İçeriğe Yönlendir

Yeni Arabam


Fırat Bozkurt

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Beyaz çok güzel bir renk.. C4'e de yakışmış... Güle güle kullanın...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Motor tekniği açısından bakınca Citroen görünümlü Ford desek mi :p

Güle güle kullanın. Direksiyon göbeğine alışabildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Güle güle kullanın. Şimdiye kadar beyazını hiç görmemiştim. En güzel rengi beyazmış..

Beyaz demişken geçenlerde 2004 model hb ghia focus gördüm beyaz.O da ya daha önce hiç dikkatimi çekmemiş ya da gece daha bi güzel göründü gözüme.. :p

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Hepinize iyi dilekleriniz için tek tek teşekkür ederim direksiyon göbeğine alışmam 2-3 günümü aldı.Benimde aklımda hiç beyaz yokken ilk görüşte aşk misali beyaz istiyorum dedim gerçektende cam tavana en güzel giden rengin bu olduğunu düşünüyorum. Focusumdan ayrılmam çok zor oldu ama bunuda sevdim, robot olma düğmesi sx pk larda varmış dizellerde yokmuş :p elektrokrom ayna modifikasyonu yaomak istiyorum ne yaparım nerden bulurum bilemiyorum ayrıca benzinli focustan sonra inanılmaz az yakıt tüketiyor üstelik daha rodajını tamamlamamasına rağmen.Rodaj sırasında nasıl kullanmam gerektiğini sormayacam nasıl olsa tdci lerle aynı motor sanırım rodaj sürecide aynıdır ancak dikkat etmem gereken özel durumlar varsa söylerseniz sevinirim sonuçta ilk defa dizel araç deneyimim olacak.Focusa nazaran çok sert süspansiyonları beni biraz rahatsız etti.Ayrıyeten aracı aldığımızda yanında bi şişede yağlayıcı sıvı verdiler her depo fullemede iki ölçek koyun mutlaka dediler bunun hakkında bir bilgisi olan var mı acaba ?

Yorum bağlantısı
Seyhun Özalp

Arabanız hayırlı olsun..Gerçekten bende ilk defa beyaz bi C4 görüyorum ama yakışmış doğrusu.. :good1:

Bir arkadaşımda vardı C4 bir kere süreyim dedim direksiyonu çevirdim ortası dönmeyince şaşırdım ve ilk tepkim "Bu ne len" oldu :p Bana çok garip geldi ve bıraktım arabayı hemen..:p Ama bence direksiyon haricinde çok iyi bir araba kazasız belasız sürüşler..

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Hayirli olsun, renk ve tavan cok uyumlu olmus gercekten. Hemen konunun anlam ve onemine uygun bir video ekleyeyim :)

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar iyi dilekleriniz için sorularınız varsa eğer hazırım cevaplamaya.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O zaman anlat bize bu C4'ü..

Fahrinin anlattığı gibi ilahi bir arabamı bu... :)

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Fıratcım focusla karşılaştırdığında yol tutuşu nasıl?

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Mehmet Abi C4 den önce focus1 ghia hb kullanıyordum, araç benzinli focustan sonra hayli ekonomik,yüksek torku sayesinde performanslı ve sessiz geldi bana yol tutuş açısından belki esp sayesinde olabilir ama focusu hiç ama hiç aratmadı yatlimanında yaptığım denemeler sonucunda esp siz focusun arkasını bıraktığı dönüş ve ani direksiyon hareketlerinde esp nin hemen devreye girerek savrulmayı önlediğini farkettim.Arabanı baz donanaımında bulunan CC ve hız limitörü ise beni bir hayli memnun etti.Kokulandırma sistemi ise iyi düşünülmüş bir aksesuar.Motor ısınmadığı zaman bile ısıtan kalorifer çok hoşuma gitti. Servis yaklaşımı ise Mersin Ford Erginden kat kat daha insani :spiteful:

Gel gelelim 10 gün içinde gördüğüm kötü yanlarına ilk olarak arabanın içi kirlenmeye çok yatkın plastik kalitesi focus 1 den kötü focus 2 den iyi,kapıların fitillerinden gelen gıcırtılar midemi bulandırmadı değil acaba wd40 bir işe yararmı diyorum çünkü fitillerin üstünde beyaz pudra gibi bir toz var ve ses bundan kaynaklanıyormuş gibime geldi,süspansiyonlar yol tutuşu iyileştirmek amacıyla spor arabayı aratmayacak sertlikte ve gürültülü çalışıyor,beni en çok hayal kırıklığına uğratan bölüm ise ses sistemi oldu focus 1 ve focus 2 kullanmış birisi olarak bas ve tizlerin kalitesi fordların yakınından bile geçemedi iyileştirme çalışmaları yapmayı düşünüyorum. Şu ana kadar gözlemlediğim artı ve eksiler bunlar. İlerde aklıma takılan ya da garip gelen bir durumla karşılaşırsam iletirim.

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Selamlar,

Bugün servise gittim birkaç kontrol için benimkiyle birlikte 2 tane daha c4 vardı diğer 2 si 2005 modeldi incelediğimde motorlarının benimkine göre farklı olduğunu gördüm acaba neden kaynaklanıyor olabilir sadece şekil değişikliği teknik verilerde bir değişim yok.Resimleri ekliyorum;

Bu 2008;

2008ho8.jpg

Bu da 2005;

2005kq4.jpg

Bu arada 3 üde 110 hp lik motormuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kapı fitillerine Wd40 sürme...

Fahri, bu fitiller için bişey keşfetmişti.. Ama foruma uğramıyor...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Gaz teli düzeneği yerine elektronik düzen gelmiştir, yakıt sistemi veya imalatçı değişmiştir (atıyorum yani olası sebepler) teknik mekanik değişim yoksa 2005 ile 2008 arası otomotivde olan değişiklikler bunlardı.

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Mehmet Abi wd40 sıkmayacaz dediler başka bir sıvı sürdüler sesi kesti şimdilik.

Çağlar Abi özellikle intercoolera giren iki adet silikonlu boru var önceki modellerde olmayan, intercoolerın yeri değişmiş olabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
plastik kalitesi focus 1 den kötü focus 2 den iyi,

c4 plastiğini bilmem ama f1 plastiğinin in f2ninkinden den iyi olduğu bence de doğru tesbit

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Mertol Abi downpipe değişmesi neden teknik verilere + hp ve tork olarak yansımamış olabilir? Sonuçta downpipe turbonun emişiyle alakalı bir parça değil mi ?

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Haklısın Onur Abi cam tavanla olan uyumunu görene kadar hiç beyaz düşünmemiştim gerçekten çok yakıştırdım.Bu arada abicim sen arabanın plakasını değiştirdin mi?Eğer değiştirdiysen plaka 33 KAC mı? 1 hafta 10 falan oluyor sanırım, kırmızı ışıkta gördüm sanki seni İdea hem koyu gri hem de Silifke plakalı bu kesin Onur Abidir dedim.

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Götürecem abicim 22-23 Şubat gibi, gitmeden önce haber veririm sana bi görüşürüz çok da güzel olur :selo:.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...