İçeriğe Yönlendir

Hacizli Yakalamalı

Osman Bala

Recommended Posts

Guest Ak?n Atakan

Ben focusumu alırken rehinli görünüyordu borcu ödenmiş ama bankadan yazısı alınıp trafiğe verilmemişti..Sahibi bankadan aldığı yazıyı trafiğe götürdü, aracın satışına bi mani olmadığına dair yazıyı aldı, vergi dairesinden de borcu yoktur yazısını..Ben de noterden devrini aldım..

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

İşte bir araç hem haciz, hemde rehin varsa oradan uzaklaşmak gerek usulca :melek:

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Haciz/rehin var mı diye çoğu noterde bizim gibi netten bakıyor ama bakmayanda çok.. Trafik şubesinden dosyasına baktırmak lazım, baktırdığınız gün noter satışını ve tescili yaptırmanızı tavsiye ederim. Araç satışının borç kaçırmak için yapıldığını iddia eden bir alacaklı mahkeme kararı ile satışın iptalini isteyebilir. Ayrıca eğer alımı yapacaksanız parayı verdiğinizi belgeleyin mutlaka.. Bunun en iyi yolu benimde araç alım-satımında sık kullandığım bloke çektir.. En azından açılabilecek bir davada kendinizi savunacak belgeniz olur.

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Netteki bilgilerde %100 doğru olmayabiliyor. Benim aldığım arabanın "sahip belge tarihi" ilk sahibinin aldığı tarih gözüküyordu ama ben ikinci sahibinden almıştım. İkinci sahibinin alışını nete işlememişler, emniyeti arayıp doğrulatmıştım almadan önce.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Baris Eker

Ben de bu tarz bir arac buldum. Arac internetten sorgulayinca hacizli gozukuyor.

Satan eleman, araba sirket arabasi, sirketimizi kapattik, vergi borclarina binaen haciz konuldu ama

biz borcumuzu odedik dedi. Ama sonuc olarak hala araba trafikte hacizli gozukuyor.

Burada ve baska yerlerde okudugum kadariyla temiz kagidinin hacze bakan yonuyle bir faydasi

yok. Bu sadece arabanin vergi borcu olmadigini ifade ediyor. O yuzden temiz kagidindan once

trafikte bu isi cozmek, belki de adama cozdurmek lazim sanirim.

Benim sormak istedigim su. Arac alim satimlarinda noterler devreden cikacak,hersey

trafik subelerinde yapilacakti. Bu sisteme gecildi mi? Gecildiyse, bu yonden bir gelisme

oldu mu acaba? Satisi trafik yapiyorsa, hacizli mali da sattirmaz herhalde veya en

azindan alan adami uyarirlar diye dusunuyorum. Bilgisi olan var midir?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...