İçeriğe Yönlendir

Gürkan Ailesi'nin Paris çıkartması


Aykut Gürkan

Recommended Posts

Aykut Gürkan

Yaklaşık 15 gün önce karar vermiştik ufak bir yurtdışı seyahati yapmaya. Madrid, Barcelona, Prag, Budapeşte derken Paris'de karar kıldık. Meğer ne zormuş Fransa için vize almak. Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Neyse vizeyi aldık ve 1 Şubat akşamı Paris'e gittik. Kaldığımız otel küçük 3 yıldızlı rahat sayılabilecek bir oteldi. Metroya ve bazı turistik yerlere yakın oluşu da bize avantaj sağladı. Çok güzel bir macera oldu. Daha havaalanına iner inmez Arda'dan bir gol yemiştik bile. Pasaport kontrolünde Arda'cık pasaportunu görevliye emanet edip elini kolunu sallaya sallaya içeri geçmiş. :D Kontrol memuru neden bağırıp çağırıp haber vermemiş hiç anlayamadım ama orada bizi karşılayan tur rehberi uyarmasa pasaportları kontrol etmeyecektik. O zaman Arda'nın pasaportunun yanında olmadığını farkettik. Bayağı bi telaş yaptık tabii. El memlekette durduk yerde bir de konsolosluk vs işleri ile uğraşmak...Tekrar pasaport kontrol bölümüne geçtik. Orada polislere dert anlattıktan sonra sağa sola bakınırken Arda'nın pasaportunu kontrol eden genç memur arkadaş elinde pasaportla yanımıza geldi. O an arkadaşa sarılıp öpesim geldi ama kendimi tuttum. :rolleyes: Derin bir nefes ve teşekkür operasyonu sonrasında dışarıuda heyecanla bizi bekleyen Arzu'nun yanına gittik. İşte böyle macerayla başladık...Birkaç fotoğraf ekleyeceğim, daha sonra da eklemeye devam edeceğim. Herkese Paris'i görmelerini tavsiye ediyorum.

Champ Elise (Şanzelize)'de kahve yudumlama keyfi:

paris001bt4.jpg

Bu da Louvre müzesinden:

paris010hc9.jpg

Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan
Arada bir böyle kaçamaklar çok güzel oluyor çok iyi yapmışsın abicim çokta güzel bir gezi olmuş gibi.

Paris e gitmedim ama gitmeyi çok isterdim inşallah seneye artık.

Aykut abi , Arhavi içinde Türkiyenin Parisi derler demi :)

Evet haklısın CUB, gelip görenler öyle söylüyor Arhavi için. Gerçekten iyi bir kaçamak oldu. Bir ara hiç bitmesin istedim ama nerdeeee. :rolleyes:

Da Vinci'nin şifresini çözmeden gelmedin inşallah Aykut abi ... Neyse iyi eğlenmişsiniz belli . Arda bu seferde piramidin tepesine çıkmaya yeltenmedi dimi :rolleyes:

Da Vinci'nin şifresi nedir ki, içinde Gürkan's code yazılı bir kağıdı bir şarap şişesine koyup Sen nehrine bıraktım. Bakalım kim çözebilecek. :)

Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan
Hazır oraya kadar gitmişken Sarkozinin annesine selam söyleseydin benden...

Valla hiç uğraşmadım. Adam Çankayamsı bir yere konuşlanmış. İyi niyetlerimi fışkırttım o başka. Zaten Avrupa Birliği kurulduğundan beri illalah demişler. Bulgarı, Romeni, Yugosu, Macarı vs herkes akın etmiş. Akşamları sokaklarda gezmek .öt ister hale gelmiş. Bence cezalarını zaten bulmuşlar. Ekstradan bizim selamımıza sabahımıza ihtiyaçları yok.

Kırmızı ışıkta bekleyen ne yaya ne şoför bulmak çok zor, yerlere sigara izmariti atmak gayet normal davranış olmuş, ha bir de tükürmek... Adamların hakkının yenmeyeceği tek nokta, tarihi olsun olmasın tüm yapı, heykel vs.lere sahip çıkmaları.

