İçeriğe Yönlendir

Focus I Radyo Problemi

Murat Basma

Recommended Posts

Çağlar Bayur

AF - TA - ne varsa off yapın, Pty varsa onu da kapatıp deneyin?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

AF= auto frekans dı sanırım. otomatik frekans yani AF desteği olan radyoalrda misal trt de il değişseniz bile altta radyo frekansı değişerek hep trt yayını alıyor ,onla alakası olmaz.

TA= trafik annonce. trafik anonsu bu da pek ilgili değil

PTY= yayın çeşidi bunu none yapmak lazım ki tüm frekansları ararken görsün.

cızırtı bile gelmediğine göre FM moduna teyp ya geçmiyor ya da ses çıkışı vermiyor. cd çalar ses veriyor mu?

PTY desteği var bir iki kanalda.

TA da desteğ pek yok. ama evet TA off olarak deneyince sanki kanal çekmesi iyileşiyordu onu kapatın siz yinede.

Yorum bağlantısı
Cem Karaca
AF= auto frekans dı sanırım. otomatik frekans yani AF desteği olan radyoalrda misal trt de il değişseniz bile altta radyo frekansı değişerek hep trt yayını alıyor ,onla alakası olmaz.

TA= trafik annonce. trafik anonsu bu da pek ilgili değil

PTY= yayın çeşidi bunu none yapmak lazım ki tüm frekansları ararken görsün.

cızırtı bile gelmediğine göre FM moduna teyp ya geçmiyor ya da ses çıkışı vermiyor. cd çalar ses veriyor mu?

PTY desteği var bir iki kanalda.

TA da desteğ pek yok. ama evet TA off olarak deneyince sanki kanal çekmesi iyileşiyordu onu kapatın siz yinede.

mustafa bey cd normal çalışıyo sorun yok ama radyo hiç bir kanalı görmüyor herşeyi kapattım aküyü söktüm taktım yine aynı bu arada birde başıma uzaktan kumanda arızası geldi uzaktan kumanda da işlem yapmıyor yani araba kesinlikle dışardan ne radyonun ne kumandanın frekansını almıyor :)

AF - TA - ne varsa off yapın, Pty varsa onu da kapatıp deneyin?

abi hepsini denedim arabaya dışardan frekans giremiyor ne radyo ne uzaktan kumandanın kumanda da çalışmıyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Nazınızın geçtiği bir focus-connect sahibi bulun. ve diğer aracın teyibini ve kumandasını deneyin :)

Yorum bağlantısı
Serkan Dönmez

abi pek kullanmadığım için teyb in acemisiyim.bu cd yazısı var ama cd koyulacak yuva yok heralde.sonradanmı ekleniyo bilen varmı"

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

cd changer takarsanız onu devreye sokuyor

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Yakup Başaran

Benim radyoda da benzer bir sorun var. Başka bir konuda ayzdım ama cevap veren olmadı. FM bandında arama yaptığım zaman frekans habire arıyor. Ama yayın bulmuyor. Manuelde de belirli frekanslara getirince yayın çekmiyor. MW ve LW de çekiyor. Anten girişini söküp taktım sonuç aynı. Ne yapmam lazım. Bu arada AF TA iptal ettim. 5000 serisi kasetçalarlı radyo benmkisi. CD yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu sorun son zamanlarda sıklaştımı ne.. Okuyoruz soruyu ama cevabı bilmiyoruz :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu teybi almayın Yakup bey..

Kronik mekanik sorunlu bir teyptir..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

zaten o ilandakine çalışmıyor demiş. çalışanları pahalıdır. ben çok istiyorum bozulacak bile olsa :D focusa uyar bu arada

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran
(düzenlendi)
:(. Ya bir bit yeniği vardır demiştim aslında ama. ingilizce olmayınca. İlginize ve uyarınıza teşekkür ederim. Peki ne yapacağım o zaman. Radyosuzda olmuyor. MW transmitter varmıdır ki :) tarihinde Yakup Başaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

alın bi tane pionner felan 150-200 e takın gitsin illa orji olcak derseniz cd çalar alın 6000 cd onlarda 250-300 arası nette var düzgünleri.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yakup Başaran

