İçeriğe Yönlendir

Zinciri Unutun...snowwolf Kar Paleti Kullanın.

Guest B

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar,

snowolfperformancevp6.jpg

2 sene önce aldığım ve Eskişehir seyahatimde bir arkadaşımın tavsiye ettiği SnowWolf Kar Paletinin ne kadar işe yaradığını bu hafta sonu bir kez daha anladım.Her zaman karlı buzlu yerdeyseniz kış lastiği hikaye,çünki bu hafta sonu bire bir gördüm.

1- En kralı takılı olsada Uludağ,Kartepe,Ilgaz vb. yerlere çıkamıyorsunuz.

2- Ancak çivili lastik varsa izin veriyorlar.

3- Yada 4x4 varsa geç diyorlar,o da sakat yolda 2 tane 4x4 vardı kayarak yan yatmış.

Çünki en baba dediğimiz o lastik çivili değilse o eğimde şansınız pek olmuyor.

Geçen sene Ilgaz'a çıkarken gene zincir zorunluydu,mecbur durdum ve 10dk.'da taktım ve ne kayma ne bir sorun sanki normal yolda gibi çıktım zirveye.Bu hafta sonuda aynı şekilde Uludağ'a çıkarken yok dedi çıkamazsın,ya kış lastiği var yok,ya resmi araç yok......neyse dedim uzatmıyayım aslında ben TS810 ları merak ediyordum.Ama zaten o noktaya kadar arabanın patinaj lambası yandı durdu.Yani o eğimde iyi bile olsa buza geldiğinde dönüyor.

Şansımızada baya kötü bir tipi vs. vardı,4 otobüs yanlara yaslanmış,2 araç yan yatmıştı.

Ama aşağıda taktım inanın en ufak bir sorun olmadı,ne kayma ne kıç atma ne birşey.Milletin yanından geçerken tuhaf tuhaf bakıp durdular.Yukarıdaki kontrol noktasında jandarma baba sen işi bitirmişsin zaten geç dedi :rolleyes:

Yukarı çıktım,2 gün sonra aşağı dönüş başladı,normal yol gibi indim geldim,hatta kar o kadar yoğundu ki çıkartmadım.Bursa-Yalova arasındaki rampalarda yol çok kötü idi,kamyonlar bir yerlere vurmuş,araçlar birbirine girmiş.Polis'te zincir yoksa bırakmıyordu.Gayet rahat o yolu bitirdim,yalovada baktım feribot lar iptal.Aynen devam karamürsel,gölcük vs. yolda tipi var resmen ve buz.Etraftan cırk,cırk sesler zincir sesleri 40km gidebilen dua ediyor,ben 70-90 arası normal seyrime devam ettim,ayrıca yapısından dolayı lastiğe en ufak zararı yok,gene bu yapıdan dolayı zincir gibi ön takımlara vs. zararda vermiyor.Kolay takılıp sökülüyor.

İzmit'te otobana girdim ilk benzincide çıkarttım,kutusuna koydum.

Eğer o canım lastiklere zincir taksaydım yazık olurdu,hem lastiğe hem arabama.Bunlarla cidden keyifli sürüş kaybım olmadı ve gayet güvenli yol aldım.

Merak edenler için tavsiye ederim,bendeki SnowWolf Performance modeli.....Bu arada spider vs. ile satılan ürünlerle normal asfaltta yol alamıyorsunuz,kutularında uyarı var haberiniz olsun.

Sevgiler

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Bunun pek zincirden farkı yok takıp çıkartırken, takma-çıkarma kolaylığı açısından spider daha iyi gibi sanki....

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

CMAX varsa Kar lastiği yada Palet başka birşey ne takarsan tak benim gibi yolda kalırsın :tirs:

ön ABS kablolar haşat + Elektronik El freni şimdilik çalışmıyor. Ayrıca Adapazarında mahsur kaldım :D Koskoca servisde ABS kablosu yok. Elektronik El Freni ABS yüznden çıkan kısa devreden dolayı çalışmıyor olabilir dendi. Yarın göreceğiz son durumu artık. Bende bu tip zincire benzer Snow-Tech marka kauçuk alışımlı zincir vardı. Hesapta kopma yapmazdı daha 50 Metrede koptu.