Çok iyi yapmışsınız. Değişiklik iyidir..

Herşey iyi güzel de alışkanlık yapmasından korkarım. :)

Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan
Aykut abi, güzel bir kaçamak olmuş. İlerleyen yıllarda tekrarı olur inşaallah.

Uçakla gittiğiniz için şanslısınız, periferiq'in trafiğine girmek zorunda kalmadınız :)

Açıkçası gözüm yemedi, hem zaman da kısaydı. Ama bu yaz kısmet olursa Balkanlara da bir çıkartma yapacağız. :rolleyes:

Bişey sorucam. Eyfel kulesi tarafında yer üstüne çıkan, kamyon lastiğini andıran lastiklere sahip ilginç bir metro var. Bindiniz mi?

Eyfel'e bizi götüren turun panoromik şehir turu sırasında otobüsle gittik. Bu yüzden öyle bir metro görmedik. Zaten bu turdan sonra turun düzenlediği aktivitelere katılmadık. Kendimiz gezmeyi yeğledik. Çok da iyi oldu kanımca. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan

Birkaç paris fotosu:

paris2042mq0.jpg

paris2049ww1.jpg

paris2060io0.jpg

paris2062kl4.jpg

paris2071gx9.jpg

paris2133ez6.jpg

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Amanın amanın, süper olmuş. bizim de niyetimiz var gitmeye...Orada hanım tarafından akrabalar var....Fransa yeşil pasaporta vize uyguluyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fransa yeşil pasaporta vize uyguluyor mu?

Attı yine havasını.. :)

Yorum bağlantısı
Arzu Gürkan

Eğer ki sizi misafir edebilecek akrabalar da varsa hiç durmayın Cenk. Hele ki tarihle ve sanatla ilgiliyseniz aklınızda çok şey kalacak ve Türkiye'ye çok farklı bakmaya başlayacaksınız.

Dünya başkentlerinden biri olmasına rağmen trafik gibi bir sorunla karşılaşmadık. İnsanların yarısı yeraltında yaşıyor. Metro sayesinde ulaşım problemi nedir bilmiyorlar. Yeraltını adeta karınca yuvalası gibi oymuşlar. Biz elimizde sadece metro planıyla gerektiğinde gideceğimiz heryere gitmeyi başardık. Metro istasyonları pırıl pırıl, metrolar da o kadar kullanılmasına rağmen fena sayılmaz. Metro bileti ise sadece 1,5 Avro. Tur görevlisi gece 11 den sonra binmememiz konusunda uyardı. Göçmen gençler para istiyorlarmış, alenen uyuşturucu kullanıyorlarmış, açıkçası çok tekin olmuyormuş.

Binalar birbirine benzer gibi görünse de herbirinin bence ruhu var. Herbiri çok bakımlı, çok özenli, gözü asla yormuyor, tırmalamıyor, sokak aralarında gezmek bile zevk oluyor. Dışardan bitişik nizam gibi görünse de binalarda avlu varmış. Zaten tepelerden çektiğimiz Paris fotolarında da belli oluyor bu. Açıkçası evlerin içini çok merak ettim.

Sokaklar da tertemizdi. Herkes bişeyleri yere atmasına rağmen birileri sık sık temizliyordu galiba. Bir de en dikkat çekici şey hiç elektirik kablosu yoktu. Sokak lambaları dahi estetikti.

Kapalı mekanlarda sigara içmek yasak. İşyerlerinin, restoranların önü binalardan fırlayıp sigara içenlerle dolu, bitirince kaldıkları yerden devam etmek için içeri giriyorlar :(

Tarihi eserlere çok önem vermişler. Bir çok yer restore ediliyordu. Ama yine kimseyi rahatsız etmeden, varlıkları ve yoklukları anlaşılmadan. 3 tam günümüz olduğu için bir çok kilisenin içine giremedik, dışardan görmekle yetindik. Bu bile yetti bize kimbilir içerileri nasıldı. :( İsteseydik Louvre Müzesi turunu iptal edip ya da daha kısa bir süre ayırıp yapabilirdik ama Louvre'u tercih ettik.

