Osman Bala 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 Bir tane sport trend buldum temiz, ama plakayı sorgulayınca tahditte hacizli yakalamalı diyor, satıcı ben çözerim mahkemelik bir durum vardı diyor nedir neye dikkat etmek gerekir, uzak mı durulmalıdır? Neler duyuyoruz çalıntı araca temiz kağıdını alabiliyorlar mesela? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 Çalıntı araçta hacizli yazmaz. Adam satışı verirse sorun yaşamazsın... Muhtemelen maliye borcudur.. Yada başka bir hacizlik durum vardır... Yorum bağlantısı
Osman Bala 28 Ocak 2008 Yazar Paylaş 28 Ocak 2008 Sağolun. Çalıntı araç konusu bir arkadaşın başına gelmiş benim sorduğumla farklı şeyler. Çalıntı araca galeri temiz kağıdı alabilmiş ve satışı yapılmış şu anda mahkemelikler. Burda da hacizli mala temiz kağıdı alabilirler belki diye öyle dedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 İlgilendirir... Çalıntı araç bulunduğu yerden alınır... Bunun için emin olduğunuz yerden araç almalısınız... Yoksa suçsuz olduğunuzu ispat etseniz bile her halukarda araba gider... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 Belge sahtedir... Plaka sahtedir.. Araba klondur.. Her şey olabilir Selo.. Adam çalar bitane kırmızı Hb. 34 ZE 8505 olaka takar ZE 8505'in motor şasiyi de aktarır.. X kırmızı focusu ZE 8505 diye satar sana... Kötüye düşmeye gör... Yorum bağlantısı
Osman Bala 28 Ocak 2008 Yazar Paylaş 28 Ocak 2008 sportrend ???ne ayak Ayak yok alacağım kısmetse. Yorum bağlantısı
Erhan Bulut 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 Bir tane sport trend buldum temiz, ama plakayı sorgulayınca tahditte hacizli yakalamalı diyor, satıcı ben çözerim mahkemelik bir durum vardı diyor nedir neye dikkat etmek gerekir, uzak mı durulmalıdır? Neler duyuyoruz çalıntı araca temiz kağıdını alabiliyorlar mesela? Olayın temiz kağıdı ile ilgisi yok, temiz kağıdı sadece MTV borcunu ilgilendirir. Trafik tescile gidip aracın dosyası çıkarttırılacak. hangi icra dairesinden haciz konulduğu ve icra dosya numarası öğrenilecek. sonra o icra dairesine gidilip, dosya çıkarttırılıp borç ödenmiş mi ödenmemiş mi ona bakacakılacak. borç ödenmiş ama haciz kaldırılmamışsa, icra dairesinden haczin kaldırılmasına dair bir yazı alınıp trafik tescile götürülecek, haciz kaydı kalkacak ve noterde satış yapılacak. Bunlar araç sahibi tarafından satıştan önce yapılması gereken işlemler. Borç ödenmemişse ve borç miktarı arabanın değeri kadar veya daha az ise, güvenli olması bakımından aracın noterde satışını yaptıktan sonra, aracın satış fiyatından borcu karşılayacak kadarı icra dairesine, artanı araç sahibine verilip haczin kaldırılmasına dair yazı alınıp trafik tescile verilecek ve haciz kaldırılacak. Tabi, borcun satıştan sonra ödenmesine araç sahibinin rıza göstermesi lazım. Borç miktarı aracın değerini aşıyorsa, araç sahibi hacizleri kaldırmadığı sürece o araçtan uzak durulması gerekir. Noter satışının yapılmasına mani bir durum yok ama emniyete gittiğiniz zaman, hacizler kaldırılmadığı sürece ruhsatı üzerinize alamazsınız. Ruhsatı değiştirmediğiniz sürece de, aracın her an yakalanıp parka çekilme ve satılma riski vardır. Yorum bağlantısı
Osman Bala 28 Ocak 2008 Yazar Paylaş 28 Ocak 2008 Bu çok kötü bişey hacizli arabayı noter nasıl satar anlamıyorum. Intenetten bi haber bir vatandaşımız sorgulama nedir bilmiyor. Temiz kağıdını verdi satıcı gitti arabayı aldı amca. E bir baktılar ki araba hacizli amcanın elinden aldılar arabayı. Bu vatandaşı kim koruyacak. Yorum bağlantısı
