İçeriğe Yönlendir

Lastik Uğultusu


Erdal Kopmaz

Recommended Posts

Erdal Kopmaz

tourneo connect de lastik uğultusu ve tekerleklere bulasan ufak tefek taşların hızlanırken atılması ve davlumbazda ses yapmasından sikayeti olan varmı arkadaslar?? bence fazla ses veriyor içeriye bu arabadan önce kullandıgım nissan minübus bile böyle sesleri içeri vermiyordu

Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz

valla dediginiz doğru sanırım hem lastik sesi var bu arada lastikler bridgestone b-390 baya sert bi lastik , ama birde şu var lastiğe bulaşan hafif kumlu gibi mi desem az çamur mu desem onlarında davlumbaza çarpma sesi baya bi duyuluyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Nokian NRV-i bu iş için üretilmiş bi lastik. Netten araştırırsanız içindeki değişik tabakaları göteceksiniz. C-max'da yaklaşık 30bin km dir kullanıyoruz. Yol sesi hissedilebilir derecede azaldı.

Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz

oyle tabi de benim anlamadigim arka koltuklari katladigim zaman sesin sanki daha cok kulagima gelmesi is icabi bagaj lazim oluyor gun iicinde

Yorum bağlantısı
Bayram Bekman

erdal bey ılle de cok sessız olsun dıyorsanız sıze bır onerım olacak!

araca muzık sıstemı ıcın ızolasyon yptırmıstım,sonra aklıma bu yol sesını nasıl keserım dıye bır soru takıldı!

bende bagaj kapagı,arka camurluk ve arka kapıların ıcını sert sungerle tıka basa doldurdum. sonra bagaj zemınıne polarımsı bır kece serdım!

sonuc aracın on camurluguna dıstan parmakla vurunca tın tın sesı,arka kapı camurluk ve bagajda dup dup sesı gelıyor! sasırtıcı derecede yol sesı ve ıc plastık aksam tıkırtısı kesıldı!

ancak yınede pırellı'nın cargo tıpı lastıklerınden sıkayetcıyım! tez zamanda degıstırecegım,sanırım dahada super olacak!

malıyetı ıse ıstoc toptancılar carsısından alınan 15 ytl'lık sert sunger :selo: plastık aksamı sokun basın ıcıne sungerı derım!

lastıklerı mıchelın sordum 150 ytl x 5 taksıt tanesı..onlarıda degısınce yazarım sonucunu..

Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz
(düzenlendi)

cok sessiz olmasini istemiyorum ama gelen ses aslinda rahatsiz edici benim icin oncelikle dediginiz gibi studyolarda kullanilan ses yalitim sungerlerini alip kapi iclerini izole edecegim kendim de yangin ve guvenlik malzemeleri konusunda calistigim icin en emniyetlisini kullancagim merak etmeyin bu arada lastik konusuna gelince en sessiz ve en kaliteli lastiklerden biri olan ve istanbulda pek taniyani bilmedigim Finlandiya mali NOKIAN marka lastikleri tavsiye edecegim size yaklasik olarakda fiyatlari 150-160 ytl arasinda buraya bir resim ekliyorum bu lastik nokian in kis lastigidir siradisi bir goruntusu oldugunu kabul etmek lasim bence :selo:

lastikleri bu adresden inceleyebilirsiniz http://www.guvenlastik.net/

tarihinde Erdal Kopmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Utku Çay

aracımda nokian nrhi var.

izlenimlerimi aktarayayım;

Normal asfaltta nerdeyse sıfır ses var. Ama mıcırlı asfaltta yine ses oluyor ve oluşan ses hiçte az değil. Bunu lastiklerin sertliğine bağlıyorum. Sanki titreşimle daha da çok ses yapıyor gibi geldi bana (teknik açıdan hiç bilemiyorum sadece tahmin).

Lastiklerin yola tutunması çok iyi, virajlara girme hızım çok rahat 15km arttı diyebilirim. Özellikle suda tutunma çok iyi lastiklerde. yaptığım frenleme denemelerimde çok iyi sonuç verdi düşünüyorum.

Lastiklerle şu an 10.000 km yaptım ve lastikler ilk kmlerinde gösterdiği özelliklerini aynen gösteriyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erdal Kopmaz

şimdilik bridgestone b-390 ları çıkarıp yerine kışlık lastiklerimi taktım bu arada lastikleri bu araba için yeni aldım seçimim Continental ContiWinterContact TS810 oldu gayet ii bi lastik yol sesi falan da yok kışlık lastik olmasına rahmen artık yazında bridgestone b-390 ların durumuna göre yeni bir lastik düşünürüm

bu arada kış lastiklerimi 140 ytl den aldım fiyat nasıl acaba?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Alemdar

aracım yeni. asfalt yolda gerçekten hiç ses vermiyor ama mıcırlı yolda biraz gürültü yapıyor. ama olucak okadar diye düşünüyorum.

sonuçta binek bi otomobil değil connect. kamyon sınıfına giriyor. beni pek rahatsız etmiyor açıkçası

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Barıs Akıncı
(düzenlendi)

Bende de continental var.Davlumbaza çarpan taşlar biraz ses yapıyo ama o kadar rahatsız edici değil.Yol sesi çok az.Tutunma gayet iyi.80-85 km gibi bir süratte ses min. oluyor.Zaten hızı sevmem.Bunu da keşfedince hep yavaş gitmeye alıştım.Bence ticari bir araca göre düşünürsek hiçte fena sayılmaz.Hızlandıkça ses doğal olarak artıyor.Bunda bir nebze rüzgar sesinin de etkisi olduğunu düşünüyorum.

Saygılar...

tarihinde Bar?s Ak?nc? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...