Dediklerine göre eserlerin önünde sadece 30 saniye kalarak 4,5 ayda bitebilecek Louvre'da ise insan kendinden geçebilir. Hiç bir cümle Louvre'da aldığım zevki anlatmaya yetmez. İleride sadece bu müzeyi gezmek için gideceğim Paris'e.. Ha bir de bu müzede hırsızlığın boyutunun olmayacağını anlıyorsunuz. Fransızlar bir sürü medeniyeti dağıyla taşıyla olduğu gibi gibi söküp getirmişler.

Disneyland ise tam bir pazarlama harikası, süslü püslü bir dünya. Pazar günümüzü orada resmen yedik. Heryer kafe, heryer hediyelik eşya dükkanı. O kadar kalabalıktı ki, öğlen 1 gibiyken akşam 5-6 nın biletleri satılıyordu. Çocuklar için belki gidilebilecek bir yer ama Arda bile gün ortasında dönelim demeye başlamıştı. Bence Disneylanda gitmeye değmez.

Meşhur Şanzelize ise bizim Bağdat Caddesi gibi bir cadde. Pahalı restoranlar, mağazalar, kafeler var. Akşamları kafelerde oturarak yorgunluk atmak çok keyifliydi. Alışveriş merkezleri ise devasa büyüklükte. Bize göre pahalı bir şehirdi. Şarap ve kozmetikten başka hiç birşey alınmaz.

Şaşkınlık yaratacak kadar zenci var. Hizmet sektörünün tamamında zenciler çalışıyor. Sanırım bütün gün çalışıyor ve akşamları da kazandıklarını harcamak için dışarı çıkıyorlar. Gündüz sokaklarda daha az zenciye rastlıyorsunuz. Evsizler de çok fazla. Gece hemen her kuytu dükkanın, evin önünde yatak döşek kurup yatanlara hayret ettik.

Fransız kadınları ise çok bakımlı, güzel değiller ama çok bakımlılar. Şıklar, tekrar tekrar bakılacak kadar düzgün giyiniyorlar. Erkekler de oldukça bakımlılar, jantiler.

Biz seçtiğimiz turdan çok memnun kaldık. Rehberlik hizmetleri iyiydi, sadece ilk gün tura katılmamıza rağmen diğer günler için de yardımcı olmaya çalıştılar. Dönüşte pasaport kontrole kadar ilgilendiler. 3 yıldızlı oteli tercih ettik. Türkiye'de olsa 3 yıldızı zor alır o otel. Anladığımız kadarıyla şehir merkezinde olması yıldız kazandırmış ona. Otelde akşamları Fransız kanallaını izledik, her sabah gazetelere şöyle bir gözattık. Onlar bizi bizim onları önemsediğimizin binde biri kadar önemsemiyorlar. Türkiye ile ilgili tek satır, tek haber yok. Havadurumunda bile yok. Bu aralar Sarkozi gibi onlar da primadonnaları ile ilgililer.

Sonuçta anlatacak çok şey var tabii. Tavsiyem; mutlaka gidin. Yaşadığımız yerin düzeninin aslında nasıl olması gerektiğini görmek için bile gidin.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Sn Gürkan Ailesi,

Kesinlikle cok guzel bir tur olmus, yazdiklarinizi gipta ederek okudum..

Aykut Bey, sizin daha onceki Datca - Palamutbükü deneyimlerinizden faydalanmistim; bu deneyiminizden de musadenizle faydalanmak istiyorum :-)

Anladigim kadariyla sectiginiz tur sirketinden memnun kaldiniz; reklama girmezse hangi firma oldugunu paylasir misiniz?