Erhan Bulut 28 Ocak 2008 Paylaş 28 Ocak 2008 Bazı noterler internetten sorgulama yapıyor satış sırasında. Ama bu kural değil tabi ki. Yapmayan noterler de var. Yapmazsa bir sorumluluğu da yok. Çünkü kanunun satış için istenmesini öngördüğü belgeler belli. Bir de şu var, haciz kaydı en erken 2 gün sonra internette görünüyor. Satışın yapıldığı gün haciz konmuşsa ne olacak? Çözüm, bütün bu işlemlerin (haciz, satış, çalıntı vs.) merkezi bir ağ üzerine anında kaydedilmesi. Ağdan onay alınmadıkça satışın yapılamaması. Tıpkı bankaların yaptığı KKB sorgulaması gibi. Bazı ülkeler bu işi halletmişler. Mesela isviçre'de bankalara, devlete, mağazalara, icraya vs. kısacası sisteme kayıtlı herhangi bir yere borcunuz olup olmadığını iki tuşa basarak görüyorlar. Şayet borcunuz varsa bırakın araç satmayı, nefes bile alamıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Osman Bala 28 Ocak 2008 Yazar Paylaş 28 Ocak 2008 Gata Haydarpaşa'daki bu arabaya bakabilecek baktırabilecek kimse var mı arkadaşlar? Yorum bağlantısı
Osman Bala 28 Ocak 2008 Yazar Paylaş 28 Ocak 2008 http://www.sahibinden.com/2001_model_98000...pXQQdisplayitem Araba bu ve Ankara plakalı o da bir avantaj benim için. Yorum bağlantısı
Nurhak Çelik 31 Ocak 2008 Paylaş 31 Ocak 2008 Selamlar..haciz ve yakalama olayı hakkında kısa bir bilgi.. esas itibari ile bir şahsın veya şirketin borcuna karşılık icra takibi yapılmıştır. genellikle alacağa çabuk kavuşabilmek adına borçlu olan şahış veya şirketin olası mal varlıklarına yönelinir. Bankalarda hesapları olması olasılığına binaen bankala hesaplarına haciz konalması için haciz müzekkeresi gönderilir. Gayrimenkul malları olması ihtimaline binaen (ev, arsa vb.) tapu sicil müdürlüklerine haciz müzekkereleri gönderilir.. sizin olayınızla ilgili olarak da şahsın veya şirketin üzerine kaşıtlı araç vey araçlar bulunması ihtimaline binaen trafik tescil bürolarına haciz müzekkereleri yazılır. Bu yazı iki türlüdür. bu şahıs veya şirket üzerine kayıtlı araç bulunur ise araç üzerine sadece haciz şerhi konulması istenebilir. Bu ihtimalde araç haczedilmiştir fakat kullanımı engellenmemiştir. İkinci olasılıkta araç üzerine hem haciz şerhinin işlenmesi ve hem de aracın görüldüğü yerde yakalanarak muhafaza altına alınması kararlaştırılmış olur. Yani bu araç gerek ihbarla, gerekse ilgili mercilerce yakalanırsa yediemin deposunda muhafaza altına alınır. Böyle bir durumda benim size tavsiyem.. Trafik tescil müdürlüğüne giderek bu aracın üzerine haciz şerhinin hangi icra dairesinde konulduğunu öğrenmenizdir. İcra dairesi dosyasını inceleyip borcun kaynağını, miktarını ve ilgililerini öğrenebilirsiniz. Gerisi size kalmış. Yorum bağlantısı
Osman Bala 31 Ocak 2008 Yazar Paylaş 31 Ocak 2008 Arabaya Ali baktı (Elöver). Adamın dediği gibi araba boyasız ve değişeni yok ancak kaporta oldukça yıpranmış. Dolayısıyla vazgeçmiş olduk ama bu iş sayesinde oldukça bilgilendik. Herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 31 Ocak 2008 Paylaş 31 Ocak 2008 Bu bence trafik ve motorlu taşıtlar vergi dairesinin ve bankaların birbiri ile organize olamamaları ile alakalı ... Örneğin kredi ile alınmışsa bir araç ve kredi borcu bittiyse banka trafiğe bunu bildirip üzerindeki rehinin kaldırıldığını kayıtlarına geçmesi lazım (bu biraz uçuk oldu ama ) . Ya da dediğim gibi çalıntı bir araçsa herhangi bir şekilde satılmasının kesinlikle önüne geçilmesi lazım ... Satış için son ayak olan noterin temiz kağıdı yanında belki çalıntı olmadığına dairde bir kağıt istemesi işi kolaylaştırır ... Selahattin Bey, maalesef öyle olmuyor hatırlarsanız bende focusu satmak için bankadan borcun kalmadığına dair bir yazı almıştım, noterlerde de baya uğraşmıştım gidilip trafik şubeye verilmesi ve yeni bir yazı alınması gerekiyor, noktalama işaretlerine kadar da aynı olmalı ( çok önemli) internetten kontrol etmenin de bir espirisi yok zaten sayfanın altında bilgilendirme amaçlıdır diyor. Noterlere gelince de kimin neye baktığı belli değil ruhsatı okumasını bilmeyen tescil tarihi ile trafiğe çıkış tarihini ayırt edemeyen bile var. Yorum bağlantısı
