurler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maslak sanayide yer tavsiye edebilirim. kendisi servislerin iş yaptırdığı kişidir :kafa: .

Yorum bağlantısı
Murat Basma

ben de bugun maslak sanayii'ye gittim zaten, ama tanidik bildik bi yer olmadigi icin acikcasi cok da guvenemedim..

tavsiye edebilirseniz sevinirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

adem mat fimra sahibi ematronic maslak ataürk sanayide 22 . sokakta. forumdan tanıyanlar da var. şahsen 1996 dan beri tanıyorum. ford üzerine çalışan elektronik elektronikçi. ufak ama samimi bir dükkan. adımı verin forumdan olduğunuzu söyleyin. telefonu 0212 286 02 32.

Yorum bağlantısı
Murat Basma

ne tesadüf :kafa:

ben de oraya gitmistim zaten, adem usta yoktu ama, ordan baska biri 250 civari demis ama belli olmaz da demis..

cok tesekkurler, ptesi gidip goruseyim adem ustayla, umarim daha uygun bir cozum buluruz

Yorum bağlantısı
Murat Basma

ben tunerinin bozuk oldugunu soyledim, ordan birisi tel'le adem ustayi aradi herhalde, tamir mi bilmiyorum ama 250 tutar dedi :agla:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tuner bozuk demek zaten yeni iç anakart demek yani yeni teyp demek :kafa: yenisi olmadığı için zor bulunan bir yedek parça demek.

siz bence hafta içi bol bir zamanda!!! forum tavsiyesi ve adımı vererek gidin bırakın önce arızayı anlasın tespit etsinler, sonra fiyatı konuşun.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Cem Karaca

öncelikle tüm aileye slm lar benim rds 6000 eon da radyo frekanslarını görmüyor özellikle fm bandında rasgele bir kanal ayarı girsem cazırtı bile yapmıyor LW VEYA MW BAND LARINA aldığımda ayarı cazırtı sesi geliyor anteni kontrol ettim radyo menülerini kurcaladım sorunu çözemedim bir fikri olan varmı acaba tşk

Yorum bağlantısı
Cem Karaca
Diğer bantlarda yayın bulabiliyor mu ?

öncelikle günaydın mehmet abi biraz başını ağrıtcem hç bir radyo istasyonunu görmüyor ancak fm bandından cazırtı sesi bile yok ne tavsiye edersin dün akşam başıma bi sorun daha geldi mehmet abi alarmın uzaktan kumandası da çalışmmıyor pilini yeniledim olmadı emassızlıkmı var diye baktım oda yok forum da araştırdım kumandayı yeniden tanıtayım dedim kontağı 4-5 defa aç kapa yaptın ilk sesi duydum ancak kumanda tuşlarına bastım 2. sesi alamıyorum acaba anahtarda mıdır sorun araba da mıdır nasıl anlarım anahtarı hiç düşürmedimde bu sorunu nasıl çözeriz abi

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Anahtar içindeki çip bozulunca bu durum oluyor.birden kullanılmaz hale geliyor.Benim başıma geldi.Tekrar kodlarken de aynen bahsettiğiniz gibi ilk aşamaya kadar geliyor daha sonrasında 2.bip sesini vermiyordu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

anahtar kumandasının pili doğru mu? pil ile temas yerleri sağlam ve temiz mi? kodlmayı yaparken tek tuşa mı bastınız yani diğer tuşlarıda denediniz mi?

Yorum bağlantısı
Cem Karaca
anahtar kumandasının pili doğru mu? pil ile temas yerleri sağlam ve temiz mi? kodlmayı yaparken tek tuşa mı bastınız yani diğer tuşlarıda denediniz mi?

hepsine bastım denedim ancak olmadı :)

Anahtar içindeki çip bozulunca bu durum oluyor.birden kullanılmaz hale geliyor.Benim başıma geldi.Tekrar kodlarken de aynen bahsettiğiniz gibi ilk aşamaya kadar geliyor daha sonrasında 2.bip sesini vermiyordu.

siz sorunu çözebildinizmi ayhan bey

:rofl:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...