Artik bi' yere gitmeden once Aykut Bey'in gitmesini beklemeyi tercih etmeye baslayacagim sanirim :-)

Yorum bağlantısı
Arzu Gürkan
Siz beraber gittiğinizden eminsiniz demi? Yoksa bu kocan olacak adam tayland gezisinde olduğu gibi şirket toplantısına falanmı gitti arada :lol:
Bişey sorucam. Eyfel kulesi tarafında yer üstüne çıkan, kamyon lastiğini andıran lastiklere sahip ilginç bir metro var. Bindiniz mi?
Eyfel'e bizi götüren turun panoromik şehir turu sırasında otobüsle gittik. Bu yüzden öyle bir metro görmedik. Zaten bu turdan sonra turun düzenlediği aktivitelere katılmadık. Kendimiz gezmeyi yeğledik. Çok da iyi oldu kanımca. :)

Mertoool :p

Sefa Bey, Eyfel'in yakınındaki kamyon lastikli metroyu sormuş, Aykut da biz Eyfel ve civarını tur şirketinin otobüsü ile gezdiğimiz için görmedik demiş. Çamur atma bakiimm.. :punish::D

Aykut Bey, sizin daha onceki Datca - Palamutbükü deneyimlerinizden faydalanmistim; bu deneyiminizden de musadenizle faydalanmak istiyorum :-)

Anladigim kadariyla sectiginiz tur sirketinden memnun kaldiniz; reklama girmezse hangi firma oldugunu paylasir misiniz?

Palamutbükünü beğenmenize sevindik. Bu tur şirketini de gönül rahatlığıyla tavsiye ediyoruz.

http://www.cafetur.com/

Ben yurtdışına ilk defa çıktım, dolayısıyla Şengen vizem falan yoktu, ama tur bütün işleri bir miktar karşılığı halletti. Yani Fransız Konsolosluğunu hala İstiklal Caddesinde bir buluşma noktası olarak biliyorum. :)

Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan
Siz beraber gittiğinizden eminsiniz demi? Yoksa bu kocan olacak adam tayland gezisinde olduğu gibi şirket toplantısına falanmı gitti arada :)

Ulen Allahtan yanımda Arzu vardı, Demek ki tek gitmiş olsam mahvolmuştum. Sağolsun karım gerekeni yazmış. Ben daha ne diyim ki. Allah kuru iftiradan korusun. :lol:

Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan
Abi doğru söyle Cihan'mı hazırladı bu Paris fotolarını . Fotomontaj gibi duruyor :)

Selo senin için itiraf edeyim de rahatla, Disneyland yerine Yeşilçam stüdyolarında aynı havayı yaratmak çok zor oldu. Şanzelize yerine Bağdat caddesini kullanmak kolay oldu. Louvre'deki heykeller için de Istanbul Arkeloji Müze müdürü olan ahbabımdan yardım aldık. Tablolar için de Arzu ve benim ortaokul ve lise yıllarında yaptığımız resimleri koyduk. Hatta Arda'nın Mona Lale resmini de kullandık.Cihan'a sadece Eyfel'i fatoşlamak ve resimlere tablo süsü vermek kalmıştı. :):p

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Palamutbükünü beğenmenize sevindik. Bu tur şirketini de gönül rahatlığıyla tavsiye ediyoruz.

http://www.cafetur.com/

Ben yurtdışına ilk defa çıktım, dolayısıyla Şengen vizem falan yoktu, ama tur bütün işleri bir miktar karşılığı halletti. Yani Fransız Konsolosluğunu hala İstiklal Caddesinde bir buluşma noktası olarak biliyorum. :)

Ozellikle bu vize meselesi cok guzel bir haber; tesekkur ederim :-)

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Attı yine havasını.. :)

Yok be Mehmet Abi ne havası. Sadece merak ettim, biz de gitmeyi düşünüyoruz ama önce hanıma ve kıza da pasaport çıkarmam lazım.

Eğer ki sizi misafir edebilecek akrabalar da varsa hiç durmayın Cenk. Hele ki tarihle ve sanatla ilgiliyseniz aklınızda çok şey kalacak ve Türkiye'ye çok farklı bakmaya başlayacaksınız.

Gideceğiz, gideceğiz bu tavsiyelerden sonra...Zaten benim 1 aylık Budapeşte-Macaristan Stajım var, yurt dışına bir kez daha çıkalım. Budapeştede de Avrupanın en eski metrolarından biri vardı, oralara da gidin Abla...Budapeşte,, Prag, Viyana görülmesi gereken yerler bence...

Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan
... Budapeştede de Avrupanın en eski metrolarından biri vardı, oralara da gidin Abla...Budapeşte,, Prag, Viyana görülmesi gereken yerler bence...

ooo money money money... :)

Benim 15 hafta sonu mesaisi ile 20 gece çalışması daha yapmam lazım. :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Göktürk

Cenk ve arkadaşlar,

bugünden itibaren 10 gün için ben de paristeyim. AB öğretim üyesi değişimi programıyla geldim.

Bana biraz pasaklı geldi. şehrin güneyine yakınım biraz dolandım. temiz felan ama bugün mesela pazar yeri vardı bütün yol boyunca (porte italie) ve pazarda açıkta et bile satılıyordu. 3 tanesi 10 euroya gömlek vs. Ha gebze pazarı ha paris. ayakkabı fiyatları gebzeden ucuz. 20 ytl ye ayakkabı var (tamam lacoste değil ama).

Mcdonalds menüler 5 euro (bizimkinden azcık fazla). portakalın kilosu pazarda 1ytl. muz 2 ytl.

kaldığım otel günlük 50 euro.

Her taraf Türk dönercisi (bir tanesi Kürt yemekleri diye de yazmış garibim!) ve menüleri 5-9 euro gibi.

Pariste forumdan eleman var mı? (Almanya da var biliyorum ama..)

Yeşil pasaportla geldim. vize yok. uçak gidiş dönüş 250 euro thy. havaalanından şehre metro son durağa kadar 8.30 euro. başka masrafım olmadı.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ooo, iyi olmuş Mehmet hocam.Anlaşma Socrates-Erasmus mu, Long Life Learning mi?Nasıl gidilir gelinir, bir fikir alsak?(sadece Paris için değil, değişim programını soruyorum).

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

http://web.gyte.edu.tr/erasmus/ adresinden staff mobility linkine bak orada bilgiler var.

Aslında böyle gidiş gelişler iyi oluyor halkların birbirini tanıması açısından. Bugün derse girdim 150 kişilik sınıfta 145 kişi erkekti. "bu ne len böyle" dedim. "informatics hocam bööle" dediler :)

Kantinleri rezalet.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
http://web.gyte.edu.tr/erasmus/ adresinden staff mobility linkine bak orada bilgiler var.

Aslında böyle gidiş gelişler iyi oluyor halkların birbirini tanıması açısından. Bugün derse girdim 150 kişilik sınıfta 145 kişi erkekti. "bu ne len böyle" dedim. "informatics hocam bööle" dediler :)

Kantinleri rezalet.

:) Kolay gelsin hocam. Tamam bizdeki gibiymiş, ama bizde genelde dönem ortasında gidilmiyor, bakalım biz de gideriz seneye veya yaza...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Öz

Konu ile çok ilgili değil ama bilgilerinizden faydalanmak istiyorum,

Çok girişli şengen vizesi ile vize aldığım ülke hangisi olursa olsun vizenin süresi boyunca şengen üyesi tüm ülkelere istediğim kadar giriş-çıkış yapabiliyor muyum?

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Konu ile çok ilgili değil ama bilgilerinizden faydalanmak istiyorum,

Çok girişli şengen vizesi ile vize aldığım ülke hangisi olursa olsun vizenin süresi boyunca şengen üyesi tüm ülkelere istediğim kadar giriş-çıkış yapabiliyor muyum?

Evet, ancak vize formunda "multipass" gibi bir seçenek var onu işaretle Serkan ..."single" olursa geçerliliği aynı ülkeye bir daha giriş yaparken problem olabilir.

Yorum bağlantısı
Serkan Öz
Evet, ancak vize formunda "multipass" gibi bir seçenek var onu işaretle Serkan ..."single" olursa geçerliliği aynı ülkeye bir daha giriş yaparken problem olabilir.

Vizeyi aldım, giriş sayısı için multi yazıyor..

Demek ki bu yaz epey gezeceğim :lol2:

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Tecrübeyle sabittir, multi giriş seçeneğini işaretleyenlere tek giriş vize veriyorlar.

Hiçbir şey işaretlemesseniz ve masum masum durursanız multi giriş veriyorlar :rolleyes:

Ülkesine göre değişiyor Sefa...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...