Gökhan Çelenk 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Arkadaşlar bende sahibinden de bir araç buldum astra cdti nette trafikten sorgulatınca hem rehinli hemde hacizli yazıyor şimdi ben satıcıyla noterde satışını alsam adam temiz kağıdını almadan bana sata bilirmi kazıklanma durumumuz olurmu yarın öbürgün bu araç rehinli yada hacizi vardı deyip araca el koyabilirlermi detayları bilen varmı acaba teşekkürler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Hukuk mantık demektir. Size borcu olan bir adamın aracına haciz koydurdunuz diye düşünün. Adam , ben noterden satışını verdim, sen avucunu yala dese kurtulmuş mu olacak? Hacizli, rehinli araca bile bile para verip binmeye çalışırsanız, kandırılmış olmassınız ki. Yorum bağlantısı
Gökhan Çelenk 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Ben aracın hacizli rehinli olduğunu internetten başka nereden öğrenebilirim. Notere satış için gittiğimizde trafikten alınan borcu yoktur yazısı vergi dairelerine ait borcuda kapsarmı ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Vergi dairesine borcu varsa, zaten temiz kağıdı çıkmıyor ama çok nadirde olsa, temiz kağıtlı ve vergi borçlu/hacizli araç gördüm. İkinci elde tanıdıktan olsun 1 lira fazla olsun derler veya demeliler. Yorum bağlantısı
Gökhan Çelenk 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Çağlar bey Peki adam temiz kağıdını aldı geldi notere gittik satışı yaptık aracın parasınıda verdik diyelim dediğiniz gibi vergi dairesine borcu varsa temiz kağıdını alamaması lazım borcu olduğu halde aldı diyelim temiz kağıdını bu borçlar satıştan sonra beni bu ilgilendirirmi ? teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Haciz ve rehin vergi dairesinden belli olmaz.. Trafikten sogulanmalıdır... Aracı satan kişinin getireceği borcu yoktur yazısının bu sorunlarla alakası yoktur... Bu sorun... Karşınıza, satış yapıldıktan sonra plaka takma aşamasında çıkar... Son ve güncel bilgiyi trafikten sormalısınız... Yorum bağlantısı
Necat Ertan 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Tavsiyem, bu tür hacizli rehinli araçlardan uzak durun. Hatta ve hatta piyasaya borcu olduğunu bildiğiniz ancak hali hazırda aracı üzerinde haciz olmayan kişilerden dahi araç almayın. 2.el araç satın aldığınız kişilerin ne iş yaptıklarını, aracını neden sattığını öğrenin. Aleyhinize açılacak tasarrufun iptali davası ile yüz yüze kalabilirsiniz. Bu dava sonucunda aracınız cebr-i icra ile satılıp paraya çevrilerek aracın sizden önceki sahibinin alacaklılarına pay edilebilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Tavsiyem, bu tür hacizli rehinli araçlardan uzak durun. Hatta ve hatta piyasaya borcu olduğunu bildiğiniz ancak hali hazırda aracı üzerinde haciz olmayan kişilerden dahi araç almayın. Alırsanız da aynı gün kendi adınıza tescilini yaptırın... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Mayıs 2008 Paylaş 4 Mayıs 2008 Hacizli yazmaz Mertol, kredide sadece rehin yazar... Yorum bağlantısı
Recommended Posts