Birde Kocokoca forda bir defa daha yuuuuuh diyorum. Bijon anahtarı olarak koydukalrı anahtarı arkadaşlara aynen iade ediyorum. Lazım olunca kullanırlar. Daha ilk bijonu 3.5 yıl sonra ilk kez kullanacağım tuttu. sökmeye kalkarken yalama oldu. :blink: Zinciri istediğim gibi takmak nasip olmadı.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Zincirin veya benzeri şeylerin(kış lastiği hariç tabi ki) hayati önemi 3-5 metrelik buzlu veya yeni tutmaya başlayan kar olan kısımlarda durmak veya oralardan kalkmakla sınırlı. Bunu dün acı şekilde öğrendim. Onun dışında kış lastiğiniz varsa çok da dert etmeye gerek yok. Bu kadar kısa mesafede düşük hızla ilerlemek için 250 ytl lik paleti 25 liralık zincire tercih etmek düşünülür.

Takma çıkarma işine gelirsek; CUB'un paletleri takmamız, Cihan abinin(Yetişken) ve benim araca toplam 4 adet zinciri(2takım) takmaktan daha uzun sürdü. Üstelik çok daha zahmetli palet takmak.Tek başınıza takmanız çok çok zor. Zira aracı hareket ettirmek gerekiyor. Zincir takmak için tek kişi yeterli.Fakat bu;paletin merkeze sabitlenen parçası olan,2 parçalı tasarım olması durumunda tabiki değişir. :) Babamın araçta kullandığımız zamanlarda sök tak 10 sn sürerdi.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Cihan sonradan öğrendim biz yanlış takıyormuşuz :) İkisinide yere serip üstüne çıkacakmışsın o kadar :)

Yahu yine iş. :D Zincir takmak en fazla 3-5dk sürüyor.Üstelik ben ilk kez zincir taktım. Sökmesi de çok kolay. İki klipsi yerinden çıkarıyorsun,pat diye düşüyor yere. Baktın yol temiz,hemen sök. Ben sevdim zincir işini. Dün gelirken kar yığınlarına felan daldım. Kimsenin çıkmayı göze almadığı yokuşlara çıktım/indim.. Tam benlik bişeymiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Ben 3.5 yıl önce ilk ithal edildiğin de aldım. İlk bu sene kullanma durumum oluştu. İlk kullanım 50 metrede vasat...

Bu siiznkilerin iç bağlantıları farklı. Resim çeker koyarım bir ara.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

geçmiş olsun..plastik sonuçta bu 3.5 yılda durduğu yerde bozulmuş olmasın? sertleşme falan..

Yorum bağlantısı
Fatih Yüce
CMAX varsa Kar lastiği yada Palet başka birşey ne takarsan tak benim gibi yolda kalırsın :unsure:

ön ABS kablolar haşat + Elektronik El freni şimdilik çalışmıyor. Ayrıca Adapazarında mahsur kaldım :lol2: Koskoca servisde ABS kablosu yok. Elektronik El Freni ABS yüznden çıkan kısa devreden dolayı çalışmıyor olabilir dendi. Yarın göreceğiz son durumu artık. Bende bu tip zincire benzer Snow-Tech marka kauçuk alışımlı zincir vardı. Hesapta kopma yapmazdı daha 50 Metrede koptu.

Birde Kocokoca forda bir defa daha yuuuuuh diyorum. Bijon anahtarı olarak koydukalrı anahtarı arkadaşlara aynen iade ediyorum. Lazım olunca kullanırlar. Daha ilk bijonu 3.5 yıl sonra ilk kez kullanacağım tuttu. sökmeye kalkarken yalama oldu. :) Zinciri istediğim gibi takmak nasip olmadı.

Akgün'e mi gittiniz adapazarında

Yorum bağlantısı
Serkan Öz
Birde Kocokoca forda bir defa daha yuuuuuh diyorum. Bijon anahtarı olarak koydukalrı anahtarı arkadaşlara aynen iade ediyorum. Lazım olunca kullanırlar. Daha ilk bijonu 3.5 yıl sonra ilk kez kullanacağım tuttu. sökmeye kalkarken yalama oldu. :) Zinciri istediğim gibi takmak nasip olmadı.