Sevgili forum sakinleri. Az kullanılmış, CD si FM i çalışır vaziyette olan 2002 comfort a uygun CD çalarlı teyp arıyorum. Duyanlar görenler insaniyet namına :) bana haber versinler. Verebileceğim fiyat 150 TL. dir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

elimde sıfır ayarında bi 6000cd var :D ama 150 liraya vermem :p

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Mustafa B Akkaya

2003 Ghıam da radyoda son bi kaç gündür radyo kanalının sesi gidip gelmekte sesi açsamda sonuna kadar ses derinden gelıyor kanal araması yaptıgımda kanal çekmemeye başladı teybin ortasındakı soket gibi olan parçayı söküp taktıgımda bi kaç saniye düzgün çalısıyor sonra ses gidiyor bi temassızlıkmı var acaba? cd dinlerken hiçbi sorun yok

Yorum bağlantısı
Hüseyin Lafcı
(düzenlendi)

Benzer bi sorun bende de olmustu.Bende aracıma pioneer marka teyp taktırdıgımda radyo da hıcbır kanal cekmedı usta da teybın arkasından tavandakı antene kadar olan tum kabloların kontrol edılmesı ve buyuk ıhtımalle de degıstırılmesı gerekcegını soylemıstı bende usb aux bı de mp3 calarlı bı teyp oldugu ıcın gerek yok dedım ve bıraktım. Size tavsiyem ilk önce antenin tavanda monte edıldıgı yere bı baktırın daha sonra da teybın arkasında antenın gırdıgı yerdekı baglantıları kontrol edın eger bu ıkısı sorunu cozmezse zaten komple anten tesısatı degısmesı gerekecektır .. Saygılarımla...

tabi elektronik olarak bi ayarı bozuk degılse :)

tarihinde Hüseyin Lafcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Abi benimde anten 3 4 yerinden kırık, çatlak. Oynatınca içindeki yay belirli oluyor. Anten komple nasıl sökülür?

Çevirerek çıkıyor uç kısmı ..Vidalı.Eğer komple sökmek isterseniz tavan lambası içinde vidası var..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

Beni teyptede ilk önce sorunlar radyonun ara ara çekmemesiyle başladı. En son, teybi değiştirmek zorunda kaldım. Umarım aynı değildir sorun.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Tuncer Karakaya

arabam 2005 focus hb collection. radyom geç açılıyor verdiğim komutların gerçekleşmesi zaman alıyor.radyo frekanslarını eskisi gibi hızlı aramıyor.anlayacağınız çok yavaşladı sebebi ne olabilir acaba. bu konuda tecrübesi olanların fikirlerini bekliyorum lütfen

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teybi çıkarıp, soketlerinden ayırıp, yeniden takın...

Yorum bağlantısı
Tuncer Karakaya

yaptım yine aynı değişen birşey olmadı.fakat arabanın kaputunu açtığımda aküsüne baktım akü arabanın düşük şarj yaptığını gösteriyor. bu yüzden olabilir mi? bu yüzdense düşük şarj nasıl düzeltilir şarj dinamosu değişir mi bu durumda? teşekküre ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aküde i şarj hakkında bir gösterge yoktur? akünün göstergesi yeşilse Ok demektir, beyaz ve siyah ise şarjı az veya su yok, ancak tüm bunları da tek göze bakarak yapan basit bir şamandıra sistemi ile yapar, cd de sorun yoksa, radyoda varsa zaten sorun teybin içinde

Yorum bağlantısı
Tuncer Karakaya

teybim kaset zaten kısmı işlevini yerine getirmiyordu.benim için önemli olan radyo.onun dışında dinlemek istersem çakmaklığı kullanıyorum.akünün ışığı yeşil motor çalışırken.durduğunda yeşil ve maviye yakın mor rengi yanıyor. akünün üstündeki şemaya bakınca akünün şarjı tam ama arabanın düşük şarj yaptığını gösteriyor.anlamak istediğim araba düşük şarj yaparken teypte böyle bir yavaşlama olabilir mi.aslında benzer bir teyp bulup onu denemek lazım gerçekte sorun teypte mi diye ama onu bulmam zor olduğu için yardım istedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...