Bende krikoyu geçenlerde ilk kez kullanırken mili eğildi, garantiden değiştirdiler ama kriko bulamasaydım ya da şehre uzak bir yerde lazım olsaydı uğraşacaktım bedavadan.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
H.Cenk Bayrakçı

Konuyu hortlatayım, malum kış geliyor. Bizim araç 17 inch janta sahip olunca zincir takmak zor. Ne önerirsiniz kar paleti alayım mı ben de? Ancak zincir gibi değil de kolayca takılıp çıkarılan birşey arıyorum ben.Şöyle birşeyler var ne dersiniz?

http://www.halaogullari.com/karmontaj.htm

Not. İnternette ararken gördüm, söz konusu firma ile alakam yoktur...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Konuyu hortlatayım, malum kış geliyor. Bizim araç 17 inch janta sahip olunca zincir takmak zor. Ne önerirsiniz kar paleti alayım mı ben de? Ancak zincir gibi değil de kolayca takılıp çıkarılan birşey arıyorum ben.Şöyle birşeyler var ne dersiniz?

http://www.halaogullari.com/karmontaj.htm

Not. İnternette ararken gördüm, söz konusu firma ile alakam yoktur...

Bu tarz kar paletlerinde aparat sürekli lastikte takılı olması gerekiyor; pek hoş bir görüntüsü yok..

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ersen bizim burada kar-buz bir ay yerden kalkmaz, kötü görüntü oluversin. Benim merak ettiğim sağlam mı, güvenilir mi? Kış lastiği olayına girmek istemiyorum pek.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Söküp takması çok kolay ; askerdeyken epey kullanmıştı arkadaşlarım, asfaltta fazla kullanılmadığı sürece sorun olmuyordu ;zaten söküp takmak kolay olduğu için asfaltta hemen söküyorlardı..

Fiyatlara lastikte duran sabit aparatta dahilse bence uygun..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Geçen sene bu kar paletlerinden almıştım çok işimi gördüler, hiç titreşim yapmıyorlar zemine çok iyi tutunuyorlar ; metal bir parçası olmadığı içinde araca zarar vermiyorlar; ama takması 10- 15 dakika sürüyor..

Tüm kış boyunca Uludağa gidip geldim herseferinde zincirlerle yolda kalanları gördüğümde iyiki bunu almışım dedim.. :)

s6301124.jpg

s6301127.jpg

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

benimde bagajda yaz kış zincir duruyor,opel var iken 1 defa Kayseriye giderken Elmadağda kullanmıştım. bu sene kış zor geçecek duruma göre bu paletlerden alırız artık.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile: kışın zorlayıcı zeminler sadece karla kaplı olanlar değildir, sıcaklık7-6 derecenin altına indiğinde, normal lastiklerin hamuru sertleşir, hele ki zemin ıslaksa yol tutuş kabiliyetleri yok olurcasına azalır. Ehliyetim olduğundan beri kış lastikleri kullanırım, hiçbir yerde, hiçbir zaman sıkıntıya düşmedim , yolda saplanmadım, egzosumu kopardım yine de devam edebildim. (hava koşullarına göre hız-mesafe ayarı da şart)

Zincir vb. yardımcılar sadece çekişin olduğu lastiklere takılır, bunlardan kullanacaksanız, bagajda kalın iş eldiveni, kuru havlu, yün şapka, büyük boy naylon da bulundurun derim.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
Abi sapka ile eldiveni anladim da, kuru havlu ile buyuk boy naylonu cozemedim ?

Zinciri takarken eğer çok tecrübeli değilseniz epey bi terletir adamı , havlu işe yarar :beee: birde yağış sırasında zincir takmak gerekirse büyük boy naylonun kenarlarını yırtıp kollarınızı çıkarıp yağmurluk niyetine kullanabiliyorsunuz :good1:

Valla ben senelerdir zincir kullanırım , karlı ortamda zinciri takarım , kar bitince sökerim gene başlarsa gene takarım. Ama benim zinciri takmam 2 lastik toplam 5 dakka falan sürüyor, sökmem zaten 2 dakka . Hatta bi gün abanta çıkarken sıradan bi kaç aracınkinide takıvermiştim :) yöntemini öğrenince çok kolay . Birde aracı dikkatli kullanırsanız asfaltta sürmezseniz doğru yerde kullanırsanız ve dğru takarsanız hiç bir zarar vermiyor. bundan önceki 3 aracımdada kullandım hiç bir zararını görmedim.

Benim çıkardığım Sonuç : eğer kış boyunca sürekli karlı ortamda yol yapmıyorsanız, 5-10 kez zincir kullanmak zorunda kalıyorsanız zincir alın kullanmayı öğrenin , yok eğer sürekli karlı ortamda kullanmanız gerekiyorsa SNOWTECH gibi bir malzeme alın , yok eğer çok kısa aralıklarla bu malzemeyi söküp takmanız gerekiyorsa , ve bu sürekli devam ediyorsa o zaman SPIDER gibi paletleri tercih edin. Ben X type zincir kullanmaya devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...